Dodaj do ulubionych

Pomocy,blagam

03.07.06, 08:27
Zostalo mi 5 di do tego waznego dnia a moja sukienka zrobila sie za mala w
biuscie o jakies 3 cm,siedze i rycze,pustka w glowie.Co ja mam zrobic?????
Obserwuj wątek
    • bacha1979 Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:28
      na gwałt szukać dobrej krawcowej!! W salonie w którym kupowałś nie mogą Ci
      pomóc???
      • diabladko Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:37
        Cholera gdyby to bylo latwe.Mieszkam w UK,sukienke kupilam tutaj w zwyklym
        sklepie,w srode rano jade do polski,bede dopiero w czwartek wieczorem czyli
        zostanie mi tylko piatek.Nawet jesli znajde krawcowa to nie wiem czy starczy
        czasu zeby cos z tym zrobic.Dzis juz powiedzialam swojemu przyszlemu ze sie w
        bandaz elastyczny owine sad
        • bacha1979 Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:41
          jaką masz tą sukienkę??? Zakrytą u góry?? Czy odkrytą, bo może jakaś bielizna
          korekcyjna by pomogła.
          Jest też jescze jedno roziwązanie- głodówka, ale niezbyt to rozsądne.
          • diabladko Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:45
            Sukienka jest jednoczesciowa,choc gora wyglada jakby byl gorset.Sukienka
            super,nawet troche luzu a gora....ech na glodowke sie nie zdecyduje nie chce
            [potem zemdlec w tym najwazniejszym dniu.Wlasnie zaczynam szperac w necie za
            jakas bielizna,moze cos znajede.Postaram sie nie wpasc w czarna rozpacz.
            • bacha1979 Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:48
              Trzymam za Ciebie kciuki!
              • annajustyna Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 09:01
                Sorry, ale jak Ty te sukienke kupowalas??? Podobno powinno sie robic ostatnie
                miarki i poprawki na 2 dni przed slubem...NO, ale nie dotyczy to sukienek
                gotowych...
                • annajustyna Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 10:01
                  Wydaje mi sie, ze najlatwiej bedzie pokombinowac z zakladka przy gorsecie (jelsi
                  to faktycznie gorset sznurowany, bo jak nie - tzn. zapinany na zamek albo
                  guziczki, to faktycznie bedzie trudno...). A czy masz moze zapas materialu???
                  Niech Mama umowi Cie na piatek raniutko do krawcowej...
        • bacha1979 Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 08:54
          Teraz przyszło mi do głowy takie rozwiązanie: poproś mamę lub kogoś bliskiego,
          żeby Ci tu znaleźli i umówili na piątek rano krawcową. Wtedy przyjedziesz i od
          razu ją zaniesiesz, może Ci pomogą.
    • nionczka Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 09:45
      A moze zwikszyl Ci sie biust bo masz okres i zaraz Ci przejdzie? Ja za bardzo
      nie rozumiem jak mozna przytyc w biuscie i to az 3 cm. Skoro reszta lezy
      dobrze, w biuscie chyba tez powinna pasowac. Moze sprobuj z jakims dobrym
      biustoszem albo rzeczywiscie umów sie w Polsce do krawcowej. Powodzenia i
      przestan plakac bo to juz napewno nie pomoze.
    • lanka_cathar Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 09:50
      Moja suknia przyjechała do mnie pod koniec kwietnia i nadal jest dobra
      (mierzyłam, wiem). Nie panikuj, szukaj dobrej krawcowej. Wszelkie przeróbki
      powinna zrobić w góra trzy godziny. Tyle czasu trwała moja przeróbka sukni,
      łącznie ze zmianą suwaka na wiązanie gorsetowe. Zapytaj krawcową o taką opcję,
      wtedy nie będziesz się stresować, bo można poluzować wiązanie.
      • diabladko Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 10:19
        Wlasnie rozmawialam z mama,zalatwila mi krawcowa na piatek rano,zmieni suwak na
        wiazanie gorsetowe.Ktoras z Was pytala jak mozna przytyc w biuscie 3 cm-otorz
        mozna.Bylam w ciazy,poronilam miesiac temu a wiekszy biust pozostal.Powodzenia
        i duzo szczescia wszystkim
        • annajustyna Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 10:21
          Tak wlasnie myslalam, ze to moze stad (no bo az 3 cm)...Diabladko, pamietaj, ze
          Twoja dzidzia bedzie z Wami w czasie slubu...I oby jak najszybciej do Was
          wrocila...Trzymaj sie, bedzie przepieknie na slubie...Pzdr!
        • mealong Re: Pomocy,blagam 03.07.06, 10:35
          A tak ogolnie to rozmawialas z lekarzem na temat biustu? Moze powinnas dostac
          jakies hormony? Moze popytaj na ten temat na forach zwiazanych ze zdrowiem kobiety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka