Dodaj do ulubionych

Pokrowce na krzesła

08.01.07, 16:05
Nie wiecie gdzie w okolicach Krakowa bądź można wypożyczyć pokrowce na
krzesła? Ewentualnie gdzie moża takie niedrogo kupić?
Obserwuj wątek
    • waderka Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 16:39
      Mam złe wieści - z moich doświadczeń wynika, że nigdzie sad

Sama szukałam jakiś czas temu i nic mi sie nie udało znaleźć. Znajomi (ale nie w
      Krakowie) mieli pokrowce specjalnie szyte na swoje wesele i choć super to
      wyglądało, to jednak jest to kolejne parę tysięcy (w zależności od ilości gości)
      do wydania. Ja odpuściłam, w końcu sa inne, ważniejsze rzeczy.
      • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 18:54
        Eh.. no własnie jeśli chodzi o kupowanie to się raczej nie opłaca. Wyczytałam,
        że dziewczyna z zachodnio pomorskiego wypożyczała za 30 zł 70 sztuk. Myślałam,
        że gdzieś w moich okolicach da się wypożyczyć. Szkoda. Nie spotkałam się też z
        żadną dekoratorką/em którzy oferują coś podobnego.
        • waderka Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 21:05
          Można też zrobić tak jak owi znajomi, o których pisałam - najpierw uszyć, a
          później albo samemu wypożyczać, albo odsprzedać do wypożyczenia restauracji, w
          kótrej odbywa się wesele....
    • aaa175 Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 21:38
      hej wiem ze maja w sheratonie,mozna zadzwonic i probowac pozyczyc my bedziemy
      tak robic,tylko problem polega na tym,ze my juz mierzylismy 2 komplety i
      niestety zaden nie pasowalsadwiec trzeba uwazac
      • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 09:35
        A nie wiesz ile kosztuje wypożyczenie takich pokrowców? Na ok 140 krzesełek?
        • justi54 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:19
          Wiesz dla mnie pokrowce to wieś podobnie jak prześcieradło na tylnim siedzeniu
          samochodu nowożeńców.
          • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:30
            Mnie się podobają smile Krzesła na sali gdzie odbędzie się Nasze wesele są okrągłe,
            z metalowymi oparciami. Gdyby były ładne, drewniane pewnie nie zależałoby mi na
            tym tak bardzo. A tak myślę, że będą ładniejsze w pokrowcach, obwiązane jakąś
            delikatną wstążeczką smile
            • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:31
              Co do prześcieradła to się z czymś takim nie spotkałam. Ale przyznam, że to
              chyba raczej nieciekawe smile
              • waderka Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:34
                To prześcieradło mnie też zaskoczyło - pierwsze słyszę o czymś takim smile)

Co do pokrowców to byłam, widziałam - bardzo to ładnie wygląda w udekorowanej
                weslenie sali.

A z takimi opiniami "dla mnie to wieś" to ja bym uważała - część z osób
                czytająych to forum na pewno pochodzi ze wsi i mogą się tym poczuć urażeni.
                • justi54 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:03
                  No to Wy młode osoby juz nie pamietacie jak się do ślubu taxi zamawiało ( dla
                  wszystkich gości też) na siedzeniach z tyłu rozkładane było białe prześcieradło
                  żeby się młodej suknia nie wybrudziła. Widziałam to samo w zeszłą sobotę w
                  samochodzie przed katerdrą w moim mieście.
                  Pokrowcom jestem przeciwna bo dla mnie wyglądają jak przykryte przed kurzem
                  meble w nieużywanym domu.
                  Przepraszam ludzi ze wsi za moja określenie "wieś" zmieniam na "dla mnie to
                  kicz".
                  • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:08
                    Gdybym jechała do ślubu taksówką też pewnie bym rozłożyła prześcieradło smile
                    Głupio by było usiąść na jakiejś gumie do żucia albo ubabrać ją czymkolwiek smile
                    Jednak w swoim samochodzie troche dziwnie. Ja obowiązkowo wyślę tatę na stację
                    żeby go porządnie odkurzył smile A krzesła z pokrowacami wyglądają naprawdę ładnie
                    gdy doda się do tego jakąś wstążeczkę bądź kokarde z tyłu. Nie muszą być
                    koniecznie białe ja prześcieradła smile
    • inkageo Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:20
      Protestuję!!! Pokrowce mogą być śliczne, przykład z wesela Korriddy:
      img92.imageshack.us/my.php?image=3ss5.jpg
      • korridda Re: Pokrowce na krzesła 10.01.07, 23:37
        dzięki smile

To dzięki mojej mamie. Kupiła tanio bardzo fajny materiał i dała uszyć. Koszt
        100 pokrowców to okolo 500 zł. Potem wzięła je w rozliczeniu firma cateringowa.
        Opłacało się smile
    • monalisa.pl to same ale dot.Warszawy! ? podbijam watek 09.01.07, 11:22

• mrowka05052007 Re: Pokrowce na krzesła 11.01.07, 09:23
      ja znalazłam firmę posiadającą w swojej ofercie pokrowce do wypożyczenia:
      www.perfekcyjneprzyjecia.strefa.pl/
      koszt 5zł/sztuka
      Ja zrezygnowałam (pokrowce nie pasują na nasze krzesła no i dodatkowy koszt
      przynajmniej 500zł). Firma jest z Łodzi, ale być może można się z nimi jakoś
      dogadać.
      • sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 11.01.07, 09:31
        No 500 zł faktycznie dużo.
        Zastanawiam się nad uszyciem i odsprzedaniem. To chyba bardziej opłacalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka