mimi78 09.09.06, 16:12 różne słyszałam wersje, że puszcza się swoją piosenkę, że to zespół ją gra - jak to u was było? jaką wybraliście piosenkę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabela.16 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 16:19 ja proponuje psalm dla ciebie -rubika albo tego samego autora -ten ktorego kochammm... a do kosciola milosc to wiernosc wyborowi-nadaje sie na slub idealnie.. a pozatym mnustwo innych kawalkow o milosci mam kilka propozycji i nieiwem co ewentualnie w przyszlosci wybrac.. Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 16:20 w kościele to chyba religijne i z organistą się ustala??? Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 16:32 To jest w miare religijne..a pozaty kosciol ma teraz tyle uteworow ze nawet bys nie przypuszczala ze to w kosciele sie spiewa.jak dasz rade to poszukaj sobie textu tej piosenki a sama zobaczysz.a ja planuje zeby spiewal kuzyn mojego T. i akompaniowala mu na flecie kolezanka lub 2 kolezanki i ewentualnie jeszcze sopranik dla kuzyna dodatkowy a organista gral by tylko marsz mendelsona..i wstawki wczasie mszy..myslalam tez o piesni Nielekajci sie ...bo bardzo ja lubimy..oraz Baranku bozy w nowszej oaowej wersji..-wsumie podobnej wziosloscia do ave maria..ktore tez bedzie..Ups ale to z calkiem innej beczki o znalazlam text przeczytaj sobie: Strona główna > T > Tu es Petrus - soundtrack Tu es Petrus - soundtrack - "Miłość to wierność wyborowi" Wersja do druku [Gdybym mówi językami ludzi i Aniołów a miłości bym nie miał, stałbym się jak miedź brzęcząca...] Pierwszy List do Koryntian 13,1 REFREN: Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi.. Czym klęska i czym wielkie brawa Czym leczyć gorycz bezradności Czym sukces i czym wielka sława Gdy w życiu nie ma się miłości Czym dom pachnący goździkami? Czym domu pobielone ściany? Gdy brak miłości między nami Gdy się w tym domu nie kochamy REFREN: Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi.. Czym wyśpiewane z serca pieśni Czym najcudniejsze w pieśni słowo Czym smak truskawek i czereśni Bez tego kogoś co jest obok Czym susza i uschnięta jabłoń? Czym bieda i wysokie ceny? Gdy na nas takie szczęście spadło Że wzajem kochać się umiemy REFREN: Jeśli w szukaniu Bożej mądrości Ufać Świętemu Augustynowi Miłość - to wybór drogi miłości I wierność wyborowi... Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 17:34 Rubik jest wspaniały - jego utwory z Tu es Petrus tym bardziej. Który z jego kawałków o miłości jest w melodii walca? Chcemy zatańczyć walca na początku. Do Rubika byłoby świetnie - nie znam się na tyle na muzyce, aby to wyczaić a kurs tańca też jeszcze przed nami - mamy niezłe podstawy, ale to za mało Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 17:55 psalm dal ciebie i ewentualnie...ten ktorego kochammm Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 18:01 hmm, a skąd to jest, bo ja mam Rubika płytę z oratorium Tu es Petrus i tam tego nie ma. Gdzie mam szukać?? Odpowiedz Link Zgłoś
jamno1 zwyczajna,ale chwytająca za serca 09.09.06, 16:48 Witam serdecznie, my także jesteśmy na etapie wyboru piosenki i chyba będzie to Natalia Kukulska i Andrzej Piaseczny - "Pozwolił nam los". Spokojna, melanchonijna, a słowa przekazuja to wszystko co chcielibyśmy w tym dniu sobie przekazać.Pozdrawiam www.przewodnikmp.pl/img-06102007018_ajufgtswpjyg.png Odpowiedz Link Zgłoś
izabela.16 Re: zwyczajna,ale chwytająca za serca 09.09.06, 16:59 Dlatego własnie chce wybrac muzyke..zeby niektore utwrki byly o naslub takie ktore dla nas cos znacza..a co sadzicie o tym rubiku?dla mnie bomba zakochalam sie w nich... Odpowiedz Link Zgłoś
ro_ksana1984 Re: zwyczajna,ale chwytająca za serca 09.09.06, 17:59 My to jeszcze mamy dużo czasu na wybór utworu, ale na dziś, byłaby to utwór: Farba "Chce tu zostać". Odpowiedz Link Zgłoś
greene3 Re: zwyczajna,ale chwytająca za serca 09.09.06, 18:24 Ja się wzruszam ilekroć tego słucham Odpowiedz Link Zgłoś
jamno1 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 18:21 czy ktos może mi przeslac na email gazeta.pl "Psalm do Ciebie" Rubika, nie znam a chcę poznać Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 psalm 09.09.06, 18:22 www.mp3.promm.pl/index.php?option=com_remository&Itemid=79&func=fileinfo&id=20 Odpowiedz Link Zgłoś
kamila22-1985 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 09.09.06, 18:37 u mnie w rodzinie wszyscy biora "wielka milosc",fakt bardzo mi sie podoba ale troche juz "oklepana".Zastanawiam sie nad "dumka na dwa serca",strasznie mi sie podoba i wspaniale kojarzy ale nie wyobrazam sobie naszego grajka wyciagajacego jak Edytka Odpowiedz Link Zgłoś
jamno1 moja opinia odnośnie Rubika 09.09.06, 19:10 1. piosenka bardzo ładna, ale nie wiem czy w wykonaniu 1 czy nawet 2 osób śpiwajacych, osiągnie się chociaż połowę tego efektu, co w przypadku chóru.Może być ciężka do zaśpiewania. 2. melodia na 3, więc albo walczyk (jesli ktos umie), albo na dwa (bujanego) 3. jeśli ktos wybierze walczyka, to pamiętajcie, że ślub to ogromny stres, bo chce się wypaść jak najlepiej, a do tego wszyscy na Was patrzą. I można łatwo popaść w katastrofę. 4. i ostatnie, nie wiem czy chciałabym,aby pierwsza pieśń rozpoczynająca nasze wesele zaczynała sie od słów: Choć nie masz oczu bardziej błękitnych, niż tamta miała. Tamta, co kiedyś dla żartu niebo w strzępy porwała. Choć nie masz oczu chmurnych jak burza pod koniec lata. Ty każdym latem i każdą burzą mojego świata... Odpowiedz Link Zgłoś
julkaka2 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 00:14 my bedziemy mieli "bo jo cie kochom" de press ) albo soundratct z tanca z mr i mrs smith Odpowiedz Link Zgłoś
julkaka2 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 00:16 heheh wlasnie jescze madra rzecz...dlaczego czasem nas wzrusza melodia a nie posluchamy slow...piosenki o rozstaniach innych zdradach etc sa na porzadku dziennym a to przeciez marna wrozba... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 10:55 Nat King Cole - Fascination Jest piękna Zdecydowałam się na DJa, bo zespół nie zagra nigdy tak jak jest w oryginale.. Zresztą, większość z moich ulubionych utworów jest zagraniczna, nie sądzę, żeby zespół chciał uczyć się piosenek specjalnie dla mnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia225 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 19:41 "Love is all around" Wet Wet Wet Odpowiedz Link Zgłoś
miss_paradox Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 20:26 my wprawdzie wesela nie robilismy, jednak walca odtanczyliśmy podczas sesji foto. A tańczyliśmy do Kennego Rogersa "If I were a painting". Zakochałam się w tej piosence oglądając to: www.youtube.com/watch?v=05CHmBQ-dWg Odpowiedz Link Zgłoś
annawoj lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 13.09.06, 18:51 u nas bylo tak samo, inkageo ten sam utwor Nat King Cole'a, przepiekna melodia i tekst Nawet nam sie udalo zatanczyc walca lepiej niz liczylismy Odpowiedz Link Zgłoś
psiara23 Re: lista przebojów - pierwsza piosenka na weselu 10.09.06, 21:05 U nas będzie "Kocham Cię jak Irlandię" to nasza piosenka i celowo wybrana!!!co do kościoła to jeszcze niewiem zastanawiam się nas tym myśle że ważne jest żeby ta piosenka Wam sie z czymś kojarzyła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: jeszcze jakies propozycje? 13.09.06, 17:33 wlasnie dzis podpisalismy umowe z zespolem i jak na chwile obecna bedzie to utwor farby pt" Chce tu zostac..." niektorzy moga mowic ze to disco polo ale co ja poradze jak sie poznalismy to ona leciala w radiu Odpowiedz Link Zgłoś