lunaa2 17.10.06, 19:43 gdzie w Krakowie lub okolicach jest ładna resteuracja/zajazd za wesele ok 90-100 osob?? znacie jakies sprawdzone miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agajac Re: sala/resteuracja - Kraków 17.10.06, 22:05 Folwark Zalesie na trasie pomiedzy Wieliczką a Dobczycami. Odpowiedz Link Zgłoś
nikosia85 Re: sala/resteuracja - Kraków 07.07.14, 12:22 Jasne. Polecam piri.krakow.pl/, maja nawet do 130 miejsc. Urządzaja wesela. Kuchnia smaczna polsko - portugalska. Przed budynkiem parking dla klentów. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 SPAMER 03.05.15, 11:25 forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=+&author=magda.kowalskaa&title=&forum= Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: sala/resteuracja - Kraków 06.05.15, 03:29 Podbijam watek. Czy ktos moze polecic cos godnego uwagi? W sobote wybieram sie na objazd i moze ktos cos ciekawego podpowie... Wesele w czerwcu 2016 okolo 100 gosci. Po wstepnym rozeznaniu stwierdzam, ze jest generalnie drogo niestety, jak taniej to warunki fatalne. Ciezko znalezc tez aktualne opinie o lokalach. Zato z terminami luzik (co chyba nie swiadczy dobrze o krk jako miejscu organizacj wesela) Ogolnie mam poczucie ze robiac wesele w krk place kupe kasy za srednie miejce, gdzie w innym miescie mialabym za to cos na prawde ekstra. No ale moze tylko mi sie wydaje.. Moje preferencje: - lokal w krakowie lub okolicy (do 15 km od krakowa) - okolo 50 miejsc noclegowych na miejscu lub w bezposredniej okolicy, fajnie zeby nie byly drozsze niz 100 zl za os ze sniadaniem. - jakikolwiek teren zielony lub taras dostepny latwo z sali - brak wysokich schodow ( jeden poziom sali) jesli sala na pietrze to winda - jedno pomieszczenie w ktorym usadze gosci,ewentualnie dwa dobrze skomunikowane - parkiet nie na srodku sali z mozliwoscia przygaszenia swiatla - duze toalety - okna normalnej wielkosci - jedno wesele w obiekcie - menu w cenie max 250 zl/ os dobrze zeby bylo smaczne i zawieralo owoce,ciasto, tort oraz napoje bezalkoholowe bez ograniczen - brak durnych oplat typu 5 zl za pokrowiec na krzeslo - podstawowy wystroj sali w cenie - karczmiana i pseudopalacowa stylowa jest mi obca ale przeboleje jesli pozostale warunki beda spelnione. WIDZIALAM: Chocholowy dwor - ogolne wrazenie na plus. Male ale ladne pokoje w dobrej cenie. Fajny ogrod, wrazenie przydroznego zajazdu zaciera sie po wejsciu do srodka. Duzo atrakcji dla dzieci. Niestety najtansze menu blizej 300 zl. Dwor w tomaszowicach- menu drogie, hotel jeszcze drozszy, Kilka wesel w jednym czasie. Teren bardzo ladny. Restauracja srebrna gora- syf kila i mogila. Ciemno brzydko, jedna malusienska damska toaleta. Jedyny plus to bliskosc wisly. Farmona- Bajka niestety dla mnie za drogo. Polecam tym ktorzy moga wydac wiecej bo miejce ma ogromny urok. Zajazd Polesie- swietne otoczenie niestety troche zaniedbane sama sala bardzo nieciekawa. Restauracja Trzej kucharze i hotel kontrast- jest ladnie, na razie wygrywa, fajne menu za 210 zl ze wszystkim w cenie. Chetnie przeczytam jakies opinie o weselu tam bo niewiele moge znalezc. Hotel Faro Expres-sam hotel przyjemny. Sala w podziemiu z pseudo podcieniami mnie rozwalila klimat jak w swietlicy i zero naturalnego swiatla. Wcale nie tanio. Co jeszcze moge obejrzec? Odpowiedz Link Zgłoś
kasi_k91 Re: sala/resteuracja - Kraków 07.08.15, 16:57 Cześć kafana My szukamy również sali z podobnymi kryteriami jak Twoje. Jedynie co nas różni to to, że planujemy zaprosić 75 osób, z czego pewnie torchę odpadnie, więc sama do 70 osób będzie w porządku. Nie potrzebujemy też aż tylko miejsc noclegowych, max. 15. W pierwszej chwili planowaliśmy wesele jeszcze w tym roku, bo mamy sprzyjające ku temu warunki i jak się okazało, spokojnie można jeszcze przebierać w salach. Jednak nie trafiliśmy jeszcze na idealną Widzieliśmy: - hotel Swing - polecam śmiało, duża sala, parkiet nie jest po środku tylko na końcu sali, duże okna, jasno, jest taras, parking, kącik dla dzieci. Myślę, że powinnaś go obejrzeć - hotel Centrum - bardzo ładnie, klimatycznie, nowocześnie, ogólnie bardzo mi się podobało. Jednak jest spory minus - sala mieści się w piwnicy, do której trzeba zejść w piwicy oczywiście nie ma zadnych okien, także nie ma co liczyć na światło dzienne. Przed hotelem parking i ogródek - hotel Santorini w Hucie - fajnie położony, zielono, cicho, jest gdzie usiaść na zewnątrz. Widzieliśmy tylko dolną salę - do 70 gości, malutko miejsca.... Myślę, że tam to max. 60 na oko bedzie się dobrze czuło. - hotel Best Western Galicya - nie mają oblężenia, można spokojnie umawiać się na terminy. Hotel trochę na uboczu, duży parking i parasole przed hotelem, gdzie można usiąść. Parkiet obok głównej sali, baaaardzo duży. Ceny świetne. Niestety też max. 70 osób wchodzi, stoły tylko prostokątne, po 14 osób przy jednym. - Hotel WIlga - o nim dużo jest w internecie - parkiet w piwnicy, ale sala śliczna, jednak pomieści tylko 50 osób, reszta musi siedzieć obok w sali restauracyjnej.... Tylko 3? miejsca parkignowe przydzielają gościom, ogólnie chyba tylko 6 było przed hotelem. Byliśmy tam w gorący dzień i troszkę "zajeżdżało" od rzeki Wilgi... Jeszcze chcemy na pewno zobaczyć restaurację Trzej Kucharze, hotel Poleski, hotel Chopin i best Western Old Town. Pewnie coś jeszcze i tak dojdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: sala/resteuracja - Kraków 08.08.15, 12:58 Cześć No to macie trochę łatwiej szczególnie z noclegami. U mnie to stanowiło największy koszt i problem logistyczny. Ja na Twoim miejscu wynajęłabym im jakieś apartamenty na mieście, bo hotele w centrum drogie. Do tego łatwiej znaleźć salę na 70 osób niż 100 no i jeśli jeszcze w tym roku to na jesień powinniście wynegocjować dobre zniżki. Myślę, że późnojesienny czy Zimowy ślub w Krakowie też może być super Co do sal: Widziałam Santorini- miła obsługa ale układ sali strasznie dziwny i greckie akcenty Mi nie do końca przypadło do gustu. HOTEL SWING- nie oglądałam osobiście ale znajomi mieli tam wesele i byli bardzo zadowoleni. Polecali mi z całego serca. Przerażał mnie ten beton i supermarkety dookoła. Byłam jeszcze: RESTAURACJA WIDOK- w Jubilacie mi się tam bardzo podoba i generalnie widok obłędny. Menu z open barem w okolicy 300 zł ( jako że napoje wszystkie były do oporu mogłabym to przeżyć) Rozważałam mocno ( tu znów miałam problem z noclegiem). U mnie sprawa rozwiązała się tak, że ślub mam w ..... Kotlinie Kłodzkiej. Mam miejsce z ładną salą, noclegami dla wszystkich gości w cenie, absolutnie żadnych opłat za swój alkohol, poprawinami grillowymi, ogromnym zielonym terenem dookoła i widokiem na góry za ... mniej niż 200 zł od osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: sala/resteuracja - Kraków 08.08.15, 13:00 Powiedz mi jeszcze- szukałaś już sukienki? Polecasz jakieś konkretne salony w Krk? Odpowiedz Link Zgłoś