Dodaj do ulubionych

a kiedy dzidzia...;).??????

18.09.06, 13:19
DZIEWCZYNY MAM TAKIE NIETYPOWE PYTANKOsmile ILE PO SLUBIE PLANUJECIE
DZIECKO?smile??? bo ja w dniu slubu bede miala prawie 26 latsad(( i tak sobie
mysle, ze jezeli chcialabym je urodzic przed 28 rokiem zycia to chyba
musialabym sie pospieszycsad a ja nie chce... tymbardziej ze zaraz po slubie
ruszamy z budowa domusad a czas bedzie lecial... a co na to dziewczyny po 30
bez obrazy oczywiscie??? Bo u mnie w rodzinie krazy taki mit, iz kobieta
powinna urodzic pierwsze dziecko przed 28 rokiem zyciasad ze wzgledów
zdrowotnych itd itp -brak slowsad wiem ze kazdy postepuje jak uwazaj ale jak
to wyglada u Was???????
Obserwuj wątek
    • ala-81 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:27
      w dniu ślubu będę mieć skończone 26 lat. Nas czeka nas remont i takie tam
      roboty wykończeniowe, a raczej wykańczające smile)
      gdybym znalazła takie dziecko w kapuście, czy bociek by przyniósł, to OK smile no
      ale rodzić??? to mnie najbardziej zniechęca smile
      mam nadzieję, że do 30. urodzin zdążę smile)
    • justm Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:27
      30 tka stuknie w tym roku, dziecka w tym roku na pewno nie będzie.
      wolę poczekać i mieć dziecko w domu pełnym miłości, z odpowiednim facetem niż
      spełniać oczekiwania otoczenia wink
      • agooo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:34
        Przepraszam,ze spytam ale czy twój mąż nie ejst tym odpowiednim?smile
      • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:44
        tylko to niechodzi o dom pelen milosci , bo i facet odpowiedni do tego i milosc
        jest jak najbardziej i to ODRRRRROMNAsmile pieniazki sa ale okolicznosci nie
        sprzyjajawink))) juz nie wspomne o samym przerazeniu porodemsad(((((((((((
    • nives1 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:27
      ja będe miała tez 26 w dniu ślubu
      wcześniej już zaplanowalismy że zaraz po slubie zmieniam prace a zainstalowanie
      maluszka planujemy jakiś rok później - czyli będe miała w okolicach 28 - 29
      drugie bym chciała po półtorej do 2 lat od pierwszego
      tyle plan wink
    • niunka24 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:28
      Nasze Małe urodzi się w lutymwink
      tak nam wyszło, że staraliśmy się o nie kilka mies i w sumie to powodzenie
      przyspieszyło decyzję o ślubie...
      Jak będę rodzić, będę mieć 26 lat. Wydaje mi się akurat, chociaż nie wiem, czy
      gdyby nie kłopoty ze zdrowiem i fakt,że czekać nie mogę, to bym nie poczekała?
      I do 28 roku może też, tak jak piszesz? nie wiem, jaki jest wiek "górny", ale
      na pewni nie 18smile moja koleżanka urodziła w wieku 34 lat i jest szczęśliwą
      mamą, więc się nie przejmuj! ja nie wiem, czy bym czekała, gdyby nie
      choroba,ale wiem jedno,że jesteśmy bardzo szczęśliwismile mamy gdzie mieszkac,mamy
      pracę, a dziecko, które już zaczyna fikać w brzuchu daje więcej szczęścia niż
      cały ślub,wesele i wszystko razem wzięte...
      pozdrawiam!
    • emiliawo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:31
      Ja w zimie skończę 26 lat, jestem prawie rok po ślubie. I mój P mówi, że
      chciałby już dzidziusia. I to coraz częściej mówi. A ja uważam, że jeszcze nie
      czas. Może bym i chciała, ale mnie to przeraża. Choć z drugiej strony nie wiem,
      na co czekam, chyba na wygraną w Totka wink
    • magdalenow Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:32
      Ja w dniu slubu bede miec 25 lat i wiem że z dzieckiem poczekan napewno jakies
      2 lata..w koncu nie po to buiore slub zeby od razu starac sie o
      dziecko...zreszta na razie nie chce...chce sie nacieszyc meżem, wspólnym życiem
      i zajac sie realizacja naszych planów...a dziecko przed 30.
    • amoniaaa a my już rok po ślubie.... 18.09.06, 13:35
      3 września była nasza rocznica i nadal nie jestem w ciąży choć bardzo
      chcieliśmy i od razu po ślubie przystąpiliśmy do "prac" smile No nic, teraz już
      się nie stresuję bo w niczym to nie pomaga, tylko podeszłam do tego że jak
      będzie to będzie. Mąż w sierpniu skończył 30 lat a ja w październiku skończę 25.
    • umber82 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:37
      A my dzisiaj jesteśmy już małzeństwem 100 dni smile!!!

Nasze maleństwo planujemy że przyjdzie na świat w przyszlym roku smile więc
      starania na wiosnę 2007 smile

Mój mąż będzie miał 35 lat !!! więc już na nas czas smile

• mrowka05052007 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:38
      a ja w dniu ślubu będę miała 29 lat - budowa domu/ewentualnie remont mieszkania
      przed nami a jednak - nie planujemy czekać. Wiemy, że na pewno nie będzie
      łatwo. z drugeij jednak strony wiemy, że myśląc w ten sposób (że budowa, że
      remont itd...) to nigdy nie będzie odpowiedniego momentu.
    • mauraa Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:39
      W dniu ślubu oboje będziemy 26-latkami. Dzidziusia chcielibyśmy jak najszybciej,
      więc prawopodobnie od razu przystąpimy do dziełasmile Nie mamy zamiaru odkładać
      tego, aż zrealizują się nam wszystkie plany materialne. Jesteśmy razem już ponad
      6 lat, więc bardzo chcemy mieć już owoc naszej miłości...smile Pozdr.
    • zaba002 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:39
      Ja w dniu ślubu będe miała 25 latek i 7 miesięcy wink)) Myślę, że to bardzo
      dobry czas aby starać się o dzidzi. Oczywiście myśląc kategoriami nie wysokie
      zarobki, nie czas, ble, ble itd. to pewnie nie zdecydowałabym sie na nie nigdy.
      My jednak bardzo chcemy mieć małą kruszynkę i z pełną świadomością jak
      odpowiedzialni ludzie zaczniemy starania tuz po ślubie. Oczywiście wcześniej
      zaczne brac kwas foliowy (mój przyszły mąż tez bedzie brał, dowiedziałam się w
      poradni wink))

nasz ślub będzie za…
      • anetina Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:43
        szczerze, nie odkładajcie narodzin dziecka
        • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:49
          smile))) podziwiam was dziewczynysmile ale mysle ze wy po prostu juz jestescie na ta
          dzidzie gotowe a ja niestety niesad((( chodzi o psychike bardziej.... jak zwykle
          pod gorkesad
          • mrowka05052007 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:00
            na pewno nie jest az tak źle jak piszesz.
            Jeżeli już w ogóle myślisz o dziecku - to już jest duży krok na przód!
            Mi też z jednej strony się wydaje, że jeszcze nie jestem gotowa - ale jeśli wg.
            mnie nigdy nie będę?
            • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:02
              heheh prawdasmile to moj przyszly maz jest bardziej gotowy odemnie on czeka tylko
              na "wpadke"wink))) czasami sie dziwie ze on bardziej chce niz jasad
          • olenka_a Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 19:50
            Ja jeszcze rok temu (kiedy miałam 25 lat) nie byłam do końca zdecydowana na
            dzidziusia. A teraz - jak widze maleństwa koleżanek - zachowuję się
            jak "rozhisteryzowane 30-tki" smile podbiegam, chcę brac na rękę smile)) Chyba
            przyszedł już czas.
            Dla każdej taki czas przychodzi w innym wieku. Nie masz się co martwić.
    • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:56
      a moze to tez to ze po waszych wypowiedziach widze ze dlugo jestescie juz
      razem , mieszkacie wspolnie przed slubem itd a moja sytuacja wyglada w ten
      sposob iz niedawno ukonczylam studia - pracuje i to nawet w zawodzie, przyszly
      maz pracuje rowniez skonczyl tez studiasmile ale... no wlasnie jest to ale
      jestesmy z soba dopiero 1,5 roku, mieszkamy 60 km od siebie, widzimy sie 2-3
      razy w tygodniu, tak po prostu nie nacieszylismy sie z soba we dwojke mamy
      zamiar to dopiero poi slubie zrobicsmile takze mysle ze do 32 lat powinnam sie
      wyrobic i dojrzec psychicznie przede wszystkimsmile
      • nives1 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:01
        Ja na przykład nie mieszkam z moim przyszłym mężem, jestesmy ze sobą jedną
        trzecią tego co ty ze swoim mężczyzną, jesteśmy po studiach, pracujemy (oboje
        pracoholicy) widujemy się 3-4 razy w tygodniu
        Wiesz jak trudno sie sobą nacieszyć? :p
        Ale ze strachu przed porodem tez po prostu umieram......
        • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:04
          oj trudno trudno nie musisz mi mowic jak to jestsmile)))) ja innej opcji niz
          znieczulenie nie biore pod uwagewinkbuuuuuuuuu
          • nives1 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:36
            chyba ze mąż sie zgodzi urodzić big_grin
            • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:48
              wink)))))))))) szkoda ze to nie mozliwesad((( smile)))
              • iizabelaa Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 11:05
                Może dlatego mi (facetom) jest łatwiej chcieć dzidzio nie muszą chodzić w ciąży
                i póżniej rodzić. To na nas spada cała robota wink Ja slubuje za rok (w czerwcu)
                bede miala wtedy 24 lata a narzeczony 30. Sprawe dziecka odłożę napewno na na
                jakieś 5 lat. Z najróżniejszych powodów boję się o firurę, boję się porodu i
                jakiś komplikacji (bo dużo się słyszy różnych opowieści) i tak ogólnie nie wiem
                czy psychicznie jestem na to gotowa bo np koniecznie bym chciala dziewczynke.
                30stka to dobry moment żey mieć dziecko.
    • gaga_tek81 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 13:57
      ja w dniu ślubu będę miała 26 może 27lat..a dziecko no cóż..zawsze marzyłam
      żeby to pierwsze urodziło się ok 24ki ale jak się wybiera żmudne studia to
      potem plany ulegają radykalnym przemianom i człowiek zaczyna dążyć do
      zaspokojenia materialnych potrzeb w tym znalezienia satysfakcjonującej
      pracy,ukończenia studiów podyplomowych, spełnienia oczekiwań rodziców, którzy
      zawsze mieli wygórowane ambicje- no bo przecież nie można zaprzepaścić tylu lat
      nauki na technicznym kierunku,w szkołach językowych,w elitarnym liceum, czasu
      sędzonego na zagranicznych praktykach budowlanych itp itd..i tak koło się
      zamyka a wymagania ciągle rosną wink łudzę się że może do 30tki się pozbieram i
      urodze bliźniaki,hehe. chociaż mój narzeczony zarzeka się że nie będziemy tak
      długo czekaćwinkpozdrawiam!
    • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:00
      wlasnie to jets tez to cigle tylko ten materializmwink)))
    • sub69 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:03
      ja wychodze za maz w przyszlym roku,bede wtedy miala 23 latasmilea moj P.
      27,dzidzie wstepnie planujemy miec najwczesniej 2 lata po slubie,no ale to
      jeszcze moze sie zmienicwinkzrobcie sobie dzidziusia jak bedziecie na to
      gotowi.to Wasza decyzja.pozdrawiam
    • aska90 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:03
      Mam 32 lata, niemąż 39. Dziecko? Kiedyś na pewno. Finansowych przeszkód brak,
      mieszkaniowych także, czasu mamy mnóstwo (mało spimy, bo zajęc nam nie
      brakuje). Niby wszystko OK, na przeszkodzie stoją nasze wyobrażenia o dziecku.
      Podobno jestem świetną ciotką, a niemąz wujkiem (również przyszywanymi),
      chetnie opiekujemy się dziecmi znajomych, jesli mają ochotę na weekend we dwoje
      (w zamian podrzucamy nasze sierściuchy), ale własne dziecko nadal kojarzy się
      nam z pieluszkami, zupkami bez smaku i zapachem zasypki. Nieprzespane noce
      akura nas nie przerażają, i tak mało śpimy. Tak więc na przeszkodzie stoi
      psychika, dopoki nie dojrzejemy, nie będziemy planowac dziecka.
      Presji ze strony rodziców nie ma - obydwoje jestesmy BARDZO późnymi dziecmi.
    • fragles78 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:06
      Po 33 roku zyciawink))
    • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:06
      Nam za kilka miesięcy stuknie 31 lat. Mimo że lustro pokazuje mi młodą twraz,
      to jednak rozsądek podpowiada co innego. Nie sądzę, aby prędko udało mi się w
      tym wieku zajść w ciążę, stawiam na nawet rok. Jeśli chcemy mieć więcej niż
      jedno dziecko, to czas o tym myśleć na poważnie.
      • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:09
        wlasnie nie wiem jak to jest moja ciotka urodzila w wieku 46 lat dziewczynke i
        jest zdrowa i nie bylo zadnych komplikacji ale to jej 3 dzieckosad Jak to
        jest ????
        • emiliawo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:13
          Po 40 jest to sprawa ryzykowna, podobno większe ryzyko upośledzenia, Downa
          itp.
          • aska90 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:16
            Tak naprawdę ryzyko urodzenia dziecka z wadami jest w kazdym wieku matki, a
            wyższy odsetek tego rodzaju wad u dzieci matek po 40. roku zycia wynika między
            innymi z tego, że mniej kobiet rodzi wtedy dzieci. Procentowo, owszem, większa
            szansa, liczbowo duzo gorzej wygląda to u młodszych matek.
        • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:21
          Jest różnie, ale po co kusić los? No i fajnie być matką, a nie babcią dla
          własnych dzieci.
          • justm Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:23
            bez przesady - większość naszych znajomych jest w wieku 30 lat i więcej a
            niewielu z nich ma już dzieci.
            granica wieku porodu ciągle idzie w naszym kraju w górę, podobnie jak np w
            niemczech.
            • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:30
              Z tym się nie zgodzę. Moje znajome, matki dzieci w wieku przedszkolnym
              opowiadają mi co nieco - jedna matka ma lat 20, druga ma 50 smile
              Z drugiej strony fajnie dożyć wnuków i mieć jeszcze mniej niż 90 lat smile
      • aska90 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:13
        Nie sądzę, aby prędko udało mi się w
        > tym wieku zajść w ciążę, stawiam na nawet rok.
        Eeee tamsmile. Moja babcia w "młodości", tj. wieku 43 lat cierpiała na uporczywe
        bóle głowy. Lekarz jako kurację zalecił jej urodzenie dziecka - uwinęli się z
        dziadkiem w ciągu miesiąca, a dokładnie 9 miesięcy pozniej urodził sie mój
        wujek. Fakt, że był to materiał przedwojenny, a dziadek kazdym kliknięciem w
        klawiaturę nie uśmiercał jednego plemnika, ale mimo wszystko...

Agnerk, grunt to optymizm. Słyszałam o samosprawdzającej się przepowiedni? To
        moze zarzucić myslenie, ze w "tym" wieku nie uda ci się prędko.
        • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:17
          agnerek 31 to w sam razsmile jak dla mniesmile!!! tylko wlasnie to nie chodzi o
          wiek , pieniadze, czas itd bardziej boje sie ze w poznym wieku moze stac sie
          cos dziecku a tego bym nie przezyla...
        • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:30
          Pewnie, że będzie dobrze smile
    • a1ma za 4-5 lat 18.09.06, 14:11
      W dniu ślubu będę miała 26,5. Z powiększaniem rodzinki poczekam do
      trzydziestki wink
      • mrowka05052007 cześć a1ma :-)) 18.09.06, 14:15
        Ale dawno się nie spotkałyśmy na forum.
        • a1ma Re: cześć a1ma :-)) 18.09.06, 14:25
          Witam smile
          Jak tam przygotowania? wink
          • mrowka05052007 Re: cześć a1ma :-)) 18.09.06, 17:49
            Jakoś przystopowały, ale wkrótce znowu ruszą do przodu.
            Dzisiaj się umawiamy z Wiwat Trio na podpisanie umowy wink Nie mieli konkurencji!
            A co u Ciebie?
            I co słychać na łódzkim forum?
            • a1ma Re: cześć a1ma :-)) 18.09.06, 23:01
              Że oni ni emają konkurencji, to ja wiem, możesz ich od nas pozdrowić (para z 9
              czerwca).
              A u nas do przodu... mam już kieckę big_grin

Chociaż teraz zajęliśmy się raczej remontem i trochę nie mam głowy do spraw
              slubno-weselnych...
              • mrowka05052007 Re: cześć a1ma :-)) 19.09.06, 07:55
                WOW - fajnie! Ja nawet nie byłam jeszcze w ani jednym salonie - jakoś tak nie
                mam głowy do tego. Pierwszy szał "internetowego" poszukiwania sukni życia już
                minął - a teraz...czekam na kolejną fazę.
                A pozdrowić - oczywiście pozdrowimy!
    • annlee000 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:20
      kobietki...nie chce nic mowic ale....
      osobiscie ni chcialabym aby moje dziecko i mnie roznila az tak duza roznica
      wieku jak 30 i wiecej lat...
      u mnie tak bylo w szkolesmilemoja mama byla najmlodsza i zartowały sobie z tego z
      wychowawcasmilebo matki ktore przychdzily na wywiadowke mialy 55,60 latsmilea dziecko
      19...hmm...ja mam tak stara babciesmile
      • aska90 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:21
        Hm, akurat nigdy nie miałam z tym problemów. Moja mama to mama, bez względu na
        to, ile ma lat.
        • emiliawo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:25
          Ale wierzcie - dzieci wolą mieć młode mamy. Okrutne ale prawdziwe sad
          • aska90 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:35
            > Ale wierzcie - dzieci wolą mieć młode mamy. Okrutne ale prawdziwe sad
            Emilo, nie obraź się, ale to taki sam stereotyp, jak to, że wszyscy Polacy
            to... (wpisać znane epitety).
            To taka sama okrutna prawda, jak ta, że mężczyźni wybierają tylko szczupłe
            kobiety, koniecznie blondynki, bo wiadomo, ze blondynki są głupie (od razu
            zastrzegam, ze piszę o okrutnych prawdach, nie przedstawiam swoich poglądów),
            koniecznie z duzym biustem. Aha, i zona powinna być dziewicą, żeby facet miał
            pewność, ze nikt przed nim tego piwa nie odkorkował (notabene, dlatego piwo
            jest lepsze od kobiety - facet ma pewność itd.)
          • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:27
            Niesety, taka jest prawda. Woelu moich znajomych ma starych rodziców. Ledwie
            osiągneli młodość, a już musieli zacząć się opiekować starszymi rodzicami na
            emeryturze. Na ich pomoc nie mogli liczyć.
          • cantatea Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 10:49
            > Ale wierzcie - dzieci wolą mieć młode mamy. Okrutne ale prawdziwe sad

Widocznie byłam jakimś nietypowym dzieckiem, bo mnie było wszystko jedno ile
            lat mają moi rodzice i nigdy nie zwracałam na to uwagi. A że jestem ostatnia z
            trójki rodzeństwa, więc i rodzice byli dobrze powyżej 30 lat, kiedy mnie
            zrodzili. Ba, pierwszy raz w życiu słyszę, że "dzieci wolą mieć młode mamy"!
            • silgna Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 11:36
              No to chyba są teraz dzieciaki bardzo wybredne. Moi teściowie mają synka 9
              letniego, który wstydzi sie swojej mamusi i kaze jej nie przychodzić po siebie
              do szkoły, bo sie wstydzi bo jest najstarszą mamą w klasie. Dodam, ze teściowa
              ma 48 lat i wyglada naprawde super.
    • elphame Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:23
      ja właśnie jestem dzień po zaręczynach smile))) do ślubu pozostał pełen rok a będe
      mieć 27 latek smile) dzidzia tuż przed 30 smile takie są plany ale się zobaczy, na
      razie to ślub, wesele, skończenie studiów i remint domu - wszystko w przyszłym
      rok!!
      pozdrawiam serdecznie
      • niepewna85 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 14:57
        witam, w listopadzie minie rok jak braliśmy ślub i wlaśnie w listopadzie ma sie urodzic nasze pierwsze dziecko, więc bedziemy mieli miły prezent na pierwszą rocznice
        Dodam że jak urodze bede miała 21 lat, nigdy nie chciałam czekac długo na dziecko może to troche dlatego że zawsze miałam pełno małych dzieci wokół siebie nie licząc 7 mojego rodzeństwa z czego najmłodsza moj siostra skończyła w czrwcu rok
        • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 15:00
          fajnie maszsmile a ja jestem jedynaczka i dlatego to wszystkosad te wachania itdsad
          • misiaczek187 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:24
            A ja mam 19 w kwietniu urodze dzidzie mam taka nadzieje bo nie wszystko idzie
            tak jak powinno. W sierpniu 2007 bedzie slub smile przełożony smile czy chciałam
            dzidzie tak wczesnie?? No raczej nie ale odrazu po porodzie usuna mi
            macice,gdyz mam powazne komplikacje po zabiegu krioterapi. Pewnie,ze sie
            boje,ale teraz czekam na USG zeby wiedziec,ze wszystko jest dobrze.
            • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:27
              Wiesz bo to tak najlepiej niespodziewanie wtedy nie ma wyjsciasmile Zycze
              powodzonka!!!bedzie dobrze!!!
              • misiaczek187 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:33
                Wiem,ale planowalismy slub na kwiecien smile ale tez mam nadzieje,ze bedzie
                dobrze...
                • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:38
                  na pewno bedzie wiara to polowa sukcesu...
                  • misiaczek187 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 16:46
                    Dzieki takie miłe pocieszenie jest dobre kiedy lezy sie drugi tydzien w
                    łózku uncertain
                    • mela781 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 17:01
                      jesteśmy 3 tyg.po ślubie i pierwszy cykl starań mamy za sobą,myślę,że w wieku
                      28 lat nie jest tak łatwo zajśc w ciążę,ale jestem dobrej myśli,chciałabym mieć
                      już dzidzi...
                      • olaimikolaj Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 23:30
                        mela781 napisała:

> jesteśmy 3 tyg.po ślubie i pierwszy cykl starań mamy za sobą,myślę,że w wieku
                        > 28 lat nie jest tak łatwo zajśc w ciążę,ale jestem dobrej myśli,chciałabym
                        mieć
                        >
                        > już dzidzi...

chyba tak jak Ty jestem z rocznika 78, jutro konczy sie nasz miodowy miesiac i
                        bardzo oboje chcemy miec fasolke. dlaczego myslisz ze nie jest latwo zajsc w
                        ciaze w wieku 28 lat???
                • annawoj :)) 18.09.06, 17:11
                  bedzie dobrzesmilepowodzenia!
                  ja jestem 10-diowa mezatka, tuz przed slubem odstawilam pigulki, na poczatku
                  roku odbieramy nowe mieszkanie, ale jakos przed koncem roku staramy sie!Mam 29
                  lat,maz 33 i az go cisnie do ojcostwa.
            • iizabelaa Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 10:58
              Czy możesz napisać co to jest ta krioterapia???? I zyczę powodzenia, napewno
              się wszystko udasmile))
    • mexx100 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 18:57
      A ja z moim K mamy po 24 lata.Slub we wrześniu 2007,a po ślubie marzy mi sie
      dzidziussmile
      • jagnabe Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 30.09.06, 11:05
        I JA dowiaduję się o TYM z forum?!?!????

No wiesz! Myślałam, że się przyjaźnimy wink

Pozdrawiam!
    • inkageo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 19:44
      Mam 25 lat, za rok ślub, a ja nie mam wcale instynktu macierzyńskiego..sad
      Zachwycam się zdjęciami dzieci koleżanek, ale gdy pomyślę, że miałabym całe
      swoje życie podporządkować takiej hałaśliwej istocie to ciarki przechodzą mnie
      po plecachsad My lubimy wygodne życie i spanie do południa, więc taka rewolucja
      wydaje mi się póki co koszmarem.. Przeraża mnie też ciąża i poród, deformacja
      figury, ból, cierpienie, zmęczenie..oj nie dorosłam i tyle.. Na szczęście oboje
      z narzeczonym mamy podobne zdanie na ten temat. Bardzo denerwują mnie
      mężczyźni, którzy nalegają na dzieci..a później to nie oni rezygnują ze swojego
      trzybu życia, nie wstają po nocach bo przecież "pracują", a zresztą nie mają
      piersi więc nawet szczere chęci im nie pomogąwink To oni szukają sobie coraz
      większej ilości zajęć poza domem, a wszystko oczywiście dla "dobra" rodziny.. W
      takiej sytuacji jest teraz moja przyjaciółka...zamknięta w czterech ścianach, z
      piękną ale ciągle płaczącą córeczką, zmęczona i wykończona psychicznie.. A jej
      mąż całe dnie spędza na budowie domu - pretekst dobry, bo po narodzinach
      dziecka większe lokum jest potrzebne, ale jeszcze ważnejsze jest wspieranie
      młodej żony i matki, która z wszystkimi problemami została sama...sad
      • magdalenow Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 19:55
        zgadzam sie z toba w 100%...mam takie samo zdanie na ten temat ja i tysmile i
        chyba slub tez bierzesz 08.09.2007 r.tongue_out?
        • inkageo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 19:58
          Taksmile Też 8.09.2007smile
      • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 22:05
        Wiesz, gdy byłam w Twoim wieku, ba, nawet jeszcze rok temu miałam takie samo
        podejście. Dziecko wydawało mi się wrzeszczącym bachorem, które zabierze mi
        młodość, imprezy, wakacje za granicą i wiele innych rzeczy.
        Instynkt macierzyński walnął mi obuchem w łeb, gdy opiekowałam się cieżarną
        siostrą w szpitalu rok temu. Trzymałam na rękach jej 1-dniowa córeczkę, potem
        zostałam jej chrzestną. No i stało się, nie odkładaliśmy ślubu, wzięliśmy go w
        czerwcu, a starać zaczniemy się już niedługo. Gdy słyszę o ciążach i porodach
        moich koleżanek, gdy oglądam zdjęcia dzieci - wpadam w taką lekką depresję z
        cyklu "a kiedy ja?".
        Widać natura się we mnie obudziła i nie ma co się jej pzreciwstawiać. Zwłaszcza,
        że mam już 31 lat.
        • ozi29 Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 22:10
          ja kiedys mialam to samo zawsze widziałam siebie jaka gruba otyło babesmile w
          ciazy a teraz wiem ze nie musi tak byc... ale juz bardziej jestem za niz
          przeciw jeszcze tak z 4 lata i bedzie oksmile
        • inkageo Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 23:56
          Trzymam za Ciebie kciukismilesmile Wiesz ja się trochę boję, że decyzję o dziecku
          będziemy zbyt długo odkładać..z egoistycznych pobudek.. Ale Twój wiek jest w
          sam razsmile Około 30 chyba też chciałabym być mamąsmile Mam nadzieję, że wyśpię się
          do tego czasu..wink Mam sporą szansę na bliźnięta, w naszej rodzinie pojawiają
          się w co drugim pokoleniu.. To dodatkowo mnie przeraża..wink
          • inkageo Agnrek:) 18.09.06, 23:58
            Zapomniałam napisać, że to do agnreksmile
          • agnrek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 10:43
            Moja znajoma adoptowała bliźnięta, jest przeszczęśliwa. Porzuciła dyrektorski
            stołek i siedzi na wychowawczym smile
            My sobie wymyśliliśmy trójkę dzieci, dlatego czas się brać smile
      • kiitek Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 19.09.06, 10:34
        Trochę przesadzasz...dziecko nie jest w niczym przeszkodą,ale oczywiście masz
        prawo tak mysleć.pozdrawiam
    • kulac Re: a kiedy dzidzia...;).?????? 18.09.06, 20:14
      W dniu ślubu ja będę miała 23 a mój A. 25 lat. O dzidzię będziemy się "starać"
      mam nadzieję już w noc poslubną jeśli starczy sił wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka