azorek22 19.02.07, 18:30 Wydaje mi sie, ze jasne pasuja - biale, kremowe? A moze jakis kontrast? Co myslicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andziashea Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 18:32 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=57623083&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:13 ja też jestem blonynką, suknie mam w kolorze śmietankowym (baaaaaaaaardzo jasny ecru), bukiet będę miała z czerwonych klasycznych róż (mercedesy) i to w kształcie stożkowym, nie tradycyjnej bombki jutro wkleję zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 12:14 "Bukiet będę miała z czerwonych klasycznych róż (mercedesy)" odmiana Mercedes ma bardzo duże pąki i kwiaty i jesli nie jesteś "mocno" zbudowana - to taki bukiet prawdopodobnie bedzie za duzy i optycznie ciężki - uważaj! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 13:44 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=57631486&a=57732634 bardzo dziękuję,ale właśnie wczoraj usłyszałam coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
frida_a a może taki.. 01.04.07, 21:37 a moze taki www.zysiak.pl/strony/wiazanki-slubne/wiazanki-slubne-sier10.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:16 no dobra może uda mi sie teraz [url=imageshack.us] [img=img47.imageshack.us/img47/7721/bukietha0.jpg][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:18 ostatni raz próbuję img47.imageshack.us/my.php?image=bukietha0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:19 Udało się w końcu... mój bukiet nie będzie miał tylko tak duzej kokardy reszta pozostaje bez zmian... Odpowiedz Link Zgłoś
mriz75 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:51 a mi ostatnio spodobała się ta wiązanka www.myweddingflowerideas.co.uk/flower_wedding_design/ewedding_bouquet_flower.html Odpowiedz Link Zgłoś
sisigma Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 19.02.07, 19:54 Tylko nie białe!!! Zestawienie białego z ecru daje opłakany efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 20.02.07, 16:35 No dobra, moze bialy rzeczywiscie nie pasuje, a co z kremowymi? Np herbaciane roze lub inne kwiaty tego koloru + zielone dodatki: liscie, zielone kwiaty. Czerwone kwiaty oczywiscie pasuja, ale wydaja mi sie lepsze dla brunetki, czy to nie za duzy kontrast dla blondyny? Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 20.02.07, 16:39 najlepiej iść do dobrej florystki i "pomierzyć" różne kolory kwiatów. załóż jasną bluzkę i sprawdź jak wyglądasz z czerwienią, ecru czy pomarańczem. moim zdaniem dla blondynki krwista czerwień jest zbyt ryzykowna. poszłabym raczej w kierunku zieleni, pomarańczy, fioletu. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 20.02.07, 16:47 Dzieki, chyba wlasnie tak zrobie. Pojde do kwiaciarni i poprosze o sugestie. Ja jednoczesnie mysle o swojej karnacji, koloru wlosow i sukni i garniturze Pana Mlodego. Wszystkie moje kolezanki i przyjaciolki sa ciemnowlose i wszystkie wybieraly czerwone kwiaty i nie mam zadnego porownania. Ogladam zdjecia w katalogach, ale przewaznie widzialam albo same zdjecia sukien, albo same zdjecia bukietow. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 09:27 No tak.... byłam wczoraj u wizażystki i moje plany poszły.... pokazałam jej moje propozycje - suknia śmietankowa,bukiet czerwony lub kremowy, a jestem blondynką... powiedziała,że lepiej żebym miała czerwoną szminkę niż bukiet. Szkoda by było, żeby wszyscy skupili wzrok na moim czerwonym bukiecie aniżeli na mojej twarzy na przykład... powiedziała,że ogólne wrażenie ma być "ale piękna panna młoda" a nie "ale piękny ma bukiet" Ja sobie to wzięłam do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 09:29 Ja mam szampański kolor sukni. Miałam włosy blond farbowane. Jak założyłam suknię to okazało się, że moje włosy są jaśniejsze od sukni, wyglądało to koszmarnie. Przefarbowałam włosy na brąz, teraz moja twarz, włosy są super widoczne na tle sukni, a kwiaty będą fioletowo-granatowe irysy. Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 do aga_kr3 21.02.07, 11:54 No wlasnie ja mam takie same zdanie jak Twoja wizazystka - czerwony bukiet dla nas odpada. A czy powiedziala Tobie, jakie kolory sa najlepsze? Chcialabym cos jasnego, ale nie chce, zeby za mdlo nie bylo. Ja do tej pory nie mialam szczescia do kwiaciarek, rece mi opadaly jak przedstawialy mi swoje propozycje. Jedna Pani to wrecz wrzaskiem probowala mnie przekonac, ze czerwone roze wszystkim zawsze pasuja, ucieklam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: do aga_kr3 21.02.07, 12:10 Ponizej zdjecia bukietu, ktory polecila dla mnie. Suknia jest w kolorze śmietankowym, a bukiet ma być symboliką a nie czymś co wzrok przyciąga... swoją drogą 4 lata temu moja kuzynka brała ślub i pamiętam tylko jej wilki bukiet z bordowych róz a sukienki już nie img363.imageshack.us/my.php?image=htie1csdp9.jpg img337.imageshack.us/my.php?image=wed3csty5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
frida_a Suknia erci 01.04.07, 21:33 w/g mnie takie by pasowały , ja co prawda jestem szatynka , suknie tez mam erci z dodatkiem capucino www.zysiak.pl/strony/wiazanki-slubne/wiazanki-slubne-sier10.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 11:57 Ja bede miala mieszanke bialych (ktore nie sa wcale biale, raczej kremowe, lekko zarozowione, etc) z pistacjowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
alicja7-84 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 12:02 ja tez będe miała suknie smietankową--jasniutkie ecru i jestem jasna blondynką...jedyne co mi przychodzi na myśl, to bikiet z kwiatów herbacianych i kremowych, ale jeszcze takiego nie widziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
mam6lat Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 12:13 do ecru absolutnie nie pasuje biały; czerwony i bordo z kolei do blondynek...no chyba, ze nie jesteś eteryczną blondynką a dziewczyną, ktora może sobie pozwolic na zdecydowana czerwien ust (bierz pod uwage i swój temperament i cała stulizacje - m.in. fason sikni) Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 12:24 Dzieki za propozycje. Chyba bede sie sklaniala ku jasnym, kremowym kwiatom z duzo iloscia zielonych dodatkow. Bede odwiedzac kwiaciarnie i probowac samej skomponowac cos ladnego. Zawsze bede wdzieczna za jakies zdjecia. Jak wyczytuje z postow, wiekszosc dziewczyn ma juz wybrane suknie i teraz szukamy dodatkow. Powodzenia dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 12:48 skąd jesteś, Azorku? poniżej kilka propozycji dla Ciebie images.della.com/images/flowers/show_bouquet/28_fp_roses.jpg a80.g.akamai.net/f/80/71/6h/florists.ftd.com/pics/products/W17-3300.jpg images.della.com/images/lbd/slide/jenc_apricotrose.jpg www.bluegrassbride.com/Bouquets/images/bouquet037_jpg.jpg www.miamionlineflowers.com/images/bouquet_1.jpg www.romanticflowers.com/jewel%20(2).jpg www.eaugallieflorist.com/Images/products/HC0_48960.jpg bi.gazeta.pl/im/4/3078/z3078454G.jpg img412.imageshack.us/img412/8226/93b3ae.jpg img150.imageshack.us/img150/4003/alyn3tv.jpg a1000.g.akamaitech.net/f/1000/806/12h//images.theknot.com/Galleries/Bouquets/BQG114x.jpg a1000.g.akamaitech.net/f/1000/806/12h//images.theknot.com/Galleries/Bouquets/BQG047x.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
azorek22 Monia 76 21.02.07, 13:10 Dzieki za zdjecia! Nie jestem z Wroclawia, ale tam wezmiemy slub i zamieszkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Monia 76 21.02.07, 13:11 Szkoda. Mam w Warszawie świetną florystkę, chciałam Cię oddać w jej ręce. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
len-kaa Re: Monia 76 21.02.07, 14:28 Czy mogę prosić o namiary do tej florystki? Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: Monia 76 21.02.07, 15:08 Prosze - pani Boguszewska, kwiaciarnia na Żoliborzu (Wawrzyszew) tel. do kwiaciarni 817 83 05. Kwiciarnia zupełnie niepozorna, ale florystka robi cuda i ma naprawdę sensowne ceny, a do tego jest terminowa. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 21.02.07, 13:37 ja miałam pomarańczowy, ale jestem brunetką, nie wiem, czy dla blondynki nie będzie zbyt "krzykliwy" www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/00db26591b5acdad.html Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: Blondynka, suknia ecru, jaki kolor kwiatow ? 01.04.07, 23:01 jestem blondynką, suknia jest ecru i stawiam na kontrast nie podobają mi się bukiety zlewające się z suknią, będę miała żywe kolory (czerwień, pomarańcz albo ciemny róż- jeszcze nie wiem) Odpowiedz Link Zgłoś