sympatyczna7 17.06.06, 13:41 Na pewno już macie ustalone w jakiej kwocie chcecie zamknąc cały burżet.. My dopiero zaczynamy.. Jezeli możecie i sie nie krępujecie to proszę napiszcie ile to wszystko kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mada.d.n Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:50 max to 20tys, ale jak dobrze pójdzie to zmieścimy się w 15. lokal mamy za 95zł/os (wesele na 70-75 osób), foto-video w sumie ok. 1500zł, nastepne tyle orkiestra... tak się dozbiera do tych 15, a może nawet 20 Odpowiedz Link Zgłoś
olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:52 Ja też myślę, że w 15 tys.sie zmieścimy. Wesele na prawie 100 osób. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
adelheid2 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:55 o szok-my sie zamkniemy w 35 tys. zl. (bez poprawin) Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 14:00 my na poprawiny zakładamy jakiś 1000zł - robimy po prostu grilla dla znajomych na działce tydzień po weselu, alkohol powinien zostać, jakieś sałatki się zrobi, ciasta i duuużo mięska Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 13:57 No właśnie, ja tak wstepnie obliczyłam, to będzie z 30-35tys.. i dlatego poruszyłam ten wątek z ciekwości jak to jest u Was.. Wesele na ok. 100-120 osób.. Odpowiedz Link Zgłoś
paolka25 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 14:09 Wesele na około 65 osób a cały koszt wyniesie 20 - 25 tys.zł Odpowiedz Link Zgłoś
inska_mania Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 15:12 My się dowiadywaliśmy i wygląda na to, że potrzebujemy po 20tyś., żeby spokojnie organizować wszystko i żeby nic nas nie zaskoczyło - a ile wydamy z tych 40tyś. to doiero po imprezie się policzy. Wesele robimy na ok. 150 osób ale już teraz wiemy, że np nieotwrte butelki z napojami i alkoholami będziemy mogli oddać do hurtowni, i że raczej kupie sukienke tańszą niż planowłam. Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 15:16 Niedawno byl spory watek o tym, jest co czytac forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=42384585&a=42384585 Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 16:21 25-27 tysięcy na 53 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
o_brzasku Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 20:45 Jestem porażona kwotami jakie tu wypisujecie!! My bierzemy 1 lipca ślub cywilny a po uroczystości organizujemy przjęcie weselne u znajomego w klubie, koszty zamkną się w 5000 tysiacach. Ubrania (moje i mego faceta), obrączki, kwiaty, kosmetyczka, solarium, fryzjer - 1600 zł, do tego katering, ciasta, owoce, alkohol(poł litra na głowę + wina, szampany), napoje, obsługa - 3000 tys. Acha... zaprosiliśmy 35 osób....tak wiec na osobę wypada 85 zł Myślę, że to nie jest drogo... sami płacimy za wszystko (jesteśmy już dużymi dziecmi i sami sobie radzimy). Fundusze sa ogranczone, ale zawsze chciałam mieć wesele i dlatego zdecydowalismy na wariant: skromnie, ale za to w przyjemnej atmosferze, w gronie ludzi, których cenimy i kochamy. Wymaga to mnóstwa inwencji, pomysłów i przede wszystkim własnej pracy, tym bardziej, że lubie mieć dograny każdy szczegóły i wszystko musi być dopiete na ostatni guzik (jestem pedantyczną zodiakalna panną). No na szczęście możemy liczyć na pomoc sprawdzonych przyjaciół Mam nadzieję, że wszystko wpadnie dobrze... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 20:49 o_brzasku napisała: > Jestem porażona kwotami jakie tu wypisujecie!! My bierzemy 1 lipca ślub cywilny > > a po uroczystości organizujemy przjęcie weselne u znajomego w klubie, koszty > zamkną się w 5000 tysiacach. >> Acha... zaprosiliśmy 35 osób.... No to wszystko się zgadza - na 35 osób 5tys., a na 100 około 15tys. - moze trochę mniej... Zapraszamy prawie 3 razy więcej osób, to i więcej wydamy! Nasz wybór! I czym tu się przerażać? Odpowiedz Link Zgłoś
o_brzasku Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:14 I czemu się tak irytujesz... złość piękności szkodzi Po prostu podzieliłam się swoimi doświadczeniami i spostrzeżeniam. Nie czepiałam się nikogo personalnie. Życzę wiecej dystansu do siebie i otaczającego swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
olkao Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 18.06.06, 00:28 Kto się irytuje? To było do mnie? Ojej, a myślałam, że "uśmieszek" na końcu mojego postu dawał jasno do zrozumienia stan mego ducha... Daleki od irytacji... Zresztą - to nie ja napisałam, że jestem "porażona")))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 18.06.06, 00:57 Napisałaś, że u znajomego w klubie, więc pewnie mniej płacisz niż większość z nas, bo cena 140-170 pln za osobę to stardard. Pewnie nie masz zespołu, a to cena od 1200 do nawet 4-5 tysięcy. Stąd się biorą różnice w naszych wydatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
martabg Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:29 Ślub + wesele, gości ponad setka, zamkneliśmy się 20tyś ze wszystkim. Radzę spisywać wszystko w formie umów, bo po samym ślubie okazywało się, że nagle film droższy, a to zdjęcia w innej cenie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 17.06.06, 21:48 Wszystko łącznie ze strojami wyniosło nas 35 tyś. 2 lata temu (wesele na 120 os.). Niestey takie są realia cenowe, ale ślub bierze sie tylko raz (mam nadzieję). Zawsze trochę się zwraca w kopertach nam około 20 tyś. Odpowiedz Link Zgłoś
myniek1 sympatyczna7 17.06.06, 21:51 Luty 2007? Wtedy się pobieracie? Pytam bo my braliśmy ślub w lutym (tylko, że 2004). Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna7 Do: myniek1 17.06.06, 22:23 Witaj! Tak, pobieramy się w Lutym 2007 Fajnie, że trafiłam na forumowiczkę, która też w lutym brała ślub Może jakieś rady na organizację ślubu w zimie ?? Jak było u Was z fotografem? Robiliscie plener? Serdecznie Cię pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwigirl Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 11:24 ostatecznie nie podliczyłam "akcji już po" ale w ciagłych podliczeniach w trakcie przygotowań mieściliśmy sie w kwocie 15 tys za wszystko, ślub, wesele (na około 60os), stroje itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:07 U nas będzie też z 15 tysięcy na sto osób - sala 1 tys., obsługa i jedzenie i picie ok. 3 tys., zespół 1,5 tys., fotograf studio 500 zł, fotograf plener w ramach prezentu od przyjaciółki, zaproszenia/winietki/podziękowania dla gości robimy sami - materiały wyniosły około 100 zł, suknia ze wszystkimi dodatkami 2 tys., garnitur 1,5 tys, autokar dla gości 1 tys., auto dla nas 1,2 tys., 2 noclegi dla gości razem ok. 2 tys. No i koszty ślubne (zapowiedzi, ksiądz, organista) pewnie z tysiąc wyniosą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:16 Serio placisz tak malo za jedzenie i picie? Jak to jest mozliwe, ze tylko 3000/100 czyli 30zl? Myslalam, ze wiecej trzeba na samo picie wydac. Odpowiedz Link Zgłoś
kunsia Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:39 Kurka jak ja zaczelam liczyc to sie bede cieszyc jak sie w 50 zamkniemy... ale na 100 osob w ladnej sali w warszawie plus fajna sukienka i garnitur, obraczki, kosmetyczka, fryzjer , buty, torebka, welnony, bielizna ( przeciez musi byc suepr a nie taka jak na codzien)itp i sie szybko zbiera Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 17:50 Tak nam wstępnie powiedziały kucharki - zobaczymy, jak to wyjdzie w praniu. Taniej dlatego, że nie robimy wesela w restauracji, tylko w takim Ośrodku Szkolno - Wychowawczym (zresztą w ślicznym pałacyku) - a oni chcą za wynajęcie ośrodka tylko tysiąc zł, kucharki za przygotowanie wesela i obsługę chcą 700. Produkty, z których przygotują wesele, kupujemy sami. Kucharki dały nam swoje propozycje menu, my trochę to pozmienialiśmy i w oparciu o menu przygotują nam listę zakupów. Nie wiem, jaka suma wyjdzie ostatecznie, ale tak to wstępnie "oszacowały" - mam nadzieję, że nie pomyliły się zbytnio Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 19:27 Nie sadze, ze za 300zl (1000 - 700 na obsluge) da sie kupic jedzenia i napojow dla 100 osob. Takze moze przelicz jeszcze raz, zeby pozniej nie bylo "UPS". Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:18 Dzięki, przeliczę Może rzeczywiście źle je zrozumiałam - zobaczymy. Na szczęście mamy trochę rezerw Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mealong Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:35 Ok, pomylilam sie, ale cytujac Ciebie "obsługa i jedzenie i picie ok. 3 tys.", a 700 ma wyjsc ta obsluga, to zostaje 2300 na 100 osob, co wciaz wydaje mi sie za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:46 Zamotałam się z wyjaśnieniami obliczeń Jeszcze raz: tysiąc za sam Ośrodek, 700 za obsługę i osobno 3 tysiące na jedzenie. Może rzeczywiście to mało, nie wiem - nigdy nie robiłam takiej imprezy, napisałam tylko to, co mi wstępnie powiedziano. Zobaczymy w praniu - jak zrobię te zakupy, to napiszę, ile wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
pati_m Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:20 Ale zaraz - nie za 300 zł, ale za 3 tysiące. Tysiąc za Ośrodek, 700 za obsługę i około 3 tysiące (według obliczeń kucharek) na jedzenie i picie. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza_klapsiara Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:29 12 tysięcy z ubraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
atulka2 Re: Jaki jest Wasz budżet na organizację ślubu&we 19.06.06, 21:51 mam nadzieje że zmieszcze się ze wszystkim w 20 tyś)) Odpowiedz Link Zgłoś
jo090 a fotograf? 20.06.06, 13:37 a jeśli chodzi o fotografa to polecam nie za drogiego Seweryna Charytona, można się z nim dogadać. www.slubnezdjecia.republika.pl Odpowiedz Link Zgłoś