25.07.06, 14:29
Dziewczyny, ma ktoras z Was Ave Maria? Marzy mi sie na wejscie do kosciola.
Jesli tak, przeslijcie mi prosze na gazetowego.Dzieki z gory!
Obserwuj wątek
    • ashton A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:34
      Co może zabrzmieć ZAMIAST Ave Maria???
      Raz że oklepane, dwa że mi się nie podoba...
      • keksi Re: A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:49
        to juz Twoj problem, mnie sie podoba, poza tym biore slub nie w kraju i w jezyku
        obcym dla moich bliskich, chce polskich akcentow.
        • ashton Re: A ja jak zawsze przekornie. 25.07.06, 14:52
          Spokojnie, nie chciałam urazić smile
          Pewna jestem, że dziewczyny pomogą.
    • agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 14:59
      Ave Maria jest za płaczliwe, za wolne na wejście.
    • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:08
      bez urazy angrek, ale nie prosilam o Twoje zdanie na temat tylko o muzyke. nie
      rozumisz ze komus moze sie to podobac? Pozdrawiam.
      • agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:09
        Hmm, pominę to, bo widać, że wszystkie dziewczyny, które Ci odpisały, od razu
        atakujesz. I po co?
        • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:11
          nikogo nie atakuje tylko poprosilam o muzyke, nic wiecej, sukienke az boje sie
          pokazac, bo zaraz bedzie, za prosta albo ze starej kolekcji... i po co sie obrazac?
          • agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:14
            Daleka byłam od obrażania się, dlatego zdziwiły mnie Twoje ostre słowa. Ale
            nieważne.
            Sama jestem po slubie i dlatego doradzałabym Ci wybranie czegoś innego na
            wejście. Ave Maria jest super, ale nie robi wrażenia, większość gości nie
            wysłucha, bo będzie patrzyła na Was i robiła zdjęcia. Ja miałam marsz weselny
            na wejście i nie pamiętam ani jednego taktu ze zdenerwowania! smile
            Mieliśmy Ave Maria na trąbce podczas komunii i gdy podpisywaliśmy akt w bocznej
            nawie.
            • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:16
              oki, dzieki, przemysle.
              • agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 15:18
                Szkoda tak pięknej pieśni na wejście, gdzie jest zamieszanie - goście siadają,
                spóźniają się, robią zdjęcia smile Wszystko, tylko nie słuchają smile
                • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:37
                  hm,mea culpa. moze i masz racje... pozdrawiam
            • ashton Re: Ave Maria 25.07.06, 15:39
              Też myślę o Marszu Weselnym na wejście i wyjście też (dlaczego on mi się nie
              wydaje oklepany, a Ave Maria tak? pojęcia nie mam!). Natomiast nie wiem,
              co "pośrodku".
    • anitayan Re: Ave Maria 25.07.06, 15:50
      kurcze a ja też chiałam na wejście Ave Maria, nawet juz pan od trąbki został o
      tym fakcie poinformowany, ale agnerk chyba faktycznie masz racje.
      Pozdrowionka
      • agnrek Re: Ave Maria 25.07.06, 16:02
        U mnie marsz przepadł, bo zawsze na początku jest zamieszanie, część gości się
        wierci, spóźnia i tak dalej. A w połowie mszy wszyscy są i słyszą smile I my
        słyszymy, bo stres na wejście jest wielki, potem odchodzi smile
    • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 15:50
      kurcze, oklepany czy nie oklepany, mnie wydaje sie patrzmy na swoje "ulubience"
      • anulka_1 Re: Ave Maria 25.07.06, 16:16
        U nas na ślubie było Ave Maria - na wejściu i gościom bardzo się podobało. Nie
        sądzę by była to oklepana pieśń. Zamieszania nie było, bo u nas najpierw siedli
        goście, potem dopiero my. Decyzję o tym kiedy tę pieśn zagrać zostawiliśmy
        organiście.

Natomiast co do pytania: nie mam niestety muzyki. Ale ta pieśń jest przecież na
        tyle znana, ze osoba która poprowadzi część muzyczną Waszego ślubu powinna ją
        znać...
        • keksi Re: Ave Maria 25.07.06, 16:40
          smileciesze sie ze masz podobne do mnie zdani. z organista jeszcze nie rozmawialam
          ale solistka zna AM ale chciala posluchac jeszcze "polskiej wersji.
          • anulka_1 Re: Ave Maria 25.07.06, 16:44
            smile
            zerknij na ten wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=39837542&v=2&s=0
            Może któraś z tych dziewczyn podeśle Ci mp3?
    • a.moineau Re: Ave Maria 25.07.06, 17:43
      No tak.. Tylko, że opracowań "Ave Maria" jest całe mnóstwo. Najbardziej znane
      jest Bach-Gounod i Schubert. Spróbujcie poszukać też innych smile
      (A czy ma któraś może plik z Ave Maria z filmu "U Pana Boga za piecem" ? Dla
      mnie - bomba. Chciałabym mieć na ślubie, ale nie wiem czy jakaś śpiewaczka by
      się tego podjęła.....)
    • callja Re: Ave Maria 25.07.06, 19:09
      Dziewczyny,
      liturgiczne miejsce na "Ave Maria" to nie wejście Młodych do kościoła, a ich
      modlitwa już po "rozesłaniu" wiernych przez księdza, lub ewentualnie
      Ofiarowanie (już po przysiędze małżeńskiej i wymianie obrączek). Uwierzcie na
      słowo muzykowi z doświadczeniem!!!! I jeszcze zastrzeżenie - jest niezliczona
      wersja ilości umuzycznień modlitwy "Ave Maria", najpopularniejsze to kompozycje
      J.S.Bacha/Ch.Gounoda, Fr.Schuberta i G.Cacciniego

Na wejście zdecydowanie polecam utwory żywsze, o radosnym, odpowiadającym
      nastrojowi dnia charakterze, i... nieoklepane!! Jak chiociażby aria z
      oratorium "Mesjasz" - "Rejoice greatly", albo chór "His yoke is easy" z tego
      samego oratorium. To przyklady pierwsze z brzegu... Jeśli oprawą muzyczną
      Waszego ślubu zajmą się profesjonalni muzycy (organiści nie zawsze, niestety,
      należą do ich grona, czasem są to muzycy z zamiłowania, nie wykształcenia) -
      wówczas macie gwarancję pięknej, niepowtarzalnej ceremonii ślubnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka