Dodaj do ulubionych

piekne plecy i ramiona :)

22.03.07, 12:50
Dziewczyny mozecie doradzic mi co zrobic z pleckami po zimie? Od cieplych
swetrow tu i owdzie powyskakiwaly krostki.. Moze kosmetyczka na to cos
poradzi? Jesli tak, to podajcie nazwe zabiegu i adres (Wawa). A moze znacie
jakis dobry peeling ktorym bede mogla doglebnie oczyszczac skore zeby juz nic
nie wyskoczylo? Plamki moze wyrownaja sie na solarium Slub juz niedlugo a
suknia jednoczesciowa, z odkrytymi ramionami..
Obserwuj wątek
    • aga_kr3 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 12:52
      Plamki na pewno na solarium sie nie wyrównają a jedynie zrobia bardziej
      widoczne, polecam zrobienie mikrodermabrazji w salonie kosmetycznym.
    • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:40
      solarium? jestes kamikadze czy co? bedziesz wygladała nienaturalnie, a pryszcze
      ci potem wyjdą wielkie jak krowy, o wysuszeniu skóry i takich detalach jak
      zmarszczki nie wspomnę.
      mikrodermabrazja albo kwasy, to może pomóc
      • anusiaczek87 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:54
        bez przesady nie bede chodzic 50 rzy po 20 minut wink po prostu pojde trzy czy
        cztery razy w miesiacu zeby podrasowac moja ciemna karnacje smile
        • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:02
          jak masz ciemna karnację, to po co ci solarium, bedziesz wyglądać jak ww. sucha
          śliwka, bo cie szybko złapie.
        • andziashea Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:04
          Chcesz wyglądać jak skwarka tudziez jedna forumka?
          • przytulskaster Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 18:14
            dziewczyna chce wiedzieć co radzicie na plecy a nie czy ma iść do tego solarium
            czy nie. Niech idzie. Nic się nie stanie jak nie przesadzi. Opalanie pomaga w
            usunięciu krostek. Niezależnie od tego potrzebny jest głęoki peeling (np. u
            kosmetyczki) no i solidne nawilżanie.
            piękniej kobieto smile
            • mayagaramond Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 18:51
              przytulskaster napisała:

> dziewczyna chce wiedzieć co radzicie na plecy a nie czy ma iść do tego solarium
              >
              > czy nie. Niech idzie. Nic się nie stanie jak nie przesadzi. Opalanie pomaga w
              > usunięciu krostek.

No wlasnie nie pomaga. Przy opalonej skorze ich moze az tak nie widac, ale to
              nie zanczy, ze ich nie ma albo, ze skora jest wyleczona.
              Przy krostkach nie robi sie glebokiego peelingu, skora musi byc wyleczona.
              • przytulskaster Re: piekne plecy i ramiona :) 23.03.07, 08:50
                no widzisz.. a mi pomoaga.. i jedno i drugiesmile
    • gioseppe Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:44
      a ja ci proponuje po prostu nie drapac pleckow, pic duzo wody i swiezych sokow
      bo poprawiaja stan cery i absolutnie nie idz do solarium
      • mayagaramond Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:52
        Podpisuje sie, przy problemach ze skora nie wolno chodzic do solarium, opalanie
        tez jest niewskazane. Przez opalenizne masz co prawda wrazenie, ze stan skory
        sie poprawil, ale tylko to zludzenie optyczne...
    • zaba002 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:49
      A ja polecam solarium smile oczywiście zacząć w miare wcześnie około 2 miesięcy
      wczesniej po około 5-7 minut. Ja po solarium nie mam w ogóle krostek a już
      jestem ładnie brązowa.

src="abcslubu.pl/suwak/11_28_2006_5_5_2007_21.png" alt="ślub, wesele"
      border="0"></a>
      • gioseppe Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:52
        mam nadzieje ze probowalas kiedys i zdajesz sobie sprawe jak zareaguje Twoja
        skora PO "ODSTAWIENIU" solarium smile

wiekszosc osob ma pozniej niezle jazdy ze skora.
        z wysypem włącznie.
        • aga_kr3 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:58
          Dokładnie smile skóra jest ładna przez 2-3 dni a później "wywala" na powierzchnię
          wszystko co najpaskudniejsze. Przez opalanie skóra robi się grubsza i wszystko
          co pod nią nie może się swobonie wydostać, kumuluje się i pojawia w formie
          mniej lub bardziej ropnych wyprysków.....łeeeeee nesmaczne aż wink
          • marteczka24 polecam zabieg na dekolt i plecy! 23.03.07, 01:47
            1) przy korzystaniu z solki nie mozna robić głębokich peelingów (kwasów)
            2) jakaś nowa dieta, soki itp. może dać nieoczekiwane nowe problemy
            3)jeżeli ktoś korzysta z solarium - nie widzę powodu aby kilka razy w solarium
            miałoby zaszkodzić.
            4) a jeśli chodzi o problem krostek to polecam kilka zabiegów na ciało u
            sprawdzonej kosmetyczki i tona będzie wiedziała jak nam pomóc tylko musimy jej
            zaufać (ale nalezy zrobić to odpowiednio wcześniej)
            Ja tak zrobiłam bo miałam taki sam problem i rezultatem jestem zadowolona.
            Ja na szczęscie jestem "posiadaczką" kosmetyczki, której moge powierzyc swoje
            ciało.

życze udanych przygotowań
      • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 13:57
        ja tez polecam solarium jeżeli:
        1. chce sie wygladać jak sucha śliwka,
        2. chce sie mieć wielkie pryszcze po zaprzestaniu smażenia sie w solarium.
        • zaba002 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:01
          JA polecam tylko na ślub. Chyba raz w życiu można sobie na to pozwolić.
          • mayagaramond Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:04
            Po to, zeby po slubie wygladac jak maszkaron?
          • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:11
            w szczególności na własny slub nie robilabym sobie takiej krzywdy.

za 5 lat po solarium wyłażą zmarszczki jakbys całe życie pracowała w polu.
            kusząca propozycja
            • aska90 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:16
              Hm, w ramach wakacyjnej pomocy rodzinie na wsi nieraz pracowałam w polu i
              zapewaniam cię, że żeby się spalić, trzeba się bardzo o to postarać. Mnie się
              ani razu nie udało przez kilkanaście latwink) O innych defektach skóry też nie
              wiem, moze po 40. roku zycia mi wyjdą. Kto wiewink)
              • ashton Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:18
                To pewnie od skóry zależy, mi się udało raz w życiu spalić - hiszpańskie
                słońce, w działaniu sto razy gorsze od hiszpańskiej muchy. Trzy razy mi skóra
                schodziła wink na szczęście bez blizn.
              • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:32
                napisałam: jakbyś całe życie pracowała w polu.

defekty skóry wyjdą po 40. roku życia, niektórym wychodza juz po 30.
                dermatolodzy trąbią, że słonce, solarium pomagają w powstaniu zmarszczek.

Jeżeli komus zależy, żeby do dnia slubu wyglądac ładnie, a potem barchany,
                włosy dęba i twarz poorana zmarszczkami, coz ma prawo do tego.
                • aga_kr3 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:35
                  Poza tym solarium szybciej niszczy skórę (a dokładnie kolagen) niż słońce)...
                  • aska90 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:38
                    Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości.
                • aska90 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:38
                  > napisałam: jakbyś całe życie pracowała w polu.
                  Masz rację, nie doczytałamwink

> defekty skóry wyjdą po 40. roku życia, niektórym wychodza juz po 30.
                  Dlatego czekam na 40. Po 30 nie wyszływink)

> Jeżeli komus zależy, żeby do dnia slubu wyglądac ładnie, a potem barchany,
                  > włosy dęba i twarz poorana zmarszczkami, coz ma prawo do tego.
                  Hm, a potem się dziwi, ze mąż zezuję w stronę niebarchanów.
    • aga_kr3 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:10
      Jeżeli już się tak upierasz przy tej opaleniźnie to zdecydowanie polecam ZIEMIĘ
      EGIPTU firmy LAVERTU, nadaje piękny opalony kolor a przy tym jest lecznicza.
      Jest stosunkowo droga - ok.120 zł,ale wystarcza na ponad 2 lata smile Sama jej
      używam już chwilę i jestem zdziwiona efektami leczniczymi a i kolor
      rzeczywiście piękny nadaje smile
      • misumi aga_kr3 22.03.07, 14:43
        Możesz napisac o tym coś więcej?
        Jak się używa, gdzie można kupić itp
        z góry dzięki
        • aga_kr3 Re: aga_kr3 22.03.07, 15:22
          Więc tak...kiedyś tam słyszałam o takim produkcie jak ziemia egiptu, póxniej o
          tym zapomniałam, do momentu pójścia do kosmetyczki. Zapytałam co powinnam
          zrobić,aby ładnie wyglądać do ślubu - powiedziała "po pierwsze przestać
          korzystać z solarium" wink. I tu wspomniała właśnie o pudrze o którym mowa - są
          dwie firmy Bi-Kor i Lavertu (Avon odpada, to zupełnie inna półka kosmetyków,
          nie są lecznicze przede wszystkim). 4 na 5 kosmetyczek poleca Lavertu - ma
          ładniejsze opakowanie, ładniej pachnie - ale to chyba nie o to tu chodzi - ma
          lepsze właściwości lecznicze i jest w 3 odcieniach (Bi-Kor tylko w jednym).
          Najjaśniejszy jest dla kobiet o urodzie skandynawskiej, średni dla efektu
          złocistej opalenizny a najciemniejszy dla mulatek. Używa się go następująco -
          nakłada się na pędzel kolistymi ruchami i takimi też na policzka. To co
          nałożymy na policzka powinno nam wystarczyć na pokrycie połowy twarzy (również
          kolistymi ruchami), nie zapominając o płatkach uszu, szyji i dekolcie. Należy
          bardzo uważać, ponieważ puder brązowieje na twarzy dopiero po 2-3 minutach - ja
          za pierwszym razem zrobiłam z siebie indiankę wink
          Jeżeli chodzi o zakup.... na allegro tego nie spotkałam, widziałam gdzieś na
          innej stronie, nie pamiętam już jakiej, ale ja kupiłam w sklepie z akcesoriami
          fryzjerskimi. Zapłaciła 118 zł. Opakowanie jest granatowe z 3 złotymi
          paseczkami i pędzelkiem w środku.
          Goraco polecam wszystkim z problemami skórnymi bądź też bez, chcącym uzyskać
          efekt pięknej opalenizny, bądź tylko jako róż na kości policzkowe. Ja używam go
          bez podkładu pod spodem,zeby dać mu się wykazać właściwościami leczniczymi smile
          • gioseppe a jakie właściwości lecznicze ma ten kosmetyk? 23.03.07, 08:41
            a jakie właściwości lecznicze ma ten kosmetyk?
            na razie znamy tylko jedną właściwość - brązuje twarz wink
            • aga_kr3 Re: a jakie właściwości lecznicze ma ten kosmetyk 23.03.07, 20:40
              Ziemia Sloneczna to kosmetyk naturalny, wydobywajacy blask slonecznej cery. W
              jednym produkcie zawarto: mineraly, jedwab, witaminy podtrzymujace kondycje
              skory, dzialajace pielegnacyjnie przy kazdej karnacji i roznych cerach
              alergiczno-problemowych. Czeste uzywanie ziemi slonecznej zdecydowanie poprawia
              i normalizuje funkcje skory.
              Dzialanie:
              W krotkim czasie pozwala na uzyskanie zdowego i pogodnego wygladu przez nadanie
              skorze swietlistego koloru slonecznej opalenizny oraz zatuszowanie niewielkich
              niedoskonalosci skory. Wykonany makijaz jest lekki, naturalny i nie zatyka
              porow. Utrzymuje sie na twarzy przez caly dzien, nie przemieszcza sie, nie
              zbija sie w plamy, nie ma zjawiska zaciekow (lzy lub deszcz).
              Poza efektem upiekszajacym posiada rowniez walory odzywcze i ochronne dzieki
              bogatemu zestawowi skladnikow niezbednych do prawidlowego funkcjonowania skory:
              -krzemiany, mika, magnez
              -naturalne tluszcze, olej jojoba, maslo karite
              -jedwab
              -wyciag ze skrobi kukurydzianej
              -witamina E

....chyba wystarczy wink
              ....nie zeby reklama smile
      • kamelia04.08.2007 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 14:45
        też mam aegiptische erde i jestem zadowolona, słyszałam od koleżanek, że kulki
        brązujące avonu są super.
    • zwierzatko_mojej_mamy Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 15:11
      a ja bym ci na tydzień - dwa zaproponowała mniej drastyczna zmianę, jeśli to
      niewielkie krostki smile i masz jeszcze chwilke na wyprobowanie

polecam 2 litry wody dziennie, gąbkę prawie "rysującą karoserię" + jakiś żel do
      ciała - ja używam dove - nie pamiętam jaki wink i ostatnie moje odkrycie - dove
      summer glow www.jakobieta.pl/index.php?id=357&tx_jppageteaser_pi1[backId]=6
      taki słabiutki samoopalacz - używam go od tygodnia (nie w celach
      antykrostkowych) - ale wszystkie krostki poznikały, nawet takie z ramion, które
      do tej pory miały wszystkie stosowane przez mnie preparaty w głębokim poważaniu
      wink - dove opala baaardzo delikatnie i raczej rzeczywiście rozświetla - żadnych
      zacieków, chociaż ten zapach samoopalacza czuć jednak przez chwilę.

spróbuj, może pomoże wink
      pozdrawiam

suwaczek
    • golinda Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 15:24
      na krostki na plecach najlepszy jest Davercin - niestety na receptę, ale w
      niektórych aptekach sprzedają bez
      tylko ostrzegam - to dosyć mocne i na twarz bym nie polecała
      no i codziennie peeling
    • nombrilek Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 15:25
      A ja przeciwnie do poprzedniczek polecam solarium. Ja wczesniej nie chodziłam
      na solarium, prawie nigdy, teraz od miesiąca zaczełam ze względu na slub, a tak
      wczesnie ponieważ również miałam krosty na plecach. Chodze raz na tydz na 7, 8
      minut, więc raczej nie przesadzam, a ostatnio nawet prawie 3 tyg nie byłam, i
      nic spowrotem mi nie powyskakiwało. Ale pewnie to zależy od skóry i co na kogo
      działa.
      • mayagaramond Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 17:19
        Jak ma sie krostki to nie mozna robic mechanicznego peelingu, bo sie
        porozdrapuje krostki. Mozna robic enzymatyczny.
        • anusiaczek87 Re: piekne plecy i ramiona :) 22.03.07, 19:56
          dzieki dziewczyny za rady smile
    • uccellino Proponuję peeling Jadwigi w Therapia Nova... 23.03.07, 16:42
      ...na Smolnej, tylko biegusiem, bo jak się zacznie słoneczna pogoda, to Ci tego
      nie zrobią. Ja już po smile)) Zresztą trzeci czy czwarty raz w życiu (efekt
      utrzymuje się do dwóch lat - u mnie przynajmniej), ale pierwszy raz z taką
      konkretną intencją smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka