Dodaj do ulubionych

Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&wesela?

17.06.06, 13:41
Na pewno już macie ustalone w jakiej kwocie chcecie zamknąc cały burżet.. My
dopiero zaczynamy.. Jezeli możecie i sie nie krępujecie to proszę napiszcie
ile to wszystko kosztuje...
Obserwuj wątek
    • mada.d.n Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:50
      max to 20tys, ale jak dobrze pójdzie to zmieścimy się w 15. lokal mamy za
      95zł/os (wesele na 70-75 osób), foto-video w sumie ok. 1500zł, nastepne tyle
      orkiestra... tak się dozbiera do tych 15, a może nawet 20 smile
      • olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:52
        Ja też myślę, że w 15 tys.sie zmieścimy. Wesele na prawie 100 osób. Pozdrawiam.
    • adelheid2 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:55
      o szok-my sie zamkniemy w 35 tys. zl. (bez poprawin)
      • mada.d.n Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 14:00
        my na poprawiny zakładamy jakiś 1000zł - robimy po prostu grilla dla znajomych
        na działce tydzień po weselu, alkohol powinien zostać, jakieś sałatki się
        zrobi, ciasta i duuużo mięska smile
    • sympatyczna7 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:57
      No właśnie, ja tak wstepnie obliczyłam, to będzie z 30-35tys.. i dlatego
      poruszyłam ten wątek z ciekwości jak to jest u Was..
      Wesele na ok. 100-120 osób..
    • paolka25 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 14:09
      Wesele na około 65 osób a cały koszt wyniesie 20 - 25 tys.zł
    • inska_mania Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 15:12
      My się dowiadywaliśmy i wygląda na to, że potrzebujemy po 20tyś., żeby spokojnie
      organizować wszystko i żeby nic nas nie zaskoczyło - a ile wydamy z tych 40tyś.
      to doiero po imprezie się policzy. Wesele robimy na ok. 150 osób ale już teraz
      wiemy, że np nieotwrte butelki z napojami i alkoholami będziemy mogli oddać do
      hurtowni, i że raczej kupie sukienke tańszą niż planowłam.
    • arieska Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 15:16
      Niedawno byl spory watek o tym, jest co czytac
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=42384585&a=42384585
    • agnrek Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 16:21
      25-27 tysięcy na 53 osoby
    • o_brzasku Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 20:45
      Jestem porażona kwotami jakie tu wypisujecie!! My bierzemy 1 lipca ślub cywilny
      a po uroczystości organizujemy przjęcie weselne u znajomego w klubie, koszty
      zamkną się w 5000 tysiacach. Ubrania (moje i mego faceta), obrączki, kwiaty,
      kosmetyczka, solarium, fryzjer - 1600 zł,
      do tego katering, ciasta, owoce, alkohol(poł litra na głowę + wina, szampany),
      napoje, obsługa - 3000 tys.
      Acha... zaprosiliśmy 35 osób....tak wiec na osobę wypada 85 zł
      Myślę, że to nie jest drogo... sami płacimy za wszystko (jesteśmy już dużymi
      dziecmi i sami sobie radzimy). Fundusze sa ogranczone, ale zawsze chciałam mieć
      wesele i dlatego zdecydowalismy na wariant: skromnie, ale za to w przyjemnej
      atmosferze, w gronie ludzi, których cenimy i kochamy. Wymaga to mnóstwa
      inwencji, pomysłów i przede wszystkim własnej pracy, tym bardziej, że lubie
      mieć dograny każdy szczegóły i wszystko musi być dopiete na ostatni guzik
      (jestem pedantyczną zodiakalna panną). No na szczęście możemy liczyć na pomoc
      sprawdzonych przyjaciół smile
      Mam nadzieję, że wszystko wpadnie dobrze... pozdrawiam
      • olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 20:49
        o_brzasku napisała:

> Jestem porażona kwotami jakie tu wypisujecie!! My bierzemy 1 lipca ślub
        cywilny
        >
        > a po uroczystości organizujemy przjęcie weselne u znajomego w klubie, koszty
        > zamkną się w 5000 tysiacach. >> Acha... zaprosiliśmy 35 osób....

No to wszystko się zgadza - na 35 osób 5tys., a na 100 około 15tys. - moze
        trochę mniej...
        Zapraszamy prawie 3 razy więcej osób, to i więcej wydamy! Nasz wybór! I czym tu
        się przerażać? smile
        • o_brzasku Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:14
          I czemu się tak irytujesz... złość piękności szkodzi wink Po prostu podzieliłam
          się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniam. Nie czepiałam się nikogo
          personalnie. Życzę wiecej dystansu do siebie i otaczającego swiata...
          • olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 18.06.06, 00:28
            Kto się irytuje?
            To było do mnie?
            Ojej, a myślałam, że "uśmieszek" na końcu mojego postu dawał jasno do
            zrozumienia stan mego ducha... Daleki od irytacji...
            Zresztą - to nie ja napisałam, że jestem "porażona"wink))))))))))))
          • agnrek Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 18.06.06, 00:57
            Napisałaś, że u znajomego w klubie, więc pewnie mniej płacisz niż większość z
            nas, bo cena 140-170 pln za osobę to stardard. Pewnie nie masz zespołu, a to
            cena od 1200 do nawet 4-5 tysięcy. Stąd się biorą różnice w naszych wydatkach.
    • martabg Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:29
      Ślub + wesele, gości ponad setka, zamkneliśmy się 20tyś ze wszystkim.
      Radzę spisywać wszystko w formie umów, bo po samym ślubie okazywało się, że
      nagle film droższy, a to zdjęcia w innej cenie itp.
    • myniek1 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:48
      Wszystko łącznie ze strojami wyniosło nas 35 tyś. 2 lata temu (wesele na 120
      os.).
      Niestey takie są realia cenowe, ale ślub bierze sie tylko raz (mam nadzieję).
      Zawsze trochę się zwraca w kopertach wink nam około 20 tyś.
    • myniek1 sympatyczna7 17.06.06, 21:51
      Luty 2007? Wtedy się pobieracie? Pytam bo my braliśmy ślub w lutym (tylko, że
      2004).
      • sympatyczna7 Do: myniek1 17.06.06, 22:23
        Witaj!
        Tak, pobieramy się w Lutym 2007 smile
        Fajnie, że trafiłam na forumowiczkę, która też w lutym brała ślub smile
        Może jakieś rady na organizację ślubu w zimie ??
        Jak było u Was z fotografem? Robiliscie plener?

Serdecznie Cię pozdrawiam!
    • kiwigirl Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 11:24
      ostatecznie nie podliczyłam "akcji już po" ale w ciagłych podliczeniach w
      trakcie przygotowań mieściliśmy sie w kwocie 15 tys za wszystko, ślub, wesele
      (na około 60os), stroje itp.
    • pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:07
      U nas będzie też z 15 tysięcy na sto osób - sala 1 tys., obsługa i jedzenie i
      picie ok. 3 tys., zespół 1,5 tys., fotograf studio 500 zł, fotograf plener w
      ramach prezentu od przyjaciółki, zaproszenia/winietki/podziękowania dla gości
      robimy sami - materiały wyniosły około 100 zł, suknia ze wszystkimi dodatkami 2
      tys., garnitur 1,5 tys, autokar dla gości 1 tys., auto dla nas 1,2 tys., 2
      noclegi dla gości razem ok. 2 tys. No i koszty ślubne (zapowiedzi, ksiądz,
      organista) pewnie z tysiąc wyniosą. Pozdrawiam smile
      • mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:16
        Serio placisz tak malo za jedzenie i picie? Jak to jest mozliwe, ze tylko
        3000/100 czyli 30zl? Myslalam, ze wiecej trzeba na samo picie wydac.
        • kunsia Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:39
          Kurka jak ja zaczelam liczyc to sie bede cieszyc jak sie w 50 zamkniemy...
          ale na 100 osob w ladnej sali w warszawie plus fajna sukienka i garnitur,
          obraczki, kosmetyczka, fryzjer , buty, torebka, welnony, bielizna ( przeciez
          musi byc suepr a nie taka jak na codzien)itp i sie szybko zbiera
        • pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:50
          Tak nam wstępnie powiedziały kucharki - zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu.
          Taniej dlatego, że nie robimy wesela w restauracji, tylko w takim Ośrodku
          Szkolno - Wychowawczym (zresztą w ślicznym pałacyku) - a oni chcą za wynajęcie
          ośrodka tylko tysiąc zł, kucharki za przygotowanie wesela i obsługę chcą 700.
          Produkty, z których przygotują wesele, kupujemy sami. Kucharki dały nam swoje
          propozycje menu, my trochę to pozmienialiśmy i w oparciu o menu przygotują nam
          listę zakupów. Nie wiem, jaka suma wyjdzie ostatecznie, ale tak to
          wstępnie "oszacowały" - mam nadzieję, że nie pomyliły się zbytnio wink
          Pozdrawiam smile
          • mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 19:27
            Nie sadze, ze za 300zl (1000 - 700 na obsluge) da sie kupic jedzenia i napojow
            dla 100 osob. Takze moze przelicz jeszcze raz, zeby pozniej nie bylo "UPS".
            • pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:18
              Dzięki, przeliczę smile Może rzeczywiście źle je zrozumiałam - zobaczymy. Na
              szczęście mamy trochę rezerw wink Pozdrawiam smile
              • mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:35
                Ok, pomylilam sie, ale cytujac Ciebie "obsługa i jedzenie i
                picie ok. 3 tys.", a 700 ma wyjsc ta obsluga, to zostaje 2300 na 100 osob, co
                wciaz wydaje mi sie za malo.
                • pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:46
                  Zamotałam się z wyjaśnieniami obliczeń wink Jeszcze raz: tysiąc za sam Ośrodek,
                  700 za obsługę i osobno 3 tysiące na jedzenie. Może rzeczywiście to mało, nie
                  wiem - nigdy nie robiłam takiej imprezy, napisałam tylko to, co mi wstępnie
                  powiedziano. Zobaczymy w praniu - jak zrobię te zakupy, to napiszę, ile
                  wyszło smile
            • pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:20
              Ale zaraz - nie za 300 zł, ale za 3 tysiące. Tysiąc za Ośrodek, 700 za obsługę
              i około 3 tysiące (według obliczeń kucharek) na jedzenie i picie.
    • mysza_klapsiara Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:29
      12 tysięcy z ubraniem.
    • atulka2 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:51
      mam nadzieje że zmieszcze się ze wszystkim w 20 tyśsmile))
    • jo090 a fotograf? 20.06.06, 13:37
      a jeśli chodzi o fotografa to polecam nie za drogiego Seweryna Charytona, można
      się z nim dogadać. www.slubnezdjecia.republika.pl
      • hopik Re: a fotograf? 20.06.06, 14:25
        16 tys wszystko, wesele na 60 osób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka