Dodaj do ulubionych

ile gości było / będzie na Waszym weselu?

10.10.06, 14:44
jak w temacie smile Ja i moj mężczyzna planowaliśmy początkowo skromny ślub,
najbliższa rodzina ale coraz bardziej ta liczba sie rozrasta, nie chcemy zeby
ktos sie poczul urażony z tego powodu, ze go nie zaprosiliśmy, no i
oczywiscie rodzice w tej kwestii mają najwięcej do powiedzenia big_grin. Jak sobie
z tym poradzić?
Obserwuj wątek
    • maga801 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 14:49
      my też chcieliśmy skromnie i mieliśmy 22 osoby. Zapewniam, że nikt nie miał
      prawa poczuć się urażony, bo niby dlaczego?
      Znajomych zaprosiliśmy na biesiadę z grillem następnego dnia. Polecam
      • magdazielinska Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 14:55
        miało być 130 - po ostrych cięciach stanęło na 85 smile
    • ashton Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:04
      17 osób - rodzice, rodzeństwo, chrzestny z żoną, kilkoro przyjaciół. W planach
      było 25-30 gości, ale sporo osób odmówiło "bo jak nie ma normalnego wesela to
      nie będziemy się 400 km telepać"...
    • lena_lodz Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:12
      140 osób bawiło się na Naszym weselu smile
      • sunrise22 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:21
        200 osób ( ograniczyliśmy się). Mieszkamy na wsi, mamy duże rodziny, które
        mieszkają blisko Nas i ze wszystkimi przyjaźnimy się.
        • eoos Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:26
          planujemy ok. 70 osób. w tym 3/4 to sąsiedzi i znajomi. smile
    • sub69 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:30
      w nas wstepnie ma byc ok 60 osob
    • kamu2 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:31
      u nas bedzie ok 100 chociaz wolałabym mniejszewesele,no ale przeciez nie moge
      zaprosic tylko połowe rodzinyuncertain
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      www.skrypty.bizneswesele.pl/Pamietniki/pamietniki.php?mod=show&id=124
      • ashton Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:32
        Właśnie w tym sęk.
        Albo przyjęcie na 20 osób około - faktycznie najbliższa rodzina i najbliźsi
        przyjaciele, albo dużo, dużo więcej - bo jak to, zaprosić ciocię Jadzię, a
        cioci Zosi już nie?...
        • anusiaczek87 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 15:43
          zwlaszcza jak ciocia Jadzia i ciocia Zosia to rodzenstwo, ktoregos z
          rodzicow smile mam mala rodzine, on ma troche wieksza, 14 osob od znajomych i mam
          nadzieje ze zmieszcze sie w 60 smile
          • natalii_2 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:20
            My bedziemy mieli ok 120 gości... w tym 30 osób znajomych i przyjaciół a reszta
            nasze rodziny i tak znacznie okrojone..
            Nie zaproszę części ciotecznego rodzeństwa, z którym po pierwsze od lat nie
            utrzymuję żadnych nawet sporadycznych relacji, po drugie jest tego rodzeństwa
            dość duża liczba uwaga 13 osób !!!wszyscy juz pełnoletni a zatem musiałabym
            zaprosić aż 26 dodatkowych osób.. szczerze mówiąc miałam taki wybór albo to
            rodzeństwo, którego de facto nie znam, albo nasi znajomi i przyjaciele ..wiec
            właściwie żadnego wyboru nie było smileTroche obawiam sie reakcji rodziny
            szczególnie tych ciotek których dziatek nie zaproszę.. ale z drugiej strony
            trudno nie będe zapraszać obcych mi ludzi a najbliższym odmawiać .. tylko
            dlatego że niektórzy uznają, że tak wypada.. chociaz może byc ostro wink
            • nantu Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:29
              my mamy na liscie gosci ok 90 osob, ale ile przyjedzie...mysle ze wesele na ok
              70 osob bedzie na pewno
            • tykolec Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:48
              U nas okolo 25-30 osob...rodzice,rodzenstwo,chrzesni i swiadkowie...no i MYsmile
              A nastepnego dnia...poprawiny...sami znajomi i nasze rodzenstwo...
              Zdecydowalismy sie na takie male przyjatko ze wzgledu na te wlasnie ciotki
              ktorych dzieci nie moglibysmy zaprosic...Po weselu mojej siostry,ktora wlasnie
              nie zaprosila kuzunow bylo duzo gadania...ciotka oczywiscie nie przyszla bez
              dzieci...W efekcie z 90 osob przyszlo jedynie 60sadOczywiscie nie powiedzieli ze
              nie przyjda!!!Z rodzina najfajniej na zdjeciach sie wychodzi...
              • wesola_internautka Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 00:40
                podoba mi sie Twoj pomyslsmile moze zrobimy podobnie smile
                • tykolec Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 21:03
                  DziekujesmileNie lubie wesel na pokaz,ciotek ktore widzialam 10 lat temu albo
                  kuzynow ktorych nie pamietam lub nie wiem o nich...Ten dzien ma byc
                  najwazniejszy dla nas i chcemy go spedzic z tymi naprawde bliskimi...
                  I wcale nie bede zalowac ze nie bylo normalnego weselicha na 200 osob...
                  Pozdrawiamsmile
    • stolberg Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:38
      My bedziemy mieli ok 100-120 osob ale termin odlegly wiec moze sie wiele
      zmienic.
      pozdrawiam
      • yoolia7 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:51
        my planowaliśmy zaprosić ok 120osób, w kocu zaprosiliśmy ok 100, potwierdziło i
        przyszło niecałe 80.
    • nikola55 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:53
      U nas było 37 osób, tylko najbliższa rodzina i przyjaciele smile
      • annap26 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 16:56
        My planujemy wesele na ok 60 osób i to jest tylko najbliższa rodzina i znajomi.
        • ozi29 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 18:14
          A my ze wzgledu na ogromna rodzinke, zarówno z mojej strony jak i narzeczonego,
          na okolo 200sad
    • dr_kaczusia Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 18:18
      my planowalismy na ok 120 (z nami juz liczac), wyszlo tak, ze zaproszen
      rozdalismy na ok 130 osob (nie liczac nas i swiadkow! 6szt), a suma sumarum,
      chec udzialu zglosilo 100 osob (z nami liczac), nie dotarly 3 wiec bawilo sie
      dokladnie 97 osob i bylo super smile
      • agniesia8 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 18:42
        U Nas było 250 osób.
        • ozi29 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 10.10.06, 18:56
          Uffff a juz myslalam, ze to tylko ja taka "szopke" robiewink)))))))))
          • mada.d.n Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 00:11
            u nas razem z nami będzie 75 osób, ale prawdopodobnie moi dziadkowie nie
            przyjdą - jedni mieszkają 300km od nas, drudzy chyba nie będą na siłach -
            chociaż mam nadzieję, że dadzą radę. wśród gości są nasze najbliższe rodziny -
            rodzice, rodzeństwo i rodzeństwo rodziców z rodzinami oraz ok. 30 znajomych.

jeszcze dużo czasu... bardzo dużo...
    • kattty Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 06:45
      planowane na 100 ..a bylo 70 osob
      • mloda2008 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 11:09
        wstępnie planujemy ok 170 osób. Z czego 50 osób z mojej Rodzinki, 80 z Rodziny
        Narzeczonego i 40 osób Znajomych i Przyjaciół. Oczywiście jest to już liczba po
        ostrych cięciach po stronie mojego Narzeczonego bo niestety Jego rodzina jest
        tak duża (liczne rodzeństwo dziadków, którzy również mieli często liczne
        potomstwo plus kolejne pokolenie, czyli ich dzieci) a przyszli teściowie nie
        chcą dzielić rodziny na gorszych i lepszych (czytaj-zaproszonych i
        niezaproszonych)
        Ja nie miałam żadnego problemu z wytypowaniem gości z mojej strony-co do sztuki-
        nic dodac nic ująć wink
    • mysiao Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 15:01
      No tak jest to problem. na naszym weselu ma byc ok 70 osób wg wstępnie
      sporzadzonych list gości, ale obawiam sie ze moze być więcej
      • amoniaaa przeszło 70 11.10.06, 15:48
        a miało być około 100 ale trochę odpadło...
        • mayagaramond Re: liczba gosci 11.10.06, 16:43
          okolo 70, moj chlopak ma duzo rodzine, ktora sie wzajmenie na wszelkie imprezy
          zaprasza, wiec nie mozemy nie zaprosic. Z tym, ze wesele jest w Polsce, oni z
          Niemiec wiec na razie nie wiadomo, kto przyjedzie. Wiecej bym nie chciala, po 1.
          ze wzgledu na pieniadze, a po drugie ze wzgledu na sale.
    • bacha1979 Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 18:12
      Z 200 potwierdzonych na wesele dotarło 194 albo 196, nie pamiętam juz dokładnie. smile
      Chciałam mieć duże weselicho i takie było. smile)
    • mysza_klapsiara Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 18:26
      U nas będzie około 45 osób, ale zaproszeni są niemal wszyscy. Nie mamy zbyt
      licznej rodziny. Pozdrawiam.
    • dominikagol Re: ile gości było / będzie na Waszym weselu? 11.10.06, 20:40
      u nas było zaplanowanych 40, przy tak małej ilości gości b. wazna jest
      rezerwowa lista, u nas sposród zaproszonych z pierwszej listy blisko
      dwudziestka nawaliła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka