Dodaj do ulubionych

28.04.2007

19.10.06, 16:39
Ciekawa jestem ktora z Was planuje swoj wielki dzien wtedy kiedy ja?smile A moze
w dodatku we Wroclawiu? Jak Wasze przygotowania?
Obserwuj wątek
    • hanwar Re: 28.04.2007 19.10.06, 18:14
      MY!Ale czy on wielki taki będzie?Pożyjemy, zobaczymy. Tylko,że nie Wrocław a
      Koszalin.
      Mamy do tej pory głównie zarys i to nie całkowity tego dnia. Lokal już
      zarezerwowany i wpłacona zaliczka.Kościół i zespół ponoć wstępnie zamówiony
      przez Miśka (to by było trzeba sprawdzić tongue_out), pomysł na zaproszenia i obrączki i
      chyba wszystko.Zostało dużo albo jeszcze więcej do zrobienia...Pozdrawiam
      Jeśli chcesz więcej informacji poczytaj wątek:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=45486724&a=45486724
      • medea11 Re: 28.04.2007 19.10.06, 18:48
        Oj pewnie bedzie wielki skoro juz sie do niego przymierzamysmile)) Ja juz sie nie
        moge doczekacsmileTydzien temu kupilam suknie i teraz jeszcze bardziej chcialabym
        zeby byl juz kwiecien a to jeszcze az pol roku czekaniasad
        • hanwar Re: 28.04.2007 20.10.06, 16:30
          podziwiam smile.ja o sukience jeszcze nie myślałam, choć wczoraj wstępnie, po raz
          piewszy, pooglądałam sobie trochę w internecie i już mam pewien pomysł.Jakoś
          się jeszcze nie stresujemy, choć czs ucieka.W końcu na nauki muszę Miśka do
          kościoła wypchnąć tongue_out.....pozdrawiam i życzę trafnych pomysłów i miłych
          przygotowań
        • kugo1 Re: 28.04.2007 20.10.06, 16:34
          a mogę wiedzieć w jakim salonie kupiłaś suknie bo ja jestę z okolic wrocławia i
          zamierzam tam szukać
          • medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 17:26
            Kupilam suknie w salonie vogue na Jednosci Narodowej 83 i bardzo polecam bo
            maja tam niezwykle oryginalne kiecki i fajna, mila obslugesmile Mierzylam juz
            sporo sukienek w Agorze na Solskiego, w salonie na Wita Stwosza i w Cymberline
            na Biskupiej - ale tam za lada siedziala taka blond jedza, ktora spojrzala na
            mnie z gory i byla tak nieuprzejma jakby jej za kare ktos tam akzal siedziec.
            No i jest jeszcz fajny salo w Nocie na Pilsudskiego - maja tam suknie np
            Pronovias, ktore mi sie bardzo podobaja. A jak jeszcze bedzie Ci malo to mozesz
            podjechac na Sokolnicza - tam jest sklepik slubny na sklepiku, ale ja nic
            ciekawego tam nie wypatrzylam. Mam nadzieje, ze chociaz troszke Ci pomoglamsmile
            • dusia0701 Re: 28.04.2007 20.10.06, 17:37
              Witam wink My również ślubujemy 28 kwietnia.
              Wiekszość spraw mamy załtwione (kościół, sale, zespół,fotografa). Teraz
              rozglądam sie za sukienku i powiem szczerze że jestem przerażona.Mam totalny
              mętlik w głowie.Mam nadzieje że niedługo mi sie rozjaśnismile
              Pozdrawiam i życze cierpliwości w oczekiwaniu na ten wyjątkowy dzień.
              • medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:02
                Hej Danusiu,
                Ja mialam taki sam problem jak Ty jesli chodzi o wybor sukni, ale wszystkie
                ktore mierzylam mimo ze byly ladne to jak wychodzilam z przymierzalni to
                nie "pialam" z zachwytu. Jak zalozylam ta ktora zamowilam to od razu wiedzialzm
                ze to wlasnie bedzie TA. Z sukniami jest o tyle problem ze przewaznie
                przymierzajac nie mierzy sie swojego rozmiaru i czasami sobie trudno wyobrazic
                jaki bedzie efekt koncowy, ale jak juz zalozysz ta jedyna to bedziesz na pewno
                wiedzialasmile Takze mierz dziewczyno jak najwiecej a niedlugo znajdzieszsmile))

My tez mamy juz sale, zespol, ksiedza, suknie...od stycznia zaczynami nauki,
                ale najchetniej przyspieszylabym czas i dla mnie moglby juz byc kwieciensmile

• medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:06
                  Ups...przepraszam mialo byc : "Hej Dusiu" sad(
                  • dusia0701 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:47
                    Hehehehe. Nie ma za co...smile
                    ja juz nawet mam swoja faworytke ale ciagle sie mam wątpliwości.Moze jeszcze za
                    mało przymierzyłam.....Mam nadzieje ze niedługo któraś mnie zachwyci.
                    • medea11 Re: 28.04.2007 20.10.06, 18:58
                      Jesli bedziesz potrzebowala rady to wklejaja zdjecia sukien....

Jesli chcesz zobaczyc jak wyglada moja to wklejam o niej wateksmile

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=50300983
                      • hanwar medea11 suknia bardzo orginalna..... 20.10.06, 20:13
                        ....i bardzo ładna.Gratuluję wyborusmile.pozdrawiam
                        • medea11 Re: medea11 suknia bardzo orginalna..... 20.10.06, 20:23
                          dziekuje - ciesze sie ze sie podobasmile))
                          • agnese_zb mało nas... 20.10.06, 21:28
                            na 28.04.2007. Ja dopisuję się do listy. Jestem z Krakowa. Już prawie wszystko
                            mamy załatwione. Sukienka też wybrana i zaliczka wpłacona, garnitur też, a może
                            w listopadzie wybierzemy się na nauki.
                            • hanwar Re: mało nas... 21.10.06, 12:14
                              może nietypowy termin.brak literki "r" i jeszcze pogoda niepewna?pozdrawiam
                              • medea11 Re: mało nas... 21.10.06, 17:00
                                No wlasnie z ta pogoda to jest wielki znak zapytania...tego sie kurcze w zaden
                                sposob nie da zaplanowacsad(((
                                • dusia0701 Re: bardzo ładna..... 22.10.06, 12:35
                                  Bardzo oryginalna i do tego ładna smile
                                  Ja niestety należe do niezdecydowanych istot. A oto moje typy:
                                  www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=8&poz=331
                                  www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=5&poz=0
                                  www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=7&gr=6&poz=97
                                  www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=431
                                  Same widzicie ze nie bedzie łatwosmile
                                  Ja osobiście najbardziej skłaniam się ku tej ostatniej.Tylko chciałabym żeby
                                  gorset był połączony ze spódnicą.
                                  Za wszelkie uwagi i rady dziękujesmile
                                  pozdrawia
                                  dusia
                                  • hanwar dusia 22.10.06, 12:42
                                    mi sie ostatnia też podoba najbardziej.niby bogata a skromna.całkiem
                                    ciekawa.pozdrawiam
                                  • hanwar sukienka??? 22.10.06, 12:45
                                    mam pytanie i prośbę zarazem do Was drogie koleżanki.zauważyłam,że już szukacie
                                    sukienek, więc może będziecie umiały podpowiedzieć. spodobała mi się (widziałam
                                    tylko zdjęcie, więc po obejrzeniu na żywo mogę zmienić zdanie)ta
                                    sukienka :www.susanblanche.com/sincerity_4061.html
                                    tak wogóle to chciałabym coś w takim stylu, a nie mogę się doszukać nic innego
                                    prócz w/w.dzięki z góry, pozdrawiam
                                    • dusia0701 Re: hanwar... 22.10.06, 12:51
                                      Śliczna.... Też mi sie podobała, tzn nadal mi sie podobasmile
                                      wejdz na strone
                                      www.suknie-slubne.pl/
                                      Widziałam tam kilka w podobnym stylu.
    • dusia0701 Re:hanwar... 22.10.06, 12:53
      A ta ????
      www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=432
      • hanwar dusia 22.10.06, 12:57
        sukienka śliczna,ale niestety nie dla mnie.mnie jeste troszkę dużo,za dużo,
        więc kiecka musi zakryćto i tamto wink.dzięki smile
        • dusia0701 Re: dusia 22.10.06, 13:00
          w takim razie może tu cos znajdziesz
          www.modaslubna.pl/salon/loretta.htm
          • hanwar Re: dusia 22.10.06, 13:08
            suknie niesamowite.w życiu nie znalazłabym tej strony.dzięki Dusia.teraz muszę
            się zorientować, czy u mnie w mieście lub jego okolicach coś takiego znajdę, bo
            niestety do Katowic mam troszkę daleko.pozdrawiam
            • medea11 Re: dusia 22.10.06, 13:53
              Hej dziewczyny,

Suknie ze strony www.suknie-slubne.pl sa przepiekne ja osobiscie zakochalam sie
              w tej:

www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=0&poz=0
              Wbrew pozorom takie suknie wyszczuplaja bo rozrzeszaja sie dopiero w polowie
              bioder. Problem z tymi sukniami jest tylko taki ze w rzeczywistosci wygladaja
              calkiem inaczej. U nas we Wroclawiu sprowadzaja je bezposrednio od producenta,
              a dostepne w salonie rozmiary sa bardzo male i nigdy nie widomo jak sie bedzie
              wygladalo jak dokonaja poprawek. Jesli sie zaryzykuje i zamowi suknie, a to sie
              jednak okaze ze to nie ta jedna to i tak trzeba za nia zaplacic. Mi te suknie
              sie strasznie podobaja, ale te zdjecia sa po prostu idealne, tak samo jak i
              modelki...niestety ja juz tak cudnie w nich nie wygladalam.

Takze Dusiu ja zachecam do tego bys je przymierzyla bo dopiero wtdy widac i
              latwiej jest podjac decyzjesmile)
            • dusia0701 Re: hanwar.... 22.10.06, 13:58
              Nie ma za co smile
              Życze udanych poszukiwan.
              Pozdrawiam
    • buszka2 Re: 28.04.2007 22.10.06, 18:44
      Ja także wychodzę za mąż 28.04.2007. Mieszkam we Wrocławiu ale ślub będzie w
      Lubinie bo to jest moje rodzinne miasto. Jeżeli chodzi o przygotowania to nie
      mam jeszcze najważniejszego-orkiestry!! Nie ukrywam, że zaczynam się z tego
      powodu denerwować. Cały czas czegoś szukam..no ale nic mi się nie podoba. Jeżeli
      masz ochotę na wspólne omawianie przygotowań-zapraszam na gg - 2888015 - jestem
      zawsze wieczorami,zawsze w statusie niedostępny. Pozdrawiam
      • hanwar buszka 23.10.06, 13:43
        czemu od razu się denerwujesz?przecież to jeszcze dużo czasu.takie odległe
        terminy trzeba już u Was rezerwować?uszy do góry, będzie tak, jak sobie
        wymarzysz.pozdrawiam
        • dusia0701 Re: buszka 23.10.06, 14:21
          Hanwar ma racje. Nie ma co sie stresować.Na pewno coś znajdziecie.
          A tak poza tym to pozdrawiam krajanke - mieszkam "całkiem" niedaleko lublinasmile
          Za to w Lublinie studiujesmile
        • dusia0701 Re: hanwar 23.10.06, 14:22
          Witam serdecznie.Jestem tylko ciekawa czy znalazłaś coś interesującego na
          stronce którą Ci wysłałam? Pozdrawiam
          • hanwar Re: hanwar->Dusia 23.10.06, 14:29
            Witam, witam.i dziękuję.stronka mi się bardzo spodobała.
            suknie ...marzenie.bardzo dużo fajnych kiecek.muszę się przejść teraz u mnie w
            mieście i popatrzeć czy coś w tym guście dostanę.(byłam w kilku salonach
            orientacyjnie we wrześniu, popytać i były same gorsety+spódnica, a ja chcę
            sukienkę, może coś się zmieniło od tego czasu. w końcu najwyższa pora działać w
            tym kierunku).chciałam dziś, ale taka brzydka pogoda,że mi przeszło wink.może
            jutro...Pozdrawiam
            • dusia0701 Re: dusia - > hanwar 23.10.06, 14:32
              W takim razie życze udanych poszukiwańsmile
              A u mnie taka piękna złota jesień za oknem....smile
              • medea11 Re: dusia - > hanwar 08.02.07, 13:21
                Dziewczyny jak tam przygotowania i samopoczucie? To juz coraz blizej smile
                • hanwar przygotowania na dzień 8.02.2007 08.02.07, 13:46
                  mamy już dużo za sobą, trochę przed sobą, ale wszystko w odpowiednim czasie i
                  tempie.nic na siłę.do mnie chyba jeszcze nie dociera-mało się tym ekscytuję
                  chyba, Misiek już trochę przeżywa tongue_out
                  mamy już:
                  -salę
                  -orkiestrę (tak przynajmniej powiedział mi mój Misiek)
                  -fotografa (kościół, plener)
                  -załatwiony wstępnie kościół, w którym będzie ślub, a w naszym parafialnym
                  spisany protokół
                  -wizytę w USC
                  -obrączki (w tym moja jest, a Miśka poszła do reklamacji, ma być pod koniec
                  tygodnia, ponoć tego)
                  -wódkę
                  -moja suknia zamówiona (ma być na początku kwietnia)
                  -garnitur, kamizelka, koszula wybrana (tylko kupić)
                  -moja buty wybrane (zostało tylko kupić, ale u nas Ryłko nie jest mi w stanie
                  sprowadzic mojego numeru-niechodniwe 38 ?-w kolorze białym, więc muszę zamówić
                  przez internet)
                  -nauki przedmałżeńskie zrobione
                  -nauki przedślubne: na wykończeniu
                  -zaproszenia na ślub i wesele prawie wszystkie rozdane, a te tylko na ślub
                  czekają na właścicieli i odpowiedni moment
                  -fryzjer i kosmetyczka wstępnie zorienowana,że mam przyjść w bliżej
                  nieokreślonym terminie na coś próbnego, bo ponoć warto smile ....ja bez
                  jakiegokolwiek pomysłu
                  -zamówiona wycieczka

pozostały:
                  -samochód i dekoracja na niego
                  -dekoracja sama w sobie na salę, kościół
                  -kwiatki, itp
                  -sala, np menu, itp
                  -zakupy ubranek do końca
                  -wybranie butów przez Lubego -mały koszmarek, mierzył już chyba ze 20 par i
                  każde nie te
                  -i cała reszta rzeczy o których nie pamiętam (dlatego napiszcie, co macie, to
                  może coś mi się nasunie)
                  pozdrawiam serdecznie i miłych przygotowań
    • aga_kr3 Re: 28.04.2007 08.02.07, 13:43
      Ja tez 28 kwietnia wink
      Do zalatwienia zostal kosciol (proboszcz na urlopie), garnitur młodego
      (jedziemy w sobotę), zaproszenia wstępnie już wybraliśmy,ale co z tego jak
      godziny w kościele jeszcze nie mamy,dziś oglądamy samochód (jeżeli będzie tak
      jak na zdjęciach to bierzemy), obrączki zamówione, suknia zamówiona (będzie
      dopiero w tygodniu ślubnym-strasznie mnie to martwi), sala zadatkowana,
      orkiestra przyjeżdża aż z Rzeszowa, bo w Krakowie nie było już
      wolnych "normalnych" kapel, bus dla gości załatwiony, buty i bielizna
      czekają.... chyba wszystko... świadkowa już szykuje wieczór panieński, więc
      pozostała mi tylko lista dziewczyn, które chciałabym mieć na wieczorze, którą
      muszę jej przesłać... aaaaa no tak- brak zdecydowania co do koloru bukietu
      (wybieram miedzy kremowymi a czerwonymi różami)... fryzura... mam opowiedzieć
      Pani, która mnie będzie czesać o swoich marzeniach a ona coś ewentualnie
      doradzi, połączy ze swoimi umiejętnościami i myślę będzie OK wink

Pewnie i tak o czymś zapomniałam....

....aaaaaaa no tak- pilnie poszukuję jeszcze dobrej firmy, która baaaaardzo
      delikatnie ozdobi mi kościółek i salę kwiatami i świecami....
    • kaja2071 Re: 28.04.2007 08.02.07, 13:47
      I ja sie dopisujesmile
      slub 28 kwietnia.Jestem z gdanskasmile
      sukienka i garnitur juz kupione, sala, kucharka (mamy sprawdzona i swietna-
      jakby ktos potrzebowalsmile)
      Zostaly jeszcze tylko obraczki i detale.
      • hanwar widzę,że wszyscy juz na wykończeniu :P 08.02.07, 13:48
        pozdrawiam serdecznie
        • medea11 Re: widzę,że wszyscy juz na wykończeniu :P 08.02.07, 15:21
          Ehhh, a ja mam wrazenie, ze jeszcze cale mnostwo przede mna, ale musze myslec o kazdym detalu wlasciwie sama. Musimy jeszcze :
          - kupic garnitur
          - buty do sukni i garnituru
          - zalatwic dekoracje na autko, na sale i moj bukiet
          - zdecydowac czy w koncu chce welon czy nie
          - wybrac jakas fryzure (probna juz za tydzien)
          - kupic album na zdjecia i wywolac zdjecia (to na konkurs)
          - kupic zawiadomienia (kiedy je wysylacie?)
          - zalatwic hotel dla gosci przyjezdnych
          - zamowic ciasta
          - kupic alkohol
          - kupic kamere (znajomi beda nas krecic)
          - wydrukowac winietki i obmyslic plan wymieszania rodziny
          - zalatwic nasze akty chrztu i licencje - po to niestety musismy jechac 300km oraz spisac protokol
          - zlapac ksiedza, ktory ma nam udzielic slubu i zalatwic z nim wszystkie formalnosc (jest to ksiadz gosc)
          - zorganizaowac podroz poslubna

...i mam wrazenie ze zapomnialam o calej masie innych rzeczy...ratunku, popadam w panike sad
          • dusia0701 WITAM :) 09.02.07, 11:08
            Czy to już czas na podsmowanie ?
            NO to zaczynam.
            -Kościół - data,godzina, nauki dopiero rozpoczęte
            -sala - zadatkowana
            -zespół- zadatkowany
            -fotograf i operator - zadatkowani
            -suknia- podobno juz gotowa do kolejnej przymiarki
            -zaproszenia - wreszcie przyszły, było by miło gdyby jeszcze same się rozdały...
            -fryzjer i kosmetyczka - umówine
            -USC - załatwiony
            a co zostało do zrobienia?
            -garnitur dla młodego - mam sie nie wtrącać, sam to załatwi (i dzięki Bogu)
            -buty dla mnie- i tu pojawia sie problem bo mój rozmiar to 35 !!! Wręcz nie do
            zdobycia
            -umówić sie z dekoratorem sali i kościoła
            -alkohol- w przyszłym tygodniu ma byc zamówiony
            -obrączki- j/w
            -ciasta
            znając życie o wielu sprawach zapomniałam i wyjdą w tzw. praniu smile
            pozdrawiam
            Duśka
      • leniwiec1975 Re: 28.04.2007 08.02.07, 16:38
        My też 28 kwietniasmileW Warszawie.
        I też mamy jeszcze mnóstwo rzeczy do zrobienia. Na razie mamy kościół,
        restaurację (robimy uroczysty obiad dla rodziny, nie wesele), suknię (odbiór w
        marcu), garnitur, buty, zaproszenia się drukują, nauki skończone jeszcze w
        październiku.
        Zostało nam spisanie protokołu, zarezerwowanie hotelu dla gości, bukiet,
        fotograf, kamerzysta, samochód, fryzjer, kosmetyczka - strasznie dużo, a czas
        uciekasad
    • aga_kr3 Re: 28.04.2007 08.02.07, 19:53
      Wlasnie zarezerwowalismy samochod!! Goraco wszystkim polecam, samochod wyglada
      10 razy ladniej niz na zdjeciach!
      www.retroauto.pl
    • aga_kr3 Re: 28.04.2007 08.02.07, 19:54
      cos mi link nie wyszedl
      www.retroauto.pl
    • aga_kr3 Re: 28.04.2007 20.02.07, 14:16
      Czy któraś z Was biorących ślub w tym dniu, będzie przysięgać w kościele w Gaju
      koło Krakowa?
      • medea11 Re: 28.04.2007 20.02.07, 17:42
        ja jestem wroclawianka...ale czyzbys sie chciala umowic co do dekoracji kosciola? Musze tez chyba nad tym pomyslec.
        • hanwar Re: 28.04.2007 20.02.07, 20:52
          ja z kościołem będę jedyna tak mi się zdaje(malutki kościółek, robia tylko
          jeden slub w sobotę na 17.00), więc mam problem chyba -więcej pieniędzy wydam-
          a może szczęście bo nie muszę się kłócić o gusta
          • vanilla5 Re: 28.04.2007 20.02.07, 23:31
            Moja Siostra wychodzi wtedy za mążsmile
            • hanwar zmieniając wątek :P 21.02.07, 14:31
              a ja mam dziś urodziny!!!!!!!!!!!!!! i z racji tego kupiłam sobie bieliznę
              ślubną tongue_out
              • medea11 Re: zmieniając wątek :P 21.02.07, 14:55
                w takim razie wszystkiego najlepszego i jak najmniej klopotow z przedslubnymi przygotowaniami smile
        • aga_kr3 Re: 28.04.2007 21.02.07, 09:05
          Dokładnie.... wiem,że godzinę przed nami jest ślub, a proboszcz nie ma jeszcze
          numeru do tej pary sad nie wiem kto to jest niestety, a czasu już nie za
          wiele....
    • madziaq Re: 28.04.2007 20.02.07, 20:57
      To bedzie tez nasz wielki dzien smile A przygotowania w wiekszosci szczesliwie za
      nami. Jeszcze Jego buty, moj bukiet i spisanie protokolu w kosciele. No i trzeba
      rozdac zaproszenia, ustalic menu, pogadac z orkiestra... Troche tego jednak
      zostalo smile Ale to niesamowite, ze zostaly juz neicale dwa miesiace, a ja
      pamietam nasze zareczyny jakby to bylo wczoraj, a bylo dobrze ponad rok temu.
    • aga_kr3 Ale zbieg okoloczności!!!!!!!!!!!!! 22.02.07, 13:24
      Cały czas szukałam pary, która ma w tym dniu ślub, w tym samym kościele co my,
      tylko godzinkę wcześniej.... dziś się dowiedziałam - to syn kuzyna mojego
      taty smile więc z dekoracją kościoła myślę,że się dogadamy!
      Kamień z serca i kolejna sprawa do przodu smile
    • bajsarka Re: 28.04.2007 22.02.07, 13:42
      Widzę, że wszystkie już przygotowane parę miesięcy wcześniej smile
      My zabraliśmy się do przygotowań w styczniu, wtedy też ustaliliśmy datę ślubu.
      Musimy jeszcze:
      Podpisać umowę na salę,
      Kupić alkohol,
      Obrączki.
      Samochód dla nas i dla gości,
      Czekamy na odebranie zaproszeń,
      Garnitur + buty,
      Buty dla mnie.

Dla mnie najważniejsze było znalezienie sukienki, fotografa oraz zarezerwowanie
      hotelu dla gości oraz znalezienie sali. A, wizażysktę już też mam smile

Trcohę już mi się śni ten ślub. Same koszmary smile
      Mam nadzieję, że będzie fajnie. Chociaz najbardziej ciesze się, że będzimey
      małżeństwem i będziemy mieli obrączki smile Całego przyjęcia mogłoby nie być smile
      A jak się nam uda, to na wakacje bierzemy Kościelny we Włoszech.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka