stolberg 20.06.06, 15:14 czesc mam do was prosbe, abysmy wklejali tutaj zdjecia mlodej pani w okularach albo oprawki dla mlodej pani. i nie chce abyscie pisali ze najlepsze sa szkla kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoga22 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 15:28 uuu.... ciekawa jestem kto tu coś wklei? a czemu nie chcesz słyszeć o soczewkach kontaktowych? nie możesz w nich chodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 16:16 moze podam tu emeila-izabela37@wp.pl trudno jak nosisz okulary przez iles lat wraz je sciagnac i zalazyc szkla kontaktowe,nie wyobrazam sobie takiego czegos. Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 17:27 To spróbuj, zobaqczysz jaka to wygoda. A soczewki mozesz zacząć nosić wczesniej żebys na samym ślubie nie cuła się "łyso" na twarzy))) Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 17:36 Moim zadaniem wizualnie okulary + welon wygladają żle. Trzeba sie zdecydowac na jedno albo na drugie Najlepiej bedzie jak poradzisz sie osób, które cie dobrze znają. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 17:38 Kochana zacznij nosic soczewki to juz nigdy nie bedziesz chciał wrócic do okularów Spróbuj w renomowanych gabinetach płacisz za wizytę i od razu dostajesz miesieczne soczewki wraz z płynem- koszt wizyty jakies 40 zł Ja bym ci radziła spróbowac Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 17:40 witaj. ja też będę w okularkach i mi to nie przeszkadza. nie wydaje mi się, żeby welon nie pasował do okularów, jakaś konkretna bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 17:43 Patrząc na to pod względem kompozycji dla mnie nie pasuje Ale jak tobie to nie przeszkadza to ok - twój wybór Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 21:20 kompozycja? nie pasuje? śmieszne, noszę okulary i nie wyobrażam sobie tej sztuczności, bo coś nie pasuje że je noszę. to moja sprawa, narzeczonemu podobam sie taka jaka jestem i nie musze nic udawać bo lepiej wygląda. z okularkami też się ślicznie wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
adzi25 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 21:30 Faktycznie soczewki są fajniejsze..ale są takie wady wzroku, gdzie po prostu ich używać nie można i już. Ja proponowałabym oprawki bardzo delikatne, beż zabudowanego dołu, lub szkła w ogóle bez oprawy. Mocne oprawki będą chyba za bardzo przyciągać wzrok-no i oczywiście dobrane do twarzy i ułożenia oczu-dla jedycj mniejsze, dla innych większe bedą lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 21:32 nie mam żadnej powaznej wady wzroku, i okulary nosze od lat i nie musze udawac nic na jeden dzien zeby lepiej wygladac. chyba macie kompleksy na tym punkcie. moje oprawki sa bardzo delikatnie i ladnie dobrane do buzi. wiec nie widze problemu jaki wy robicie Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 21:48 O Jezu zaraz kompleksy, blablabla- ja tylko chciałabym byc dobrze zrozumiana Wg mnie i tylko mnie okulary nie pasują do welonu- widziałam pare takich kombinacji gdzie młoda z okularami i welonem wygladala jak swoja babcia. I uwazam,że do okularów bardziej pasuje np toczek a nie welon. Poza tym nikt mi nie wmówi,ze kompozycja (tj zestawienie welonu , makijazu, tego co na dekolt i np okularów nie jest ważna), bo prowadzi to do tego,że albo sie wyglada jak choinka albo świetnie. Ja nie robie problemu tylko przedstawiam swoje zdanie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 21:51 moje zdanie jest inne, widzialam kilka osob w okularach i wygladaly slicznie, przeciez wszystko idzie dopasowac, welon do okularow i wszystko inne,. to zalezy kto jaki ma gust. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrottka2 Re: Okulary dla Mlodej Pani 22.06.06, 10:34 Ja mam ślub w przyszłym roku, okulary noszę od kilku lat i nawet mi nie przyszło do głowy żeby w tym Dniu coś zmieniać. W soczewkach chyba po prostu źle bym sie czuła. Nie uważam żeby welon nie pasował do okularów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: Okulary dla Mlodej Pani 20.06.06, 23:49 Czyżbym byla jedyną, która wklei swoje zdjęcie ślubne w okularkach? Ale pewnie niewiele Ci to pomoże, bo nie miałam ani welonu ani sukni śnieżno- białej: img152.imageshack.us/my.php?image=okulary7ie.jpg W każdym bądź razie, noszę okulary już jakieś 20 lat, próbowałam kiedyś soczewki, ale mi "nie pasowały", więc pozostałam przy okularach. Ślubu też nie wyobrażałam sobie bez tych ulubionych czarnych (mam jeszcze inne, drobniutkie, w srebrzystych oprawkach). Ktoś tu pisał wcześniej o "kompozycji", a więc do mojej "kompozycji" właśnie te czarne oprawki pasowały idealnie i wręcz stanowiły swoisty dodatek do sukienki (czarne ramiączka) i biżuterii P.S. A w sieci widziałam dużo pięknych zdjęć panien młodych (w bieli i z welonem) w okularach i były śliczne. Niestety, nie zachowałam linków. Mam tylko taki ogólny: www.mlodapara.com.pl/archiwum.php?co=3&wiecej=122 Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 07:27 dzieki wam wszytskim za odpoiwedzi.czekam na wiecej. a do tych osob ktore pisza o suklach kontaktowych(sorki ale nauczcie sie czytac) pisalam ze tylko o okularach anie o soczewkach!!!!!!!!!!!!to zalezy od gustu to macie tak samo jak wy byscie nosili szkla kontaktowe a na wesele kazdyby wam doradzal ikulary ,wtedy to my by wam pisali ze lepiej wszklach itp Odpowiedz Link Zgłoś
mycha282 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 07:31 Wprawdzie ja biorę ślub dopiero w przyszłym roku ale również noszę okulary od 17 lat i teraz nie wyobrażam sobie żeby na ten jeden dzień zmieniać na szkła kontaktowe a potem wracać do okularów,podobam się narzeczonemu właśnie taka jaka jestem i on nigdy nie chciał żebym się zmieniała.A kto powiedział że okulary nie pasują do welonu?po prostu trzeba je umiejętnie dobrać do kształtu twarzy tak jak wspominała mariszka,zaakceptować wybór i po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:04 fajnie ze nie jestem sama. bedziemy slicznie wygladaly.pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:47 do mariszki pasowaly okulary w ciemnej oprawce, bo miala bordowa suknie ale ogolnie do bialej ciemne oprawki nie pasuja. lepiej kupic szkla lub nowe oprawki jasniutkie lub okulary bez oprawek Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:16 Byłam w sobotę na ślubie w kościele i Panna Młoda miała własnie welon i okulary. wyglądało całkiem normalnie, czuła się zupełnie swobodnie i wszystko pasowało. Okulary byłu małe w złotej, delikatnej oprawce. Nie rezygnuj z okularów jesli w nich czujesz się dobrze. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:40 dziekuje wam wszystkim.szczerze to ja chyba tez pojde w okularach,tylko przed samym slubem zmienie sobie oprawki...z moim mezem (bo jestesmy po slubie cywilnym juz)znamy sie 8 lat i na poczatku nie nosilam okularow,ale maz stwierdzil ze lepiej mi w nich jest niz bez,wiec jak bym na slub nie poszlam w okularach to wygladalo by to troche dziwnie,bo ludzie ktorzy znaja cie w okularach byli by zdziwieni...i wygladalo by to smieszne.ale czekam na dalsze opinie,a jezeli macie jakies zdjecia mlodej pani w okularach to prosze wyslijcie mi na emeila-izabela37@wp.pl dziekuje i zycze wam milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
marvel_maid Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:10 stolberg napisała: > wiec jak bym na slub nie poszlam w okularach to wygladalo by to troche dziwnie,bo ludzie ktorzy znaja cie > w okularach byli by zdziwieni...i wygladalo by to smieszne. To chyba nie najlepszy powód Rozumiem jeśli ktoś wybiera okulary, bo lepiej się w nich czuje niż w soczewkach, ale trochę śmieszne jest stwiedzenie, że wolisz być w okularach, bo znajomi by się dziwili Ja uważam, że do białej sukni i welonu oklury nie pasują, tak jak napisała któraś z dziewczyn - psują kompozycję. Ale to indywidualna sprawa każdej z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:16 a ja mysle ze warto sobie na probe miesiac przed kupic - nie dla samego slubu ale zeby zobaczyc jak to jest bo nikt kto nosi okulary nie powie ze to super sprawa ja nosilam rok, ale nie lubilam (deszcze, sniegi, mrozy - horror), potem na rok odstawilam, to mi sie wzrok popsul.. potem znow rok nosilam i stwierdzilam ze sprobuje szkielka balam sie isc, bo to jednak cos innego ale teraz jest super!a znajomi tak jak znaja kogos w okularach szybko sie przyzwyczajaja do nowego wizerunku tak wiec jesli masz minimum miesiac do slubu i masz ochote to sprubuj najwyzej potem stwierdzisz ze nie lubisz szkiel i wtedy wystapisz w okularkach ale oczywiscie nic na silepozdraiwam Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:44 ja mysle ze ladne oprawki tez moga byc,a le takie bez ramek - same szklo Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 08:53 niekoniecznie, w takiej delikatnej srebrnej oprawce tez moga byc. jasniutkiej. ja osobiscie mam okulary 'bez oprawek' juz od kilku lat,i nie wyorbazam sobie innych ale do takich tez trzeba sie przyzwyczaic. a szkiel kontaktowych nie moge nosic Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:32 myślę, że pasują jak najbardziej jeśli mają jakieś delikatne oprawki. Moje okulary (niestety nie mam żadnego zdjęcia) są bardzo delikatne, wręcz ich nie widać na zdjęciach. Mają oprawkę tylko u góry. Gdybyście chciały to mogę przesłać na e-mail adres do niedrogiego optyka w W-wie. Ja mam dość dużą wadę przy której tzw. pocieniane szkła są droższe, a zapłaciłam za dwa szła tyle co za jedno w Vision Express. Oprawki też w bardzo rozsądnych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:35 tez takie nosilam srebrna oprawka tylko od gory rzeczywiscie to ladnie wyglada ale jeszcze lepsze wydaja mi sie szkielka na samych drucikach moj nazeczony zrobil sobie takie same zerowki do komputera fajnie wygladaja a ja osobiscie nie lubie nosic okularow Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:44 czesc dziewczyny jezeli chcialbyscie wyslijcie mi zdjecia waszych oprawek.dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 09:44 aha moj emeil-izabela37@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
yoga22 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 11:08 chodziłam w okularach około 14 lat, 2 miesiące temu zakupiłam soczewki kontaktowe i musze przyznać, że jestem w 7 niebie!!! Co prawda chodziłam w patentach (okulary bez oprawek), były bardzo delikatne, ale to nie to co bez. Dlaczego się zdecydowałam na zdjęcie okularów, ponieważ myślę tak jak abc, one nie pasują do welonu. Okulary już same są pewną ozdobą na twarzy, do tego jescze welon, fryzura, ewentualne kwiaty we włosach.... dla mnie kicz - co za dużo to niezdrowo). Co innego jak byś zdecydowała się bez welonu. Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 11:17 Ja do ślubu wybieram sie w okularach na nosie.Zmienię tylko oprawki bo w tej chywili mam je w kolorze ciemnego brązu a chce je i tak zmienić na jaśniejszy odcień Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 15:22 okulary nie pasują do welonu? przestańcie sie dziewczyny ośmieszać, jak by na to patrzeć to okulary by nie pasowały do większości rzeczy na tym świecie. ja także soczewek nie będę nosiła, w okularkach czuje sie cudownie. i one same w sobie dodają nam uroku. jedna z was napisała że welon okularki i ozdoby to kicz, dziwne macie zdanie. przecież każda kobieta wygląda inaczej i nie jednej dobrze w tym w czym drugiej źle. nie sądzcie po pozorach. akurat ja nie będę udawała niczego żeby lepiej wyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoga22 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 17:25 co ja na to poradzę, że mi się akurat niepodobają okulary z welonem, kwitami we włosach - nic. każdy ma swój gust i ja też. Tobie się może podobać... Ja na pewno nie będę mniała na ślubie okularów. Z resztą przetestowałam na sobie soczewki i jakoś rozstać się z nimi nie mogę, choć w okularach chodziłam spokojnie ponad 14 lat swojego życia. Zaznałam smaku wygody i zamierzam to wykjorzystać. Też na początku nie byłam pewna czy będę mogła w nich chodzić, gdyż mam poważną wadę wzroku (astygmatyzm)i kiedyś wiem, że nie było dla mnie soczewek kontaktowych. A teraz suuuuuuuper!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 18:28 Czy to,że mamy inne zdanie niż monaliska znaczy,że jestesmy śmieszne?.... Odpowiedz Link Zgłoś
yoga22 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 21:36 dla nich może jesteśmy śmieszne, nie wiem..... Odpowiedz Link Zgłoś
kotka81 Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 18:37 Ja mialam okulary do sukni slubnej , byly bez oprawek bardzo delikatne i slicznie wygladaly .Nie maialam welonu , ale nie dlatego ze nie pasowal do okularow tylko dlatego , ze nie jestem zwolenniczka welonow. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxmikaxxx Re: Okulary dla Mlodej Pani 21.06.06, 19:34 Moje dwie znajome byly na slubie w okularach i obie wygladaly fantastycznie. Niestety nie mam zdjec w wersji elektronicznej Moge za to polecic super sklep z oprawkami w Warszawie - bardzo niepozorny, ale maja swietne markowe oprawki w bardzo dobrych cenach (sprowadzaja koncowki serii). Poza tym wlascicielka fenomenalnie dobiera oprawki. Ja tam kupilam juz dwie pary a moj maz chyba trzy. Sklep miesci sie przy ul. Fabrycznej, idac od Rozbrat po lewej stronie, nie da sie przeoczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
stolberg Re: Okulary dla Mlodej Pani 22.06.06, 07:28 dziekuje za odpowiedzi i namiary,niestety wtym przypadku ja nie skorzystam dlatego ze pochodze ze slaska.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monaliska1985 Re: Okulary dla Mlodej Pani 22.06.06, 09:28 możecie nie tolerować okularów, ale nie nazywajcie tego kiczem, bo to naprawde żałosne. ja się okularów nie wstydzę i nigdy nie będę. ja w soczewkach poprostu się nie czuje dobrze, wolę okularki. wiele dziewczyn tutaj mówi że panny młode w okularkach też są śliczne. bo to prawda!!! -- mój suwaczek Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Okulary dla Mlodej Pani 22.06.06, 14:06 Ja nosze okulary raczej kolorowe i raczej malo dyskretne i moje niestety nie podobaja mi sie z suknia slubna (chociaz welonu ani innych dekoracji nie planueje). A poza tym wygladam troche na madralinska i w dniu slubu akurat nie musze . I bede musiala wystapic w soczewkach a nie bardzo lubie. Nieprawda, ze kazdy kto sporobuje soczewek, nie chce juz wrocic do okularów. Ja nie lubie soczewek i juz, ale kiedy trzeba uzywam. uwilebiam za to okulary chociaz tez czasami mnie mecza. Widzialam jednak panny mlode w okularach, ktore wygladaly w porzadku i takie, ktorym te okulary wcale nie pasowaly. Trzeba odpowiednio dopasowac ramki i zalezy tez od wady wzroku jaka masz. Cienkie niepowiekszajace szla w leciutkich oprawkach sa moim zdaniem w porzadku. Ale jak przez szlo widac powiekszone oko, z makijazem jest okropnie. Labo jak nie wspolgra z dodatkami, jak tworzy zamieszanie i balaganj wokol buzi, lepiej zrezygnowac. Moje aktualne okulary sa piekne bordowo-brazowe, ale na zdjeciach z fleszem wychodza mocna czerwone i czesto to jest centralny punkt zdjecia, ktory przyciaga zbyt wiele uwagi. zanim podejmiesz decyzje, obejrzyj sobie Twoje rozne zdjecia w okularach w roznych sytuacjach i zobaczysz czy Ci sie podoba i jak. Ale sie rozpisalam... Odpowiedz Link Zgłoś