Dodaj do ulubionych

ilość alkoholu

09.08.06, 13:37
Wiem że ten temat był już wałkowany, ale właśnie przymierzam się do zakupu
alkoholu. I tu występują pewne rozbierzności, ponieważ w hotelu powiedzieli
żeby na 120 osób kupić 40 butelek wina, przy czym ostatnio jak byłam na
weselu znajomych to powiedzieli że zeszło im 60 butelek na 95 osób, jak
uważacie? Nie chciałabym żeby była taka sytuacja, że zabraknie wina (zresztą
wtedy chyba sama bym się rozpłakała bo uwielbiam wino)...
Obserwuj wątek
    • nionczka Re: ilość alkoholu 09.08.06, 13:40
      To zalezy od Twoich gosci. U mnie bedzie minimum butelka wina na osobe bo moje
      towarzystwo jest bardzo winne, w innych nie pije sie wcale wina. Popytaj gosci,
      zanotuj, podlicz i wyciagnij srednia.
      • trifoglio Re: ilość alkoholu 09.08.06, 13:44
        Mogłam pomysleć o tym wcześniej, bo teraz to tak trochę głupio zadzwonić do
        kogos i sie pytac co bedzie pił na weselu, ale chyba 1 wino na pare to minimum
        • nionczka Re: ilość alkoholu 09.08.06, 13:48
          Jak chodzimy na obiad to dostajemy butelke 750 na 2 osoby. To taka
          restauracyjna norma. Wiec chyba bedzie w porzadku. Kurcze, ale na wesele to
          chyba malo... Nie wiem.
          Nie musisz od razu do wszytskich dzwonic, zastanów sie czy te i te osoby w
          ogole pija wino, odlicz niepijacych, a wsrod przyjaciol mozesz popytac.
          Przeciez zrozumieja, ze chcesz sie zorientowac i lepiej przygotowac przyjecie.
          Ktos tu kiedys mowil, ze zrobil rekonesans i wykreslil calkowicie whiskey bo
          okazalo sie, ze nikt nie chcial.
    • monia76 Re: ilość alkoholu 09.08.06, 13:52
      to zalezy czy planujesz tez wodke czy wino bedzie jedynym alkoholem na weselu.
      jesli bedzie tez wodeczka, proponuje kupic 60 butelek wina (różnego) i po 3/4
      litra wodki na glowe. powinno spokojnie wystarczyc, a jesli zostanie to
      przeciez tez nie klopot wink my jestesmy lekko ponad miesiac po slubie, a juz
      obalilismy prawie cale zapasy poweselne wink
      • trifoglio Re: ilość alkoholu 09.08.06, 13:55
        Właśnie tak liczymy, czyli 0,75 wódeczki na parę no i to wino, zobaczymy ale
        chyba stanie na 60 butelkach. Pytam się o to bo jak czytałam w starych wątkach
        to raczej wszyscy zakładali strasznie mało wina, tak około 1 butelki na 4
        osoby, ale przecież jedną butelkę to ja bez problemu sama przez te 10 godzin
        wypije

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka