Dodaj do ulubionych

Łodzianki! co słychać?

25.09.06, 09:20

Obserwuj wątek
    • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:36
      Cześć Eoos!
      A gdzie Ty ostatnio zniknęłaś??
    • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:39
      witam witam serdecznie!

najpierw praca - oczywiście bez dostępu do netu, a potem wakacje - dwa tygodnie
      w Egipcie....

bywam częściej wieczorkiem, ale wtedy nie ma m.in. Ciebie smile
    • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:41
      a jak przygotowania?

u mnie nic nowego. mamy zaklepanych swiadków, umowa z zespołem dawno
      podpisana... rozgladam sie za sukniami, moze w koncu wybiore sie na
      przymierzania po salonach, bo jakos dotychczas nie było kiedy...
      • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:45
        Cześć dziewczyny!!!Ja już po (12.08.0buło cudownie!!!), ale mam nadzieję, że
        mogę sobie mimo to z Wami pogadać????Może coś podpowiem, pomogę....
        Miłego dniasmile
        • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:48
          hej hejsmile
          a ja też o lence oststnio myślałam, że się nie pokazuje wcale, nie??
          choc ja juz tu coraz rzadzie, to moze po prostu przegapiłambig_grin
          • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:49
            Ktoś mnie wzywał ??
            Inguś pamiętasz mnie jeszcze ?? ale fajniutko smile chyba że o innej lence
            myślałaś ?
            • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:52
              nie nie, dokładnie o Tobiebig_grin
              fajnie, że jednak jesteśsmile bo już myślałam, ze mąz Ci kompa na kluczyk
              zamknałwink heheh
              • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:04
                jestem, jestem smile no tylko by sie odważył odstawić mi kompa ! teraz jestem na
                tym forum tylko obserwatorem smile
                • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:07
                  no ...
                  ja coraz rzadziej tu zaglądam!!!
                  Ale lenka, jak masz ochotę na ploty to zapraszmy do "kawiarenki - tam
                  przeniosłysmy nasz wątek "porozmawiajmy"
                  • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:14
                    dziekuję za zaproszenie smile
                    • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:18
                      rozmawiacie o ogniach sztucznych. czy są na to koniecznie jakieś zezwolenia?

aha. co robiłyście z ZAIKSem? czy w ogole nie było tematu?
                      • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:47
                        ja chyba nie chcę sztucznych ogni. ostatnio to rozważaliśmy - doszliśmy do
                        wniosku, ż etakich "zwykłych - sylwestrowych" nie chcemy, a na taki pokaza z
                        prawdziwego zdarzenia zapewne nas nie będzie stać, więc - będzie bez fajerwerków
        • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:50
          Wszystkiego NAJLEPSZEGO !!! a kiedy dostaniemy jakieś fotki do obejrzenia ??
          • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:53
            Rozumiem, że to o moje fotki pytasz lena?
            No cóż postaram się Wam cos podesłać, ale raczeje na maila, wolałabym nie
            zamieszczać ich w necie..Proszę jeszcze o chwilke cierpliwości..Postaram się
            podesłać coś w tym tyg.
            • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:06
              więc czekam cierpliwie smile u Was na weselu były tez petardy bo ostatnio w
              Abmasadorze co sobotę słychac ostre wybuchy az szyby drżą w oknach smile
              • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:11
                U nas były fajerwerki, ale wczesnie - zaraz po naszym przyjeździe na salę.Moi
                kochani bracia nam zorganizowali mały pokaz.
                • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:46
                  Emib - czy ja też mogę poprosić o zdjęcia na "gazetowego'? Z przyjemnością
                  obejrzę.
                  • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:47
                    Jasnesmile))
                  • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:44
                    fotki poszły smile
                    • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:48
                      pędzę ogladać!
                      • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:54
                        super!!!
                        Aż chciałabym przyspieszyć czas - bo jak oglądam tak piękne zdjęcia to się
                        swojego ślubu juz doczekac nie mogę!

I klika pytań:
                        - gdzie mieliście ślub?
                        - widzę, że byliście obsypani płatkami - tak jak mam to juz zaklepane u mamy:
                        skąd mieliście płatki? Zbieraliście przed ceremonią (prawdziwe czy ususzone?)
                        czy może gdzieś można kupić same płatki?
                        • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:32
                          Dzięki!!Ja mogłabym ciągle te zdjęcia oglądać!!!
                          Slub mielismy na Pl. Kościelnym w moim kościele parafialnym tzn. byłym.A
                          kwiatki dzielnie zbierała moja Mamusia na działce, były świeże - róże i inne.
                          • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:36
                            Ha! To zapewne mieszkasz/mieszkałaś niedaleko mnie.
                            Co prawda Pl. Kościelny nie jest moją parafią (ale św. Marek) ale w okolicy
                            bywam codziennie wracając z pracy!

A nie bałas się, że prawdziwe kwiaty pobrudzą sukienkę? Ja niby się nie boję -
                            ale takie słuchy do mnie dotarły.
                            • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 08:55
                              no to chyba wszystkie mieszkamy w podobnej okolicy smile plac Kościelny to cudowne
                              miejsce. drugi taki kościół to św. Katarzyna w Zgierzu smile
                              • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 08:59
                                o tak ten kościół w Zgierzu jest piękny smile kiedys przejeżdzalismy w sobotę i
                                akurat był ślub, dywan był nawet rozłożony na schodach przed KOściołem, pieknie
                                to wyglądało....
                                • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 09:12
                                  cudowne miejsce...zbiec po takich schodach...mmm....

narzeczony jest ze Zgierza, ale ma inną parafię. gdyby to była jego parafia,
                                  moglibysmy tam zorganizowac slub. ale mysle ze kosciół św. mikołaja w W. tez
                                  jest ok.

zresztą, najwazniejsze jest to, co będzie sie działo w nas, a nie jak wyglada
                                  kosciół....
                                  • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 26.09.06, 09:41
                                    Za to na Pl. Kościelnym z dywanem tragedia - taki zwykły codzienny, zniszczony
                                    i do tego sięga najwyżej do 3/4 kościoła...brrrr....Ale przezyliśmy to jakośsmile
                        • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:33
                          Mróweczko przypomnij mi kiedy i gdzie Wasz ślub???
                          • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 12:37
                            z największą przyjemnością: 05.05.2007 - Katedra
                            Niestety - to jeszcze dłuugie 7 miesięcy, 1 tydzień i trzy dni
                            • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 13:19
                              Nie jakos nie myślałam o ewentualnym pobrudzeniu. A i tak juz jak wchodzilismy
                              do kościoła to miałam z przodu brudną - chyba wytarłam gdzieś samochódsmile))
                            • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 13:20
                              A mieszkałam w sumie bliżej Marka niż Pl. Kościelnego, ale i tak tam była moja
                              parafia. A teraz Retkinia.
                    • lena_lodz Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:16
                      powiem a raczej napiszę krótko, PIĘKNE !!!! chyba dzisiaj w domu wyjmę nasze
                      fotki i pooglądam,
                      • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:29
                        Dzięki!!!Ja też dziś pooglądam nasze - spotykamy się z przyjaciółmi, więc
                        będzie okazjasmile))A bez okazji i tak oglądam!
                        • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 15:51
                          Ale Wam dziewczyny zazdroszczę smile)
                          Sama bym juz swoje pooglądała wink
                          Ale z drugiej strony - przygotowania też mnie cieszą, więc... doczekam się i
                          zdjęć.
                          • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 16:24
                            Ciesz się ciesz Mróweczko!!To cudowny okres, jesli tylko za mocno nie dopadnie
                            Cię stres.Tego Ci życzęsmile))
                            A na zdjęcia jeszcze przyjdzie pora, jeszcze się naoglądasz.
          • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:44
            fotki poszły
        • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:57
          Moje gratulacje!

Bądźcie i radźcie smile

ja juz mam nawet jedno pytanie smile kiedy zaczęłyście drukować zaproszenia.
          myslimy nad tym, by rozpocząc rozdawanie pierwszych zaproszen juz w Boże
          Narodzenie [przyjemne z pozytecznym], ale nie jestem pewna czy oby nie za
          wczesnie. w sumie to prawie 4 m-ce przed faktem...

jak myslicie?
          • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 09:59

Ja myslę, ze spokojnie możecie zaczynać 4 miesiące wcześniej. My zaczęliśmy
            nawet wczesniej - też łącząc przyjemne z pożytecznym, czyli wykorzystując
            spotkania rodzinne, pierwsze zaproszenia poszły chyba ok. pół roku przed ślubem.
            • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:03
              ho ho ho!

no to niezle smile no to faktycznie nie mamy na co czekac. szczegolnie, ze oboje
              jestesmy troche zapracowani...
              • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:10
                U nas było dokładnie tak samo - od maja zaczyna się u nas duży ruch, więc
                staraliśmy się jak najwięcej do tego czasu rozdać. Uważam, że lepiej dać
                wczesniej niż dwa tygodnie przed.
              • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:10
                no to łądne tempo!!!
                ja swoje zaczęłam robić na góra 3m-ce przedbig_grin a rozdałam to preno na 1-1,5
                przed a niektórym i później (ale telefonicznie wiedzieli). No ale my wszystko
                zaczelismy robić tak na 3-ce przed , tylko ośrodek był na pół roku przed
                zarezerwowanybig_grin
                • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:12
                  No my zaczęliśmy planować ponad półtora roku wczesniej, więc zaproszenia też
                  dawaliśmy wcześnie, ale przecież to chyba nic złego??
                  • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:17
                    jasne, że nie smile

ja dokładnie od grudnia, czyli od zaręczyn wszystko planowałam. ale salę,
                    zespoł, kosciół [data i godz.] jakos tak na 10 m-cy przed dopiero...

teraz w sumie spokój. zastanawiam się też kiedy wziąc sie za obrączki. nie
                    szukamy czegos oryginalnego - klasyczne 4 mm żółte złoto, bez ozdóbek. z tym
                    chyba też nie ma co zwlekac. jeszcze m-c i bedzie u nas pół roku do godziny W.
                    • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:19
                      Obrączki tez kupilismy dość wczesnie - cel: rozłożenie wydatkówsmile))
                      • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:23
                        otóz to.
                        • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:24
                          Uważam, ze to co się da można zakupić wcześniej. Trochę to przynajmniej ulży
                          portfelowi później.
                      • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26
                        a nasze dotarły na 3dni przd slubembig_grin
                      • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:57
                        tak jak u nas: wesele za & miesięcy, ale niektóre rzeczy już zakupione.
                        Nie nalezę do osób potrafiących oszczędzać (niestety), więc musze kupować i
                        składać. I tak np. w szafce juz czekają: ozdoby do zaproszeń, kwiatki do
                        dekoracji, tiul do zapakowania cukierków. Na poczatek kwoty nie duże - ale
                        gdybym wszystko miała kupić w jednym miesiącu to byłoby ciężko.
                        już nawet założyłam sobie "podkonto" gdzie wpłacam pieniążki na sukienkę.
                  • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26
                    nawet chba okasmile
                    rodzinka spokojna i pewna, moze sobie wszystko zaplanowaćsmile
          • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:50
            Eoos - my ślubujemy nieco później, a pierwsze zaproszenia musimy rozdać w
            listopadzie tego roku - z przyczyn technicznych: nie będziemy się później
            widzieć aż do wesela, a chcemy zaproszenia wręczyć osobiście.
            Mamy już kupione wszystkie dodatki do zaproszęń, projekt prawie gotowy (mamy
            problemy z utworzeniem mmapki dojazdu - ale ma byc gotowa w tym tygodni). Jak
            wszystko zbierzemy to zanosimy do drukarni.
      • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:21
        WoW!
        Fajowe wakacje! Ja to się chyba swoich dopiero po ślubie doczekam!
        Zupełnie nie mam czasu na odsapnięcie
        • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:23
          Spokojnie mróweczko i na Ciebie przyjdzie czas!!Ja tez dopiero teraz tzn. za
          tydzień ruszam z Moim Mężem winkw trochę spóźnioną podróż poslubną.
          • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:25
            a gdzie jedziecie?
            • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:26
              Najpierw na tydzien do ParyżasmileA potem w listopadzie do Brazyliismile)))))
              • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:27
                cudownie! fantastycznie! Brazylia brzmi uroczo.
                • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:27
                  Nooo!!!Nie mogę się już doczekać!!
                • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:58
                  Brazylia - uroczo, a Paryż - baaaaaaaaardzo romantycznie!
                  • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:12
                    I mam nadzieję, że tak będzie:urozo i romantycznie!!!
              • inga34 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:28
                ooo, ale fajnie!!!!
                troszkę zazdroszczę...
                my mięliśmy mały urlop w naszym leśnym zaciszu z moim bratem na dokładkę!
                no ale mieszkanie mamy i urządzamybig_grin
                • emib3 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:29
                  Nas wykańczanie mieszkania czeka od nowego roku, więc teraz jeszcze troszkę
                  szalejemy. Ale niedługo zostaną nam juz tylko częste wizyty w leroy, castoramie
                  itp....wink))
                  • mrowka05052007 Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 11:01
                    też juz bym chciała wykańczać,
                    U nas wciąż poszukiwania - jak na razie niestety nastąpiła przerwa.
                    Wczoraj jedna zajrzałam na "Gratkę" zobaczyc co się dzieje w interesie - i ąż
                    mi prawie łezki poleciały. Ceny znów poszły w górę!
        • eoos Re: Łodzianki! co słychać? 25.09.06, 10:24
          nie narzekam big_grin szkoda tylko że to już tak dawno [prawie dwa tygodnie temu...]
          ech, zostały tylko wspomnienia i cała masa fotek.

a jak Twoje przygotowania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka