olga_1983 13.09.06, 11:26 Ratunku!nie chcemy dać samych kwiatów,tylko coś im jeszcze wręczyć, z tym że za późno się z tym obudziliśmy.Doradźcie coś proszę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ashton Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 11:27 W takim razie może na razie same kwiaty, a później eleganckie albumy z Waszymi zdjęciami ślubnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 11:28 przygotujcie kosz delikatesowo-kwiatowy a same kwiaty, tylko "bogate" jak najbardziej wystarczą, a po śłubie ofiarujecie im np. komplet slubnych zdjęć w wiekszym formacie i w elegankim albumie..... jesteś z W-wy? Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 11:29 My zdecydujemy się chyba na biżuterię dla mam i zegarki dla ojców. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_kaczusia Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 11:29 a dlaczego nie ?! My dalismy same kwiaty w pieknych i oryginalnych koszyko-donicach z wyprawianego drewna oraz zamowilismy piosenke, a jak wrocimy z podrozy i odbierzemy profesjonalne zdjecia to zrobimy im piekne albumy z calej uroczystosci, pleneru i naszej wycieczki Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 11:31 o czesc Kasia włąśnie do Ciebie piszę.... widziałm na fotkach te kosze z kwitnącym anturium - super Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: Żarcik ;) 13.09.06, 11:58 Jedna z dziewczyn zaproponowała kosze z prezentami. W takim koszu jest mnóstwo słodyczy, owoców, jakiś niezły alkohol (można samemu skompletować). Za 300 zł można już coś wybrać. To świetny pomysł, choć ja podarowałabym go raczej jako dodatek do czegoś co przypominałoby rodzicom o tej uroczystości i Waszej dla nich wdzięczności, np. biżuterię. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka21 Re: Żarcik ;) 13.09.06, 12:02 no tak tylko żeby dać bizuterie to juz trzeba dac cos extra a to extra kosztuje: ( a budzet napiety. A poza tym nie kazdy nosi bizuterię. My zaplanowalismy kosze delikatesowe, a po wszystkim albumy i płyty DVD z filmem ze slubi i wesela takze pamiatke beda mieli Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Żarcik ;) 13.09.06, 12:04 zainteresowanym z w-wy takie kosze moge przygotowac... Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: Żarcik ;) 13.09.06, 12:05 Jeśli kogoś stać na wesele, to chyba tym bardziej nie powinien żałować na prezent dla rodziców, którym zazwyczaj sporo zawdzięczamy. Odpowiedz Link Zgłoś
natina0 Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 12:57 jestesmy w identycznej sytuacji,choc myslę juz o prezentach od miesięcy to do dzis nic nie wymysliłam,kwiaty zwiędną i nic nie zostanie...bizuteria dal mam moze tak,ale dla ojców..nie mam zielonego pojęcia,czsu coraz mniej.a co myslicie o porcelanowych filizankach z talezykiem?moze jakis grawer?choc nie wiem czy da rade... Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 13:01 Dla ojców nie biżuteria tylko zegarki. Filiżanki dla mężczyzn to chyba nie najlepszy pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
natina0 Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 13:03 zegarki to rzecz gustu(faceci mają dziwaczne)a dobry zegarek to kilkaset złotych,tandety nie chcemy kupowac.sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 13:06 Zwykle wesele kosztuje min 20 ooo, więc 1 ooo na zegarki nie robi już takiej wielkiej różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
dorka21 Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 14:45 marvy napisała: > Zwykle wesele kosztuje min 20 ooo, więc 1 ooo na zegarki nie robi już takiej > wielkiej różnicy hm... no jak dla mnie 1 000 tys zł robi róznice, ponadto nas rodzice sporo wspomagaja finansowo wlasciwie gdyby nie oni wesela na tyle osob by nie bylo, wiec nawet głupio zeby robic drogie prezenty, nas po prostu nie stac na takie myslenie ze 1 000 nie robi roznicy. Mysle tez ze nie ma co przesadzac, jak kogos nie stac to nie robi prezentów bo pamiatka na cale zycie bedzie przyszly udany zwiazek a jak kogos stac to kupi co mu przyjdzie do głowy. U mnie np. zegraki by odpadly bo byly one kupione wraz z grawerka na okrągłe urodziny w zeszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
marvy Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 15:00 dorka21 napisała: > Mysle tez ze nie ma co przesadzac, jak kogos nie stac to nie robi prezentów W takiej sytuacji nie robi się drogich prezentów, ale w ogóle jakiś prezent wypada zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
dorka21 Re: nam tez zostały 3 dni:( 13.09.06, 15:03 > > W takiej sytuacji nie robi się drogich prezentów, ale w ogóle jakiś prezent > wypada zrobić Z tym wypada nie wypada to roznie bywa, kazda rodzinna jest inna i zadowolona jest z czegos innego. My wreczymy kwiaty i kosze z roznosciami wraz z kartka z naszym podzikowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 13:15 A my planujemy w prezencie zarezerwować rodzicom wyjazd do miłego pensjonatu w górskiej miejscowości Koszt nie będzie duży (noc kosztuje tam 70 zł/osoba, a warunki są komfortowe). Myślę, że odpoczynek po przygotowaniach będzie im bardzo potrzebny A kwiaty...no cóż, jak kto chce, ale tego dnia kwiatów i tak będziemy mieć pewnie pod dostatkiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
natina0 Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 14:23 masz racje kwiatów będzie az nadto,jednak rodzice mojego M są rozwiedzeni więc typowo "małżenski" wspólny prezent odpada.mamy nie lada problem a czas ucieka Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 14:33 Hmmm....to może jakąś pamiątkę/ozdobę z almi dekor albo ikei? Ja mam zawsze problem z prezentem dla taty..i często kończy się na dobrym winie.. Fajnym prezentem jest też taki porządny zestaw do otwierania i nalewania wina w drewnianym pudełku. Kiedyś widziałam na merlinie, ale na zamówienie już za późno, więc zostaje wycieczka po sklepach Albo dla mam jakieś ładne apaszki z simple albo solara czy innego sklepu Tacie można też kupić portfel lub pióro Odpowiedz Link Zgłoś
dorka21 Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 14:46 Miłym upominkiem może być też zdjęcie ze slubu czy jakiekolowiek samej pary w jakiejs fajnej i gustownej ramce np ze srebra. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 14:57 My z moim przyszłym mężem mamy tylko mamy. Tzn. ojców mamy ale się na nas wypieli i mają nas gdzieś. Dlatego nie zapraszamy ich na wesele. Dla naszych mam wymyśliłam taki oto prezent: serduszko złote (puzderko) gdzie można włożyć nasze zdjęcie i z tyłu wygrawerowac coś w rodzaju "dziękujemy i data naszego ślubu". Co Wy na to??? nasz ślub będzie za… Odpowiedz Link Zgłoś
malbru Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 16:01 my najprawdopodobniej podarujemy drzewka do zasadzenia - rodzice mają je gdzie posadzić no i fajna pamiątka... pod warunkiem, że się przyjmą i będą rosły jak i planowane wnuki)) Odpowiedz Link Zgłoś
ravna Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 17:48 Ja też kupowałam dwa dni przed dwie maskotki dla moich i mojego narzeczonego rodziców i daliśmy po jednej dużej roży Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 18:45 my dajemy rodzicom obrazy z nszym zdjeciem slubnym zrobione u fotografa mysla ze to fajny pomysl... a koszyuje jeden okolo 500 zl no niesttety za dwa 1000 jak nic ale mysle ze jezeli nie masz zamiaru wydawac takiej kasy to moze np albumy z waszymi zdjeciami slubnymi nooo ale to tez z 600 zl od albumu jak nic: ( sama nie wiem... mysle ze te kosze jak najbardziej tak ale to chyba nalezalo by kupic cos trwalego tzn nie co sie zje ale to juz wasz wybor!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agawi82 Re: do ślubu 3 dni,a my nie mamy nic dla rodziców 13.09.06, 18:53 Ja propnuję śliczne kartki z podziękowaniem oraz również z Waszym zdjęciem wewnątrz lub na zewnątrz.Jesli zamówisz dziś to jutro rano wysyłam priorytetem i na piątek będa u Ciebie. Jest to napewno śliczna i trwała pamiątka no i niedroga. Oto linki do moich podziękowań: ssl.allegro.pl/item125693018_podziekowania_dla_rodzicow_ze_zdjeciem_piekne.html następne: ssl.allegro.pl/item125693643_podziekowania_dla_rodzicow_ze_zdjeciem_piekne.html jeszcze jedne: ssl.allegro.pl/item125694490_podziekowania_dla_rodzicow_ze_zdjeciem_piekne.html i ssl.allegro.pl/item125695905_podziekowania_dla_rodzicow_i_zdjecie_wewnatrz.html Pozdrawiam i POLECAM. Wszyscy zamawiający byli zachwyceni tymi podziękowaniami, bo w rzeczywistości wyglądają o wiele ładniej niż na zdjęciach. Odpowiedz Link Zgłoś