19.06.06, 00:33
Czytam watki dotyczace butkow a najwazniejsze ogadam zdjecia no i wydaje mi
sie iz ja jedyna bede miala - tak mysle bo nie mam jeszzce- kompletnie inne
butki. Wiekszosc z was kupuje te z czubkime typowo na slub a ja mysle ze
troche inny koncept jest duzo fajniejszy. Zamiast kupowac buty ktorych potem
juz ngdy nie zaloze myse zeby kupic eleganckie ale bardzo klasyczne szpilki i
tyle (potem bede je zakladac na specjale okazje i pamietac jako te moje w
ktorych slub wzielam
oto moje typy:
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fbe1e7a9fef8ae59.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/87907eb3cf7302da.html
www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8ea708698290cb19.html
kto ze mna?
a ogulnie polecam ta stronke jako inspiracje- naprawde nie musz bc czuby...

www.jimmychoo.com/index_flash.html
Obserwuj wątek
    • nie.migotka Re: BUTY 19.06.06, 07:59
      Mnie nie zachwyciły, a wręcz przeciwnie.
      Dobre na koko dżambo, a nie na ślub.

Pozdr.
    • ciaraciara Re: BUTY 19.06.06, 08:05
      ja biore ślub w październiku więc sandałki odpadają...
    • ladnapanna Re: BUTY 19.06.06, 08:31
      moze i nie musza być czuby, ale muszą byc zakryte piety i palce, bez tego
      odpadają...ahh te slubne przesądysmile)
    • kasia_na_102 Re: BUTY 19.06.06, 08:38
      Ja nie miałam sandałków. Ale moje bytki miały okrągłe noski i były w kolorze
      ecru, więc jeszcze je spokojnie założę. Tym bardziej, że skórzane, a nie
      materiałowe.
      Akurat sandałki prze ciebie wklejone średnio mi przypadły do gustu, ale
      sandałkom nie mówię nie smile Tyle, że nie do każdej sukni pasują...
    • kunsia Re: BUTY 19.06.06, 10:34
      A dlaczego tak wlsciwie maja przykrywac piety i palce?
      • katarzyna_banach Re: BUTY 19.06.06, 10:40
        ja tez mialam zamiar kupic sobie sandalki na wysokim obcasie. Sliczne byly i
        ladnie na nodze lezaly ale... pochodzilam w nich w sklepie przez 10 minut,
        przymierzajac i ogladajac je ze wszystkich stron i wiecie co? Palce zrobily sie
        czerwone a paseczki od tych slicznych bucikow zaczely niemilosiernie wbijac sie
        w skore! Stwierdzilam, ze nie naloze do nich ponczoch czuy rajstop a z golymi
        stopami w tych butach wytrzymam najwyzej 3 godziny! One sa dobre na impreze a
        nie na caly dzien i noc!
    • elinka4 Re: BUTY 19.06.06, 10:59
      nie podoba mi sie pomysł Panny Młodej w sandałkach. Poza tym wydaje mi się, że
      tak wysokie szpili są niewygodne i nie wytrzymasz w nich do rana.
      Ja kupiłam butki skórzane z okragłym noskiem i myslę, że będę je nosiła po
      ślubie smile
      • kunsia Re: BUTY 19.06.06, 11:09
        Oj chyba faktycznie bede tu troche osamotniona w moich wyborach...
        A co z kwestia tego iz jest lato o jest bardz cieplo juz od samej sukni leje
        sie pot, jakos nie mge wyobrazic sobie zalozenia do tego rajstopek i
        przykrytych butkow. Nie ugotujecie ise w tym wszystkim?
        Moja kolezanka wlasnie kupila sukienke i opowiedala mi jak poszla na miare
        podobno stala w niej 15 min i juz wszystko po niej cieklo. Dodac rajstopki ,
        zakryte buty co wtedy sie dzieje? Ona osbiscie planuje rozwiazac ten problem
        morymi husteczkami ktorymi bedzie odswiezac nogi ale czy to naprawde cos da?
        A i jak sie pocimy to co dzieje sie z makijazem?
    • kami315 Re: BUTY 19.06.06, 11:17
      Mi sie podobają sandałki, jak nie będzie zbyt zimno (ślub 1 października) to
      założę właśnie takie z paseczków. A przesądy są bzdurą. Szczególnie w połączeniu
      z sakramentami. Naprawdę wstyd mi za osoby, które tłumaczą, że muszą być zakryte
      palce i pięty, żeby nie uciekały pieniądze czy szczęście czy co tam jeszcze
      można równie głupiego wymyślić.
      Co innego, jeśli do sukni po prostu sandałki nie pasują.
      • pantarejka Re: BUTY 19.06.06, 11:23
        Buty z odkrytymi palcami/piętami postrzegane są jako nieeleganckie.
        Odzwierciedleniem tego faktu jest często biurowy "kodeks" wielu firm, w którym
        wyraźnie napisano, że takie buty odpadają...
        Ślub jest ważniejszym wydarzeniem niż spotkanie z klientem. Dlatego też pełne
        obuwie bardziej pasuje do tej okazji.
        • kunsia Re: BUTY 19.06.06, 11:40
          Wiesz co ale ja raczej tak w ten sposob o tym nie mysle ........wesele to nie
          biuro i ja na przykalad nie bede takich formalnosci od moich gosci oczekiwac,
          moze jeansow nie zaakceptuje i tyle ale letnie sukienki i sandalki na przyjecia
          ktore i tak zawsze staramy sie zzeby byly w polowie na zewnatrz uwazam ze sa
          bardzo odpowiednie.
          Przeciez nawet na balach lub imprezach tego typu goscie maja smokingi panie
          ogromne suknie i sanadaly nie sa tam niczm zlym.
          Co do panny mlodej to moze potrafie sobie to wyobrazic w kosciele powaga tego
          wszystkiego, ale juz na przyjeciu bycie w butkach zakrytych bo tak wypada no
          nie wiem - przeciez to nie jak mini czy cos ...a nie ktore z nas aja i tak miec
          wielkie dekoldy ktore pokazuja nie malo.
          • adriannaaa Re: BUTY 19.06.06, 12:18
            jesłi masz suknię, do której sandałk i będą pasowa - to ok.. ale do większości
            sukien slubnych sadałki wygladaja po prostu śmiesznie... tak wiec - ok zakryte
            palce i odkryta pięta, ale przy monumentalnej sukni taki sandałek z paseczków
            nie będzie dobrze wyglądał. Pozatym tak jak dziewczyny mówią - takie buty są
            fajne na kilka godzin do chodzenia, ale przy całym dniu i nocy, kiedy obawiasz
            się o upał- to obetrą cię niemiłosiernie... a kiedy sala na której będziesz
            miała imperze bedzi emieć klimatyzację, to nawet tego upału ne poczujesz....
            • caricare Re: BUTY 19.06.06, 12:39
              Hej! Ja kupilam sobie wlasnie sandalki z odkryta pieta i palcami! Zawsze takie
              mi sie bardziej podobaly, niz zakryte! I nie martwie sie przesadami! A mama i
              siostra uwazaja ze super pasuja one do sukienki! Mam za to inny problem - sa na
              dosc wysokim obcasie (jak dla mnie) bo ok 8 cm! Wiec mimo ze juz je mam to
              rozgladam sie po sklepach za jakimis na nizszym obcasie, zeby w razie potrzeby
              zmienic je! Mimo ze czasem chodze w tak wysokich butach to i tak obawiam sie ze
              calego dnia i calej nocy w nich nie wytrzymam! Moje zdanie jest takie - jak
              ktos chce kupic sandalki to super, a jak ktos woli zakryte, bo uwaza, ze takie
              pasuja do sukienki, to tez swietnie! Ale jak czytam o kolejnych przesadach to
              nie moge sie nadziwic co jeszcze ludzie wymysla! smile Pozdrawiam cieplo!
              • kunsia Re: BUTY 19.06.06, 12:49
                Hej ja tez wlasnie tak planowaam wyzsze na pierwsze godziny i drugie nizutkie
                do tanca itp jak mi by zaczely dokuczac. Zreszta pametam rady mojej mamy ktora
                zawsze mowila ze nalezy miec druga pare gdyz moze sie okazac iz pierwsza
                zacznie ocierac. Jedna z moich kolezaneko tym zapomniala i gdzie kolo polnocy
                musiala zmienic butki na inne niestety takowych nie miala wiec zminila na biale
                addidaski.
                ha ha ja uwazam iz bylo to super smieszne i pokazalo jak bardzo panna mloda sie
                wyluzowala i nie przejmowala co ludzie powiedza...

A pamietajcie ze butki trzeba wczesniej rozchodzic...
                • adriannaaa Re: BUTY 19.06.06, 13:02
                  ej no ale ja nei mówię o przesądachsmile

ale ale - co dobutów na zmianę - to.. y nie uważacie,z e róznica obcasa przy
                  spodnicy może przeszkadzac? jesli zmeiniemy takei 8 zcy 10 cm na 3 czy 5 cm?
                  albo nawet na adidasy.. to czy ta keicka nie będzie się ciagnęła po ziemi???
                  • caricare Re: BUTY 19.06.06, 13:17
                    Mowilam o przesadach w kontekscie calego tego watku a nie Twojej wypowiedzi! smile
                    A jesli chodzi o wlasnie te nizsze buty na zmiane, to tez o tym myslalam, ze
                    sukienka bedzie miala dopasowana dlugosc do tych wyzszych! Ale licze na to, ze
                    nie bedzie to tak strasznie mi przeszkadzalo, no albo sie okaze, ze nie bede
                    jednak ich zmieniac, bo wytrzymam! smile Teraz mam problem bo nigdzie w Wawie nie
                    widze nizszych butow, ktore by mi sie podobaly. Nie chce wydawac na nie za duzo
                    pieniedzy, bo moze ich nie zaloze nigdy! A w sklepach nie z butami slubnymi
                    najczesciej podeszwy bialych butow sa czarne... Ale jeszcze mam czas do
                    wrzesnia!
        • marvel_maid Re: BUTY 19.06.06, 13:18
          W dyplomacji za nieeleganckie uchodzą buty z odkrytymi palcami, a nie piętami
          (nosi je nawet królowa Elżbieta, co do jej gustu można się spierać, ale trudno
          przypuścić, że nie zna etykiety).
          • kunsia Re: BUTY 19.06.06, 13:26
            Wiesz bylam pol roku tem na takim weselu gdzie wszystko bylo dopiete na ostatni
            guzik i wystko byo ach i och zgodnie z zasadami. Jedyny problem w tym iz przez
            to wszystko bylo STRASZLIWIE nudno nikt sie nie bawil i wszyscy bardzo szybko
            sie zmyli. Para ta wlasnie probowala zrobic takie wesele na wyskoim poziomie w
            pieknym miejscu zasiadane, stroje mocno wieczorowe.ach
            Mi sie wydaje ze trzeba wziasc poprawke i nie myslec az tak bardzo co wypada co
            nie bo wazniejsze jest czy ty i twoi najblizsi sie dobrze bawicie czy cieszycie
            sie tym dniem a nie odkryte palce panny mlodej. Mysle ze jest to lekkie
            popadanie w przesade.
            • marvel_maid Re: BUTY 19.06.06, 13:36
              A ja wcale nie napisałam, że nie wypada, żeby panna młoda miała odkyre palce.
              Ja tylko odpowiadałam na post pantarejki, która pisała o elgancji biurowej.
              Całkowicie się z Tobą zgadzam w kwestii odkrytych butów jeżeli ślub jest latem.
              W samej sukni można się udusić, więc nie wyobrażam sobie spędzenia tylu godzin
              w pełnych butach i pończochach przy 30 stopniowym upale. Ślub to nie przyjęcie
              w ambasadzie, nie trzeba tak sztywno trzymać się wymogów elegancji. Bez
              przesady.
    • askiem Re: moje BUTY 19.06.06, 11:20
      img151.imageshack.us/my.php?image=obraz0228qh.jpg
      img151.imageshack.us/my.php?image=obraz0210ss.jpg
      a to moje butki.
      I po slubie także zamierzam w nich chodzić smile
      • kunsia Re: moje BUTY 19.06.06, 11:22
        Oj twoje akurat sa fajne - bardzo slodziutkie
    • karmela77 Re: BUTY 19.06.06, 13:47
      tu nie chodzi nawet o przesady czy zasady, ale po prostu do niektórych
      sukienek slubnych po prostu sandaly nie pasują - sukienki są eleganckie i nie
      wyobrażam sobie wyskoczyć w sandalach z golymi nogami i stopami jak na plażę.
    • paula343 Re: BUTY 19.06.06, 13:58
      ja tez będę miała sandałki i nie wyobrażam sobie innych butów do mojej sukni.
    • mycha282 Re: BUTY 19.06.06, 15:10
      Osobiście butki Kunsi nie są w moim guście ale jeśli będziesz czuła się w nich
      dobrze i potem zamierzasz w nich jeszcze chodzić to dobrze.Ja chcę kupić buty z
      zakrytą piętą i palcami oraz na delikatnym podwyższeniu ponieważ nie lubię
      szpilek i jeszcze jedno co ma wspólnego ortografia z butami? o ile mi wiadomo
      to Kunsia poruszyła temat jej butów a nie ortografii.
      Pozdrawiam.
    • atulka2 Re: BUTY 19.06.06, 22:29
      ja też mam sandałki i to coś w stylu który pokazałaś,jestem bardzo zadowolona
      że wybrałam coś takiegosmile))
      • epox123 Re: BUTY 19.06.06, 22:57
        Moje buty będą z odkrytą piętą,ale zakrytymi palcami,bo nie lubie swoich
        wystających paluchów wink
    • xa.xa a to moje buciki 22.06.06, 14:11
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a8a0b4b760067cee.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/aecbafbf462ccfce.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ba4898a5acf6842e.html
      • yoli1 Re: a to moje buciki 22.06.06, 14:18
        xa.xa a co to za buciki? chodzi mi o firmę i ew. gdzie można takie kupić?
        Interesują mnie na wyższym obcasie (ok.7cm) ale z pewnością i takie są /
        Pozdtrawiam
        • xa.xa Re: a to moje buciki 22.06.06, 14:30
          Firma "Zalbut". To ich stronka www.zalbut.com/index2.htm
          Moje kupiłam w salonie, w którym wypożyczałam suknię. Są również na wyższym
          obcasie. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka