mertka22 23.11.06, 18:10 Witam! Jaki fason sukni ślubnej pasuje dla dziewczyny noszącej rozmiar 42-44. Jeśli to możliwe proszę o linki do zdjęć itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silvanca Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 18:18 polecam oddzielnie gorset i dół z długim trenem, dzięki temu można lepiej dopasować w pasie i długi tren wyszczupla sylwetkę gorset miałam bez rękawów, a na to koronkowe bolerko byłam bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
armstrong82 Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 18:19 Ja zwykle nosze 42,głównie ze względu na biust i biodra, suknię wybrałam następującą img300.imageshack.us/my.php?image=d91vz9.jpg Rozmiarówka jest bardzo różna, ja zamówiłam 40. powodzenia w szukaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
nantu Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 18:40 ja nosze zazwyczaj rozmiar 40-42(gora), 44(dol), suknie kupilam, taka z salonu (czyli niby 38, bo te wszystkie suknie sa troche wieksze, szczegolnie fasony A i "ksiezniczkowate").Mozna zobaczyc ja na stronie www.karina.net.pl (kolekcja:Exclusive, model:Monice) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 42 23.11.06, 19:54 wiecie co.... piszemy jakby to jakiś niemormalny rozmiar był nie? a 42 to przecież najbardziej standardowy rozmiar jaki jest... a dlaczego suknie sa w rozmiarze 38 w salonach....to dla mnie jakaś pomyłka.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolkka do Nantu - cena?? 24.11.06, 12:27 Czy mozesz zdradzic jaka jest cena twojej sukienki?? Odpowiedz Link Zgłoś
babunowa Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 20:16 dlaczego nie ma w innych rozmiarach? ...bo wlasciciele to ciemna masa jest, ktora gdzies kiedys wyczytala, ze to jest najpopularniejszy rozmiar i sie tego kurczowo trzyma. Tyle, ze proporcje kobiet sie zmienily na przestrzeni czasu. Szkoda tylko, ze taka laska, ktora nosi 42 czuje sie od razu jak persona non grata w takim sklepie,a przy tym jesli jest wrazliwa, to moze zaczac myslec o sobie w kategorii 'wielorybek' ;/ Dodam,ze niestety ale spotkalam sie w sklepie polskim, ktory aspirtuje do miana eksluzywnego, ze proszac o rozmiar 40 uslyszalam od ekspedientki 'ale my takich rozmiarow to tutaj nie mamy';> dodam,ze powiedziala to w taki sposob, jakby bylo jasne, ze jest to rozmiar, ktorego nalezy szukac w sklepach dla puszystych ;> jesli chodzi o rozmiary jakie nosza kobiety, to widac to najlepiej po allegro - jak cieple buly ida spodnie w rozmiarach od 40-46. Sprzedajacy na allegro wyciagneli z tego popytu wlasciwe wnioski,szkoda, ze reszta jakos nie chce ruszyc glowa ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
mimi78 krawcowa 23.11.06, 20:19 dlatego ja pewnie będę szyć swoją sukienkę. Byłam w kilku sklepach i to jest żenujące. Nie wspomnę o tym, że moja reakcja na takie dziundzie była 2x bardziej bolesną ripostą dla takiej 'sklepowej' niż to że ona westchneła że rozmiaru 40-42 to nie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kala1985 Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 20:20 Ja co prawda noszę 40, ale sukienka będzie na 42. Wybrałam taką z gorsetem bez ramiączek, jest łatwiej dopasować taki fason do figury. Tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
aniatko Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 22:08 Moja w linku La sposa Galaxia. Byłam bardzo zadowolona bo wyglądałam szczupło, kobieco, a po dużym biuście został jedynie cień wspomnienia Jak będziesz szukać i mierzyć, to patrz uważnie...ja musiałam zrezygnować z kilku modeli, bo były ścięte (góra gorsetu) i proste. Jak stanęłam w boku to wyglądało to beznadziejnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bea334 Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 22:46 Witam. Ja miałam suknie rozmiar 42-44. Model OWACJA www.papilio.ru/indexru.html Jak byłabyś chętna to ja odsprzedam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea334 Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 23.11.06, 22:48 Zapomniałam dodać numer sukni 285. Też nie należe do najszczuplejszych a w tej sukni czułam się wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
monia_mama_kubusia Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 24.11.06, 10:47 ja nosze rozmiar 40-42.A suknie kupi;am w rozmiarze 38.Takze uwazam ze trzeba przymierzyc i wtedy sie okaze jak i w czym najlepiej wygladasz.Przeciez wiele sukien koryguje figure.Babeczki w salonie napewno Ci doradza.Pozdrawiam.Napewno znajdzies zta jedyna wymarzona. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek06 Re: Jaka suknia rozm.42-44(..)??? 24.11.06, 11:01 Zapraszam Ciebie na stronę www.asia2006.fotosik.pl Ja mam właśnie takie mniej więcej rozmiary. Moim problemem jest duży biust. Przez biust na górze zazwyczaj muszę nosić rozmiar 44 a na dole zawsze o rozmiar mniejszy czyli 42-chociaż czasami 40. Ja miałam osobno spódnicę, gorset- miałam również bolerko. Suknia jest na sprzedaż jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
mertka22 serdeczne dzięki:) 27.11.06, 15:58 Dziękuje Wam wszystkim za cenne porady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś