Dodaj do ulubionych

tipsy na wesele

05.11.06, 16:11
chcialam sie poradzic bo sama mam dylemat tzn mam slabe paznokcie, jesli juz
zdazy sie cud i uda mi sie je "wyhodowac" na odpowiednia dlugosc to i tak za
dlugo nie przetrwaja. Probowalam juz calego mnostwa odzywek i na niewiele to
sie zdalo, tak, wiec zaczynam sie zastanawiac czy na wesele nie zrobic sobie
tipsow (nie jakis przerazliwie dlugich hihi) tak, aby chociaz w tym niu miec
pewnosc co do ladnego wygladu paznokci, ale zastanawiam sie kiedy ewentualnie
je zrobic,, czy w dzien slubu np pomiedzy fryzura a makijazem, czy moze
wczesniej, i czy w ferworze przygotowan sie one nie polamia badz odkleja. Nie
mialam nigdy tipsow, wiec czekam na Wasze rady smile
Obserwuj wątek
    • medea11 Re: tipsy na wesele 05.11.06, 17:07
      Hej,

ja mialam podobny problem przed sluben cywilnym i zdecydowalam sie na tipsy. Zrobilam je dzien wczesniej i nie musisz sie obawiac ze cos sie z nimi stanie. Jedyny problem z jakim trzeba sie zmierzyc to to, ze ich sciaganie nie jest przyjemne a pozniej Twoje paznokcie beda bardzo slabe i w fatalnej formie. Za 5 miesiecy mam slub koscielny i chyba ponownie je sobie zrobie. Tez mialam niedlugie i francuski manicuresmile
    • aska90 Re: tipsy na wesele 05.11.06, 17:25
      Proponuję miesięczną kurację. Codziennie jedno opakowanie galaretki: zjadasz po
      stęzeniu lub wypijasz po rozpuszczeniu w goracej wodzie, kiedy mieszanina nadaje
      się już do wypicia. Masz spokój z paznokciami na kilka nastepnych lat.
      Proponuję kupic różnorodne smaki i nie więcej niż siedem na poczateksmile.
      • nefrii Re: tipsy na wesele 05.11.06, 17:54
        dzieki hihi o takiej kuracji jeszcze nie slyszalam smile
        • ajusia7 Re: tipsy na wesele 05.11.06, 21:36
          Proponuję krótki akryl tipsów nigdy nie miałam ale słyszałam że są gorsze .
          Co do ich ściągania zanużasz na parę minut w acetonie i same spadają -
          dosłownie.
          Sama mam więc wiem. smile
          • olenka_a Re: tipsy na wesele 06.11.06, 00:25
            Ja mam tipsy na co dzień. więc na slub na pewno też sobie zrobię.
            Proponuje zrobić "paznokcie" na kilka dni przed slubem, żebys się
            przyzwyczaiła. Poza tym idź do sprawdzonej kosmetyczki i proś, żeby zrobiła Ci
            jak najcieńsze, wtedy wyglądają jak naturalne, a nie sztuczne. Bo to różnie
            bywa z tymi kosmetyczkami.
      • milkablabla1 Re: tipsy na wesele 06.11.06, 09:34
        hmmm... całkiem smakowicie brzmi ta kuracja smile
        chyba od dziś zacznę. Mnie potrafią się złamać paznokcie np. przy otwieraniu
        drzwi. Katastrofa!
    • ozi29 Re: tipsy na wesele 06.11.06, 09:41
      Tez mam ten problem, paznokcie łamia mi sie straszniecrying Kilka razy miałam
      tipsy, robione u roznych kosmetyczek...Za kazdym razem wygladały one
      jak "łopaty" takze chyba pozostane przy swoich jak nie znajde jakiejs na prawde
      dobrej kosmetyczki!Wole juz swoje naturalne- sredniej długosci, nizeli sztuczne
      ŁOPATYtongue_out
      • annajustyna Re: tipsy na wesele 06.11.06, 09:59
        A moze zrob sobie tipsy,a le nie z francuskim manikiurem, tylko np. z mlecznym
        nieprzezroczystym lakierem? I ksztalt migdalkowy, nie lopatowaty?
    • karmela77 Re: tipsy na wesele 06.11.06, 11:59
      miałam taki sam problem - zrobiłam sobie dzień wcześniej akryle, bardzo ładnie
      wyglądały, nie odpadają, tylko potem trudno je zdjąćsmile
      • ajusia7 Re: tipsy na wesele 06.11.06, 17:22
        karmela77 napisała:

> miałam taki sam problem - zrobiłam sobie dzień wcześniej akryle, bardzo
        ładnie
        > wyglądały, nie odpadają, tylko potem trudno je zdjąćsmile

akryle ściąga się wkładając paznokcie w aceton same odpadają
    • lounger Re: tipsy na wesele 06.11.06, 17:30
      jeśli masz zamiar zrobić sobie tipsy to może wcześniej popróbuj jak się
      będziesz z nimi czuła Ja osobiście nie polecam Może "utwardzacz" Ci pomoże?
    • nefrii Re: tipsy na wesele 06.11.06, 20:19
      kiedy wlasnie utwardzacz i jakies tam inne triki nie pomoga bo moje paznokcie
      chca zyc po swojemu tongue_out a jak sie juz polamia to tak krotko, ze wygladaja jak u
      malej dziewczynki, ktora je obgryza uncertain dlatego chyba zdecyduje sie na tipsy
      jakies sredniej dlugosci, dobrze wiedziec, ze te akrylowe sa mocniejsze smile a
      ostatnio widzialam na jakims salonie, ze maja nowosc tipsy zelowe, co o nich
      sadzicie?
      • karmela77 Re: tipsy na wesele 07.11.06, 09:51
        ja wolę akryle, miałam też raz żelowe, ale ładniej wyglądały akrylowe (nie
        wiem, może to kwestia umiejętności kosmetyczki). Tylko że żelowe to właściwie
        tipsy pokryte żelem, więc chyba są bardziej podatne na "urazy"smile
        • malina2006 Re: tipsy na wesele 07.11.06, 19:26
          Miałam trzy razy w życiu sztuczne paznokcie. Kiedy zapadła decyzja o ślubie,
          postanowiłam, że za wszelką cenę paznokcie zapuszczę. Również miałam problem z
          tym, że są słabe i mizerne, ale się udało! teraz mam własne długie paznokcie smile
        • anabell23 Re: tipsy na wesele 08.11.06, 14:18
          karmela77 napisała:

> ja wolę akryle, miałam też raz żelowe, ale ładniej wyglądały akrylowe (nie
          > wiem, może to kwestia umiejętności kosmetyczki). Tylko że żelowe to właściwie
          > tipsy pokryte żelem, więc chyba są bardziej podatne na "urazy"smile

przepraszam ze sie wtracam ale ustalmy jedna rzecz - akryle i zele:
          akryle: do koncowki pazkocia doklejamy przedluzacz ktory zosatje skrocony na
          taka dlugosc jaka nam odpowiada a nastepnie nakladany jest akryl na plytke
          paznokciowa i oczywiscie na przedluzacz!
          żele: najczesciej robione na formie bez przedluzacza i na to nakladany jest
          zel - sa stosunkowo mniej trwale i bardziej podatne na pekniecie.
          Moja kolezanka zaklada akryle i nigdy nikt nie powiedzial mi ze widac ze mam
          zalozone paznokcie - kwestia zdolnoscismile
          POlecam jak najbardziej na ślub - milo ci bedzie podawac reke wszystkim gosciom
          z tak ladnymi paznokciami smile
          a galaretke mozesz pic mimo wszystko smile
          Pozdrawiam
          • kasia-k Re: tipsy na wesele 10.11.06, 13:45
            anabell23 napisała:

> karmela77 napisała:
            >
            > > ja wolę akryle, miałam też raz żelowe, ale ładniej wyglądały akrylowe (ni
            > e
            > > wiem, może to kwestia umiejętności kosmetyczki). Tylko że żelowe to właśc
            > iwie
            > > tipsy pokryte żelem, więc chyba są bardziej podatne na "urazy"smile
            >
            >
            > przepraszam ze sie wtracam ale ustalmy jedna rzecz - akryle i zele:
            > akryle: do koncowki pazkocia doklejamy przedluzacz ktory zosatje skrocony na
            > taka dlugosc jaka nam odpowiada a nastepnie nakladany jest akryl na plytke
            > paznokciowa i oczywiscie na przedluzacz!
            > żele: najczesciej robione na formie bez przedluzacza i na to nakladany jest
            > zel - sa stosunkowo mniej trwale i bardziej podatne na pekniecie.
            > Moja kolezanka zaklada akryle i nigdy nikt nie powiedzial mi ze widac ze mam
            > zalozone paznokcie - kwestia zdolnoscismile
            > POlecam jak najbardziej na ślub - milo ci bedzie podawac reke wszystkim
            gosciom
            >
            > z tak ladnymi paznokciami smile
            > a galaretke mozesz pic mimo wszystko smile
            > Pozdrawiam
            >

akryle to nie zawsze przedłużacz i akryl

miałam akryle kilka razy i nigdy nie miałam przedłużacza czyli tipsa a później
            na to położonego akrylu.
            zawsze miałam tylko akryl położony na zmatowiony paznokieć a ponieważ paznokcie
            u mnie krótkie to miałach tylko na czas robienia akryli doklejany taki
            papierowy szablon, na który nakładany był akryl a po utwardzeniu szablon był
            zdejmowany i zostawał tylko akryl. Moje akryle wyglądały bardzo naturalnie i
            tak naprawdę wiele osób nie wiedziało że to sztuczne paznokcie. Tylko że ja nie
            robiłam wielkich łopat - moje kryle wystawały tylko jakieś 3-4mm.

Polecam Fleur - paznokcie w kwiatach i p. Małgosię i chyba p. Edytę. Kiedyś
            robili paznokcie w Fit&Fan na Brodnie w Warszawie a swoją siedzibę mieli z
            Zielonce gdzieś przy stacji PKP
    • kroplla Re: tipsy na wesele 09.11.06, 10:45
      tipsowa ciekawostka: moja koleżanka miała problemy z podniesieniem obrączki z
      'podstawko - patery'wink jeśli się zdecydujesz na sztuczne paznokcie, może warto
      będzie wcześniej czynność tę przećwiczyćwink
      • nefrii Re: tipsy na wesele 09.11.06, 22:00
        no tak masz racje lepiej te czynnosc pocwiczyc zeby pozniej nie bylo strachu hihi
        • istota Re: tipsy na wesele 10.11.06, 00:54
          ja tez mam problem ze łamliwymi paznokciami
          jak bylam świadkiem na weselu przyjaciółki w zeszłym roku kosmetyczka zrobiła
          mi tipsa tylko na tym paznokciu ktory byl zlamany. Niczym nie różnił sie od
          pozostałych
          Myśle ze to super rozwiązanie i zamierzam to powtórzyc, ale pomysł z galaretką
          wydaj sie interesujacy. Chyba przetestuje smile
    • misiakasia4 Re: tipsy na wesele 10.11.06, 01:06
      tipsy - bleeeeeee

misiakasia.fotosik.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka