11sierpien2007 01.02.07, 14:03 no właśnie, czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? Wiem, że firma dopiero wchodzi na polski rynek i jestem ciekawa jak duże jest zainteresowanie ich sukienkami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 17:20 Hej! Kupiłam suknię Maggie Sottero - model Dynasty: www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=dynasty&line=m&keywordType=any&page=0&pageSize=8&style=A404 Na razie wpłaciłam zaliczkę - pod koniec lutego idę do pierwszej przymiarki (już do krawcowej, bo oczywiście suknię mierzyłam wcześniej w salonie) Ślub mam 14.04.2007 - więc o wrażeniach co do wygody sukni itp. opowiem ewentualnie później Pozdrawiam Majinka Odpowiedz Link Zgłoś
11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:36 no ja już też mam swoją zamówioną (od 2 dni)- model Suzanne Vidal też już mam wpłaconą zaliczkę, a pierwsza przymiarka dopiero gdzieś w maju data ślubu jak widać po loginie mam tylko małe niedyskretne pytanie, ile będzie Twoja kosztować? i czy dobrze się domyślam, że kupujesz ją w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:44 tak - kupuję w Warszawie w salonie Tylko Ona. Jeśli chodzi o cenę - to jest wysoka (przynajmniej jak dla mnie...) Jednakże po długich poszukiwaniach czegoś w czym wyglądam dobrze i w czym dobrze się czuję i po doświadczeniach koleżanek z szyciem sukni u krawcowej "na wzór" sukni z salonu postanowiłam, że ten jeden jedyny raz zapłacę za "kieckę" więcej niż by przyzwoitość tego wymagała... Odpowiedz Link Zgłoś
olkasl Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.02.07, 22:31 Ta suknia jest przepiekna. Mieszkam w ok Wroclawia i tu nigdzie nie moge jej znalezc. Czy mozesz mi powiedziec ile zaplacilas za model Suzanne Vidal w Warszawie w Tylko Ona? Czy mozna dokonac w niej jakis zmian czy tylko ja sprowdzaja? Jesli jej nie znajde bede chyba probowala ja odszyc ze zdjecia..Z gory dziekuje Ci za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
sosenka27 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 19.02.07, 00:45 hej ile zapłaciłaś za tą suknię? strasznie ona mi się podoba? A jak do wygody ciężka jest? Sztywna czy raczej taka układna? Proszę odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 19.02.07, 11:16 Wysłałam odp na maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 17:58 no wlasnie tez bym chciala wiedziec wszystko na ten temat i gdzie mozna je przede wszystkim dostac, ja wiem tylko tyle ze ta sukienke www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c02175d5f9a9275.html jedna forumka kupila w wawie w salonie tylko ona na ul.nowolipie, ale mnie sie podoba oblednie inna ktora znalazlam na stronie maggie sottero: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639e324443719ae9.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d96160d473aa9ed2.html Odpowiedz Link Zgłoś
majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 18:20 Z tego co mi wiadomo to suknie tej firmy można w Polsce kupić tylko w salonie Tylko Ona na Nowolipiu w Wawie... Czas oczekiwania na suknie wynosi około 4 miesiące - Panie z salonu nie chcą zamawiać sukni jeśli czas do wesela to 4 miesiące, gdyż twierdzą że nie zdąży się zrobić poprawek... I to tyle co wiem. Niewiele - ale może którejś z Was się przyda. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 18:45 dzieki mam nadzieje ze moga zamowic kazda sukienke maggie sotterobo poki co ta ktora mi sie podoba jest nr1 od miesiaca i na razie nie znalazlam takiej ktora bardziej by mi sie podobala Odpowiedz Link Zgłoś
majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 19:00 Napisz mail do salonu, albo zadzwoń. Panie są bardzo miłe i na pewno odpowiedzą na wszystkie pytania Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:40 no wlasnie juz pisalam kilka dni temu i nic..ale poczekam jeszcze troche Odpowiedz Link Zgłoś
yolka16 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 23:54 ja bede miec maggie sottero ale ja w sklepie internetowym w USA gdyz w salonie 'tylko ona' juz nie chcieli przyjac mojego zamowienia mimo ze do dnia slubu pozostalo ponad 4,5 miesiaca! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna16071 do yolka 02.02.07, 11:20 czy mogłabyś mi powiedziać, jak zamówić sukienkę z ich stronki, nie mogę znaleźć żadnych namiarów, a wybrałam już sobie sukienkę. Aha i jak długo będziesz czekała na suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: do yolka 02.02.07, 11:33 To ja tez sie pochwale Tez mam suknie Magie Sottero! Model Balenciaga Ach, juz nie moge sie doczekac! Jesli chodzi o czas oczekiwania na suknie to niestety lista jest bardzo dluga:- ( Ja moja zamawialam w polowie Listopada i spodziewam sie ze w salonie bedzie pod koniec lutego lub na poczatku marca. Te suknie z tego co sie orientuje sa szyte w Australii wiec moze dlatego tak dlugo??? No nie wiem... I dodam, ze zamawialam w Anglii, a nie w Polsce wiec tutak tez pomoc za bardzo nie moge... Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 18.03.07, 19:50 Od soboty nie mogę przestać o sukni MS Rosemary jest cudna,ale cena mnie przeraziła! Dziś sprawdziłam cenę w stanach i wychodzi ok 750$. W Polsce 4000pln;/ Różnica znaczna... Możesz podpowiedzieć w którym sklepie kupowałaś? Jak wygląda forma płatności? zaliczka, całość przelewem czy płatność przy odbiorze przynajmniej częściowo? Zastanawiam się jak jest z rozmiarem. W Tylko Ona dobierają go krawcowe, a ja sama sobie nie bardzo wiem jak;/ Ty nie miałaś z tym problemu? A co jeśli potrzebne są jakieś poprawki? Szczerze mówiąc strasznie chce tą sukienkę, w Polsce jej sobie nie kupię przez cenę, a zamawiać przez net się boję... Poradźcie jak dobrze to rozegrać... Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 03.05.07, 18:08 Witaj! Zgadzam sie z Toba - ten model jest NAJ! Pod kazdym wzgledem. Przymierzalam w kolorze srebra - cudenko! Kidy masz slub? Kupilas ja? Gdyby byla w moim rozmiarze chetnie bym ja odkupila (ja dopiero w listopadzie) czekam na info : Aniasa1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:21 Hej, zabrakło mi odwagi... Bałam się sciągaćkieckę z USA przez ebaya;/ Już wybrałam inną, ale ciągle dopadają mnie wątpliwości... Ta czy nie ta...Może w końcu się zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka11 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 11:50 a czy mozecie zdradzić w jakich cenach są te suknie??? jakis przedział?? Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 13:00 Nie bardzo wiem jak to wyglada w POlsce, ale w Anglii ceny od okolo 3000 (w przeliczeniu na PLN) do 7000. Moze zadzwon do salonu? jedno co ozna o tych sukniach powiedziec, to ze sa wykonane naprawde swietnie, z pieknych materialow i naprawde warto jesli kogos stac. Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 20:00 Ja znalazlam ceny na amerykanskich stronach to byly w okolicach 500$ wiec dziwi mnie to 7000zl??? Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 20:45 Zgadza sie - w Stanach sa one duzo tansze Ale na przyklad nie mozna juz sobie kupic z dostawa do Anglii przez internet - nie wiem czy nadal mozna do Polski, skoro firma weszla na rynek. Dodatkowo, ceny sukni roznia sie w zaleznosci od materialow, z ktorych sukienki sa wykonane - ktos moze miec zwykle szkielka, a ktos krysztalki Swarovskiego, ktos poliester, a ktos jedwab itd....Zalezy, wszystko zalezy... Ale bardzo wysokie ceny tez widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 21:09 no zgadzam sie ze duzo zalezy od materiału i wykonczen, no i oczywiscie wiadomo ze polskie sklepy musza sobie doliczyc pewnie ok 100%, i tak bede musiala rozmawiac konkretnie na temat jednej sukieniki ale jeszcze mam duuzo czasu i moze sie zmieni moj typ...chociaz ten sie trzyma upierdliwe długo Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Do Karola 03.02.07, 14:53 No nie wiem - ta marza jest taka sama w Anglii albo jeszcze wyzsza Daj znac jak sie juz zdecydujesz - w okolicach pazdziernika sa wyprzedaze tych sukienek (nie wiem kiedy masz slub) i moze wtedy wybierzesz cos? Suknie Maggie sa jednak piekne... Nie moge sie doczekac kiedy moja bedzie juz w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Do Karola 03.02.07, 16:49 ja mam slub w czerwcu 2008 wiec ta wyprzedaz w pazdzierniku 2007 bylaby w sam raztylko nie wiem czy dobrze mysle ale wyprzedaze to raczej dotycza tych sukienek ktore sa w salonie, a jak mojej nie bedzie to i tak trzeba bedzie zamawiac ale i tak na razie nie mysle chodzic po sklepach dopiero jesienia wiec moze akurat trafie Odpowiedz Link Zgłoś
11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 13:09 ja za swoją płacę 3 tys, w salonie w Zielonej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
yolka16 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 14:17 pytanie do 11sierpien2007 ile czekasz na swoja sukienke? myslalam ze sukienki MS mozna dostac tylko w Warszawie (na stronie www MS tylko 2 salony w W-wie figuruja jako autoryzowani przedstawiciele) Odpowiedz Link Zgłoś
11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 14:23 sukienke zamówiłam dopiero 3 dni temu, Pani z salonu powiedziała, że będzie dopiero gdzieś na początku maja i wtedy przymiarka szczerze mówiąc gdy wybierałam się do tego salonu nie wiedziałam o istnieniu tej firmy, po prostu mierzyłam to, co mi sie spodobało, traf chciał, że w tej się najlepiej czułam i nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy w tym salonie mają inne sukienki Maggie Sottero Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna16071 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 16:01 a czy możesz podać namiary na ten salon Odpowiedz Link Zgłoś
11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 16:08 mogę www.butikaska.zgora.pl/ to jest ich strona ale ten salon w którym ja zamawiałam jest nowy (ale też ich) i znajduje się przy ulicy Reja Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 14:28 Nie wiem czy jeszcze tu ktoś zagląda ale dzwoniłam dziś do salonu w wawie zapytać o cenę konkretnego modelu Balenciaga - jak na suknię z poprzedniego sezonu to kosztuje niemało - 3990 zł Jeszcze nie mierzyłam więc nie wiem czy warto, ale cena odstrasza choć suknia piękna ech..... Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 14:33 No suknia jest piekna - ja wlasnie mam ten model Bedzie w salonie pod koniec lutego! Nie moge sie juz doczekacNa razie ogladam tylko zdjecia W ramach pocieszenia - ja zaplacilam za niz w Anglii troszke wiecej, wiec jak widac salon nie narzuca az takiej strasznej marzy Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 15:54 Hmmm, a nie myślisz o sprzedaży sukni po ślubie ? Odpowiedz Link Zgłoś
magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 16:04 w internetowym sklepie cena 999$, wychodzi prawie na to samo. Można popatrzeć też na inne ceny sukni. A to link do baleciagi www.thebridalshop.com/maggiesottero/A605.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 17:03 No czesc! Chyba bede myslec o sprzedazy, tylko niestety ja jestem niziutka 160cm, ale obcas bede miala 9cm, bo narzeczony wysoki Zobaczymy - slub mam w czerwcu. A tak na marginesie - to wydaje mi sie, ze suknia wyglada 1000 razy lepiej na zywo niz na zdjeciu. tutaj link do mojego: img185.imageshack.us/my.php?image=web15as9.jpg z tym, ze sukienka duuuzo za duza (mierzylam 16, a na codzien nosze 8/10 wiec dlatego tak dramatycznie odstaje! Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 20:43 wlasnie sprawdzilam i faktycznie twoja sukienka (jesli sie nie myle chodzi o balenciage)kosztuje 999$ a sklepie w polsce 4.000, jakby taki sam przelicznik byl do mojej ktora na na tej samej stronie kosztuje niecale 500$ oj ale by bylo fajnie, bo jest taka piekna Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 20:52 No wlasnie! Nie jest az tak zle Zadzwon do sklepu najlepiej, no bo niby z jakiej racji Twoja mialaby byc drozsza niz wedlug tego przelicznika. POzytywne jest to , ze polska firma nie narzuca az tak strasznej marzy! Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:03 no najlepiej by bylo zadzwonic, tylko ze ja mam jeszcze duuuzo czasubo dopiero w czerwcu 2008 i moze mi sie odmienicale zadzwonic nie szkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:17 Ach, no chyba ze jeszcze masz tyle czasu Do tej pory to pewnie zmienisz zdanie kilka razy Ja tak mialam, ale odkad przymierzylam ta wlasnie to juz nic innego mi sie nie podobalo. No i firma juz jest na polskim rynku, wiec moze bedzie mozna od kogos odkupic? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:49 zobaczymy czy mi sie zmienipoza tym jeszcze nic nie przymierzalam i na razie sie nie wybieram, ta mi sie strasznie podoba i to od dluzszego czasu, ale faktycznie moze ktos bedzie chcial ja sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
basia1125 Czy wypozyczaja?? 20.02.07, 20:06 Wiecie moze czy w salonach w Warszawie wypozyczaja te suknie?? Albo ew.czy mozna kupic i pózniej od razu oddac ja do nich do komisu?? Odpowiedz Link Zgłoś
iwona147 Certyfikat 25.02.07, 18:12 Witam musicie zwrócić uwagę na certyfikat. W sklep w którym kupujecie suknie powinien być autoryzowany przez meggie sottero, można to łatwo sprawdzić na ich oficjalnej stronie. Jak tego sklepu nie ma na ich stronie to najprawdopodobniej kupujecie tzw. "podróbke" meggie szytą w holandi. Jedną z cech charakterystycznych jest to ze gorset nie jest sznurowany. To tak na marginesie. Ja sama też już zamówiłam swoją meggie ))) i jestem zachwycona tymi sukniami. Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 14:43 Witam, zakupiłam sukienke Maggie Sottero Rosemary w salonie Ona i On w W-wie. Zaraz po ślubie zamierzam ją sprzedać za połowe ceny. Ślub mam 11 sierpnia. Czy ktoś jest zainteresowany? Odpowiedz Link Zgłoś
mollana Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:00 a na jaki rozmiar i wzrost? i kolor tej sukni? Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:20 wzrost 168cm + obcas rozmiar 36/38 kolor ecru Odpowiedz Link Zgłoś
monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:23 eeech szkoda bo bym odkupiła z chęcią(( Moja wymarzona... Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:27 To prawda te kiecki sa rewelacyjne. Jak ja tylko zobaczylam poprostu mnie urzekla i nie bylo mowy o innej Wszystkie kolejne zamierzone porownywalam do Maggie Sottero - Rosemary. Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 00:48 Ona jest fantastyczna! Postanowiłam ze bede ja miala! Tylko ta i zadna inna! Odpowiedz Link Zgłoś
mika9983 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:29 ja jestem zainteresowana tą suknią mozesz mi podac info na maila mika9983@gazeta.pl, cene, fotki sukni i dokładne wymiary i gdzie można będzie ją przymierzać Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:39 wszystkie dane juz przeslalam na twoj mail Odpowiedz Link Zgłoś
karoliczak Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 17:37 Ja tez poprosze o blizsze informacje suknia cudna Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 09:32 Sukienke MS model Rosemary odbieram pod koniec lipca, jesli ktoras z Pan jest zainteresowana jej zakupem bedzie mogl ja przymierzyc na poczatku sierpnia zaraz po slubie. Mozna ja rowniez zamierzyc wczesniej w salonie ONA i ON na Nowolipiu tam gdzie ja kupilam. Suknia naprawde pierwsza klasa poprostu marzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 09:37 Kreacje, o ktorej mowa mozna znalesc na stronie: www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=29&item_id=1797&cmd=show_item&gallery_id=&shift=8 Mala uwaga moja nie bedzie miala tych rekawkow. Odpowiedz Link Zgłoś