Dodaj do ulubionych

bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY

01.03.07, 17:43
jak wyglada????
mam juz zaswiadczenie o odbytym przygotowaniu do bierzmowania.
co mam dalej z tym robic i czego sie spodziewac???
trzeba cos placic????
Obserwuj wątek
    • misumi Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY 01.03.07, 17:49
      A gdzie załatwiałas "papierek" ze masz odbyte przygotowania? Potrzebuje to
      załatwić dla narzeczonego tylko nie wiem gdzie się udać
      • zanahorka Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY 01.03.07, 23:13
        Misumi jutro nauki będzie prowadził proboszcz, pogadajcie z nim po naukach,
        jest bardzo w porządku smile byłam u niego w tej samej sprawie i nie było
        problemu. Nie wiem czy ma znaczenie z jakiej jesteś parafii, ja od niedawna
        należę do jego parafii i dostałam zaświadczenie "od ręki" z przykazem, że w
        ramach przygotowania mam przeczytać fragment Biblii.
        Pozdrawiam
        • misumi Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY 02.03.07, 12:40
          Naprawdę???
          Spytam może da się to jakoś załatwić.
          Podawałas jakiś powód?
          dzięki
          • zanahorka Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY 06.03.07, 10:28
            O nic nie pytał smile Jak rezerwowaliśmy termin w kościele to zostawiliśmy swoje
            numery telefonu i ksiądz powiedział, że proboszcz się ze mną skontaktuje w
            sprawie bieżmowania. Po kilku dniach zadzwonił proboszcz i powiedział, żebym
            przyszła do niego do kancelarii. Nie pytał dla czego nie mam bierzmowania tylko
            wypisał mi świstek i kazał przeczytać fragment Biblii.

Pytałaś? Udało się?

Pozdrawiam
    • zaba002 Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY 02.03.07, 14:01
      Bierzmowanie na placu odbywa się w każdy piątek oprócz pierwszego piatku
      miesiąca. Idziesz ze świadkiem do dolnego kościoła. Musicie tam być na godzine
      18:00. Ksiądź bedzie Wam tłumaczył jak bierzmowanie się odbywa, rozda Wam
      kartkę do wypełnienia. Wczesniej muszisz iść do spowiedzi. O godzinie 19:00
      odbywa sie msza na której jest właściwe bierzmowanie. Jeśli nie wyspowiadasz
      się wcześniej bedziesz miała czas podczas mszy. Na kartce zezwalającej na
      bierzmowanie jest miejsce na wpis o spowiedzi. Po mszy otrzymacie kartkę ze
      steplem o odbytym bierzmowaniu. jak ja byłam dwa tygodnie temu to było dużo
      ludzi. Pozdrawiam
      • misumi zaba002 02.03.07, 14:43
        A "świstek" że nauki do bierzmowania się odbyło kiedy się pokazuje?
        • zaba002 Re: zaba002 02.03.07, 14:47
          Papierek pokazujesz pod koniec spotkania. Ustawiacie się w kolejce wink)
          • misumi Re: zaba002 02.03.07, 14:51
            dzięki
            Niestety najpierw gdzieś ten "papierek" trzeba uzyskać wink hmm
            • zaba002 Re: zaba002 02.03.07, 14:54
              O ile sie orientuje kursy na bierzmowanie organizowane sa w czterech kościołach
              w warszawie. Jednym z nich jest kościół na ul. Chełmskiej.
              • misumi Re: zaba002 02.03.07, 14:58
                Wiem juz się dowiadywałam, niestey wszędzie to aż 10 spotkań a mój narzeczony
                niestety ma taką pracę że wątpię aby udało mu się być na wszystkich i juz sama
                nie wiem co robić...
                • eleonorka2 Re: zaba002 05.03.07, 14:44
                  Bierzmowanie

Cześc czytałam Twojego posta, mam podobny problem z uzyskaniem zaswiadczenia,
                  udało Ci się jakośc rozwiązać problem
                  • freshbratek Re: zaba002 05.03.07, 17:26
                    w trakcie jestem....
    • anna_pietrzak1 Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY-uczestniczyłam! 06.03.07, 10:44
      byłam świadkiem u mojego chłopaka na bierzmowaniu na Pl. Trzech Krzyży. Odbywa
      się to w każdy piątek oprócz chyba ost. piatków miesiąca. Trzeba przyjść chyba
      godzinę przed ceremonią która jest o 19. Spotyka się wtedy ksiądz ze wszystkimi
      chętnymi w sali na dole kościoła(a są naprawdę tłumy) i mówi jak to wszystko
      wygląda i co trzeba mówić. Oczywiście potem zbiera od wszystkich przed mszą te
      zaświadczenia o odbytym kursiei podaje się wtedy też nazwisko świadka którego
      się wybrało. Mój narzeczony potrzebował ode mnie żaswiadczenia że mogę być
      świadkiem u niego na bierzmowaniu. Takie zaśw. brałam od siebie z parafii.
      Trzeba być po spowiedzi. Potem jest msza, na końcu mszy sakrament
      bierzmowania , mówisz jakie imię wybierasz, dostajesz od ręki już wypisane
      zaśw. o bierzmowaniu i idziesz do domu. Ot i cała ceremonia.Nic się nie płaci!
      • gosiaf88 Re: bierzmowanie na PLACU 3 KRZYZY-uczestniczyłam 21.03.07, 14:01
        witam,
        tez będę świadkiem bierzmowania mojego narzeczonego i mam pytanie, na które nikt
        do tej pory nie jest w stanie udzielić mi odpowiedzi, a mianowicie czy oprócz
        zaświadczenia, że mogę być świadkiem muszę mieć też zaświadczenie, że byłam u
        spowiedzi? bardzo proszę o odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka