Dodaj do ulubionych

menu ocencie prosze

29.03.07, 12:34
zamowilam wesele w karczmie
www.przewodnikmp.pl/oglo/restauracje/restauracje/turem.php
place 165 zl od osoby co jest bardzo wygorowana cena jak na male miasto
olesnica
przecietnie cany wachaja sie ok 120 zl i mniej no i teraz mam wrazenie ze
przeplacilam i goscie bedaglodni
Obserwuj wątek
    • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:36
      Staropolski rosół z makaronem babuni,Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
      Filet z kurczęcia w migdałach,Rumiane udko kurczaka,Siekaniec wieprzowy z
      zieloną pietruszką,Ziemniaki z masłem i koperkiem,Kluski śląskie
      chłopskie ziemniaki opiekane z ziołami,Bukiet surówek,Sos pieczarkowy,Sos
      pieczeniowy,Ćwikła,Pikle (ogórki konserwowe, pieczarki, papryka marynowana,
      itp.),Deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą,Kilka gatunków mięs
      pieczonych na różne sposoby faszerowanych.Dosmaczonych i aromatyzowanych wonnymi
      przyprawami i ziołami, których niepowtarzalny smak jest wynikiem stosowania
      receptur będących naszątajemnicą.Tymbaliki z kurczęcia,Tymbaliki
      zwieprza,Śledzie w kremie śmietanowy Śledzie w oleju Ryba po
      grecku,,Sałatka,jarzynowowa,Sałatka z szynki i sera na postumencie
      warzywnym,Bigos wiejski oraz kiełbasa biała pieczona w piwie, Barszcz z
      krokietem
      • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:46
        No tak średnio to wygląda... Nie jest źlesmilesmile Dorzuciłabym deskę serów do wina
        zamiast kilku rodzajów śmierdzących ryb na zinmo i warzywa na parze dla osób na
        diecie (może wchodzą w bukiet surówek).
      • agnrek Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:50
        Ja tu widzę całą górę jedzenia smilePanuje przekonanie, że stoły muszą się uginać
        od jedzenia, ale pomyślmy jak goście na weselu - czy naprawdę cały czas ruszamy
        szczękami i mamy ochotę jeść i jeść? U nas wesele było od 20.00 do 4.30,
        podaliśmy 3 dania gorące, czwartego już prawie nikt nie jadł, bo było za dużo.
        Za to poszły zimne zakąski, sałatki, ciasto, owoce.
        • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:55
          Jedzenia jest dużo, to faktsmile Ja marudzę bo należę do niejadków, którzy nie
          ruszą niczego w galarecie, ani ryby z oleju, ani zimnych mięs pieczonych, ani
          sałatki z podejrzeniem występowania cebuliwinkwink Dlatego ze swojego menu
          wywaliłam jedne rolmopsy i dali mi za nie deskę serów, będę sobie skubać tak
          jak w domu z koleżankami do winawink
          • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:57
            ja sie martwie o te dania cieple w sumie sa tylko 2 bo ten bigos i krokiety to
            ejst do wyboru albo to albo to
            • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:59
              Wg mnie powinno być tak
              1. Obiad - jest ok (taki obiad - nie obiad, u nas będzie podany ok. 19)
              2. ok 22-23 znowu coś na ciepło
              3. Barszcz z krokietem na sam koniec czyli ok 3 w nocy.
          • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 12:58
            oferuja mi prosi pieczone za 800 zl no ja juz nie wiem
            • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:00
              To niech zrobią tak:
              Obiad:
              Staropolski rosół z makaronem babuni,Tradycyjny kotlet schabowy panierowany
              Filet z kurczęcia w migdałach,Rumiane udko kurczaka,
              Około 22-23:
              Siekaniec wieprzowy z
              zieloną pietruszką

Po co tyle na raz? Lepiej to podzielić..
              • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:02
                ja sie tak zastanawiam co to ejst ten siekaniecsmilesmile
                • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:03
                  Diabli wiedząwink
              • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:05
                tylko to jest tak ze kotlata jest np na wesele 100 osobowe 100 porsji a kurczaka
                ,tego siekanca i udko po 30 z rodzaju.
                • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:07
                  wiec moze na poczatek podac samego schabowego a okolo 22 pozostale miesa,ale
                  wypada je tak podac same z ziemniakami o surowki juz nie bedziesmilesmile haha
                • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:09
                  Dlatego wpisują tyle dań w menu, żeby sprawiało wrażenie, że dużo tego jest, a
                  póżniej każdy będzie jadł zwykłego kotleta, bo gdzie nie popatrzy to będzie
                  właśnie kotlet leżałwink
                  • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:10
                    Dlatego zazwyczaj drugim ciepłym posiłkiem są jakieś bigosy i inne nie
                    wymagające dodatków..
                    • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:14
                      moze zrobic ta ze podac te udka,piersi i siekacze o 22 z kluskami i dokupic do
                      tego surowke jakas.maja tam ceny jak z kosmosu.co kolwiek chce dokupic to koszt
                      800 zl
                      • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:17
                        Pomysł wydaje mi się dobrysmile Ale ja ekspertem nie jestemsmile U mnie też drogo..
                        Za kawę na drugi dzień mamy zapłacić 500 złsmile
                        A zdrugiej strony macie różne marynaty w cenie - ogórki kiszone, pewnie papryka
                        z octu i takie tam, też się nadają do mięsa..
                        • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:19
                          jak juz mam placic 800 zl za surowke to wole te 800 zl za pieczone prosie
                          zaplacic oni robia to tak szef kuchni wychodzi na srodek sali prosie sie pali i
                          na placacych talerzach to roznosza
                    • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:16
                      ale to karzma ktorej walscicielem jest nasz kochany Adam Malysz wiec ceny sa
                      porownywalne do wielkosci jego osoby
                      • inkageo Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:18
                        Serio? Eeee...to można płacićwinkwink Mam kubek z Małyszemsmile Jestem wielką fankąwink
                        • maraxela Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 13:19
                          podobno ma cala siec takich karcz w polsce
      • 19niunia75 Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 18:26
        No wiesz, takim menu na upartego mozna by sie bylo zywic przez tydzien a nie
        jedna noc. Glodny to nikt nie bedzie. Ale przeplacilas rekordowo, chyba ktos ci
        funduje to wesele.
        • maraxela Re: menu ocencie prosze 30.03.07, 14:54
          wiem ze przeplacilam rdzinka marudzila ze chca blisko a w olesnicy to same
          zniszczone smierdzace sale byly albo sale na ogrodkach dzialkowych lub w hotelu
          pamietajacym czasy komuny.do wroclawsia wszytkim za daleko bylo no i sie
          zdecydowalam na ta karczme rezerwowalam jeszcze przed jej otwarciem.malysz sie ceni
    • bb90 Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 14:49
      nie jest źle! raczej dobrze. Swego czasu wybierając lokal natknęliśmy się na
      całkiem niezłe miejsce, ale zrezygnowaliśmy, jak okazało się że za niemałe
      pieniądze jedzenie byłoby niesmaczne (widzieliśmy jak roznosili półmiski z
      jedzeniem przed czyimś weselem). A smak to przecież podstawa, bez wględu na to,
      co jest podawane.
      Ja pewnie i tak niczego nie zjem na swoim weselu i to nie ze względu na stres
      czy jakąś tam dietę, ale ze względu na alergię pokarmową na wiele rzeczy -
      wolałabym nie spuchnąć jak balonik wink)
    • promyczek_k Re: menu ocencie prosze 29.03.07, 16:33
      Tak w kwestii ciepłych dań, my się zdecydowaliśmy na jeden obiad na początku,
      dla każdego to samo. Poza wegetarianami oczywiście, dostaną coś innego smile A
      potem wszelkie inne rzeczy jako ciepły bufet i każdy sobie weźmie, kiedy będzie
      miał ochotę. Może w tej karczmie też da się tak załatwić?
      Oczywiście będzie też zimny bufet m.in. z sałatkami, na bieżąco uzupełniany,
      więc nie będzie trzeba samego mięsa jeść
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka