Dodaj do ulubionych

"beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!!

• isa_dora Re: "beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!! 06.11.06, 11:39
      Czytam, oglądam załączone zdjęcia i widzę, że ja mam zupełnie inne pojęcie bezy od niektórych. Nie każda suknia na sztywnej halce jest dla mnie bezą, zawsze wydawało mi się że to taka suknia:
      www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=12
      a nie np. cos takiego:
      www.demetrios.pl/product_info.php?products_id=7
      Chodzi o szerokość. Jak sama "nazwa" wskazuje beza ma kształt bezy, czyli okrągły a nie litery A, jaką ma większość sukni ślubnych.
      • olera24 Re: "beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!! 06.11.06, 11:44
        no to by sie zgadzałosmilei do tego jeszcze mnóstwo drapowań, zawijasów, kwiatków i
        falbanek.. ale cóż, człowiek czasem generalizuje
      • golinda Re: "beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!! 06.11.06, 11:58
        ale mowa była też o sukniach tzw. księżniczkowatych, a moja do takich na pewno
        się zaliczała
      • bacha1979 Re: "beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!! 06.11.06, 12:02
        isa_dora napisała:

> Czytam, oglądam załączone zdjęcia i widzę, że ja mam zupełnie inne pojęcie
        bezy
        > od niektórych. Nie każda suknia na sztywnej halce jest dla mnie bezą,

Mam takie samo odczucie, 80 % z pokazywanych na forum to raczej nie bezy.
    • mimi78 Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))) 06.11.06, 12:08
      dla mnie beza to taka sukienka
      lata 80/90
      z wielkimi pufiastymi rękawai, z wielkim welonem i na dole
      zamiast płaskiej sukni to kulkasmile

www.worldchat.com/~jenblake/pictures/bridal/model.jpg

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Western_wedding_dress_in_Taiwan.jpg/300px-Western_wedding_dress_in_Taiwan.jpg

wogóle CAŁA ta strona mnie rozwala

tinyurl.com/wwk3p
      • librea Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) ) 06.11.06, 12:12
        no to są faktycznie bezy, może niektórym osobom pomoże to w nazywaniu sukni
        ślubnychsmile
        • ashton Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:15
          O właśnie - przypomniałam sobie śluby w rodzinie z lat '80... WSZYSTKIE panny
          młode miały takie BEZY!
          • librea Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:18
            no.. i wtedy uważane były za piękne.mam starszą siostrę, która z 12 lat temu
            wychodziła za mąż i miała taką samą bufiastą suknię. do tej pory jak ogląda
            zdjęcia to łezka jej się w oku kręci. nasze sukienki też za parę lat będą
            wyglądać pewnie śmiesznie, ale nam się będą podobać. i to jest piękne!!!!
            • golinda Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:22
              nie wiem, czy to to samo...
              cale lata '80 to jedna wielka rozpacz, jeśli chodzi o modę
              oglądam zdjęcia ciotki ze ślubu właśnie w takiej bezie i jest to dla mnie
              koszmar, ale oglądam zdjęcia mamy z końca lat'70 i sukienka bardzo mi się podoba
              z innymi ubraniami jest podobnie-podobaja mi sie te z lat '60, czy '20, ale
              z '80 nic bym na siebie nie włożyła...smile
              • malbru Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:41
                A ja musiałam włożyć - byłam nastolatką i chciałam być modnawink
                • ashton Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 13:11
                  Na ślubie siostry (1998 rok) miałam błekitną falbaniastą sukienkę, coś a la
                  beza, tylko że do kolan - KOSZMAR!!! a dumna wtedy byłam jak nie wiem co że tak
                  fajosko wyglądam wink Sama siostra natomiast miała prostą białą sukienkę, też do
                  kolan.
                  • ashton Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 13:12
                    Przepraszam, rok 1988 wink
                • eoos czy ktoś naprawdę pamięta lata 80te? 05.01.07, 22:01
                  teraz jest tak duzo odwołań do lat 80 ze az smieszne ze niektore z was tak kpią
                  z tamtych sukien.... mnie beza szczególnie nie kręci, ale nie pasują mi tez
                  rózna falbaneczki, kwiaty powtykane, czy to na boczku, czy miedzy piersiami,
                  zdecydowanie bardziej wolę prostotę, ktora jest elegancją.

a wracając do tym odwołań.... rozejrzyjcie sie po ulicach, moze spojrzcie na
                  siebie w lustrze... spodnie gumki? rurki? kozaki na spodniach? blask złota?
                  duze kolczyki w kształcie koła? brakuje jeszcze natapirowanej grzywki i
                  trwałej.

cóz... moda, jak historia kołem sie toczy....

wracając do bez. jesli dobrze się w nich czujecie - to dobrze. najwazniejsze
                  jest samopoczucie, ale trochę zdrowego rozsądku też sie przyda.

pozdrawiam smile
            • kasia-k Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:23
              librea napisała:

> no.. i wtedy uważane były za piękne.mam starszą siostrę, która z 12 lat temu
              > wychodziła za mąż i miała taką samą bufiastą suknię. do tej pory jak ogląda
              > zdjęcia to łezka jej się w oku kręci. nasze sukienki też za parę lat będą
              > wyglądać pewnie śmiesznie, ale nam się będą podobać. i to jest piękne!!!!

kilka miesięcy temu moja kolezanka pokazywała swoje zdjecia ślubne zrobione
              kilkanaście lat temu
              i była amerykańska beza i włosy do ramion z trwałą - pukle nie wloszka

za ilka lat NA PEWNO dzisiejsze kiecki będą obciachowe a przyszłe panny młode
              bedą wymieniały je na liście ślubnych koszmarków
              • ashton Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:26
                Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak "dzisiejsze kiecki" w jednym stylu.
                Zauważyłyście, że mówi się powiedzmy styl lat '60, '70 czy'80 - lat '90 już nie
                bardzo (chyba że styl disco polo, hehe), a obecna dekada to już w ogóle swego
                stylu nie ma, tylko kopiowanie wszystkiego, co już kiedyś było? I w modzie, i w
                literaturze, w muzyce chyba najbardziej...
                • librea Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:29
                  no właśnie, jedyne w czym dzisiejsze suknie są podbne to może materiał, już
                  raczej nie ma tych ze świecącego materiału, nie wiem jak on się nazywał.
                • mimi78 Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:31
                  ashton napisała:

> Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak "dzisiejsze kiecki" w jednym
                  stylu.
                  > Zauważyłyście, że mówi się powiedzmy styl lat '60, '70 czy'80 - lat '90 już
                  nie
                  >
                  > bardzo (chyba że styl disco polo, hehe), a obecna dekada to już w ogóle swego
                  > stylu nie ma, tylko kopiowanie wszystkiego, co już kiedyś było? I w modzie, i
                  w
                  >
                  > literaturze, w muzyce chyba najbardziej...
                  >

ashton to zawsze napisze to co miałam na myślismile))

Nie ma stylu 'lata 2000'...to jeden wielki mix i 'inspiracja' historią..
            • mimi78 Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 12:23
              widzicie bo chyba najważniejszą sztuką jest mieć dystans nie?
              co jest prawie niemożliwe w takich chwilach.
              Ja uważam że proste oznacza fajne. Natomiast ktoś inny chce być królewną, jego
              sprawasmile
              Lata 80te to faktycznie koszmar. Patrzę na zdjęcia z lat 30-40-50 i tam jest
              poprostu coś tak fajnego i klasycznego, taka elegancka prostota.
              No ale coż - wtedy tez Panie obawiały się czy aby się nie ośmiesząsmile
        • aga305 Re: Lata 80te :)))))))))))))))))))))))))))))))) 06.11.06, 14:06
          no ale chyba nie zauważyłaś że to jest chyba strona dla karłów
    • koraa2 krytykowac nie bede i juz 05.01.07, 22:16
      a oto moje zdanie:jestem za,beza czy nie beza ale na slub ma byc po prostu
      wyjatkowa,tak jak ktoras mowila ze "zwykla"prosta kiecke mozna na kazda inna
      okazje,slub ma sie (zazwyczaj)raz w zyciu!!Dlaczego nie czuc sie ksiezniczka
      (nie oznacza to ze powinno sie z tego wyrosnac).Ogladajac(bez obrazy)niektore
      suknie ktorymi tu dziewczynki sie zachwycaly przypominaja mi sliczne haleczki
      nocnewink.Oczywiscie jak ktos lubi porstote to oki nic do tego nie mam ale
      dlaczego takie ostre zarzuty do tych kotre chca wygladac wyjatkowo i odznaczac
      sie od reszty pan na swoim weselusmile.
      • magdazielinska bezy 06.01.07, 10:13
        pamiętajcie również że strój panny młodej powinien współgra z panem młodym -
        jeśli facet jest drobnej postury i wogole taki jakis maly, to w zestawieniu z
        panią młodą odzianą w bezę będą wyglądali .... dziwnie. I na odwrót - jeśli
        facet to typ miśka a kobieta - drobinka, to jak wlozy jezcze cos opinającego i
        mega przylegającego do ciała - bedzie przy nim wygladac jak do pierwszej komuni.
        • magdazielinska Re: bezy 06.01.07, 23:05
          ps. ja tez miałam bezę smile na szczecie bez bufiastych rękawów i diademu na
          głowie smile
    • panna_turkus księżniczkowo bezowo 07.01.07, 09:12
      ze względu na mój ostatni zakup odwołuję to co napisałam gdzies powyżej. chyba
      jakieś moje alter ego dokonało wyboru wink)))
      i dobrze
      pozdrawiam
    • kasiunia62 Re: "beza" i 100000000 krytyk!!!!!!!!!! 07.01.07, 10:11
      zalezy jaka ta beza smile ja tez chciałabym w tym dniu wyglądac jak krolewna!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka