Dodaj do ulubionych

Villa Violin w Aninie

15.01.07, 18:17
Witajcie,

Mam kilka pytan do dziewczyn, które miały wesele w tym miejscu (wiem, że jest
to np. twitti). My planujemy wesele dla ok. 40- 50 osób, mamy wstępnie
zarezerwowany termin w Volinie. Generalnie bardzo nam się podoba, ale mam
jeszcze kilka wąpliwości: czy nie będzie tam zbyt duszno latem - tzn. czy sala
jest klimatyzowana, a jeśli nie, to czy może to przeszkadzać przy wysokich
temperaturach? Jak prezentuje się ogród latem - czy jest zadbany, są kwiaty,
itp? Czy wystarcza miejsca do tańca (wewnątrz budynku) - a może polecicie nam
dj'a albo zespół, który u Was grał w Violinie.
No i jakie jest Wasze ogólne wrażenie???

Pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • twitti Re: Villa Violin w Aninie 15.01.07, 18:25
      Akurat jestemsmile
      Mielismy slub 9 wrzesnia, ale bylo bardzo cieplosmile w sali nie bylo duszno, bo u
      nas byly drzwi na ogrod otwarte, wiec caly czas wpadalo powietrze.Z reszta
      wiekszosc osob siedziala na dworzu do samej nocysmile Latem ogrod wyglada bardzo
      ladnie, jest duzo drzew, trawa jest ladnie przystrzyzona. Wszystko wyglada
      bardzo ladnie. Kwiatow niestety nie pamietam, a na pewno nie zwracalam na nie
      wtedy uwagismileMiejsca w budynku na tance na pewno wystarczy, bo ta druga sala
      jest calkiem sporasmile U nas nie bylo muzykow, bo puszczalismy muzyke z laptopa.
      U nas goscie tanczyli w ogrodzie na tym murowany podesciesmile
      Bylismy teraz w grudniu na slubie i przyjeciu naszych znajomych, ktore byly w
      tym miejscu i tez wszystko wygladalo supersmile TAnce byly wlasnie na tamtej sali.
      W zime rozpalili kominek i dominowaly motywy swiatecznesmile bylo bardzo milo.
      U nas na stole glownym staly tylko zastawa oraz ciasta i owoce, natomiast zimny
      bufet i barek z alkoholami (super sprawa-sprawdzona na dwoch juz weselach) w
      takiej malej salce tuz przy glownej sali. Natomiast u znajomych (przyjecie na
      25 osob) wszystko bylo na stole a barek w tej drugiej sali. Obie opcje
      wygladaly dobrze, ale ogolnie mi sie bardziej podoba minimalizmsmile wiec nasza
      wersjasmile
      • laetitia111 Re: Villa Violin w Aninie 15.01.07, 18:49
        Super dzięki za szybką odpowiedź i wszystkie sugestiesmile)))

Szczerze mówiąc, kwiatki niekoniecznie muszą być w ogrodzie- wystarczy zadbany
        trawnik i przystrzyżona trawka, co, niestety, nie zawsze jest regułą...
    • romar72 Re: Villa Violin w Aninie 15.01.07, 22:08
      przesyłam info na gazetowego.
      • laetitia111 Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 15:33
        A może jeszcze ktoś ma jakieś uwagi?
        • claara77 Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 17:31
          Trawa w ogrodzie jest bardzo ładna, ogród zadbany, ładne krzewy...
          obsługa - super, właściciel bardzo stara sie aby wszystko było przygotowane jak
          najlepiej...
    • bajsarka Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 18:02
      Wszystko tam jest super, tylko terminów nie ma sad
      • claara77 Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 18:05
        Twitti zrobiła dobrą reklamę - ale warto ... wink
        ja byłam na slubie Twitti i tak bardzo spodobało mi sie i miejsce i atmosfera i
        zaangażowanie właściciela, że postanowiliśmy, że nasz ślub też się tam
        odbędzie.. i udało nam się załatwić wszystko w ciągu 3 miesięcy ( ślub był w
        grudniu )
        • twitti Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 18:09
          o smile ja chyba znam niejaka claare77smile dobresmile pozdrawiam Ciebie i twojego meza
          Jsmile
          • claara77 Re: Villa Violin w Aninie 16.01.07, 18:19
            witam Twitti ...
            napisałam Ci maila wink
    • marta.pio Re: Villa Violin w Aninie 05.03.07, 14:47
      w sobotę byliśmy oglądać violin - miejsce piękne, nie oglądaliśmy już nic więcej
      tylko zarezerwowaliśmy na 21 czerwca 2008 r.smile
    • marta.pio violin - cennik na 2008 r. 11.06.07, 14:02
      Witam,
      lada chwila będziemy podpisywać umowę z violinem na czerwiec przyszłego roku.
      3 rodzaje menu- 150/ 160 /170 zł.
      Dodatkowo płatne:
      - tort (od 40 zł/kg)
      - obsługa (250 zł/ kelner)
      - rozstawienie namiotu w ogrodzie - 150 zł
      - pokoje - 70 zł
      - napoje gazowane
      - alkohol (nie ma korkowego)
    • dedication Re: Miejsca siedzące w ogrodku 11.06.07, 22:27
      Witajcie,

Czy wiecie może, ile standardowo miejsc siedzących jest na zewnątrz? Czy
      udostępniany namiot służy bardziej jako miejsce na stół szwecki czy można
      również przenieść częściowo tam przyjęcie? Dziękuję bardzo za informacjesmile

Pozdrawiam
      • marta.pio Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 11:51
        na pewno pod namiotem są stoliki i krzesła bo w załączniku do umowy mam taką
        informację ale ile miejsc pomieści będę wiedziała w przyszłym tygodniu - wtedy
        podpisujemy umowę. namiot ma 9 m.

pozdrawiam
        • dedication Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:03
          Dziękuję za informację! Mimo że widziałam to miejsce tylko na stronie
          internetowej coraz bardziej jestem do niego przekonana. Wstępnie dokonałam
          rezerwacji smile Jak zobaczę viollin na żywo na pewno podzielę się jakimiś
          uwagami, czuje że można tam zorganizować naprawdę świetne, kameralne
          przyjęcie smile To miejsce ma potencjał!

Pozdrawiam serdecznie
          • marta.pio Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:28
            wyżej napisałam cennik na przyszły rok, może Ci się przyda. Zresztą jak wyślesz
            maila to na pewno dostaniesz wszystkie informacje (chyba, że chcesz żebym ja Ci
            wysłała jakieś info).
            Odezwę się w przyszłym tygodniu (umowę podpisujemy we wtorek) i podzielę się
            nowymi wrażeniami.
            ps- co do zdjęć na stronie internetowej to chyba jedna z nielicznych sal, która
            nie rozczarowuje na żywo. Ładne zdjęcia każdy może sobie umieścić ale rzadko
            pokrywa się to z rzeczywistością a tu jest inaczej.
            napisz kiedy planujesz swoją uroczystość, może będziemy się wymieniały cennymi
            informacjamismile

Pozdrawiam
            • ir_76 Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:30
              Po 14 lipca moge Wam opowiedziec jak to wyglada w Vilonie w praktyce smile
              A jest ktos na forum kto tam juz mial przyjecie poza twitti?
              • marta.pio Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:34
                no to super,
                czekamy na opis no i na zdjęcia.smile
                Zdecydowałaś się może na grilla?

Pozdrawiam
                • ir_76 Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:41
                  Tak, bedzie oczywiscie namiot i grill tylko ze my jak spiywaismy umowe to jakos
                  nie przyszlo nam do glowy spytac sie ile osob w tym ''namiocie '' moze sie
                  zmiescic. Nam sie to miejsce baaaardzo podoba ale im blizej wesela to coraz
                  bardziej sie zastanawiam czy rowniez naszym gosciom bedzie sie takze podobalo
                  bo to jest miejsce troszke ''inne ''niz typowe weselne sale na przyjecia .
                  • marta.pio Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 15:45
                    właśnie dlatego na pewno je zapamiętają - sale weselne serwuje większość więc
                    jestem przekonana, że będzie to miła odmiana.smile
                    gdybyś mogła (i jeśli masz coś takiego) to wyślij mi proszę na gazetowego co
                    wchodzi w skład takiego grilla (i ceny jeśli masz).

pozdrawiam
              • claara77 Re: Miejsca siedzące w ogrodku 12.06.07, 17:32
                Ja miałam na miejscu ślub cywilny a potem przyjęcie...
                • marta.pio Re: Miejsca siedzące w ogrodku 13.06.07, 13:37
                  claara a mogłabyś przesłać na priva kilka zdjęć z przyjęcia?
                  Z góry dziękuję.

Pozdrawiam
            • dedication Re: do marta.pio 12.06.07, 21:32
              Slub i wesele we wrześniu 2008 smile Bardzo miło mi będzie powymieniać się
              wskazówkami i pomysłami! A kiedy ty planujesz swoją uroczystość?

Ja za jakieś 2 tyg wybieram się do Violinu. Ofertę już mi przysłali, myslę żę
              jest konkurencyjna. Po obejrzeniu sali i miejsca pomyślę jak to wszystko
              urządzić. Oczywiście sie odezwę i podzielę wrażeniami smile
              Cieszę się że jesteś zadowolona z sali, ja chciałabym mniej różową dekorację
              niż na zdjęciach wink ale to nie jest najważniejsze w tym dniu ...

Pozdrawiam

• marta.pio do dedication 13.06.07, 10:32
                w przyszłym tygodniu podpisujemy umowę na 21 czerwca 2008.
                Co do dekoracji to nie widziałam tam różowych akcentów, ale Pan Piotr
                powiedział, że sami dobieramy kolorystykę i on dobiera w tym kolorze serwetki,
                szarfy na pokrowce etc. Ja myślałam o kolorze zielonym ale jeszcze pewnie mi się
                zmieni koncepcja 100 razy przez ten roksmile
                ps- zobacz sobie jak wyglądało przyjęcie twitti - zamieściła kilka zdjęć z
                violinu- miała chyba pomarańczową dekorację.

pozdrawiam
                • rybatoja ja tez Violin 15.06.07, 11:20
                  witam,
                  rowniez chce sie dolaczyc do dyskusji. Jestem zdecydowana na Violin w 99%, w
                  przyszlym tygodniu pewnie podpisanie umowy, a slub lato 2008. Mam tylko prosbe
                  czy ktoras z Was moglaby mi przeslac umowe na gazetowego i ewentualnie na co
                  warto jeszcze zwrocic uwage przy jej podpisywaniu? I jeszcze jedno pytanko - w
                  jakiej wysokosci zaliczke wplacalyscie?
                  Ojej ciesze sie i denerwuje, bo juz pare ladnych miesiescy szukam czegos
                  odpowiedniego, z klimatem i to jest chyba wlasnie to miejsce.
                  pozdrawiam i czekam na wszelkie uwagi i informacje
                  • marta.pio Re: ja tez Violin 15.06.07, 11:44
                    rybatoja,
                    już wysyłam mailasmile

pozdrawiam
                    • niitka1 Re: ja tez Violin 26.06.07, 10:12
                      mi jakoś nie chcą odpisać na maila, a z pracy nie bardzo mogę dzwonić

czy któraś z was dysponuje może przykładowym menu z cennikiem

byłabym bardzo wdzięczna za wysłanie na gazetowego
                      • marta.pio Re: ja tez Violin 26.06.07, 10:18
                        Już wysyłam pełny zestawsmile

pozdrawiam
    • marta.pio może niech wypowiedzą się nowe żony, które miały 12.07.07, 16:58
      ostatnio przyjęcia w Violinie? jak wrażenia?
      • ir_76 Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 12.07.07, 19:41
        My mamy pojutrze, napewno podzielimy sie wrazeniami, kilka dni temu
        dowiedzielismy sie o jednym powaznym problemie/mankamencie Vilinu ale moze o
        tym napisze juz po weselu ( zobaczymy jak bedzie wink
        • blawatek33 Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 13.07.07, 10:31
          My mielismy całkiem niedawno wesele w Violinie i muszę powiedzieć, że było
          REWELACYJNIE!!! Naprawdę wszystko było perfekcyjnie przygotowane, żadnych
          niedociągnięc, wszystkim gościom szalenie się podobało i doskonale się bawili.
          Wielka to zasługa przemiłego właściciela Pana Piotra i całej przemilej
          obsługi!!! Poza tym to miejsce ma jakiś szczególny klimat, który powoduje, że
          nie można tam się źle bawić! Hm, no a jesli chodzi o ów problem (a domyslam się
          co masz na mysli), no to fakt czai się tuż murem ale szczęsliwie w czasie
          naszej imprezy nie zagroził on nam, choć widać iż bardzo trapi on właściciela,
          który nie bardzo wie jak sobie z tym poradzić. Mam nadzieje, że wszystko będzie
          ok i przynajmniej tak fajnie jak było u nas!
          Pozdr.
          Bławatek
          • marta.pio Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 13.07.07, 10:36
            Bławatek to świetnie, że wszystko się udało, może podzielisz się jakimiś
            zdjęciami z violinu (niekoniecznie na forumsmile ?
            pozdrawiam

co do problemu to zostały zamontowane takie maty (wygladają jak bambusowe) - ma
            to przynajmniej wyglądać jak osłonasmile
          • ir_76 Re: do blawatek33 13.07.07, 11:06
            Hej, ciesze sie ze Wasze wesele sie wpaniale udalo , gratuluje i wszystkiego
            dobrego w malzentwie !
            Czy z perspektywy czasu moglabys ewentualnie podzielic sie radami odnosnie np
            organizacji juz podczas wesela Vilonie. Czy Twoi goscie wszyscy siedzieli na
            glownej sali przy tych 2 dlugich stolach czy tez w tej czesci dodatkowej i ile
            osob max moze sie zmiescic przy tych 2? ( bo teoretycznie 44)
            I jak wygladala kwestia wlasnie te sasiadki o ktore godzinie na zew. w ogrodzie
            Wasi goscie musieli sie zachowywyac juz odpowiednio cicho ?
            Jak kewstia jedzenia, wiem ze teraz to juz za pozno ale jestem ciekawa bo to
            juz jutro !
            • marta.pio do ir_76 13.07.07, 11:33
              ja może podzielę się tym co widziałam w zeszłym tygodniu (byliśmy wpłacić
              zaliczkę 07/07/07) - akurat było przygotowane wesele na 56 osób i w tej malej
              sali obok (tam gdzie wchodzi się po schodkach) było miejsce dla 9 osób, w
              głównej sali dla reszty i muszę powiedzieć, że było bardzo przestronnie.
              Pod oknem standardowo stał stół dla młodych i świadków i od tego stołu po bokach
              odchodziły 2 stoły dla gości. Nie stykały się bezp. ze stołem młodych tylko
              można było jeszcze swobodnie przejść. Naprawdę było sporo miejsca.
              • aisaks do marta.pio 21.08.07, 14:24
                właśnie przeczytałam, że byłaś w dniu mojego ślubu wpłacać
                zaliczkę smile) faktycznie dla 56 osób miejsca było wystarczająco, ale
                myślę, że zmieściłoby się jeszcze ok. 10 gości
                • marta.pio Re: do aisaks 21.08.07, 14:34
                  no uwijali się aż miłosmile
                  a jak ogólne wrażenia z przyjęcia?

pozdrawiam
                  • aisaks Re: do aisaks 21.08.07, 14:59
                    było naprawdę bardzo przyjemnie, obsługa wzorowa, jedzenie
                    przepyszne i bardzo fajna, domowa atmosfera smile ja osobiście bawiłam
                    się świetnie, nogi od tańców bolały mnie jeszcze przez tydzień po
                    weselu smile gościom też się bardzo podobało. O problemach z sąsiadką
                    dowiedziałam się następnego dnia - przed naszym przyjazdem do
                    Violinu, kiedy już wszyscy goście byli w środku, zaczepiła naszych
                    rodziców czekających na nas przed Violinem i zaczęła się żalić na
                    wesela co tydzień, że ma dosyć tych klaksonów, głośnej muzyki itp.
                    Od 22 pan Piotr pilnował, żeby już nikt nie wychodził na zewnątrz -
                    jednemu z palących wujków się to nie spodobało, ale na szczęście
                    było pomieszczenie przeznaczone dla palaczy. Jednak mimo tej
                    niedogodności gorąco polecam to miejsce!
                    A po przyjęciu szczególnie polecam kąpiel z mężem w jacuzzi smile)
                    • marta.pio Re: do aisaks 21.08.07, 15:07
                      o tak jacuzzi wygląda bardzo przyjemnie i na pewno skorzystamysmile
                      były jakieś hity lub porażki jedzeniowe?

i czy miałaś kapelę czy dja?
                      my będziemy mieć zespół i trochę się tego obawiam szczerze mówiąc,
                      czy się zmieszczą.
                      • aisaks Re: do aisaks 21.08.07, 17:55
                        jedzenie ogólnie było bardzo smaczne, mój Mąż zajadał się pasztetem smile wszyscy
                        chwalili wędliny, które były wyrobem kucharzy, nie sklepowe. Menu niestety
                        wzięliśmy tradycyjne, bojąc się, że nie wszyscy przepadają za np. szpinakiem lub
                        zupą z parmezanem, ale grzybowa z łazankami i schab w sosie kurkowym były
                        rewelacyjne! Dania dla wegetarian podobno również były przepyszne.
                        Mieliśmy DJ'a właśnie z obawy, że zespół tam się nie zmieści - trochę mało tam
                        miejsca, zależy ile osób jest w tym zespole? Myślę, że 3 jakoś zmieściłyby się,
                        gorzej z większym składem...
                        • marta.pio Re: do aisaks 21.08.07, 18:06
                          zespół składa się z 5 osób, ale będą okrojeni do 4 właśnie ze
                          względu na to, że sala jest malutka. Będą też mieć mniej sprzętu. To
                          znajomi więc pocieszam się, że w razie czego się dogadamysmile Można
                          nawet z nimi pojechać przed imprezą żeby sami ocenili czy będzie
                          miejsce.
                          jak masz jeszcze jakieś wskazówki i rady to chętnie posłuchamsmile
                          pozdrawiam i życzę dużo szczęścia w małżeństwiesmile niedługo miną 2
                          mce - to już poważny stażsmile
                          • aisaks Re: do aisaks 22.08.07, 08:04
                            myślę, że dobrze będzie jak wcześniej zobaczą to miejsce, żeby
                            później nie byli zaskoczeni. Najwyżej będzie trochę mniej miejsca do
                            tańczenia, ale goście na pewno sobie poradzą smile
                            Jeśli będziecie mieli na przyjęciu małe dzieci poproście Pana Piotra
                            o udostępnienie pokoju do karmienia/przewijania. U mnie były 4
                            malutkie dziewczynki i pokój bardzo się przydał, mamy były bardzo
                            zadowolne smile
                            Przede wszystkim radzę Wam dobrze się bawić, w końcu to Wasz dzień!
                            Ze strony Violinu na pewno wszystko będzie dopilnowane, więc niczym
                            się nie martwcie!
                            Dziękuję za życzenia, faktycznie to już 2 miesiące, ale ten czas
                            szybko leci smile Życzę spokoju w przygotowaniach, to już niecały
                            rok smile zobaczysz jak szybko minie...
        • marta.pio Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 13.07.07, 10:34
          czy ten mankament to sąsiadka..?
          • rybatoja Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 16.07.07, 09:33
            problem to sasiadka wlasnie...
            Tez rozmawialismy z p.Piotrem i zastanawiamy sie co bedzie, bo nasze przyjecie w
            glownej mierze bylo przewidziane wlasnie w ogrodzie....(termin czerwiec 2008). I
            teraz troche strach, villa i wlasciciel super, ale co z ta sasiadka? dziewczyny
            ktore mialy wesela ostatnio, czy sasiadka sie uaktywnila?
            • laetitia111 Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 16.07.07, 21:41
              A od której godziny sąsiadka ma zwyczaj "uaktywniać się"?
              • blawatek33 Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 17.07.07, 09:05
                Na naszej imprezie sasiadka na szczęście nie "uaktywniła się" (w tym sensie, że
                nie było awantur z nią ani wzywania policji, strazy miejskiej etc.smile. Inna
                rzecz, że tańce i muzyka na ogródku trwała do 22.00 a potem goście grzecznie
                (zresztą bez świadomości o istniejącym zagrożeniu ze strony sąsiadki) przeszli
                bawić się do sali w śrdoku willi i tam impreza trwała do rana. Co prawda goście
                potem wychodzili na zewnątrz (głównie panowie na papieroska)ale nie było
                zadnych krzyków, hałasów więc sąsiadka nie mogła się do niczego przyczepić. Nad
                wszystkim zresztą bardzo sprawnie czuwal Pan Piotr.Ogólnie sytuacja ta
                przypominala mi moje imprezy, które robiło się w czasach licealnych i tez
                trzeba było się bawić tak by móc potem ze spokojnym sumieniem spojrzeć w oczy
                sąsiadom (co nie zawsze się udawalowink.
                Myslę, że problem sąsiadki nie jest jakiś duzy (to głownie zmartwienie dla Pana
                Piotra) i na pewno nie dyskwalifikuje Violina jako super miejsca na weselną
                zabawę. Może do przyszłego roku problem rozwiąże się w sposób "naturalny"? smile
                Pozdr.
                Bławatek33
                • vicky97 Re: może niech wypowiedzą się nowe żony, które mi 17.07.07, 09:57
                  Witam wszystkich,

planuję wesele na lato przyszłego roku i zajrzałam na forum szukając fajnych
                  miejsc na zorganizowanie wesela.
                  Zaintrygowała mnie Villa Vioolin, ale mam problem bo w internecie nie mogę
                  znaleźć żadnych namiarów na nią. Czy ktoś zna ich stronę internetową, gdzie
                  możnaby obejrzeć zdjęcia oraz znaleźć jakiś kontakt do nich?
                  Na ile osób robią max wesela?

Z góry dziękuję za pomoc
                  Mariola
                  • marta.pio do vicky 17.07.07, 10:03
                    www.violin.com.pl

wesela max. do 60 osób (najwięcej było 74 ale wtedy to ciasnota)

• vicky97 Re: do vicky 17.07.07, 10:58
                      Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
                      Bardzo ładne miejsce, szkoda tylko, żę wesela organizują tylko do 60 osób. U
                      mnie ma być 2 razy tyle....niestety...

Pozdrawiam,
                      Mariola
                      • marta.pio Re: do vicky 17.07.07, 11:05
                        no to na pewno nie wejdzie, ale miejsce jest bardzo fajne. Na pewno wyjątkowe,
                        bo nie jest to oklepana sala z balonamismile
                        a w jakim stylu szukasz sali? może w czymś będę mogła pomóc (sporo się
                        naszukałam zanim znalazłam tę salęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka