umber82 Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 09:43 podobno 10 deko na osobę mówią mi wszedzie że wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
domi_mikolka Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 09:44 10dag na osobę czyli 1kg na 10 osób, tak to mniej więcej liczą w cukierniach - pewnie jak będziesz miała trochę więcej to się też nie zmarnuje. u nas zostało trochę tortu i się nim objadaliśmy z rodziną następnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 09:47 Wszystko zależy jakie smaki i czy owoce w środku ciasta, bo wtedy ciasto robi się cięższe! Ja mam 70 osób i liczę kawałek na osobę. Co do wagi kawałka torta to dowiesz się dopiero jak wybierzesz smaki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynasz Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 10:39 na 60 osob mielismy 6 kg i zostalalo nam jeszcze dla co najmniej 10 osob, nie wszyscy beda jedli, niektrzy tylko ociupinke... po polnocy to kazdy ma juz dosc jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_kar Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 10:51 Dlatego my podajemy tort o 22 - o północy to nikt nie ma ochoty na słodycze Odpowiedz Link Zgłoś
bolid-1975 Re: Ile tortu ?? 06.07.06, 11:08 W każdym zakądku Polski jest inna tradycja, na lubelszczyźnie podaje się tort po północy na ślasku zaś nawet wcześniej (grajek wie kiedy) co do wielkości tortu to nam mówili że 20dkg na głowę, w każdej cukierni mówili nam o innej wadze tortu na 40 osób zaczeli od 5kg potem było 8kg i skończyli na 10kg. A mi sie zdaje że jak dużo wody wleją to będzie jeszcze cięższy. Zwykły tort koszkuje pare groszy ale już weselny kilka razy więcej, więc my postanowiliśmy że rodzice zrobią i wyjdzie o wiele taniej. ) Odpowiedz Link Zgłoś