Dodaj do ulubionych

Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero?

01.02.07, 14:03
no właśnie, czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? Wiem, że firma dopiero wchodzi na polski rynek i jestem ciekawa jak duże jest zainteresowanie ich sukienkami
Obserwuj wątek
    • majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 17:20
      Hej!
      Kupiłam suknię Maggie Sottero - model Dynasty:

www.maggiesottero.com/dress.aspx?keywordText=dynasty&line=m&keywordType=any&page=0&pageSize=8&style=A404
      Na razie wpłaciłam zaliczkę - pod koniec lutego idę do pierwszej przymiarki (już
      do krawcowej, bo oczywiście suknię mierzyłam wcześniej w salonie)

Ślub mam 14.04.2007 - więc o wrażeniach co do wygody sukni itp. opowiem
      ewentualnie później wink

Pozdrawiam

Majinka
      • 11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:36
        no ja już też mam swoją zamówioną (od 2 dni)- model Suzanne Vidal
        też już mam wpłaconą zaliczkę, a pierwsza przymiarka dopiero gdzieś w maju
        data ślubu jak widać po loginie smile
        mam tylko małe niedyskretne pytanie, ile będzie Twoja kosztować? i czy dobrze się domyślam, że kupujesz ją w Warszawie?
        • majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:44
          tak - kupuję w Warszawie w salonie Tylko Ona.
          Jeśli chodzi o cenę - to jest wysoka (przynajmniej jak dla mnie...) Jednakże po
          długich poszukiwaniach czegoś w czym wyglądam dobrze i w czym dobrze się czuję i
          po doświadczeniach koleżanek z szyciem sukni u krawcowej "na wzór" sukni z
          salonu postanowiłam, że ten jeden jedyny raz zapłacę za "kieckę" więcej niż by
          przyzwoitość tego wymagała... wink
        • olkasl Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.02.07, 22:31
          Ta suknia jest przepiekna. Mieszkam w ok Wroclawia i tu nigdzie nie moge jej
          znalezc. Czy mozesz mi powiedziec ile zaplacilas za model Suzanne Vidal w
          Warszawie w Tylko Ona? Czy mozna dokonac w niej jakis zmian czy tylko ja
          sprowdzaja? Jesli jej nie znajde bede chyba probowala ja odszyc ze zdjecia..Z
          gory dziekuje Ci za odpowiedz.
      • sosenka27 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 19.02.07, 00:45
        hej ile zapłaciłaś za tą suknię? strasznie ona mi się podoba? A jak do wygody
        ciężka jest? Sztywna czy raczej taka układna? Proszę odpowiedz.
        • majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 19.02.07, 11:16
          Wysłałam odp na maila gazetowego.
          Pozdrawiam
    • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 17:58
      no wlasnie tez bym chciala wiedziec wszystko na ten temat i gdzie mozna je
      przede wszystkim dostac, ja wiem tylko tyle ze ta sukienke
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c02175d5f9a9275.html
      jedna forumka kupila w wawie w salonie tylko ona na ul.nowolipie, ale mnie sie
      podoba oblednie inna ktora znalazlam na stronie maggie sottero:
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/639e324443719ae9.html
      www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d96160d473aa9ed2.html
      • majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 18:20
        Z tego co mi wiadomo to suknie tej firmy można w Polsce kupić tylko w salonie
        Tylko Ona na Nowolipiu w Wawie...
        Czas oczekiwania na suknie wynosi około 4 miesiące - Panie z salonu nie chcą
        zamawiać sukni jeśli czas do wesela to 4 miesiące, gdyż twierdzą że nie zdąży
        się zrobić poprawek...
        I to tyle co wiem. Niewiele - ale może którejś z Was się przyda.
        Pozdrawiam
        M
        • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 18:45
          dziekismile mam nadzieje ze moga zamowic kazda sukienke maggie sotterosmilebo poki co
          ta ktora mi sie podoba jest nr1 od miesiaca i na razie nie znalazlam takiej
          ktora bardziej by mi sie podobalasmile
          • majinka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 19:00
            Napisz mail do salonu, albo zadzwoń. Panie są bardzo miłe i na pewno odpowiedzą
            na wszystkie pytania wink
            Pozdr.
            • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 22:40
              no wlasnie juz pisalam kilka dni temu i nic..ale poczekam jeszcze trochesmile
              • yolka16 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 01.02.07, 23:54
                ja bede miec maggie sottero ale ja w sklepie internetowym w USA gdyz w
                salonie 'tylko ona' juz nie chcieli przyjac mojego zamowienia mimo ze do dnia
                slubu pozostalo ponad 4,5 miesiaca!

• katarzyna16071 do yolka 02.02.07, 11:20
                  czy mogłabyś mi powiedziać, jak zamówić sukienkę z ich stronki, nie mogę znaleźć
                  żadnych namiarów, a wybrałam już sobie sukienkę.
                  Aha i jak długo będziesz czekała na suknie?
                  • kartynka Re: do yolka 02.02.07, 11:33
                    To ja tez sie pochwalesmile Tez mam suknie Magie Sottero! Model Balenciagasmile
                    Ach, juz nie moge sie doczekac!
                    Jesli chodzi o czas oczekiwania na suknie to niestety lista jest bardzo dluga:-
                    ( Ja moja zamawialam w polowie Listopada i spodziewam sie ze w salonie bedzie
                    pod koniec lutego lub na poczatku marca. Te suknie z tego co sie orientuje sa
                    szyte w Australii wiec moze dlatego tak dlugo??? No nie wiem...
                    I dodam, ze zamawialam w Anglii, a nie w Polsce wiec tutak tez pomoc za bardzo
                    nie moge...
                • monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 18.03.07, 19:50
                  Od soboty nie mogę przestać o sukni MS Rosemarywink jest cudna,ale cena mnie
                  przeraziła!
                  Dziś sprawdziłam cenę w stanach i wychodzi ok 750$. W Polsce 4000pln;/ Różnica
                  znaczna...
                  Możesz podpowiedzieć w którym sklepie kupowałaś? Jak wygląda forma płatności?
                  zaliczka, całość przelewem czy płatność przy odbiorze przynajmniej częściowo?
                  Zastanawiam się jak jest z rozmiarem. W Tylko Ona dobierają go krawcowe, a ja
                  sama sobie nie bardzo wiem jak;/ Ty nie miałaś z tym problemu? A co jeśli
                  potrzebne są jakieś poprawki?
                  Szczerze mówiąc strasznie chce tą sukienkę, w Polsce jej sobie nie kupię przez
                  cenę, a zamawiać przez net się boję...
                  Poradźcie jak dobrze to rozegrać...
                  Z góry dziękiwink
                  • aniasa1 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 03.05.07, 18:08
                    Witaj!
                    Zgadzam sie z Toba - ten model jest NAJ! Pod kazdym wzgledem. Przymierzalam w
                    kolorze srebra - cudenko!
                    Kidy masz slub? Kupilas ja? Gdyby byla w moim rozmiarze chetnie bym ja odkupila
                    (ja dopiero w listopadzie)
                    czekam na info : Aniasa1@gazeta.pl
                    • monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:21
                      Hej, zabrakło mi odwagi...
                      Bałam się sciągaćkieckę z USA przez ebaya;/ Już wybrałam inną, ale ciągle
                      dopadają mnie wątpliwości... Ta czy nie ta...winkMoże w końcu się zdecyduję.
    • parasolka11 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 11:50
      a czy mozecie zdradzić w jakich cenach są te suknie???
      jakis przedział??
      • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 13:00
        Nie bardzo wiem jak to wyglada w POlsce, ale w Anglii ceny od okolo 3000 (w
        przeliczeniu na PLN) do 7000. Moze zadzwon do salonu? jedno co ozna o tych
        sukniach powiedziec, to ze sa wykonane naprawde swietnie, z pieknych materialow
        i naprawde warto jesli kogos stac.
        • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 20:00
          Ja znalazlam ceny na amerykanskich stronach to byly w okolicach 500$ wiec dziwi
          mnie to 7000zl???
          • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 20:45
            Zgadza sie - w Stanach sa one duzo tanszesmile Ale na przyklad nie mozna juz
            sobie kupic z dostawa do Anglii przez internet - nie wiem czy nadal mozna do
            Polski, skoro firma weszla na rynek.
            Dodatkowo, ceny sukni roznia sie w zaleznosci od materialow, z ktorych sukienki
            sa wykonane - ktos moze miec zwykle szkielka, a ktos krysztalki Swarovskiego,
            ktos poliester, a ktos jedwab itd....Zalezy, wszystko zalezy... Ale bardzo
            wysokie ceny tez widzialam.
            • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 21:09
              no zgadzam sie ze duzo zalezy od materiału i wykonczen, no i oczywiscie wiadomo
              ze polskie sklepy musza sobie doliczyc pewnie ok 100%, i tak bede musiala
              rozmawiac konkretnie na temat jednej sukienikismile ale jeszcze mam duuzo czasu i
              moze sie zmieni moj typ...chociaz ten sie trzyma upierdliwe długosmile
              • kartynka Re: Do Karola 03.02.07, 14:53
                No nie wiem - ta marza jest taka sama w Anglii albo jeszcze wyzszasmile Daj znac
                jak sie juz zdecydujesz - w okolicach pazdziernika sa wyprzedaze tych sukienek
                (nie wiem kiedy masz slub) i moze wtedy wybierzesz cos?
                Suknie Maggie sa jednak piekne... Nie moge sie doczekac kiedy moja bedzie juz w
                sklepiesmile
                • kar0la80 Re: Do Karola 03.02.07, 16:49
                  ja mam slub w czerwcu 2008 wiec ta wyprzedaz w pazdzierniku 2007 bylaby w sam
                  razsmiletylko nie wiem czy dobrze mysle ale wyprzedaze to raczej dotycza tych
                  sukienek ktore sa w salonie, a jak mojej nie bedzie to i tak trzeba bedzie
                  zamawiacsad ale i tak na razie nie mysle chodzic po sklepach dopiero jesienia
                  wiec moze akurat trafiesmile
      • 11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 13:09
        ja za swoją płacę 3 tys, w salonie w Zielonej Górze
        • yolka16 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 14:17
          pytanie do 11sierpien2007

ile czekasz na swoja sukienke? myslalam ze sukienki MS mozna dostac tylko w
          Warszawie (na stronie www MS tylko 2 salony w W-wie figuruja jako autoryzowani
          przedstawiciele)
          • 11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 14:23
            sukienke zamówiłam dopiero 3 dni temu, Pani z salonu powiedziała, że będzie dopiero gdzieś na początku maja i wtedy przymiarka
            szczerze mówiąc gdy wybierałam się do tego salonu nie wiedziałam o istnieniu tej firmy, po prostu mierzyłam to, co mi sie spodobało, traf chciał, że w tej się najlepiej czułam i nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy w tym salonie mają inne sukienki Maggie Sottero
            • katarzyna16071 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 16:01
              a czy możesz podać namiary na ten salon smile
              • 11sierpien2007 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 02.02.07, 16:08
                mogę smile
                www.butikaska.zgora.pl/ to jest ich strona
                ale ten salon w którym ja zamawiałam jest nowy (ale też ich) i znajduje się przy ulicy Reja
    • magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 14:28
      Nie wiem czy jeszcze tu ktoś zagląda smile ale dzwoniłam dziś do salonu w wawie
      zapytać o cenę konkretnego modelu Balenciaga - jak na suknię z poprzedniego
      sezonu to kosztuje niemało - 3990 zł sad
      Jeszcze nie mierzyłam więc nie wiem czy warto, ale cena odstrasza choć suknia
      piękna ech.....
      • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 14:33
        No suknia jest piekna - ja wlasnie mam ten modelsmile Bedzie w salonie pod koniec
        lutego! Nie moge sie juz doczekacsmileNa razie ogladam tylko zdjeciasmile
        W ramach pocieszenia - ja zaplacilam za niz w Anglii troszke wiecej, wiec jak
        widac salon nie narzuca az takiej strasznej marzysmile
        • magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 15:54
          Hmmm, a nie myślisz o sprzedaży sukni po ślubie ?
    • magenta77 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 16:04
      w internetowym sklepie cena 999$, wychodzi prawie na to samo. Można popatrzeć
      też na inne ceny sukni. A to link do baleciagi
      www.thebridalshop.com/maggiesottero/A605.htm
      • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 17:03
        No czesc! Chyba bede myslec o sprzedazy, tylko niestety ja jestem niziutkasad
        160cm, ale obcas bede miala 9cm, bo narzeczony wysokismile Zobaczymy - slub mam w
        czerwcu.

A tak na marginesie - to wydaje mi sie, ze suknia wyglada 1000 razy lepiej na
        zywo niz na zdjeciu. tutaj link do mojego:
        img185.imageshack.us/my.php?image=web15as9.jpg
        z tym, ze sukienka duuuzo za duza (mierzylam 16, a na codzien nosze 8/10 wiec
        dlatego tak dramatycznie odstaje!
      • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 20:43
        wlasnie sprawdzilam i faktycznie twoja sukienka (jesli sie nie myle chodzi o
        balenciage)kosztuje 999$ a sklepie w polsce 4.000, jakby taki sam przelicznik
        byl do mojej ktora na na tej samej stronie kosztuje niecale 500$ oj ale by bylo
        fajnie, bo jest taka pieknasmile
        • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 20:52
          No wlasnie! Nie jest az tak zlesmile Zadzwon do sklepu najlepiej, no bo niby z
          jakiej racji Twoja mialaby byc drozsza niz wedlug tego przelicznika. POzytywne
          jest to , ze polska firma nie narzuca az tak strasznej marzy!
          • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:03
            no najlepiej by bylo zadzwonic, tylko ze ja mam jeszcze duuuzo czasusmilebo
            dopiero w czerwcu 2008 i moze mi sie odmienicsmileale zadzwonic nie szkodzismile
            • kartynka Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:17
              Ach, no chyba ze jeszcze masz tyle czasusmile Do tej pory to pewnie zmienisz
              zdanie kilka razysmile Ja tak mialam, ale odkad przymierzylam ta wlasnie to juz
              nic innego mi sie nie podobalo. No i firma juz jest na polskim rynku, wiec moze
              bedzie mozna od kogos odkupic? Pozdrawiam!
              • kar0la80 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 10.02.07, 21:49
                zobaczymy czy mi sie zmienismilepoza tym jeszcze nic nie przymierzalam i na razie
                sie nie wybieram, ta mi sie strasznie podoba i to od dluzszego czasu, ale
                faktycznie moze ktos bedzie chcial ja sprzedacsmile
    • basia1125 Czy wypozyczaja?? 20.02.07, 20:06
      Wiecie moze czy w salonach w Warszawie wypozyczaja te suknie??
      Albo ew.czy mozna kupic i pózniej od razu oddac ja do nich do komisu??
    • iwona147 Certyfikat 25.02.07, 18:12
      Witam musicie zwrócić uwagę na certyfikat. W sklep w którym kupujecie suknie
      powinien być autoryzowany przez meggie sottero, można to łatwo sprawdzić na ich
      oficjalnej stronie. Jak tego sklepu nie ma na ich stronie to najprawdopodobniej
      kupujecie tzw. "podróbke" meggie szytą w holandi. Jedną z cech
      charakterystycznych jest to ze gorset nie jest sznurowany. To tak na marginesie.
      Ja sama też już zamówiłam swoją meggie smile))) i jestem zachwycona tymi sukniami.
    • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 14:43
      Witam,
      zakupiłam sukienke Maggie Sottero Rosemary w salonie Ona i On w W-wie. Zaraz po
      ślubie zamierzam ją sprzedać za połowe ceny. Ślub mam 11 sierpnia. Czy ktoś
      jest zainteresowany?
      • mollana Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:00
        a na jaki rozmiar i wzrost?
        i kolor tej sukni?
        • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:20
          wzrost 168cm + obcas
          rozmiar 36/38
          kolor ecru
          • monia_look Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:23
            eeech szkoda bo bym odkupiła z chęciącrying(( Moja wymarzona...
            • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:27
              To prawda te kiecki sa rewelacyjne. Jak ja tylko zobaczylam poprostu mnie
              urzekla i nie bylo mowy o innejsmile Wszystkie kolejne zamierzone porownywalam do
              Maggie Sottero - Rosemary.
          • aniasa1 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 00:48
            Ona jest fantastyczna! Postanowiłam ze bede ja miala! Tylko ta i zadna inna!
      • mika9983 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:29
        ja jestem zainteresowana tą suknią mozesz mi podac info na maila
        mika9983@gazeta.pl, cene, fotki sukni i dokładne wymiary i gdzie można będzie
        ją przymierzać
        • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 15:39
          wszystkie dane juz przeslalam na twoj mail
          • karoliczak Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 24.05.07, 17:37
            Ja tez poprosze o blizsze informacjesmile suknia cudnasmile
            • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 09:32
              Sukienke MS model Rosemary odbieram pod koniec lipca, jesli ktoras z Pan jest
              zainteresowana jej zakupem bedzie mogl ja przymierzyc na poczatku sierpnia
              zaraz po slubie. Mozna ja rowniez zamierzyc wczesniej w salonie ONA i ON na
              Nowolipiu tam gdzie ja kupilam. Suknia naprawde pierwsza klasasmile poprostu
              marzenie.
            • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 09:37
              Kreacje, o ktorej mowa mozna znalesc na stronie:

www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=29&item_id=1797&cmd=show_item&gallery_id=&shift=8

Mala uwaga moja nie bedzie miala tych rekawkow.
            • balunia5 Re: Czy któraś z Was ma sukienke Maggie Sottero? 25.05.07, 09:39

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka