Dodaj do ulubionych

białe zęby

26.02.07, 10:07
Dziewczęta, proszę o radę. Niech chociaż o jeden ton będą jaśniejsze. Używam
różnych past i nicsmile.
Obserwuj wątek
    • monitchka1 Re: białe zęby 26.02.07, 10:12
      Wizyta u dentysty i wybielanie, ale to niszczy zęby, więc sama się na pewno nie
      poddam. Polecam piaskowanie, faktycznie zeby są o ton jaśniejsze. A w dniu
      ślubu możesz przykleić sobie paseczki na zęby, będą ślicznie wyglądały.
      • pomfus3 Re: białe zęby 26.02.07, 10:15
        Paseczki? A co to jest i gdzie sie kupuje, jak wygląda?
        • monitchka1 Re: białe zęby 26.02.07, 10:18
          Paski wybielające (nakleja się na zeby), można kupić w aptekach.
          • monitchka1 Re: białe zęby 26.02.07, 10:20
            biel z paska

Chodzi tu o specjalne paski wybielające. Są one pokryte żelem dentystycznym,
            który zawiera tlen. Ten pierwiastek, w sposób bezpieczny dla szkliwa,
            aktywizuje się i usuwa przebarwienia poprzez ich utlenianie. Po oderwaniu taśmy
            ochronnej pasek wybielający należy nałożyć na zęby i pozostawić go na nich
            przez 30 minut. Niestety, jeden zabieg nie daje oczekiwanego rezultatu, należy
            więc stosować paski wybielające dwa razy dziennie przez siedem dni. Efekt, przy
            właściwej higienie jamy ustnej, utrzymuje się przez pół roku, potem zabieg
            trzeba powtórzyć. Za pomocą pasków nie można dokonać cudów, ale da się
            rozjaśnić szkliwo o dwa-trzy tony, w przypadku powtarzania zabiegu.

Pamiętaj, że po wybieleniu plomby pozostaną ciemniejsze i te, które widać przy
            uśmiechu trzeba wymienić na nowe, jaśniejsze. To bardzo podnosi koszty
            wybielania.
            • monitchka1 Re: białe zęby 26.02.07, 10:26
              Popatrz na allegro, jest mnóstwo preparatów.
              • pomfus3 Re: białe zęby 26.02.07, 10:32
                Dziekuję za wskazówki. Z allegro troszkę się boję;; chiałąm sprawdzone metodysmile
                Pozdrawiam
                • monitchka1 Re: białe zęby 26.02.07, 10:43
                  To idź do swojego dentysty, mają też te paseczki.
                  • karhar Re: białe zęby 26.02.07, 10:57
                    tylko należy pamiętać że ta metoda nie jest najlepsza dla kogoś kto ma np
                    wrażliwe zębysad u mnie niestety ta metoda odpada, po zastosowaniu czegokolwiek
                    wybielającego nawet pasty nie mogę nawet ugryźć jabłkasad( i co robić a takiej
                    sytuacji??? pozostaje chyba tylko piskowanie, na które się z pewnością wybioręsmile
    • a1ma Re: białe zęby 26.02.07, 11:09
      Polecam jednak profesjonalny zabieg w gabinecie dentystycznym, mozesz lizyć na
      wybielenie nawet o dwa tony, a to naprawdę spora różnica.
      Dentysta dobierze preparat i sposób aplikacji do Twoich indywidualnych potrzeb
      tak, żeby było bezpiecznie.
      • aga_kr3 Re: białe zęby 26.02.07, 11:11
        Mój dentysta powiedział,że do tematu wybielana zębów powrócimy jak będę gwiazdą
        filmową - wybielanie strasznie niszczy szkliwo a później żeby jeszcze
        bardziej "piją" kolory i wybielanie należy robić regularnie (a nie jest
        tanie).... zaproponował mi jedynie piaskowanie i usunięcie kamienia smile
        • a1ma Re: białe zęby 26.02.07, 11:47
          Moi dentyści tak mówili 3 lata temu wink
          Teraz nieco zmieniły się dostępne metody i wybielanie nie jest już tak
          szkodliwe dla zebów jak kiedyś. Ja właśnie w przyszłym tygodniu planuję
          pierwszy raz wink
          Efekt ma się utrzymywać do dwóch lat, potem ewentualnie trzeba powtórzyć (alr
          to nie tak, że "trzeba" - po prost zeby będą takie, jak dziś).
        • nionczka Re: białe zęby 26.02.07, 16:03
          Aga, chodzimy do tej samej dentystki??? Moja powiedzial mi to samo.
    • karolin-k a czy przy paskach.. 26.02.07, 11:17
      nie ma takiego problemu, ze szczeliny między zebami nie sa już tak dobrze
      wybielone?
      Bo spotkałam się z taką opinią.
      • a1ma Re: a czy przy paskach.. 26.02.07, 11:48
        Jest. Próbowałam pasków, ale efekt był średni.
        Czego się można spodziewać za kilkadziesiąt złotych? uncertain
    • justyna.e Re: białe zęby 26.02.07, 12:25
      Hej, ja wlasnie jestem w trakcie wybielania pod kontrola dentysty.
      Chcialam sprobowac (jak kazda kobieta chyba) i stad taka decyzja, bo moje zeby
      do tej pory mi nie przeszkadzaly smile
      Zdecydowalam sie na metode najmniej inwazyjna czyli wybielanie w domu.
      Kuracja 21 dniowa.
      Mam dwie specjalne "szyny" na zeby i zakladam je na noc, wczesniej wstrzykuje w
      nie preparat wybielajacy. Preparat dziala od 6 do osmiu godzin. "Szyny" sa
      miekkie i nie przeszkadzaja w spaniu smile
      Zuzylam juz jedna strzykawke preparatu (10% roztwor), od wczoraj uzywam druga
      (16% roztwor) a potem trzecia tez 16-stke.
      Fakt - po zastosowaniu preparatu mam nadwrazliwosc zebow ale bez przesady.
      Normalnie jem, oddycham, pije zimne i cieple napoje.
      Troche gorzej z dieta, bo nie mozna pic sokow owocowych, czerwonego wina, po
      wypiciu herbaty czy kawy trzeba umyc zeby, nie mozna jesc np. marchewki, innych
      warzyw "barwiacych"...
      Czy jestem zadowolona - raczej tak ale go konca kuracji jeszcze dwa tyg wiec
      trudno mowic o efekcie.
      • 123ada Re: białe zęby 26.02.07, 13:18
        Preparat do wybielania - Nite White.
        Można w nim spac, jeżeli wystąpi nadwrażliwośc trzeba zmniejszyc ilośc godzin.
        Używałam go i jest świetny. Wcześniej należy wypiaskowac ząbki u dentysty,
        efekty są widoczne już po 2-3 krotnym uzyciu.
        Zapłaciłam za niego u dentysty razem z piaskowaniem i zrobieniem szyn. ok.800PLN.
        Paczka zawiera 6 dozowników w formie strzykawek oraz pudełko na szyny.
        Jedna strzykawka - doza, starcza na 2-3 wybielania. Preparat starcza na bardzo
        długo, drugą połowę preparatu można użyc ponownie np. po 6 miesiącach.
        • justyna.e Re: białe zęby 26.02.07, 13:56
          123ada - z Twojego opisu wynika, ze to nie ten sam preparat, ktorego ja uzywam.
          • 123ada Re: białe zęby 26.02.07, 14:16
            Byc może to nie ten sam preparat Justyno-e.
            Ale opisałam go szczegółowo i podałam cenę ponieważ moja koleżanka wybielająca
            zęby kupowała u swojego dentysty preparat na sztuki. Za jedną strzykawkę
            -aplikator płaciła 250PLN + dodatkowo piaskowanie i szyny ZGROZA!!!
            Ja za 500PLN (6 aplikatorów + szyna) mam preparat, który nałoże jeszcze
            kilkukrotnie dla podtrzymania jak najdłużej efektu.

Poprzednio omyłkowo napisałam 800PLN za opakowanie
    • gioseppe paski CREST classic whitestrips 26.02.07, 13:36
      ja kiedyś wybielałam tzmi paskami i wybielilam o jakies 2-3 tony

planuje powtorzyc kuracje w czerwcu smile
      koszt kuracji 2 tygodniowej - ok 20$ (kiedys widzialam tez na allegro)

PS. mam wrazliwe zeby i to bardzo - fakt, paski to nieprzyjemne uczucie ale dla
      efektu warto bylo sie nieco pomeczyc
      • kasiad50 Re: paski CREST classic whitestrips 26.02.07, 14:20
        Ja powiedziałam ostanio swojej dentystce, że chciałabym wybielić zęby, żeby do
        ślubu były piękne i lśniące wink
        Na co ona stwierdziła, że gdybym była jej córką to nie pozwoliłaby mi na
        wybielanie sad
        I nie mówiła tego 3 lata temu ale tydzień smile
        • a1ma Re: paski CREST classic whitestrips 26.02.07, 15:42
          Pewnie co dentysta, to opinia.
          Nie da się zaprzeczyć, że wybielanie nie uwrażliwia zebów, bo na pewno tak jest.

Ja akurat znam dość blisko kilkunstu dentystów i wszyscy wybielają sobie lub
          planują wybielić zeby. Pacjentów oczywiście informują o ewentualnych
          niedogodnościach, ale sami, mając ich świadomość, decydują się na zabieg mimo
          to - jak dla mnie to najlepszy argument za wybielaniem wink

A moje szyny już się robią, za tydzień je odbieram i za dwa powinnam mieć już
          piękne ząbki smile
          • gioseppe Re: paski CREST classic whitestrips 26.02.07, 17:11
            > Ja akurat znam dość blisko kilkunstu dentystów i wszyscy wybielają sobie lub
            > planują wybielić zeby. Pacjentów oczywiście informują o ewentualnych
            > niedogodnościach, ale sami, mając ich świadomość, decydują się na zabieg mimo
            > to - jak dla mnie to najlepszy argument za wybielaniem wink

mnie przekonało to samo wink
            dlatego wybielilam :p
      • 3poziomka123 Re: paski CREST classic whitestrips 19.01.15, 10:51
        u mnie kuracja paskami wybielającymi spowodowała duży ból i zęby stały się nadwrażliwe więc trzeba uważać z kupnymi preparatami.. dopiero przekonałam się do białej perły ale do nowego systemu 5dniowego, nie wiem jak starsze kuracje ale obyło się bez większych komplikacji z fajnym efektem
        • kaga9 SPAMER 19.01.15, 14:03
          forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pelna=tak&pageNumber=1&query=&author=3poziomka123&title=&forum=
          Dzięki, już wiadomo, że polecana kuracja to badziew.
    • memphis90 Re: białe zęby 26.02.07, 14:53
      Niestety jest tak, ze wszystkie metody wybielania chemicznego niszczą szkliwo.
      No, chyba, ze mówimy o piaskowaniu zębów- ale ta metoda tylko usuwa osady (np.
      kamień, przebarwienia od kawy czy wina) z powierzchni szkliwa, a nie zmienia ich
      naturalnego odcienia. Stosunkowo bezpieczne są lampy- nowosć na rynku. Ja
      planuję sobie zafundować- moja mama jest stomatologiem i niedawno taką kupiłasmile
      Dotychczas nie chciała nawet słyszeć o wybielaniu chemicznym, ale lampa podobno
      jest bezpieczna i niezwykle skuteczna (widziałam efekty na zębach mojej
      rodzicielki).
    • ala-81 Re: białe zęby 26.02.07, 15:14
      mam suknię ecru więc się nie przejmuję ;P hihi
    • karolin-k Re: białe zęby 26.02.07, 16:40
      ja tez się spotkałam z opinią, ze kazde wybielanie zębów niszczy szkliwo
      moja dentystka tez mi odradziła piaskowanie, itp
    • katje1 Re: białe zęby 26.02.07, 16:40
      Jeżeli masz osad na zębach po kawie i herbacie to może by tak pić przez rurkę? Co o tym myślicie, sama się zastanawiam
      • hanwar Re: białe zęby 26.02.07, 19:37
        mam nadzieję,że przynajmniej większość z Was ma zęby w dobrym stanie (tzn.bez
        ubytków, itp)i wybielanie jest tylko fanaberią lub chęcią lepszego wyglądu ->
        samopoczucia, a nie jak statystyczny Polak z tyłu zgniłe korzenie, a z przodu
        chęć filmowego uśmiechu
    • slodkazuzia Re: białe zęby 28.01.15, 10:48
      Najlepiej poprosić o radę dentyste. On się zna na rzeczy.
      • lenka11211 Re: białe zęby 29.01.15, 19:04
        warto spróbowac z białą perłą, mi bardzo pomogła i nic mi się z zbębami nie stało, ale faktycznie,l jeśli masz wrażliwe zęby lepiej o to spytac stomatologa
    • microbot12 Re: białe zęby 29.01.15, 21:53
      Może to wina kości i nic z tym nie zrobisz.. zawsze możesz to ukryć używając ciemniejszych odcieni szminek, które optycznie dadzą mocny kontrast między zebami a kolorem ust smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka