ewalinka2 14.11.06, 13:45 witam ja chcial;am zapytac jakie sale wybieracie. Bedziecie jesc i tanczyc na tej samej sali czy moze do tanca macie osobna. Jak lepiej wg Was. Dodam ze wesele na 50 os. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ozi29 Re: sala weselna 14.11.06, 13:48 U nas bedzie tak, ze siedzimy na jednej a tanczymy na drugiej! A jak bedzie?, jak lepiej? to sie okaze w "praniu";P Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: sala weselna 14.11.06, 13:50 My mieliśmy wszystko na jednej. Było wygodnie. Wszyscy sie widzieli. Goście byli zadowoleni. Najgorzej jest jak sale konsumpcyjna i taneczna sa na innych poziomach i trzeba biegać po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: sala weselna 14.11.06, 13:53 U nas wszystko niby w jednej sali ale oddzielnie Ale zamieszalam teraz Stoliki beda na jednym koncu sali a orkiestra po przeciwnej stronie - tam gdzie stoly beda ulozone jest wykladzina, a tam gdzie miejsce do tanczenia bedzie parkiet. Chcielismy, zeby parkiet byl dla wszystkich caly czas widoczny- byc moze zacheci to innych do zabawy. No i poza tym w przerwach tez bedzie spokojniejsza muzyka juz z playbacku, zeb nie siedziec w ciszy przy stolach Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: sala weselna 14.11.06, 13:55 ja nie zdecydowalabym sie na dwie osobne sale, po pierwsze uwazam, ze fajnie jest jak goscie siedzac przy stolach moga patrzec na parkiet i tanczace pary, w przypadku dwoch poziomow to sprawa jest jeszcze bardziej skoplikowana, bo nie dosc , ze nie widzi sie osob tanczacych to nie slychac muzyki...uwazam tez, ze przy weselu na 50 osob nie bedzie problemu ze znalezieniem sali, na ktorej jest miejsce na stoly i parkiet. Odpowiedz Link Zgłoś
ewalinka2 Re: sala weselna 14.11.06, 13:54 dzieki dziewczyny no bo wlasnie ja caly czas nie moge sie zdecydowac co wybrac ktory pomysl jest lepszy> Bo wsumie to nie tak duzo ludzi jakby bylo 100 albo 150 no to jedna sala moglabybyc pomylka a tak. Kurcze sama nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: sala weselna 14.11.06, 13:56 Wydaje mi sie ze liczba gosci niewiele tu zmienia. Jedna sala moim zdaniem jest praktyczniejsza i wygodniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka Re: sala weselna 14.11.06, 14:01 U mnie bedzie sala w ksztalcie litery L Odpowiedz Link Zgłoś
dorka21 Re: sala weselna 14.11.06, 14:01 z własnego doświadczenia moge potwierdzic ze jedna sala jest super. Oczywiscie nie moze byc taka sala ze goście beda sie szuakc po sali wiec musiscie dobrac salę do 50 osób, za duza sala tez nie moze byc bo wtedy wszyscy gina gdzies w zbyt duzej przestrzeni. Ja miałam 71 osób i było w sam raz Odpowiedz Link Zgłoś
ozi29 Re: sala weselna 14.11.06, 14:05 tysia.w napisała: > Wydaje mi sie ze liczba gosci niewiele tu zmienia. Jedna sala moim zdaniem jest > > praktyczniejsza i wygodniejsza. No nie wiem, czy liczba gosci niewiele w tym przypadku zmienia... U mnie bedzie 200 osob , stoły okragłe, po 10 osob przy jednym. Nie wyobrazam sobie aby mieli jeszcze na tej samej sali tanczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: sala weselna 14.11.06, 14:09 Ilość gosci zmienia tylko wielkość sali. To oczywiste. Ale moim zdaniem nie zmienia to faktu, że jedna sala jest praktyczniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
bagiettka 2 sale - polecam 14.11.06, 15:02 ja mysle ze sa plusy i minusy jednej i drugiej opcji.my mielismy dwie sale ale na jednym poziomie, oddzielone krotkim korytarzem. balam sie opcji 2 sal,ze goscie nie beda sie bawic, ze sa tacy ktorzy lubia ogladac tanczace pary (babcie). Ale 2 sale bardzo sie sprawdzily.na sali tanecznej byly tez 2 male stoliki (siedzialy tam dzieci) wiec babcie mialy gdzie spoczac i poogladac tanczace pary, wszysyc bardzo dobrze sie bawili i parkiet praktycznie caly czas byl pelny mimo tego ze trzeba bylo przechodzic do sali tanecznej. No i bardzo duzy plus to taki, ze mozna bylo spokojnie rozmawiac w sali gdzie sie siedzialo. Mielismy zespol 5osobowy z perkusja wiec gdzby grali w tej samej sali w ktorej siedzieli goscie musielibysmy do siebie krzyczec. ja 2 sale polecam Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl jemy na jednej, tanczymy na drugiej - bezposrednio 14.11.06, 15:06 sie przechodzi z jednej na drugą nie wyobrazam sobie ze tanczymy prawie na stole i siedzacych przy nim gosciach pozatym ci co nie tancza beda sobie w spokoju siedziec jesc pic i gadac a ci co chce tanczyc beda tanczyc bedzie mozna wyjsc na taras i posiedziec na powietrzu przy drinku Odpowiedz Link Zgłoś
tysia.w Re: jemy na jednej, tanczymy na drugiej - bezposr 14.11.06, 15:11 U nas była jedna sala, ale nie tańczyliśmy na stołach, ani na gościach. Muzyka w rozmowach tez nie przeszkadzała. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: sala weselna 14.11.06, 15:11 Wszystko ma plusy i minusy. Jedna sala - widzisz tańczących i słyszysz muzykę, zespół nie lata po salach. Dwie sale - w sali do jedzenia jest ciszej, ale robi się nudno i czesto albo jedna albo druga sala świeci pustkami. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_na_wydaniu Re: sala weselna 14.11.06, 16:28 Chciałabym mieć jedną salę, ale w moim miasteczku to duzy problem. Mamy hotelik z noclegami, na dole jest restauracja,od parkietu oddzielona oszkloną ścianą i drzwiami. Na czas ślubu drzwi są ściągane. Nie jestem za bardzo przekonana ale nie mam wyjscia. Jak chciałam zmienic sale to okazalo sie ze jest problem z noclegami a w tym hotelu nie dostalibysmy juz takiej duzej znizki jaką mamy (musimy polozyć kolo 60os.)Mam nadzieje że bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_waw Re: sala weselna 14.11.06, 16:52 Ja nie dość, że miałam dwie sale, to na dwóch poziomach (80 osób). A było SUPER, tyle że trzeba było zastosować parę drobnych usprawnień: 1. Nagłośnienie było na obu poziomach. Na górnej, jadalnej, oczywiście ciszej, aby wszyscy mogli się do woli nagadać - w końcu wesele to okazja do spotkania całej, dawno nie widzianej rodziny i należy dać wszystkim taką szansę. 2. DJ w razie potrzeby przychodził na górę i kierował zabawą i toastami. 3. Na dole, w bufecie (była to w ogóle restauracja) zainstalowany był dystrybutor z piwem, co pozwalało tańczącym ochłodzić się bez konieczności ciągłego latania po schodach. Na dole na bufecie były też napoje bezalkoholowe. 4. Przy restauracji był ogródek ze stołami i ławami, do którego było bezpośrednie wyjście z sali tanecznej. Drzwi były ciągle otwarte, przez co można było potańczyć, potem wziąć piwko, wyskoczyć na pięć minut na dwór, ochłonąć, popatrzeć na tańczących (cała ściana przeszklona), pogadać i wrócić do tańca. 5. Parkiet był zapełniony cały czas aż do oczepin, z przerwami na dania gorące. Później część rodziny, zwłaszcza ta starsza, zakotwiczyła na górze, a na dole muzyka zrobiła się niemal dyskotekowa. I wszyscy byli zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
ewalinka2 Re: sala weselna 15.11.06, 13:30 dzieki bardzo dziewczyny dzisiaj ide ogladac dwa miejsca w jednym sala jes razem a w drugiej osobno no i jak zobacze jak to ma wygladac mniej wiecej to moze mis ie rozjasni Odpowiedz Link Zgłoś
anetus.23 Re: sala weselna 15.11.06, 13:45 byłam na weselu, które było w dwóch salach i wg mnie to nie było dobre rozwiązanie, gdyz panowie z zespołu nie widzieli sali na której siedzieliśmy i wyszło tak że zespół grał wtedy gdy podawano ciepłe posiłki, a jak goście sie najedli i chetnie by potańczyli to akurat była przerwa. Dla mnie wszystko musi być na jednej sali. Ale jeśli ktoś woli na dwóch.. - jego wesele, jego decyzja Odpowiedz Link Zgłoś