iza1509 29.06.06, 14:41 czym przczepić ozdoby, aby nie uszkodzić lakieru samochodu? wydaje mi się że te taśmy dwustronne są zbyt mocne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tykolec Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 14:46 Zajrzyj na Allegro,mozna tam dostac tasmy magnetyczne(w przystepnej cenie).Z jednej strony magnes a z drugiej tasma klejaca.Nie trzeba pozniej kleju zmywac z auta...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dekoria Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 14:55 Słonko, taśma dwustronnie klejąca sprawdza się doskonale, ale nie każda. Robię dekoracje zawodowo i raz zdażyło mi się ściganie Pary Młodej przez odklejającą się dekorację. Na szczęście jechali przed ślubem robić zdjęcia w plenerze - jeden z 3 bukiecików na masce był narażony na większy powiew wiatru- był tuż nad reflektorem i odkleił się. Przymocowaliśmy je oprócz starej sprawdzonej taśmy jeszcze przyssawkami (jak w akwarium np. przy termometrze) wszystko trzymało się wzorowo. Pozdrawiam Agnieszka www.dekoria.info Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:04 Na każdej giełdzie kwiatowej kupisz takie coś przypominające bardzo lepką plastelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
marti_ka82 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:44 ja miałam przyczepioną odzode przyssawkami to się nazywa autocorda... czy coś takiego, bo to są takie specjalne przyssawki podobno i nie odlecialo nic nawet przy 75 km/h Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 15:48 Myśmy mieli też na przezroczystych przyssawkach, na zwykłych przyssawkach jakich wiele... Odpowiedz Link Zgłoś
anka786 Re: przyczepianie ozdób na samochód 29.06.06, 16:03 sami bedziecie ozdabiac samochod??u nas to zadanie przyjaciol,ktorzy w tajemnicy przed mlodymi ozdabiaja auto czym tam chca! Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: do dekoria 29.06.06, 20:20 stosowanie dwustronnej tasmy klejącej jest karygodne; swiadczy tylko o totalnym braku profesjonalizmu, nieznanomosci technicznych materiałow florystycznych (tasmy magnetyczne, przyssawki, plastelina florystyczna, podstawy z przylgą) i naraża włascicieli aut lub osoby wypozyczające auto na jego zniszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
iza1509 Re: do dekoria 29.06.06, 23:35 ok, dziękuję za odpowiedzi. teraz wiem co ma robic, żebynasz kolega nie ganiał nas z siekierą za zniszczenie lakieru samochodu. przystrajać samochód będą siostry narzeczonego, także to nas ominie (trudno żebyśmy się zajmowali takimi rzeczami w tym dniu, prawda?). profesjonalistami nie jesteśmy stąd nasza niewiedza i dlatego przezornie pytam się o w/w temat Was. i dziękuję jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: do dekoria 30.06.06, 00:44 wiesz - ja tasmą 2-stronną przykleiłam do drzwi rysunek diecka - do dzis walczę z resztkami kleju i taśmy; nie widziałm, ale słyszałam o samochodzie, który został oblepiony tasmą i zaistniał duży konflikt o duże pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
dekoria Re: do dekoria 30.06.06, 08:17 Pisałam, że trzeba mieć dobrą taśmę dwustronną (używana przeze mnie jest droga ,ale najmniejszego śladu nie zostawia). Nie do każdego projektu dekoracji auta można stosować np. gąbki na przyssawkach. Jakoś do tej pory żaden właściciel auta nie miał do taśmy najmiejszych uwag, a mamy kilku stałych klientów (dorabiających na wożeniu Par Młodych do ślubu), którzy fortuny zainwestowali w te autka. Postaram się poszukać nazwy i producenta tej taśmy-jak się na nią zdecydujesz daj znać. Pozdrawiam Agnieszka DEKORIA Odpowiedz Link Zgłoś
iza1509 Re: do dekoria 30.06.06, 08:24 ok, bardzo dziękuję za poświęcenie mi czasu. nasz samochód będzie udekorowany szrfami , a przyklejane będą albo różyczki albo margerytki, żadnych lalek, wiązanek, obrączek, itp. (bardzo mi się to nie podoba). czekam cierpliwie Odpowiedz Link Zgłoś