niunia9615 23.03.07, 09:00 co myslicie o daiademie zamiast welonu czy kwata we włosach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:03 ja miałam - to jedyna ozdoba we włosach jaka wg mnie pasowała do mojej sukni i uważam, że: albo welon albo kwiatek albo diadem Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:05 pewno ktoś sie zaraz oburzy, ale co mi tam , wg mnie to jest tandetne, i kojarzy mi się z księżniczką (czytaj dziewczynką , która urodziła się po to żeby organizować swój ślub). Nie wiem , ale kwiat, czy nawet welon jest duzo bardziej elegancki. a co do diademów to np te sprzedawane na allegro z jakiś sztucznych świecidełek to juz wogóle masakra . Lepiej chyba nic nie mieć na głowie niż jakieś pseudokorony. Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:06 no może masz racje. Ale generalnie to jest jednak cos "innego"/ Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:07 Golinda a jaki miałaś ten diademik? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:14 taki: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae930a8e427cf61f.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ab016049118b6d1.html Odpowiedz Link Zgłoś
niunia9615 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:17 rzeczywiście bardzo ładny. Delikatny..Włąśnie takiego czegoś szukam! Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:32 po prostu super, sliczne włosy (nie trawię koków), ładny diadem, prosty i elegancki bukiet. wszystko razem pasuje, rewelacyjnie dobrane, gratuluję golindo Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:39 a ja dalej swoje , do tak pięknych włosów i ładnej buźki widzi mi się tylko kwiatek skromny. Odpowiedz Link Zgłoś
costerco Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 18:39 OOO, wygladałas przepięknie!!! Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna i piękna Panna młoda była. Jest też na forum wątek o bukietach z kalii, dziewczyny łamią sobie głowy, a takie kwiatki bardzo ładnie wygladają. Odpowiedz Link Zgłoś
callaa Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 18:57 Czy mozesz napisac gdzie kupilas ten diadem? Te, ktore do tej pory ogladalam wygladaja jak z odpustu, a Twoj jest sliczny. Moze chcesz go sprzedac? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 20:10 w Susan Blanche nie sprzedam go, bo to miła pamiątka, jak będę miała córeczkę na pewno całe dzieicństwo spędzi z nim na głowie )) ale dziękuję za miłe słowa Odpowiedz Link Zgłoś
callaa Re: co myślicie o diademach? 19.04.07, 21:30 Szkoda Niestety na ich stronie nic nie znalazlam, a do Warszawy mam spory kawalek Hmmm, nie pozostalo mi nic innego jak szukac dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:13 no właśnie ostatnio to chyba się robi bardzo popularne, więc nie wiem czy innego. Niemniej jednak , to zależy poprostu czy pasuje do Ciebie do Twojej sukni.Ja wkładając diadem czułabym się fatalnie, i wyglądałabym jakbym się przebrała do ślubu a nie ubrała. Może idź z kimś zaufanym przymierz i niech ktoś Ci doradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda kroolik 23.03.07, 09:07 uff! dobrze, że mój był wysadzany brylantami, a nie jakimiś cyrkoniami... Odpowiedz Link Zgłoś
kroolik7 Re: kroolik 23.03.07, 09:09 no może i uff, mi nie przeszkadza to że ktoś to założy , ja bym nie założyła. jeśli się dobrze czułas w nim to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma kroolik7 18.04.07, 16:07 Może nie tak ostro, bo jednak o gustach... ale zgadzam się - to trochę tandetne, z tej samej kategorii co tablice rejestracyjne "para młoda", nalepki na wódkę czy rękawiczki bez palców Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:07 mam uczucia ambiwalentne. z jednej strony diadem lepszy od tej firanki na głowie, trzeba jednak uważać, żeby nie zrobić z siebie ksieżniczki z bajki na weselu stylizowanym na ludowe badź "tradycyjne". Jeśli masz styl tzw. klasyczny to bedzie ok, ale odpada suknia abażur/beza. ja prawdopodobnie wybiorę kwiat we włosach rozpuszczonych Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:19 mnie osobiście się to nie podoba ale to rzecz gustu Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 09:42 Pasuje, jeśli kobieta jest naprawdę kobieca. Chłopczyce niech omijają szerokim łukiem, chyba że chcą się z siebie w diademie pośmiać Odpowiedz Link Zgłoś
misumi Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 10:10 a mi się podoba i bedę miała ale taki bardzo delikatny i oczywiście na brylanty mnie nie stać więc będzie z cyrkoniami takimi bardzo "drobniutkimi" bo sam didaemik jest bardzo delikatny Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:41 misumi: diademy z brylantami miewa na głowie królowa Anglii i jej podobne Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 11:47 Planuję na ślub właśnie takie włoski jak golinda - a tak na marginesie to śliczna z ciebie kobietka Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 12:47 ja diademu bym nie zalozyla bo suknia dosc szeroka na dole, a poza tym wydaje mi sie, ze do mojej buzki diadem by nie pasowal ale Ty golinda wygladalas slicznie moim zdaniem diademy nie sa porazka jesli nie masz do niego jeszcze welonu.. Odpowiedz Link Zgłoś
anusiaczek87 golinda 23.03.07, 12:48 podejrzalam Twoj album na fotosiku bukiet mialas z piwonii? piekny! Odpowiedz Link Zgłoś
jusgoz Re: golinda 23.03.07, 12:51 To czy się diademy podobają, to rzecz gustu i kazdy ma prawo do swojego zdania. Mnie się akurat podobają. I moje pytanie do Was - możecie polecić jakiś konkretny sklep w Warszawie, w którym można kupić taki delikatny? Bo wszystkie, które oglądałam niestety są dalekie stylem od zaprezentowanego... Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.pedagogspoleczny Re: golinda 23.03.07, 13:42 Ja od kiedy pamiętam (od wczesnego dzieciństwa) zawsze marzyłam o diademie... Jestem typem bardziej chłopczycy- zawsze w spodniach, lubi samochody, broni brata przed zaborczymi ,,kolegami''... Jednak z drugiej strony diadem zawsze był moim niespełnionym marzeniem. W dniu ślubu może jednak ono stac się rzeczywistością! Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi, czy inni uważają go za tandetę czy szczyt elegancji. Dla mnei ważne jest, że na tą okazję diademy zakładane sa dość często i właśnie wtedy mogę i ja go założyć ;-P PS Ostatnio przy przymierzaniu sukni pani w salonie dała mi też do przymierzenia welon i zaczęłam się łamać... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 13:57 Cóż, z przykładu Golindy można wnioskować, że to kwestia dobrania dodatku do sukienki, urody itd. Nie jestem wielką fanką diademów, ale Ty wyglądałaś ślicznie Ja będę miała długi welon, a do koka podpięte jakieś drobne kwiaty (welon będzie tylko do kościoła). Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 13:59 Mierzyć. I tyle. Niestety marzenia mogą zostać boleśnie zweryfikowane Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 23.03.07, 14:04 racja, ashton! ja też chciałam skromną białą suknię i długi welon a założyłam zupełnie co innego, choć panie w salonie chciały mi wcisnąć welon, taki za łopatki w kolorze jaśniejszym od sukni (niby ecru - gryzł się kolorem z suknią) ze złotym haftem u dołu - tragedia! wg mnie do tej sukni w ogóle welon nie pasuje, choć widziałam na allegro, że innym pannom młodym udało się wepchnąć ten welon dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. wy też na pewno będziecie piękne! warto się trochę poświęcić i zadbać o szczegóły Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:03 Otóż to- ja całe życie odgrazalam się, że nigdy w życiu żadnej bezy nie włożę, beza jest okropna itd. Chciałam zwiewną, wiotką, koronkową i w rybkę, rękawy długie i powiewające itd. I, oczywiscie, wyglądłam jak strach na wróble, w dodatku z szerokimi biodrami i za małym biustem I co ostatecznie kupilam- oczywiscie sukienkę-bezę, w kórej wyglądam ślicznie. Teraz metodą prób i błędów komletuję dodatki. Odpowiedz Link Zgłoś
ashton Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:10 Ja się odgrażałam że nigdy w życiu odkrytych ramion, bo przecież taaakaaa gruuubaaa jestem i jak to będzie wyglądać jak się będzie tłuszcz wylewał... Odpowiedz Link Zgłoś
nombrilek Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 09:31 A mnie sie bardzo podoba i bede miała diadem i welon Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle27 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 11:48 Golinda, a gdzie kupywałaś/szyłaś swoją suknie? Bo właśnie taką chcę mieć! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 15:06 suknię kupowałam w Susan Blanche, to jest Demetrios 887 jeśli masz ten sam rozmiar, to mogę ci ją sprzedać Odpowiedz Link Zgłoś
czarodziejkakubusia Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 12:05 Uważam,że to świetna rzecz!Sama bym sobie chętnie taki sprawiła,lecz przy moim dziewczęcym typie urody,nie wiem czy byłby wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
mela81 Re: co myślicie o diademach? 24.03.07, 15:55 jak dla mnie jak najbardziej byle nie za wysoki w,no iszystko zależy od tego jaka jest suknia i czy będzie pasował, Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 12:43 a ktos moze sie orientuje gdzie mozna kupic takie diademy jak te z linka?? bo wszedzie u nas sa takie juz niby korony a ja bym chciala taki niski delikatny www.belairebridal.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
misia166 do nikola 18.04.07, 13:28 nikola swietna strona, można coś z niej zamówić czy nie bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: do nikola 18.04.07, 13:32 ja swój kupiłam w Susan Blanche, wg mnie był raczej z tych mniejszych Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: do nikola 18.04.07, 18:57 ehhh no wlasnie nie znalazlam na stronie niczego takiego jak sklep internetowy niestety nie ma jak tego kupic w polsce a z przyslugi znajomych nie skorzystam bo nawet w angli nie maja sklepu w londynie tylko w jakiejs nieznanej mi miejscowosci ale przepiekne rzeczy maja prawda?? i te welony...ahhh pomarzyc zawsze mozna ... Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: do nikola 18.04.07, 19:33 ha znalazlam je w sklepie internetowym ...chyba bo jakas dziwna ta strona :- )...ale jeeezu ile one kosztuja. a tak w ogole to fajna jest ta stronka bo do kazdego diademu ktory tam proponuja jest jego zdjecie juz w gotowej fryzurze www.glamgal.com/tiaras_pg1.html Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:05 a tu jeszcze jeden sklep interntowy z artykulami bel aire www.advantagebridal.com/belairnov.html Odpowiedz Link Zgłoś
aniak1211 Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:16 jak dla mnie diademy w naszym kraju sa tandetne!Jak zwykle moda z zachodu.Ja sama oczywiscie nie bede miala diademu,ale czasem podoba mi sie.Za granica to dopiero maja diademy,nie takie tandetne i plastikowe.Zerknij clothes.listings.ebay.co.uk/Bridal-Accessories_Tiaras_W0QQfromZR4QQlopgZ2QQsacatZ98742QQsocmdZListingItemList Odpowiedz Link Zgłoś
nikola.b Re: co myślicie o diademach? 18.04.07, 20:25 no wlasnie zapomnialam o ebay'u hmm moze cos znajde bo jak juz cos wybiore to sie okazuje ze nie wysylaja do pl Odpowiedz Link Zgłoś
curiosity Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 07:59 mi sie diademy zawsze bardzo podobaly... czulabym sie jak idiotka z welonem, albo jakims kwiatem, ktory na pewno o 3 nad ranem nie jest juz swiezy mam suknie ecru, wlasciwie nawet bardziej bezowa niz ecru i mialam problem bo w polsce wszystkie zlote diademy sa obrzydliwie tandetne...zdecydowalam ze kupie jakis srebrny ktory nie bedzie sie rzucal w oczy swoim plastikiem i znalazlam wczoraj piekny, bardzo pasujacy do mojej sukni, diadem z perlami - do tego dokupilam naszyjnik i kolczyki rowniez z perlami... dzis rano przymierzylam sobie cala bizuterie i bardzo sie sobie tak podobam, choc przyznam ze taka bizuteria w polaczeniu z fryzura "prosto z lozka" i pizama wygladala dosyc zabawnie Odpowiedz Link Zgłoś
mika824 Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 09:01 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186258368 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=185655426 aukcja.onet.pl/show_item.php?item=186978090 Odpowiedz Link Zgłoś
elwirkaka Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 12:36 A tego typu diademy Wam się podobają: www.ozdobydowlosow.com/sklep/catalog/index.php?cPath=36 ? Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: co myślicie o diademach? 20.04.07, 12:43 mnie się nie podobają, bardziej przypominają jakiś poskręcany drut ceny zawyżone jak na coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś