magdak28 11.07.06, 16:54 Potrzebujemy dobrego krawca aby uszyć na miare garnitur lub smoking dla narzeczonego. jesteśmy z Łodzi.Niestety garnitury w sklepach nie "leżą", trzeba uszyć. Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svidy Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 10:19 Znam dobrego, dokładnego krawca, ale nie wiem, czy podejmie się uszycia garnituru, musicie go spytać. Jego dane wyślę Ci na priva z domu, bo nie mam przy sobie nr tel. Odpowiedz Link Zgłoś
adriannaaa Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 11:04 Svidy - a orientujesz się czy ten krawiec ewentualnie zrobił by mi małe poprawki przy sukni śłubnej? (musze wszyć trochę gorset i zmienić podpięcie wsukni...) jeśli tak - to wyslij mi dane do tej osoby na adres: adrianna@graphicsarena.com Odpowiedz Link Zgłoś
svidy Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 11:12 Kiedyś widziałam, jak przerabiał jakieś suknie wieczorowe, ale nie wiem, czy ślubne też by mógł. Najlepiej się z nim skontaktuj i spytaj, namiary wyślę Ci z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
insomnia4 Re: krawiec w Łodzi 13.07.06, 14:08 czy mozez mi tez wyslac adres tego krawca w lodzi. Poszukuje kogos kto mi uszyja skromna elegancka sukienke wieczorowa .dziekuje kkaasia@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sloneczkos5 Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 13:19 my tez myśleliśmy, że trzeba będzie szukać krawca dla narzeczonego. Ale zamowiliśmy garnitur w sunsecie i wyszedł rewelacyjny. Troche się wystraszyłam jak koleżanka powiedziała, że nie radzi tam iść ale już nas czas gonił i nic innego nie mogliśmy znależć. Babka zdjęła miare nie centymetrem lecz rozmiarami pasującymi do danych garniturów - i to podobno nas uratowało, bo są to części wycięte szablonowo i "posklejane". Wszystko ładnie leżalo juz na 1 przymiarce i tylko nogawki skróciliśmy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sajonara6 Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 16:20 Jest taki krawiec na Placu Reymonta. Mój ojciec szyje tam sobie garnitury. Są naprawdę super i nie drogo. Nie znam dokładnego adresu ale jak pójdziesz na Plac i przejdziesz go dookoła to na pewno trafisz - z okna jest widok na "plecy Reymonta". Można obejżeć inne uszyte przez niego bo są na wystawie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
magdak28 Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 18:58 Dzięki za pomoc! Pozdrawiam.Dziś załatwialiśmy wszystkie formalności w Kościele. Już naprawde niewiele zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: krawiec w Łodzi 12.07.06, 21:06 Ozdobna 15, pani Hania - szyła m.in. garnitur dla męża swojej córki Suknie ślubne tez szyje. Odpowiedz Link Zgłoś
svidy Re: krawiec w Łodzi 13.07.06, 14:12 dziewczynki, dzisiaj Wam wyślę krawca, bo wczoraj nocowałam u rodziców i nie wróciłam do domu Odpowiedz Link Zgłoś