medea11 19.10.06, 16:39 Ciekawa jestem ktora z Was planuje swoj wielki dzien wtedy kiedy ja? A moze w dodatku we Wroclawiu? Jak Wasze przygotowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hanwar Re: 28.04.2007 19.10.06, 18:14 MY!Ale czy on wielki taki będzie?Pożyjemy, zobaczymy. Tylko,że nie Wrocław a Koszalin. Mamy do tej pory głównie zarys i to nie całkowity tego dnia. Lokal już zarezerwowany i wpłacona zaliczka.Kościół i zespół ponoć wstępnie zamówiony przez Miśka (to by było trzeba sprawdzić ), pomysł na zaproszenia i obrączki i chyba wszystko.Zostało dużo albo jeszcze więcej do zrobienia...Pozdrawiam Jeśli chcesz więcej informacji poczytaj wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=45486724&a=45486724 Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 19.10.06, 18:48 Oj pewnie bedzie wielki skoro juz sie do niego przymierzamy)) Ja juz sie nie moge doczekacTydzien temu kupilam suknie i teraz jeszcze bardziej chcialabym zeby byl juz kwiecien a to jeszcze az pol roku czekania Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: 28.04.2007 20.10.06, 16:30 podziwiam .ja o sukience jeszcze nie myślałam, choć wczoraj wstępnie, po raz piewszy, pooglądałam sobie trochę w internecie i już mam pewien pomysł.Jakoś się jeszcze nie stresujemy, choć czs ucieka.W końcu na nauki muszę Miśka do kościoła wypchnąć .....pozdrawiam i życzę trafnych pomysłów i miłych przygotowań Odpowiedz Link Zgłoś
kugo1 Re: 28.04.2007 20.10.06, 16:34 a mogę wiedzieć w jakim salonie kupiłaś suknie bo ja jestę z okolic wrocławia i zamierzam tam szukać Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 17:26 Kupilam suknie w salonie vogue na Jednosci Narodowej 83 i bardzo polecam bo maja tam niezwykle oryginalne kiecki i fajna, mila obsluge Mierzylam juz sporo sukienek w Agorze na Solskiego, w salonie na Wita Stwosza i w Cymberline na Biskupiej - ale tam za lada siedziala taka blond jedza, ktora spojrzala na mnie z gory i byla tak nieuprzejma jakby jej za kare ktos tam akzal siedziec. No i jest jeszcz fajny salo w Nocie na Pilsudskiego - maja tam suknie np Pronovias, ktore mi sie bardzo podobaja. A jak jeszcze bedzie Ci malo to mozesz podjechac na Sokolnicza - tam jest sklepik slubny na sklepiku, ale ja nic ciekawego tam nie wypatrzylam. Mam nadzieje, ze chociaz troszke Ci pomoglam Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: 28.04.2007 20.10.06, 17:37 Witam My również ślubujemy 28 kwietnia. Wiekszość spraw mamy załtwione (kościół, sale, zespół,fotografa). Teraz rozglądam sie za sukienku i powiem szczerze że jestem przerażona.Mam totalny mętlik w głowie.Mam nadzieje że niedługo mi sie rozjaśni Pozdrawiam i życze cierpliwości w oczekiwaniu na ten wyjątkowy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:02 Hej Danusiu, Ja mialam taki sam problem jak Ty jesli chodzi o wybor sukni, ale wszystkie ktore mierzylam mimo ze byly ladne to jak wychodzilam z przymierzalni to nie "pialam" z zachwytu. Jak zalozylam ta ktora zamowilam to od razu wiedzialzm ze to wlasnie bedzie TA. Z sukniami jest o tyle problem ze przewaznie przymierzajac nie mierzy sie swojego rozmiaru i czasami sobie trudno wyobrazic jaki bedzie efekt koncowy, ale jak juz zalozysz ta jedyna to bedziesz na pewno wiedziala Takze mierz dziewczyno jak najwiecej a niedlugo znajdziesz)) My tez mamy juz sale, zespol, ksiedza, suknie...od stycznia zaczynami nauki, ale najchetniej przyspieszylabym czas i dla mnie moglby juz byc kwiecien Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:06 Ups...przepraszam mialo byc : "Hej Dusiu" ( Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:47 Hehehehe. Nie ma za co... ja juz nawet mam swoja faworytke ale ciagle sie mam wątpliwości.Moze jeszcze za mało przymierzyłam.....Mam nadzieje ze niedługo któraś mnie zachwyci. Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:58 Jesli bedziesz potrzebowala rady to wklejaja zdjecia sukien.... Jesli chcesz zobaczyc jak wyglada moja to wklejam o niej watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=50300983 Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar medea11 suknia bardzo orginalna..... 20.10.06, 20:13 ....i bardzo ładna.Gratuluję wyboru.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: medea11 suknia bardzo orginalna..... 20.10.06, 20:23 dziekuje - ciesze sie ze sie podoba)) Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb mało nas... 20.10.06, 21:28 na 28.04.2007. Ja dopisuję się do listy. Jestem z Krakowa. Już prawie wszystko mamy załatwione. Sukienka też wybrana i zaliczka wpłacona, garnitur też, a może w listopadzie wybierzemy się na nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: mało nas... 21.10.06, 12:14 może nietypowy termin.brak literki "r" i jeszcze pogoda niepewna?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: mało nas... 21.10.06, 17:00 No wlasnie z ta pogoda to jest wielki znak zapytania...tego sie kurcze w zaden sposob nie da zaplanowac((( Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: bardzo ładna..... 22.10.06, 12:35 Bardzo oryginalna i do tego ładna Ja niestety należe do niezdecydowanych istot. A oto moje typy: www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=8&poz=331 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=5&poz=0 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=6&poz=97 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=431 Same widzicie ze nie bedzie łatwo Ja osobiście najbardziej skłaniam się ku tej ostatniej.Tylko chciałabym żeby gorset był połączony ze spódnicą. Za wszelkie uwagi i rady dziękuje pozdrawia dusia Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar dusia 22.10.06, 12:42 mi sie ostatnia też podoba najbardziej.niby bogata a skromna.całkiem ciekawa.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar sukienka??? 22.10.06, 12:45 mam pytanie i prośbę zarazem do Was drogie koleżanki.zauważyłam,że już szukacie sukienek, więc może będziecie umiały podpowiedzieć. spodobała mi się (widziałam tylko zdjęcie, więc po obejrzeniu na żywo mogę zmienić zdanie)ta sukienka :www.susanblanche.com/sincerity_4061.html tak wogóle to chciałabym coś w takim stylu, a nie mogę się doszukać nic innego prócz w/w.dzięki z góry, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: hanwar... 22.10.06, 12:51 Śliczna.... Też mi sie podobała, tzn nadal mi sie podoba wejdz na strone www.suknie-slubne.pl/ Widziałam tam kilka w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re:hanwar... 22.10.06, 12:53 A ta ???? www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=432 Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar dusia 22.10.06, 12:57 sukienka śliczna,ale niestety nie dla mnie.mnie jeste troszkę dużo,za dużo, więc kiecka musi zakryćto i tamto .dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: dusia 22.10.06, 13:00 w takim razie może tu cos znajdziesz www.modaslubna.pl/salon/loretta.htm Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: dusia 22.10.06, 13:08 suknie niesamowite.w życiu nie znalazłabym tej strony.dzięki Dusia.teraz muszę się zorientować, czy u mnie w mieście lub jego okolicach coś takiego znajdę, bo niestety do Katowic mam troszkę daleko.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: dusia 22.10.06, 13:53 Hej dziewczyny, Suknie ze strony www.suknie-slubne.pl sa przepiekne ja osobiscie zakochalam sie w tej: www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=0&poz=0 Wbrew pozorom takie suknie wyszczuplaja bo rozrzeszaja sie dopiero w polowie bioder. Problem z tymi sukniami jest tylko taki ze w rzeczywistosci wygladaja calkiem inaczej. U nas we Wroclawiu sprowadzaja je bezposrednio od producenta, a dostepne w salonie rozmiary sa bardzo male i nigdy nie widomo jak sie bedzie wygladalo jak dokonaja poprawek. Jesli sie zaryzykuje i zamowi suknie, a to sie jednak okaze ze to nie ta jedna to i tak trzeba za nia zaplacic. Mi te suknie sie strasznie podobaja, ale te zdjecia sa po prostu idealne, tak samo jak i modelki...niestety ja juz tak cudnie w nich nie wygladalam. Takze Dusiu ja zachecam do tego bys je przymierzyla bo dopiero wtdy widac i latwiej jest podjac decyzje) Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: hanwar.... 22.10.06, 13:58 Nie ma za co Życze udanych poszukiwan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
buszka2 Re: 28.04.2007 22.10.06, 18:44 Ja także wychodzę za mąż 28.04.2007. Mieszkam we Wrocławiu ale ślub będzie w Lubinie bo to jest moje rodzinne miasto. Jeżeli chodzi o przygotowania to nie mam jeszcze najważniejszego-orkiestry!! Nie ukrywam, że zaczynam się z tego powodu denerwować. Cały czas czegoś szukam..no ale nic mi się nie podoba. Jeżeli masz ochotę na wspólne omawianie przygotowań-zapraszam na gg - 2888015 - jestem zawsze wieczorami,zawsze w statusie niedostępny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar buszka 23.10.06, 13:43 czemu od razu się denerwujesz?przecież to jeszcze dużo czasu.takie odległe terminy trzeba już u Was rezerwować?uszy do góry, będzie tak, jak sobie wymarzysz.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: buszka 23.10.06, 14:21 Hanwar ma racje. Nie ma co sie stresować.Na pewno coś znajdziecie. A tak poza tym to pozdrawiam krajanke - mieszkam "całkiem" niedaleko lublina Za to w Lublinie studiuje Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: hanwar 23.10.06, 14:22 Witam serdecznie.Jestem tylko ciekawa czy znalazłaś coś interesującego na stronce którą Ci wysłałam? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: hanwar->Dusia 23.10.06, 14:29 Witam, witam.i dziękuję.stronka mi się bardzo spodobała. suknie ...marzenie.bardzo dużo fajnych kiecek.muszę się przejść teraz u mnie w mieście i popatrzeć czy coś w tym guście dostanę.(byłam w kilku salonach orientacyjnie we wrześniu, popytać i były same gorsety+spódnica, a ja chcę sukienkę, może coś się zmieniło od tego czasu. w końcu najwyższa pora działać w tym kierunku).chciałam dziś, ale taka brzydka pogoda,że mi przeszło .może jutro...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 Re: dusia - > hanwar 23.10.06, 14:32 W takim razie życze udanych poszukiwań A u mnie taka piękna złota jesień za oknem.... Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: dusia - > hanwar 08.02.07, 13:21 Dziewczyny jak tam przygotowania i samopoczucie? To juz coraz blizej Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar przygotowania na dzień 8.02.2007 08.02.07, 13:46 mamy już dużo za sobą, trochę przed sobą, ale wszystko w odpowiednim czasie i tempie.nic na siłę.do mnie chyba jeszcze nie dociera-mało się tym ekscytuję chyba, Misiek już trochę przeżywa mamy już: -salę -orkiestrę (tak przynajmniej powiedział mi mój Misiek) -fotografa (kościół, plener) -załatwiony wstępnie kościół, w którym będzie ślub, a w naszym parafialnym spisany protokół -wizytę w USC -obrączki (w tym moja jest, a Miśka poszła do reklamacji, ma być pod koniec tygodnia, ponoć tego) -wódkę -moja suknia zamówiona (ma być na początku kwietnia) -garnitur, kamizelka, koszula wybrana (tylko kupić) -moja buty wybrane (zostało tylko kupić, ale u nas Ryłko nie jest mi w stanie sprowadzic mojego numeru-niechodniwe 38 ?-w kolorze białym, więc muszę zamówić przez internet) -nauki przedmałżeńskie zrobione -nauki przedślubne: na wykończeniu -zaproszenia na ślub i wesele prawie wszystkie rozdane, a te tylko na ślub czekają na właścicieli i odpowiedni moment -fryzjer i kosmetyczka wstępnie zorienowana,że mam przyjść w bliżej nieokreślonym terminie na coś próbnego, bo ponoć warto ....ja bez jakiegokolwiek pomysłu -zamówiona wycieczka pozostały: -samochód i dekoracja na niego -dekoracja sama w sobie na salę, kościół -kwiatki, itp -sala, np menu, itp -zakupy ubranek do końca -wybranie butów przez Lubego -mały koszmarek, mierzył już chyba ze 20 par i każde nie te -i cała reszta rzeczy o których nie pamiętam (dlatego napiszcie, co macie, to może coś mi się nasunie) pozdrawiam serdecznie i miłych przygotowań Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: 28.04.2007 08.02.07, 13:43 Ja tez 28 kwietnia Do zalatwienia zostal kosciol (proboszcz na urlopie), garnitur młodego (jedziemy w sobotę), zaproszenia wstępnie już wybraliśmy,ale co z tego jak godziny w kościele jeszcze nie mamy,dziś oglądamy samochód (jeżeli będzie tak jak na zdjęciach to bierzemy), obrączki zamówione, suknia zamówiona (będzie dopiero w tygodniu ślubnym-strasznie mnie to martwi), sala zadatkowana, orkiestra przyjeżdża aż z Rzeszowa, bo w Krakowie nie było już wolnych "normalnych" kapel, bus dla gości załatwiony, buty i bielizna czekają.... chyba wszystko... świadkowa już szykuje wieczór panieński, więc pozostała mi tylko lista dziewczyn, które chciałabym mieć na wieczorze, którą muszę jej przesłać... aaaaa no tak- brak zdecydowania co do koloru bukietu (wybieram miedzy kremowymi a czerwonymi różami)... fryzura... mam opowiedzieć Pani, która mnie będzie czesać o swoich marzeniach a ona coś ewentualnie doradzi, połączy ze swoimi umiejętnościami i myślę będzie OK Pewnie i tak o czymś zapomniałam.... ....aaaaaaa no tak- pilnie poszukuję jeszcze dobrej firmy, która baaaaardzo delikatnie ozdobi mi kościółek i salę kwiatami i świecami.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaja2071 Re: 28.04.2007 08.02.07, 13:47 I ja sie dopisuje slub 28 kwietnia.Jestem z gdanska sukienka i garnitur juz kupione, sala, kucharka (mamy sprawdzona i swietna- jakby ktos potrzebowal) Zostaly jeszcze tylko obraczki i detale. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar widzę,że wszyscy juz na wykończeniu :P 08.02.07, 13:48 pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: widzę,że wszyscy juz na wykończeniu :P 08.02.07, 15:21 Ehhh, a ja mam wrazenie, ze jeszcze cale mnostwo przede mna, ale musze myslec o kazdym detalu wlasciwie sama. Musimy jeszcze : - kupic garnitur - buty do sukni i garnituru - zalatwic dekoracje na autko, na sale i moj bukiet - zdecydowac czy w koncu chce welon czy nie - wybrac jakas fryzure (probna juz za tydzien) - kupic album na zdjecia i wywolac zdjecia (to na konkurs) - kupic zawiadomienia (kiedy je wysylacie?) - zalatwic hotel dla gosci przyjezdnych - zamowic ciasta - kupic alkohol - kupic kamere (znajomi beda nas krecic) - wydrukowac winietki i obmyslic plan wymieszania rodziny - zalatwic nasze akty chrztu i licencje - po to niestety musismy jechac 300km oraz spisac protokol - zlapac ksiedza, ktory ma nam udzielic slubu i zalatwic z nim wszystkie formalnosc (jest to ksiadz gosc) - zorganizaowac podroz poslubna ...i mam wrazenie ze zapomnialam o calej masie innych rzeczy...ratunku, popadam w panike Odpowiedz Link Zgłoś
dusia0701 WITAM :) 09.02.07, 11:08 Czy to już czas na podsmowanie ? NO to zaczynam. -Kościół - data,godzina, nauki dopiero rozpoczęte -sala - zadatkowana -zespół- zadatkowany -fotograf i operator - zadatkowani -suknia- podobno juz gotowa do kolejnej przymiarki -zaproszenia - wreszcie przyszły, było by miło gdyby jeszcze same się rozdały... -fryzjer i kosmetyczka - umówine -USC - załatwiony a co zostało do zrobienia? -garnitur dla młodego - mam sie nie wtrącać, sam to załatwi (i dzięki Bogu) -buty dla mnie- i tu pojawia sie problem bo mój rozmiar to 35 !!! Wręcz nie do zdobycia -umówić sie z dekoratorem sali i kościoła -alkohol- w przyszłym tygodniu ma byc zamówiony -obrączki- j/w -ciasta znając życie o wielu sprawach zapomniałam i wyjdą w tzw. praniu pozdrawiam Duśka Odpowiedz Link Zgłoś
leniwiec1975 Re: 28.04.2007 08.02.07, 16:38 My też 28 kwietniaW Warszawie. I też mamy jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia. Na razie mamy kościół, restaurację (robimy uroczysty obiad dla rodziny, nie wesele), suknię (odbiór w marcu), garnitur, buty, zaproszenia się drukują, nauki skończone jeszcze w październiku. Zostało nam spisanie protokołu, zarezerwowanie hotelu dla gości, bukiet, fotograf, kamerzysta, samochód, fryzjer, kosmetyczka - strasznie dużo, a czas ucieka Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: 28.04.2007 08.02.07, 19:53 Wlasnie zarezerwowalismy samochod!! Goraco wszystkim polecam, samochod wyglada 10 razy ladniej niz na zdjeciach! www.retroauto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: 28.04.2007 20.02.07, 14:16 Czy któraś z Was biorących ślub w tym dniu, będzie przysięgać w kościele w Gaju koło Krakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: 28.04.2007 20.02.07, 17:42 ja jestem wroclawianka...ale czyzbys sie chciala umowic co do dekoracji kosciola? Musze tez chyba nad tym pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: 28.04.2007 20.02.07, 20:52 ja z kościołem będę jedyna tak mi się zdaje(malutki kościółek, robia tylko jeden slub w sobotę na 17.00), więc mam problem chyba -więcej pieniędzy wydam- a może szczęście bo nie muszę się kłócić o gusta Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar zmieniając wątek :P 21.02.07, 14:31 a ja mam dziś urodziny!!!!!!!!!!!!!! i z racji tego kupiłam sobie bieliznę ślubną Odpowiedz Link Zgłoś
medea11 Re: zmieniając wątek :P 21.02.07, 14:55 w takim razie wszystkiego najlepszego i jak najmniej klopotow z przedslubnymi przygotowaniami Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: 28.04.2007 21.02.07, 09:05 Dokładnie.... wiem,że godzinę przed nami jest ślub, a proboszcz nie ma jeszcze numeru do tej pary nie wiem kto to jest niestety, a czasu już nie za wiele.... Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: 28.04.2007 20.02.07, 20:57 To bedzie tez nasz wielki dzien A przygotowania w wiekszosci szczesliwie za nami. Jeszcze Jego buty, moj bukiet i spisanie protokolu w kosciele. No i trzeba rozdac zaproszenia, ustalic menu, pogadac z orkiestra... Troche tego jednak zostalo Ale to niesamowite, ze zostaly juz neicale dwa miesiace, a ja pamietam nasze zareczyny jakby to bylo wczoraj, a bylo dobrze ponad rok temu. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Ale zbieg okoloczności!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 13:24 Cały czas szukałam pary, która ma w tym dniu ślub, w tym samym kościele co my, tylko godzinkę wcześniej.... dziś się dowiedziałam - to syn kuzyna mojego taty więc z dekoracją kościoła myślę,że się dogadamy! Kamień z serca i kolejna sprawa do przodu Odpowiedz Link Zgłoś
bajsarka Re: 28.04.2007 22.02.07, 13:42 Widzę, że wszystkie już przygotowane parę miesięcy wcześniej My zabraliśmy się do przygotowań w styczniu, wtedy też ustaliliśmy datę ślubu. Musimy jeszcze: Podpisać umowę na salę, Kupić alkohol, Obrączki. Samochód dla nas i dla gości, Czekamy na odebranie zaproszeń, Garnitur + buty, Buty dla mnie. Dla mnie najważniejsze było znalezienie sukienki, fotografa oraz zarezerwowanie hotelu dla gości oraz znalezienie sali. A, wizażysktę już też mam Trcohę już mi się śni ten ślub. Same koszmary Mam nadzieję, że będzie fajnie. Chociaz najbardziej ciesze się, że będzimey małżeństwem i będziemy mieli obrączki Całego przyjęcia mogłoby nie być A jak się nam uda, to na wakacje bierzemy Kościelny we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś