mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:36 Cześć Eoos! A gdzie Ty ostatnio zniknęłaś?? Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:39 witam witam serdecznie! najpierw praca - oczywiście bez dostępu do netu, a potem wakacje - dwa tygodnie w Egipcie.... bywam częściej wieczorkiem, ale wtedy nie ma m.in. Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:41 a jak przygotowania? u mnie nic nowego. mamy zaklepanych swiadków, umowa z zespołem dawno podpisana... rozgladam sie za sukniami, moze w koncu wybiore sie na przymierzania po salonach, bo jakos dotychczas nie było kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:45 Cześć dziewczyny!!!Ja już po (12.08.0buło cudownie!!!), ale mam nadzieję, że mogę sobie mimo to z Wami pogadać????Może coś podpowiem, pomogę.... Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:48 hej hej a ja też o lence oststnio myślałam, że się nie pokazuje wcale, nie?? choc ja juz tu coraz rzadzie, to moze po prostu przegapiłam Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:49 Ktoś mnie wzywał ?? Inguś pamiętasz mnie jeszcze ?? ale fajniutko chyba że o innej lence myślałaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:52 nie nie, dokładnie o Tobie fajnie, że jednak jesteś bo już myślałam, ze mąz Ci kompa na kluczyk zamknał heheh Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:04 jestem, jestem no tylko by sie odważył odstawić mi kompa ! teraz jestem na tym forum tylko obserwatorem Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:07 no ... ja coraz rzadziej tu zaglądam!!! Ale lenka, jak masz ochotę na ploty to zapraszmy do "kawiarenki - tam przeniosłysmy nasz wątek "porozmawiajmy" Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:18 rozmawiacie o ogniach sztucznych. czy są na to koniecznie jakieś zezwolenia? aha. co robiłyście z ZAIKSem? czy w ogole nie było tematu? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:47 ja chyba nie chcę sztucznych ogni. ostatnio to rozważaliśmy - doszliśmy do wniosku, ż etakich "zwykłych - sylwestrowych" nie chcemy, a na taki pokaza z prawdziwego zdarzenia zapewne nas nie będzie stać, więc - będzie bez fajerwerków Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:50 Wszystkiego NAJLEPSZEGO !!! a kiedy dostaniemy jakieś fotki do obejrzenia ?? Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:53 Rozumiem, że to o moje fotki pytasz lena? No cóż postaram się Wam cos podesłać, ale raczeje na maila, wolałabym nie zamieszczać ich w necie..Proszę jeszcze o chwilke cierpliwości..Postaram się podesłać coś w tym tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:06 więc czekam cierpliwie u Was na weselu były tez petardy bo ostatnio w Abmasadorze co sobotę słychac ostre wybuchy az szyby drżą w oknach Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:11 U nas były fajerwerki, ale wczesnie - zaraz po naszym przyjeździe na salę.Moi kochani bracia nam zorganizowali mały pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:46 Emib - czy ja też mogę poprosić o zdjęcia na "gazetowego'? Z przyjemnością obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:54 super!!! Aż chciałabym przyspieszyć czas - bo jak oglądam tak piękne zdjęcia to się swojego ślubu juz doczekac nie mogę! I klika pytań: - gdzie mieliście ślub? - widzę, że byliście obsypani płatkami - tak jak mam to juz zaklepane u mamy: skąd mieliście płatki? Zbieraliście przed ceremonią (prawdziwe czy ususzone?) czy może gdzieś można kupić same płatki? Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:32 Dzięki!!Ja mogłabym ciągle te zdjęcia oglądać!!! Slub mielismy na Pl. Kościelnym w moim kościele parafialnym tzn. byłym.A kwiatki dzielnie zbierała moja Mamusia na działce, były świeże - róże i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:36 Ha! To zapewne mieszkasz/mieszkałaś niedaleko mnie. Co prawda Pl. Kościelny nie jest moją parafią (ale św. Marek) ale w okolicy bywam codziennie wracając z pracy! A nie bałas się, że prawdziwe kwiaty pobrudzą sukienkę? Ja niby się nie boję - ale takie słuchy do mnie dotarły. Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 08:55 no to chyba wszystkie mieszkamy w podobnej okolicy plac Kościelny to cudowne miejsce. drugi taki kościół to św. Katarzyna w Zgierzu Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 08:59 o tak ten kościół w Zgierzu jest piękny kiedys przejeżdzalismy w sobotę i akurat był ślub, dywan był nawet rozłożony na schodach przed KOściołem, pieknie to wyglądało.... Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 09:12 cudowne miejsce...zbiec po takich schodach...mmm.... narzeczony jest ze Zgierza, ale ma inną parafię. gdyby to była jego parafia, moglibysmy tam zorganizowac slub. ale mysle ze kosciół św. mikołaja w W. tez jest ok. zresztą, najwazniejsze jest to, co będzie sie działo w nas, a nie jak wyglada kosciół.... Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 09:41 Za to na Pl. Kościelnym z dywanem tragedia - taki zwykły codzienny, zniszczony i do tego sięga najwyżej do 3/4 kościoła...brrrr....Ale przezyliśmy to jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:33 Mróweczko przypomnij mi kiedy i gdzie Wasz ślub??? Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:37 z największą przyjemnością: 05.05.2007 - Katedra Niestety - to jeszcze dłuugie 7 miesięcy, 1 tydzień i trzy dni Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 13:19 Nie jakos nie myślałam o ewentualnym pobrudzeniu. A i tak juz jak wchodzilismy do kościoła to miałam z przodu brudną - chyba wytarłam gdzieś samochód)) Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 13:20 A mieszkałam w sumie bliżej Marka niż Pl. Kościelnego, ale i tak tam była moja parafia. A teraz Retkinia. Odpowiedz Link Zgłoś
lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:16 powiem a raczej napiszę krótko, PIĘKNE !!!! chyba dzisiaj w domu wyjmę nasze fotki i pooglądam, Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:29 Dzięki!!!Ja też dziś pooglądam nasze - spotykamy się z przyjaciółmi, więc będzie okazja))A bez okazji i tak oglądam! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:51 Ale Wam dziewczyny zazdroszczę ) Sama bym juz swoje pooglądała Ale z drugiej strony - przygotowania też mnie cieszą, więc... doczekam się i zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 16:24 Ciesz się ciesz Mróweczko!!To cudowny okres, jesli tylko za mocno nie dopadnie Cię stres.Tego Ci życzę)) A na zdjęcia jeszcze przyjdzie pora, jeszcze się naoglądasz. Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:57 Moje gratulacje! Bądźcie i radźcie ja juz mam nawet jedno pytanie kiedy zaczęłyście drukować zaproszenia. myslimy nad tym, by rozpocząc rozdawanie pierwszych zaproszen juz w Boże Narodzenie [przyjemne z pozytecznym], ale nie jestem pewna czy oby nie za wczesnie. w sumie to prawie 4 m-ce przed faktem... jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:59 Ja myslę, ze spokojnie możecie zaczynać 4 miesiące wcześniej. My zaczęliśmy nawet wczesniej - też łącząc przyjemne z pożytecznym, czyli wykorzystując spotkania rodzinne, pierwsze zaproszenia poszły chyba ok. pół roku przed ślubem. Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:03 ho ho ho! no to niezle no to faktycznie nie mamy na co czekac. szczegolnie, ze oboje jestesmy troche zapracowani... Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:10 U nas było dokładnie tak samo - od maja zaczyna się u nas duży ruch, więc staraliśmy się jak najwięcej do tego czasu rozdać. Uważam, że lepiej dać wczesniej niż dwa tygodnie przed. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:10 no to łądne tempo!!! ja swoje zaczęłam robić na góra 3m-ce przed a rozdałam to preno na 1-1,5 przed a niektórym i później (ale telefonicznie wiedzieli). No ale my wszystko zaczelismy robić tak na 3-ce przed , tylko ośrodek był na pół roku przed zarezerwowany Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:12 No my zaczęliśmy planować ponad półtora roku wczesniej, więc zaproszenia też dawaliśmy wcześnie, ale przecież to chyba nic złego?? Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:17 jasne, że nie ja dokładnie od grudnia, czyli od zaręczyn wszystko planowałam. ale salę, zespoł, kosciół [data i godz.] jakos tak na 10 m-cy przed dopiero... teraz w sumie spokój. zastanawiam się też kiedy wziąc sie za obrączki. nie szukamy czegos oryginalnego - klasyczne 4 mm żółte złoto, bez ozdóbek. z tym chyba też nie ma co zwlekac. jeszcze m-c i bedzie u nas pół roku do godziny W. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:19 Obrączki tez kupilismy dość wczesnie - cel: rozłożenie wydatków)) Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:24 Uważam, ze to co się da można zakupić wcześniej. Trochę to przynajmniej ulży portfelowi później. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26 a nasze dotarły na 3dni przd slubem Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:57 tak jak u nas: wesele za & miesięcy, ale niektóre rzeczy już zakupione. Nie nalezę do osób potrafiących oszczędzać (niestety), więc musze kupować i składać. I tak np. w szafce juz czekają: ozdoby do zaproszeń, kwiatki do dekoracji, tiul do zapakowania cukierków. Na poczatek kwoty nie duże - ale gdybym wszystko miała kupić w jednym miesiącu to byłoby ciężko. już nawet założyłam sobie "podkonto" gdzie wpłacam pieniążki na sukienkę. Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26 nawet chba oka rodzinka spokojna i pewna, moze sobie wszystko zaplanować Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:50 Eoos - my ślubujemy nieco później, a pierwsze zaproszenia musimy rozdać w listopadzie tego roku - z przyczyn technicznych: nie będziemy się później widzieć aż do wesela, a chcemy zaproszenia wręczyć osobiście. Mamy już kupione wszystkie dodatki do zaproszęń, projekt prawie gotowy (mamy problemy z utworzeniem mmapki dojazdu - ale ma byc gotowa w tym tygodni). Jak wszystko zbierzemy to zanosimy do drukarni. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:21 WoW! Fajowe wakacje! Ja to się chyba swoich dopiero po ślubie doczekam! Zupełnie nie mam czasu na odsapnięcie Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:23 Spokojnie mróweczko i na Ciebie przyjdzie czas!!Ja tez dopiero teraz tzn. za tydzień ruszam z Moim Mężem w trochę spóźnioną podróż poslubną. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26 Najpierw na tydzien do ParyżaA potem w listopadzie do Brazylii))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:27 cudownie! fantastycznie! Brazylia brzmi uroczo. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:27 Nooo!!!Nie mogę się już doczekać!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:58 Brazylia - uroczo, a Paryż - baaaaaaaaardzo romantycznie! Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:12 I mam nadzieję, że tak będzie:urozo i romantycznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:28 ooo, ale fajnie!!!! troszkę zazdroszczę... my mięliśmy mały urlop w naszym leśnym zaciszu z moim bratem na dokładkę! no ale mieszkanie mamy i urządzamy Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:29 Nas wykańczanie mieszkania czeka od nowego roku, więc teraz jeszcze troszkę szalejemy. Ale niedługo zostaną nam juz tylko częste wizyty w leroy, castoramie itp....)) Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:01 też juz bym chciała wykańczać, U nas wciąż poszukiwania - jak na razie niestety nastąpiła przerwa. Wczoraj jedna zajrzałam na "Gratkę" zobaczyc co się dzieje w interesie - i ąż mi prawie łezki poleciały. Ceny znów poszły w górę! Odpowiedz Link Zgłoś
eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:24 nie narzekam szkoda tylko że to już tak dawno [prawie dwa tygodnie temu...] ech, zostały tylko wspomnienia i cała masa fotek. a jak Twoje przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś