Dodaj do ulubionych

po co robicie próbny make up i fryzury?????

02.10.06, 11:28
no wlasnie!?
przeciez jak przyjdziecie na pare godz przed slubem to tak czy inaczej
zostaniecie uczesane i umalowane jak tylko chcecie,(przeciez jak wam sie nie
spodiba to mozna zmyc i juz) a tylko niepotrzebnie placicie chore pieniadze a
wiadomo to co ze slowem"slubne" to skacze o 200%wzwyzsmile
znam wiele dziewczyn ktore nie mialy NIC probnego i super na tym wyszly i ja
oczywiscie tez nie zamierzam sie umawiac na zadne próby tylko ide do spr
wisazystki i fryzjerki i juzsmile
dlaczego codzicie na próby?
Obserwuj wątek
    • ashton Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 11:31
      Miałam próbną fryzurę, tzn. próbę upięcia welonu na bardzo krótkich włosach,
      żeby co nieco nerwów przed samym ślubem zaoszczędzić wink nie płaciłam za to nic
      a nic. O próbnym makijażu nawet nie myślałam.
      • monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 11:35
        no wlasnie to rozumiem ze jak np ktos ma b.krotkie włosy i chce sobie spr z
        welonem zeby pozniej nie bylo na szybko kombinowania ale w innych przypadkach
        to chyba zbedne?
        przynajmniej ja tak mysle...
        • monalisa.pl a moze tak jest dlatego ze to modne?? 02.10.06, 11:35

• inkageo Re: a moze tak jest dlatego ze to modne?? 02.10.06, 11:44
            Nie...myślę, że to nie jest kwestia mody.. Zdecyduję się na pewno na próbne
            czesanie, mam włosy krótkie, takie do połowy szyi i nie mam pomysłu co z nimi
            zrobić.. Ustaliłam z fryzjerką, że gdy będzie się zbliżała data ślubu to po
            standardowym podcięciu będziemy przy okazji próbowały różnych możliwości i
            wybiorę tą w której najlepiej się czuję..dla komfortu psychicznegosmile Podobnie z
            makijażem...z tym jest gorzej bo nigdy nie byłam u wizażystki, więc nie mam
            sprawdzonej, zaufanej.. Trzeba sprawdzić jaki jest efekt, nie wyobrażam sobie
            eksperymentowania w dniu ślubu..jestem bardzo nerwową osobą... A jeżeli efekt
            mi się nie spodoba, to przecież muszę odpowiednio wcześniej zainwestować w
            kosmetyki..smile
            • beniusia79 Re: a moze tak jest dlatego ze to modne?? 02.10.06, 13:30
              ja za probny makijaz i fryzure nic nie placilam. makijaz zrobilam po to, zeby zobaczyc czy skora nie zareaguje alergicznie na kosmetyki. mam problemy ze skora, chcialam wiec przetestowac wszystko przed slubem. a fryzura probna byla po to, zeby fryzjerka w dniu slubu wiedziala juz dokladnie co i jak ma robic, bo w dniu slubu nie ma czasu na zadne poprawki itp. ( probna fryzure robiono mi kolo 2 godzin, a w dniu slubu pol godzinki)
        • ashton Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 11:41
          Co tu dużo mówić - na ślubie wygląda się o wiele inaczej niż "normalnie"
          (właśnie, fajnie byłoby gdyby Forumowiczki obok zdjęć ślubnych wklejały
          jedną "zwykłą" fotkę - czasem naprawdę kobieta zmienia się nie do poznania!!!).
          Rozumiem że dziewczynom które np. na co dzień się nie malują może być trudno
          wytłumaczyć wizażystce, o jakim makijażu marzą i wtedy lepiej zrobić próbę.
          Podobnie z fryzurą - eleganckie koki czy loczki dla tych z nas, które zwykle z
          włosami nie eksperymentują to nowość i nie dziwię się, że dziewczyny chcą
          sprawdzić wcześniej, "z czym to się je".
          Pozostaje kwestia zawrotnych cen takich prób...
    • umber82 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 11:48
      a dlaczego cię to interesuje?

twoje pianiądze wydają ??? nie

wiec w czym problem?

• monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 12:02
        a co? nie moge zapytac??
        nie chcesz to nie odpowiadaj
        • umber82 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 12:12
          rozumiem gdybyś zadała pytanie czy warto iść na próbny makijaż i próbną fryzure
          ale pytanie PO CO? litości.

• monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 13:24
            nie chce zebys sie meczyla wiec mozesz spokojnie opuscic moj post nie bede cie
            meczyla i sie lituje!
          • kunsia Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:03
            Ha ha ja sie nie maluje czesto u wisazystek ale kilka razy bylam i powiem ci ze
            niktore ktore sa polecane i bla bla niektorzy mowia najlepsze - pomalowalymnie
            poprostu jak klauna - jeszczetego mi trzeba w moim dniu slubu na zmywanie czasu
            nie bedzie a nawettogdzie ja w dniu slubu znajde inna wisazystke?
            warto tez zrobic zdjecia i ocenic na nich ktory z makijazy najlepiej wyglada.
            Co do fryzury tez sobie nie wyobarazm bez ,jak masz wiedziec w czym ci bedzie
            najlepiej i co sie dobrze bedzie trzymac itp na twoich wlosach no chyba ze
            chodzisz co tydzien na bale.....i masz juz to wszystko przerobione
            zadam ci tylko pytanie czy sukeinke swoja tez wybaralas bez przymiezania?
            to co wyglada dobrze w kataogu niekoniecznie wyglada dobrze na tobie
            tak samo z probnymi make -up i fryzurami
            ale jak chcesz sobie stresu narobic na ten dzien bo cos nie bedzie tak jak
            sobiewyobarzalas to twoja sprawa - wydasz mniej ale za to w ten jeden dzien
            moze sie okazacze bedziesz wwygaladc jak maly klau lb pani lekkich
            obyczajow..........
            mój suwaczek
            • monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:41
              NIE, sukienke przymierze i wybiore ta w ktorej bede sie czula najlepiej a nie
              ta ktora bedzie najladniej na zdjeciu wygladala!!!
              co do prób makijazu i fryzury ma inne zdanie i chcialam sie nim podzielic z
              innymi i napisalam o tym nie po to zeby oczerniac te ktore to robią ale ZAPYTAC
              po co to robia i juz!
              dostalam odp i super, uwazam temat za zamkiety a to dlatego ze juz kilka z was
              na mnie napda nie wiem czemu
              • kunsia Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:47
                sorki jezeli naskauje ale wydawalo mi sie iz ty troszke oczernilas te co robia
                probne jako iz one glupie pieniadze wydaja
                • monalisa.pl wskaz gdzie oczernilam kogokolwiek!!!??? 02.10.06, 14:50
                  bo nie wydaj mi sie zeby kogos za to skrytykowala
              • ozi29 dziwne jestescie... 02.10.06, 15:49
                Nie przejmuj siesmile wkoncu po to jest to forum aby na nim dyskutowac o wszystkim
                i o niczymwink a jak sie komus nie podoba to nie rozumie po co to czyta lub
                wchodzi na konkretny post...???Ja np kiedy widze zdjecia mezatek ze slubu,
                ktore mi sie nie podobaja to wogole nic nie pisze a nie jak niektore z Was
                krytykuja odrazu doslownie wszystko!!!Dla mnie to bez sensu czy w tym poscie
                bylo pytanie czy komus sie on podoba...???
        • ozi29 ... 02.10.06, 12:16
          A no po to aby potem na slubie sie nie zalamacwink)) czesto jest tak, ze Panie
          kosmetyczki po prostu nie umia dobrze tego zrobic i dlatego predzej nalezaloby
          je sprawdzic, że tak sie wyrazesmile
          • monalisa.pl Re: ... 02.10.06, 13:25
            a nie lepiej isc do sprawdzonej i polecanej niz przeplacac?
            stad moje pyt bylo i post
            • aaaneta Re: ... 04.10.06, 11:04
              monalisa.pl napisała:

> a nie lepiej isc do sprawdzonej i polecanej niz przeplacac?
              > stad moje pyt bylo i post

tylko ze sprawdzona na kims innym niekoniecznie dobrze ciebie umaluje, bo
              mozesz miec inna cere itd. lub po prostu inna urode
    • anulka_1 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 12:57
      Ja poszłam do sprawdzonej makijażystki i fryzjerki, więc nic próbnego nie
      robiłam - wiedziałam ze bedzie super. Gdybym nie miala sprawdzonej
      makijażystki - poszłabym na próbny, by nie ryzykowac w dniu ślubu. Co z tego,
      że można zmyć, skoro są to dodatkowe nerwy w dniu ślubu, plus ew. konieczność
      szukania innego salonu, jeżeli makijażystka okaże się mało zdolna.
      • monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 13:23
        a ja myslalam ze od razu isc najlepiej do sprawdzonej i nie przeplacac niz do
        obcej przez nikogo polecanej osoby - stad widadomo po co ten próbny!
        nie wazne - jak ktos tu trafnie zauwazyl: nie moja kasa wiec nie moja sprawa
        wiec koncze temat! zapokoilyscie moja ciekawosc juz:-0
        • ozi29 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 13:44
          Tylko ze taka polecona czesto bierze nawet trzykrotnie wiecej niz taka nie
          poleconawink prosty przyklad u mnie w miescie w salonie Loreala pani za makijarz
          wieczorowy bierze 180 zl a pani w zwyklym salonie, ktora dopiero otwiera i nikt
          go nie zna bierze 80 i uwierzcie efekt jest identyczny...
          • monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:43
            w Lorealu robia make up??
            drogo starsznie
            u mnie w wawie w salonach w centrum robia za 80 zł makijaz slubny bardzo ładny
            • ozi29 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:49
              tak w salonie fryzjerskimjest rowniezkosmetyczka zdzierstwo strasznesad
        • mef8 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 13:47
          wiesz co, albo te Twoje pytania sa glupie, albo ja mam jakies klopoty z
          rozumieniem.
          jesli Ty masz sprawdzona makijazystke i fryzjerke, to super. idz do niej, nie
          rob probnych fryzur ani makijazow i daj spokoj innym. zaoszczedzisz jakies 200
          zl.

ja nie mialam sprawdzonych adresow (bo nie czesze sie na codzien tak jak do
          slubu, ani nie maluje), wiec musialam sie udac na probny make-up i probna
          fryzure. stac mnie bylo na to i nawet nie zastanawiam sie ile to kosztowalo.

tak na marginesie nie wiem co znaczy "sprawdzona pani maikjazystka/fryzjerka" -
          dla mnie rekomendacja kolezanki pt "ladnie to zrobila" nic nie znaczy. wiec
          chocby z tego powodu szlam, zeby sie potem nie zdziwić
          • anulka_1 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:15
            w moim przypadku "sprawdzona makijażystka" - oznaczało, że już mnie wczesniej
            na inne okazje malowała i bylam bardzo zadowolona z jej usług.
          • monalisa.pl nie ma głupich pyt, sa głupie odp! 02.10.06, 14:42

• mef8 Re: nie ma głupich pyt, sa głupie odp! 02.10.06, 14:47
              Truizm.
          • monalisa.pl Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:45
            mam sprawdzona bo bylam z moja przyjaciółką w dniu slubu w salonie i widzialam
            efekt - dla mnie to oznacza ze JEST SPRAWDZONA i tyle
            • agnese_zb Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 03.10.06, 22:29
              ale nie wiesz jak Ty będziesz wyglądała
    • kamu2 Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 13:41
      Ja równiez napewno zdeyduje sie na próbny makijaz i fryure,ale akurat bede
      mogła to wykozystac gdyż miesiąc przede mną ma wesele moja przyjaciółka,nestety
      nie mam sprawdzonej wizazystki,maluje sie delikatnie a fryzur typu kok nigdy
      nie robie wole wiedziec jak ma to mniej wiecej wyglądac,moja kolezanka rok temu
      poszła na póbną fryzure(był jej panienski wiec miała sie komu podobac)efekt był
      taki ze fryzura moze w miare ładna ale dla panny młodej nie
      pasowała,doradziłysmy jej co i jak ona to powiedziała fryzjerce i na swom
      ślubie wyglądała pięknie,w moim mieście fryzura próbna kosztuje tyle co
      normalny kok (ok 50 zł)
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=124&logout=1
    • iizabelaa Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:16
      Ja nie mogłabym sie obyć bez próbnej fryzury i makijażu. Jestem nerwowa i muszę
      wczesniej wiedzieć jak będe wyglądac w tym dniu no i muszę się zdecydować na
      jakąś fryzurę a to nie prosty wybórsmile
    • agnrek Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 02.10.06, 14:47
      Dziwne to pytanie, ale odpowiem.
      Ja miałam próbną fryzurę, bo nigdy wcześniej tak nie byłam gładko uczesana i
      chciałam zobaczyć, czy tak będzie dobrze. W trakcie czesania zmieniałam zdanie,
      tak więc czesanie trwało 2 godziny. W dniu ślubu nie ma czasu, żeby sia tak
      bawić. Fryzjerka ma już opracowane jak to zrobić i robi szybciej.
    • monalisa.pl czemu uwazacie ze moje pyt jest dziwne i głupie? 02.10.06, 14:52

• mef8 Re: czemu uwazacie ze moje pyt jest dziwne i głup 02.10.06, 14:59
        jak dla mnie Twoje pytanie i jednoczesnie odpowiedz (ktora brzmi "bo ja mam
        sprawdzone fryzjerki/makijazystki") jest porownywalne z czyms takim:

"A po co przed slubem chodzicie na solarium? Bo ja to nie musze chodzic, z
        natury mam ciemna karnacje"
        • aniatko Re: czemu uwazacie ze moje pyt jest dziwne i głup 02.10.06, 16:56
          Ja tez miałam sprawdzoną fryzjerkę, a okazało się, ze wcale nie było tak
          łatwo.WYmyśliła co mi zrobi, przygotowała się i...masakra.
          Jeżeli zrobyłaby mi to samo z włosami co na próbie wyszłoby koszmarnie i w
          życiu nie zdążyłabym na własny ślub, bo siedziałam u niej prawie 3,6 godziny
          (mam długie, grube włosy). A tak ona wie co ją czeka, a ja wiem ile czasu u
          niej spedzę. Nie wyobrażam sobie powtórki z rozrywki...i doświadczeń na głowie w
          dniu ślubu..
      • agnrek Re: czemu uwazacie ze moje pyt jest dziwne i głup 02.10.06, 20:10
        Jest dziwne, bo chyba każda kobieta chce wyglądać perfekcyjnie w dniu ślubu. I
        warto to sobie sprawdzić. Na pewno mierzysz sukienke, zakładasz do niej dodatki
        i oglądasz się cała w lustrze. Dlaczego z makijażem i fryzurą masz iść na żywioł?
    • dr_kaczusia Re: po co robicie próbny make up i fryzury????? 03.10.06, 09:57
      Odpowiem tak jak odpowiedziala moja wizazystka (przy okazji serdeczna
      przyjaciolka) gdy sie zdzwiwilam, ze na probny rezerwuje sobie 3h !!!
      Ona musi... dopytac sie dokladnie o kolorystyke: stroju, dodatkow, kwiatow, o
      upodobania Mlodej, o to jak sie maluje na codzien, o problemy z cera, o to czy
      to makijaz na slub czy na sesje, a dopiero zabiera sie za malowanie. Musi dobrac
      podklad, odpowiednio cienie, u mnie na przyklad troche sie nameczyla z
      malowaniem powiek (bo mam opadajace), ale efekt koncowy byl super - optycznie
      podniesione spojrzenie. Kiedy po makijazu spojrzalam w lustro to sie nie
      poznalam! Ale efekt ekstra, akurat wtedy pojechalam po odbior sukni i okazalo
      sie, ze makijaz pasuje idealnie smile Potem w dniu slubu kolezanka wyciagnela tylko
      notes, w ktorym miala zapisane, ktorych kosmetykow uzywala i raz dwa bylam
      umalowana. I na przyklad plusem wczesniejszego malowania bylo to, ze na probnym
      sprobowalysmy utwardzacza do szminki, ktory okazal sie niewypalem... szminka
      pekala. W dniu slubu dostalam mieszanke szminek i blyszczyka i bylo w sam raz!
      Takze wg mnie warto zrobic probe, szczegolnie, ze niektore dziewczyny, ktore na
      codzien sie nie maluja maja obiekcje jak beda wydladac w profesjolanym makijazu,
      wiec jest okazja zobaczyc i sie oswoic.

A probna fryzure zrobilam bo nigdy nie czesalam sie w koki ani tego typu bajery
      wink wlosy zapuszczalam, ale tez nie mialam pewnosci, ze ich "starczy" do upiecia
      i ciagle rozwazalam wersje obciecia i zrobienia fryzury z rozpuszczonych wlosow.
      Upiac sie dalo wiec zostalo smile A zrobilam to przy okazji przedslubnego
      farbowania odrostow.

Uwazam, ze jesli ktos chce sprawdzic jak bedzie wygladac, zeby ew cos zmienic to
      warto!
      • aulea Tak sobie.. 03.10.06, 21:55
        niektóre dziewczęta nie potrafią dobrać sobie makijażu i fryzury, dlatego
        umawiają się na próby. Zrobienie super fryzury, ewentualny "demontaż" i
        zrobienie jej na nowo trwa już zdecydowanie za długo. Lepiej ograniczyć ten czas
        do minimum, na próbie możesz siedzieć cały dzień a przed ślubem lepiej się
        pośpieszyć. Jeśli ktoś potrafi się umalować i uczesać to chyba jasne, że na taką
        próbę nie pójdzie. Kupujesz dobre kosmetyki i malujesz się sama. Nie widzę problemu.

• a.bc po co? 03.10.06, 23:13
          odpowiem prosto po to aby wykryć czy dana pani kosmetyczka czy fryzjerka nie
          partacza swojej roboty.
          Wole dopłacic za próbe niz przekonac sie 3 godziny przed slubem,ze w/w osoby
          nie maja nic wspólnego z tym za kogo się podają
          • aaaneta Re: po co? 04.10.06, 11:01
            zgadzam sie z powyzszym
            ja przed slubem malowalam sie i czesalam dwa razy i nie zaluje - bo pierwsza
            makijazystka dodala i z 10 lat a fryzura tez nie bylo to o co mi chodzilo
            jabym miala osiagnac takie efekty w dzien slubu, jak podaczas pierwszej proby
            to bym sie wsciekla, bo i przed slubem czas jest napiety i nie ma czasu na
            powtorne czesanie i malowanie, a po drugie po co takie nerwy
            gdyby druga proba nie wyszla to probowalabym jeszcze raz
            pobne fryzury i makijaze to nie kwestia mody a raczej spokoju w ten dzien

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka