Dodaj do ulubionych

bukiet z tulipanów

15.03.07, 13:21
Witam, zdecydowałam się na bukiet, gdzie głównym kwiatem bedzie tulipan (ślub
w maju). Cała wiązanka ma mieć kolor ciemno-soczysto-pomarańczowy. Czy któraś
z Was ma zdjęcie podobnej wiazanki? Byłabym wdzieczna za podesłanie...Z góry
dzięki!
Obserwuj wątek
    • ozi29 Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 13:27
      Bukiety z tulipanów są piękne, szczególnie z tych o żywych kolorach!!!
      Moja kuzynka miała czekoladowe (jasne, ciemniejsze) tulipany, pomieszane ze
      złotymi akcentami, wyglądało to cudownie, niestety fotek nie mam w pracy! Ale
      muszę Ci powiedzieć, że nie trzymały się za długo, niestetysad
      • panna_mysza Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 13:40
        Witaj,

Zaintrygowala mnie ta wiazanka. Czy poza praca masz moze chociaz jedno zdjecie,
        ktorym moglabys sie podzielic? bardzo by mi zalezalo, zeby moc zobaczyc ten
        niezwykly bukiet.
        • ozi29 Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 13:57
          Właśnie nie pamiętam, ale jak tylko wrócę do domu, to zobaczę! Z tym, że dziś do
          24 jestem w pracy, bo mam dyżur sad
      • moniqua15 Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 14:50
        Florystka zapewnia mnie, że świeże tulipany, trzymane w chłodzie i nie
        wstawiane do wody, powinny wytrzymać do wieczora. Ja planuję sesje ok 14.00,
        slub dopiero o 19.00, a potem to juz mi na tych kwiatach nie zalezy smile)
        Prosze, powiedz mi, jaki to był miesiąc (może bardzo upalny dzień?), a może
        wstawiła je do wody i się za szybko rozwinęły???? tego sie własnie
        obawiam...Ale ja uwielbiam tulipany....
        • ozi29 Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 14:53
          To był maj tamtego roku, bardzo ciepły zresztą sad ślub był na 16, po wyjściu z
          kościoła jeszcze się trzymały, ale na sali około godziny 19 bukiet po prostu
          oklapł! Właśnie, że te tulipany nie stały w wodzie i były takie, jakby to ująć,
          jak nie rozwinięte smile fakt faktem, wyglądały na początku PIĘKNIE!!!
          • ozi29 Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 14:54
            Tylko, że wiesz, możliwe, że narzeczony coś sknocił jak je odebrał tongue_out
    • ma-la Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 14:03
      Witam! Mnie rowniez bardzo podobaja sie tulipany i bardzo chcialabym miec z
      nich bukiet slubny, ale powstrzymuje mnie fakt, ze to nietrwale kwiatki.Tym
      bardziej, ze mamy sesje w plenerze dopiero dwa dni po slubie.
      • sowasan Re: bukiet z tulipanów 15.03.07, 16:03
        Ja miałam ślub 30 kwietnia. Bardzo chciałam mieć bukiet z tulipanów. Okazało
        się, że w kwietniu i w maju tulipany są, lecz ich łodyżki są znacznie słabsze,
        niż na początku wiosny. Razem z florystką zdecydowałyśmy się na bukiet z
        kwiatów mieszanych, w których tulipany miały być miłym dodatkiem. I
        rzeczywiście - tulipany są mało wytrzymałe, nie znoszą zmiany temperatur,
        łodyga łatwo się wygina, a kwiaty szybko gubią płatki. Weź pod uwagę fakt, że
        tulipany zostaną zakupione kilka dni wcześniej. Na pewno nie trafią do bukietu
        prosto z ogrodu, czy targu kwiatów. Cieszę się, że odpowiednio wcześniej
        florystka uprzedziła mnie o "kondycji" tulipanów. Może warto zastanowić się nad
        innym rozwiązaniem? Ja nie miałam swoich ulubionych tulipanów, musiałam również
        zrezygnować z hiacyntów, które miały zdobić stoły, ale zarówno bukiet, jak i
        wszystkie kompozycje wyglądały pięknie, a ja nie musiałam się stresować, że pod
        koniec wesela wszystkie kwiatki zgubią płatkismile Niestety najlepsza pora na
        bukiety z tulipanów to luty i marzec.
        • talula19 Re: bukiet z tulipanów 16.03.07, 07:56
          Wszystko zależy od tego, jak kwiaty zostaną przygotowane, floryści mają swoje sposoby (watowanie, drutowanie) na to, by kwiaty długo się trzymały. Pytałam o tulipany kilku florystów i mówią, że wbrew pozorom tulipan jest dość trwały,a świeży i odpowiednio przygotowany, długo wytrzyma, jedynym jego minusem jest to, że szybko rośnie, dlatego bukiet może zmieniać kształt i może lepiej nie łączyć go z innymi kwiatami.

Poniżej przepis na bukiet z tulipanów:

erodzina.pl/artykuly/bukiet_tulipany.html
          • sowasan Re: bukiet z tulipanów 16.03.07, 09:10
            To prawda, po kilku godzinach tulipany wystawiły "główki" ponad inne kwiaty.
            Wprawdzie, nie zniszczyło to luźnej kompozycji mojego bukietu, ale rzeczywiście
            tak byłosmile
    • zemfiroczka Re: bukiet z tulipanów 16.03.07, 08:35
      img90.imageshack.us/img90/9325/callasandtulipsdj0.jpg
      • slunko Re: bukiet z tulipanów 16.03.07, 09:32
        a ja sie zdecydowalam na taki:
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d21c7d8d9adb57b6.html
        • monia19801 Re: bukiet z tulipanów 16.03.07, 10:28
          ten jest piekny:
          www.flickr.com/photos/51366190@N00/252226506/
          i ten:
          www.bloomflowers.com/images/Events/Weddings/Bouquets/TulipBouquet1.jpg
          • mam6lat Re: bukiet z tulipanów 17.03.07, 15:21
            bukiety z tulipanów "na własnych łodygach" niestety maja bardzo grube "uchwyty",
            dlatego czasami lepiej wykonac je innymi technikami
      • anula133 Re: bukiet z tulipanów 17.03.07, 16:17
        prześliczny ten bukiet
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka