Dodaj do ulubionych

Niskie koszty

15.03.07, 20:42
Wszystkie koszty związane ze ślubem-
suknia,obrączki,opłaty,poczęstunek,kamerzysta,itd. nam zmieszczą się
maksymalnie w kwocie 5 000 tys. złotych. Nie wiem jak innym wychodzą kwoty
powyżej 10 tys. smile
Obserwuj wątek
    • ozi29 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:33
      smile))))))))))))

Boszszszsze za 5 tysięcy? na ile osób?
      • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:36
        Ok.20 smile
    • kamelia04.08.2007 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:36
      mi wyjdzie powyżej 30 tys., wesele max 80 osób, warszawa. dziewczyny, które
      znają ceny warszawskie wiedza na pewno, że przy tej kwocie przepychu nie będzie.

kazdy wie, ze ceny róznia sie zaleznie od miejsca, jak ci jeszcze video robi
      kolega, samochód tez pozyczysz od znajomych, a zamiast wesela masz lampkę
      szampana to może sie zmieścisz w 5 tys.
      • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:39
        No na pewno w Warszawie jest dużo drożej niż w mojej malutkiej miejscowości...
        Ale miejsce ślubu jest tak śliczne,że fakt,że mamy do niego 300 km nic nie
        znaczysmile Video robi kamerzysta zawodowy. No a auto bierzemy od rodzinki.
        • kamelia04.08.2007 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:46
          to ci zazdroszczę, bo mnie wnerwia to, że na hasło ślub wszystko jest dziesięć
          razy droższe.
          wszystko tez musze wynająć (kamera, zdjecia: planer, studio, reportaż, kwiaty,
          samochód nawet, zwykła toyotę).
          najważniejszy jest efekt koncowy a nie rachunki wysokie poprzyczepiane, żeby
          pokazać jak sie strasznie wykosztowałam. pozdrawiam
          • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:49
            Wiem,że każda instytucja zdziera na ślubie,bo to jedyna (przynajmniej w teorii)
            taka impreza. My przy załatwianiu np.fryzjera czy sukni nie mówiliśmy,że to na
            ślub. Sukni i tak nie chciałam całej białej tylko z kolorowymi dodatkami,wiec
            nie trzeba było informować,że chcemy ślubną,a fryzjerowi opisałam o jaką
            fryzurę mi chodzi,ustaliłam zapłatę i nie powiedziałam na jaką to okazjęsmile
            Trzeba troszkę kombinować,zwłaszcza kiedy nie ma się za dużo pieniędzy,a za
            zaoszczędzone w ten sposób pieniądze chcemy wyjechać w lepszą podróżsmile
            • agnrek Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:52
              Mało - albo oszczędzaliście na wszystkim na maksa albo takie niskie ceny są w
              Waszej miejscowości. Owszem, pewnie można zrobić wesele po kosztach, ale nie
              każdy z nas chce aż tak się szczypać, chce odrobinki szaleństwa w tym dniu, więc
              dlaczego nie?
              • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:55
                Raczej połączenie tego,o czym piszesz,oboje jesteśmy z małych miejscowości i
                oboje staraliśmy się,by wszyskto tanio wyszło. Jednak na szaleństwo też mamy
                miejsce i pieniążki smile Choć przy naszej wizji tego dnia nic dziwnego,że udaję
                nam się w miarę tanio to zorganizować .
      • agnrek Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:53
        Zgadzam się, my rok temu na 55 osób wydaliśmy 27 tysięcy i też wszystko w
        rozsądnych cenach, bez fajerwerków.
        • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:56
          Nom,gdyby to wszystko co zapłaciliście przeliczyc na naszą liczbę gości,to nie
          ma wielkiej różnicysmile
          • ashton Re: Niskie koszty 15.03.07, 21:58
            hyhy, powinnam założyć wątek "wysokie koszty", bo przebija mnie tylko niejaka
            pani Kolano wink
            • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 22:00
              Wiesz,jeśli kogoś stać i ma marzenia by ten dzień był "z pompą" to niech wydaje
              mnóstwo pieniędzy. Kazda z nas ma swoje marzenia i niech je realizuję. Mam
              nadzieję,że z tych 5 tys.coś jeszcze przywieziemy. W ogóle my słyniemy wśród
              znajomych z oszczędzania. Dobrze,że oboje tacy jesteśmy smile
              • ashton Re: Niskie koszty 15.03.07, 22:04
                Na co dzień też jestem oszczędna. Przy okazji wyboru sukni dla koleżanki dla
                żartu też jedną przymierzyłam. Spodobała mi się. Nic to, że kosztowała 2 moje
                pensje prawie... i się zaczęło szaleństwo wink
                • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 22:06
                  Mi udało się zamówić suknię za 500 zł (szyta na zamówienie,z rękawiczkami i
                  szalem)
              • kamelia04.08.2007 Re: Niskie koszty 15.03.07, 22:08
                poniżej pewnych kosztów po prostu nie da sie zejść. ceny sa takie jakie są,
                wynegocjowac sie więcej nie da.
                mój business plan uważam, że jest rozsądny bo szopki odstawiac nie lubię.
                rozpiętość cen usług weselnych jest ogromna i nie mozna tak łatwo mówić, że
                ktos jest bardziej razrzutny a ktoś inny bardziej oszczędny
                • krysti27 Re: Niskie koszty 15.03.07, 22:10
                  Nie,po prostu oszczędzać można na miarę możliwości, ważne jest miejsce
                  ślubu,miejscowość no i ogólnie koszta. Z jakiegoś minimum nie da się zejść,no
                  ale różne miasta mają różne cenniki-na szczęście smile
    • magdaksp Re: Niskie koszty 15.03.07, 23:34
      podliczylam wszystko i wyszlo mi okolo 4 tys,kolacje robimy na 30 osob,wiec
      jednak da sie tanio
      • zaczarowana13 Re: Niskie koszty 15.03.07, 23:38
        Mozna tanio...mysle ze gdybysmy robili obiad spokojnie dalibysmy rade sie
        zmiescic w 4 tys...bedzie jednak wesele za prawie 20 tys.
        • ashton Re: Niskie koszty 15.03.07, 23:42
          Tanio czy drogo, co za różnica? najważniejsze żebyście mieli piękne
          wspomnienia smile
          • krysti27 Re: Niskie koszty 16.03.07, 06:53
            Mam nadzieję,że takowe będą...
            Jejku,jak ja się boję tego dnia...
            Coraz mniej czasu a coraz większe nerwy... Kurcze,nie wiedziałam,ze ze mnie
            taki tchórz smile
        • krysti27 Re: Niskie koszty 16.03.07, 06:52
          A nam się udało,bo amy teraz post no i dla rodzinki jest wytłumaczenie,że nie
          możemy zrobić wesela. Najważniejsze,że my tego nie chcieliśmy. Ale skoro masz
          takie marzenie,to cieszę się,że kasy wam na to wszystko wystarczysmile
      • krysti27 Re: Niskie koszty 16.03.07, 06:51
        Cieszę się,że i Tobie udało się wszystko tanio załatwić. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka