Dodaj do ulubionych

ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej Parze?

05.07.06, 14:16
Za dwa tygodnie mam ślub bliskich znajomych. Poprosili o pieniądze zamiast
prezentów. Czy jest jakaś standardowa kwota od pary? Alebo inaczej: Ci z Was
którzy zamiast prezentów proszą o kasę - ile spodziewacie się dostać od pary?

Będę wdzieczna za pomocną podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • epox123 Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 14:21
      W tą sobote byłam na weselu u znajomych i daliśmy 300zł,w sierpniu też idziemy
      na wesele i dajemy 300 lub 400zł-dokładnie jeszcze nie wiemy smile
      • krewetka Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 14:23
        my ostatnio dalismy 400zl
        • elf28 Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 14:24
          Ja też tak oscyluje wokół tej kwoty. Może 500 zważywszy na Warszawę...
          • paola_23 Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 14:30
            Dajesz tyle na ile Cię stać.
            My dawalismy jak dotąd ok. 300-500zł.
            Sama mam wesele na którym zjawi się rodzina i przyjaciele. Wiem że rodzina jest
            sama potrzebująca i zaznaczaliśmy żeby się nie denerwowali że muszą wykombinować
            pieniądze. Poprostu nie oczekuje na wiele i wcale mi na tym nie zależy!!!
    • przemkowa.b Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 14:23
      zwykle daje sie tyle na ile stac - my dostawaliśmy od stówy do sześciuset, poza
      tym jescze rzeczy.
      • stolberg Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 17:08
        moze powtorze sie ,ale daje sie tyle ile umie(tzn.zeby pozniej nie trzeba bylo
        brac kredytu ale to tylko nawiasem)

ale slyszalam ze daje sie tyle zeby mlodzi zaplacili za te osoby wiec jezeli
        idzie para a przypuszcza sie ze od osoby placi sie np.130 wiec 130x2=260 wiec
        300 zl starczy

takie jest moje zdanie na ten temat
    • kiwigirl Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 17:49
      my w kopertkach znajdowaliśmy od 100 do 1500 pln wieć sama zdecyduj jaka kwota
      tobie pasuje.

pamiętaj ze nie jest obowiązkiem dawanie mlodym kasy, nawet jesli proszą o nią,
      owszem jest miło to uszanowac a i oni się uciesza bo przeznaczą na to coś
      wymarzonego (czy to super podróż poślubna, czy nowe meble czy dorzucą na zakup
      auta mieszkania czy czegostam...) ale jesli nie możesz / nie czujesz się dobrze
      z dawaniem kasy daj prezent, albo kupony totka, z każdego prezentu młodzi sie
      ucieszą.
    • agnie_cha1 300zł 05.07.06, 18:48
      My byliśmy w sobotę 1 lipca na ślubie i jednodniowym weselu u mojej kuzynki i
      dalismy 300zł.
    • koza_w_rajtuzach Re: ile pieniędzy należy dać w prezencie Młodej P 05.07.06, 18:51
      U mnie na ślubie goście dawali od 200 do 400 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka