sandstorm86 08.01.07, 16:05 Nie wiecie gdzie w okolicach Krakowa bądź można wypożyczyć pokrowce na krzesła? Ewentualnie gdzie moża takie niedrogo kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waderka Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 16:39 Mam złe wieści - z moich doświadczeń wynika, że nigdzie Sama szukałam jakiś czas temu i nic mi sie nie udało znaleźć. Znajomi (ale nie w Krakowie) mieli pokrowce specjalnie szyte na swoje wesele i choć super to wyglądało, to jednak jest to kolejne parę tysięcy (w zależności od ilości gości) do wydania. Ja odpuściłam, w końcu sa inne, ważniejsze rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 18:54 Eh.. no własnie jeśli chodzi o kupowanie to się raczej nie opłaca. Wyczytałam, że dziewczyna z zachodnio pomorskiego wypożyczała za 30 zł 70 sztuk. Myślałam, że gdzieś w moich okolicach da się wypożyczyć. Szkoda. Nie spotkałam się też z żadną dekoratorką/em którzy oferują coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 21:05 Można też zrobić tak jak owi znajomi, o których pisałam - najpierw uszyć, a później albo samemu wypożyczać, albo odsprzedać do wypożyczenia restauracji, w kótrej odbywa się wesele.... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa175 Re: Pokrowce na krzesła 08.01.07, 21:38 hej wiem ze maja w sheratonie,mozna zadzwonic i probowac pozyczyc my bedziemy tak robic,tylko problem polega na tym,ze my juz mierzylismy 2 komplety i niestety zaden nie pasowalwiec trzeba uwazac Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 09:35 A nie wiesz ile kosztuje wypożyczenie takich pokrowców? Na ok 140 krzesełek? Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:19 Wiesz dla mnie pokrowce to wieś podobnie jak prześcieradło na tylnim siedzeniu samochodu nowożeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:30 Mnie się podobają Krzesła na sali gdzie odbędzie się Nasze wesele są okrągłe, z metalowymi oparciami. Gdyby były ładne, drewniane pewnie nie zależałoby mi na tym tak bardzo. A tak myślę, że będą ładniejsze w pokrowcach, obwiązane jakąś delikatną wstążeczką Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:31 Co do prześcieradła to się z czymś takim nie spotkałam. Ale przyznam, że to chyba raczej nieciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
waderka Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 10:34 To prześcieradło mnie też zaskoczyło - pierwsze słyszę o czymś takim ) Co do pokrowców to byłam, widziałam - bardzo to ładnie wygląda w udekorowanej weslenie sali. A z takimi opiniami "dla mnie to wieś" to ja bym uważała - część z osób czytająych to forum na pewno pochodzi ze wsi i mogą się tym poczuć urażeni. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:03 No to Wy młode osoby juz nie pamietacie jak się do ślubu taxi zamawiało ( dla wszystkich gości też) na siedzeniach z tyłu rozkładane było białe prześcieradło żeby się młodej suknia nie wybrudziła. Widziałam to samo w zeszłą sobotę w samochodzie przed katerdrą w moim mieście. Pokrowcom jestem przeciwna bo dla mnie wyglądają jak przykryte przed kurzem meble w nieużywanym domu. Przepraszam ludzi ze wsi za moja określenie "wieś" zmieniam na "dla mnie to kicz". Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:08 Gdybym jechała do ślubu taksówką też pewnie bym rozłożyła prześcieradło Głupio by było usiąść na jakiejś gumie do żucia albo ubabrać ją czymkolwiek Jednak w swoim samochodzie troche dziwnie. Ja obowiązkowo wyślę tatę na stację żeby go porządnie odkurzył A krzesła z pokrowacami wyglądają naprawdę ładnie gdy doda się do tego jakąś wstążeczkę bądź kokarde z tyłu. Nie muszą być koniecznie białe ja prześcieradła Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Pokrowce na krzesła 09.01.07, 11:20 Protestuję!!! Pokrowce mogą być śliczne, przykład z wesela Korriddy: img92.imageshack.us/my.php?image=3ss5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
korridda Re: Pokrowce na krzesła 10.01.07, 23:37 dzięki To dzięki mojej mamie. Kupiła tanio bardzo fajny materiał i dała uszyć. Koszt 100 pokrowców to okolo 500 zł. Potem wzięła je w rozliczeniu firma cateringowa. Opłacało się Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka05052007 Re: Pokrowce na krzesła 11.01.07, 09:23 ja znalazłam firmę posiadającą w swojej ofercie pokrowce do wypożyczenia: www.perfekcyjneprzyjecia.strefa.pl/ koszt 5zł/sztuka Ja zrezygnowałam (pokrowce nie pasują na nasze krzesła no i dodatkowy koszt przynajmniej 500zł). Firma jest z Łodzi, ale być może można się z nimi jakoś dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
sandstorm86 Re: Pokrowce na krzesła 11.01.07, 09:31 No 500 zł faktycznie dużo. Zastanawiam się nad uszyciem i odsprzedaniem. To chyba bardziej opłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś