pomfus3 30.03.07, 17:43 Myje 2 razy dziennie, żuję gumę....Dziś załozyłam białą bluzkę i usmiechnęłąm się A Fu!!!!! Straszna żółć, a suknia ma byc bielutka... I cóż czynić. Ślub za rok... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gioseppe Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 17:56 albo sie pogodz z tym odcieniem szkliwa albo wybiel paskami przed samym slubem Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 18:00 Wybielanie paskami polecam za moją dentystką, na wybielanie dentystyczne mnie nie stać, a paski - wg dentystki - też nie szkodzą bardziej i ona sama też ich używa. Skoro takie ohydne, to nie czekaj do ślubu, tylko już sobie kup I z 2 tyg przed ślubem powtórka. Raz na rok styknie Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek_k Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 18:05 No to chyba do dentysty najlepiej. Skoro masz tyle czasu jeszcze. Pasty i gumy to pic na wodę. Mnie sporo pomogły paski blend-a-med white strips. Tylko mnie trochę zęby bolały w trakcie kuracji, ale warto było. Ze trzy tygodnie przed ślubem planuję powtórzyć kurację, żeby efekt wzmocnić. Kosztują ok. 60 zł, kuracja na tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:09 Ja sobie wybielałam 3,5 roku temu u dentysty (takim żelem, firma nazywała się Opalescenece, albo coś w tym rodzaju). Efekt rewelacyjny i utrzymuje się nadal. Tylko cena niestety wysoka - wtedy 700zł. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:21 Z całym szacunkiem ale takie wybielanie to jest chyba ładne ale nie zdrowe- ciekawe ile tam jest czarownej chemii Dziewczeta raptem nie staniecie sie na pstryk mulatkami- wyluzujcie Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:49 Przed tym moim wybielaniem rozmawialam z dentystą. Powiedział mi,że te metody, które są dostępne w aptekach czy supermarketach są szkodliwe dla szkliwa. Poza tym one tylko likwidują osad (np. z kawy czy papierosów), ale jezeli ktos ma naturalnie żółte zęby to nic nie pomogą.Natomiast ta, którą ja stosowałam jest podobno całkowicie bezpieczna i zmienia kolor zęba, a nie tylko usuwa osad. Nie mam oczywiście 100% pewności, że mówił prawdę, ale od tego czasu minęło 3,5 roku a z moimi zębami nic złego się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 21:28 ten żel dobry a ile płaciłaś za nakładki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ginny22 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:27 Jest reklama o pannie młodej, która ma taki sam problem Tylko że nie pomnę, jakiż specyfik ona reklamuje... Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:48 Polecam wybielanie u dentysty, które wbrew pozorom nie jest drogie. Koszt nakładek to ok 100zł, a żel do wybielania można kupić w hurtowni medycznej za ok 45-50zł za strzykawkę Ilumine 15%. Ten sam żel kupiony w gabinecie kosztuje 90zł. Zapytaj swoją dentystkę który żel poleca i jakie stężenie będzie dla Ciebie odpowienie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:54 Ja za nakładki płaciłam 200zł + 500zł na strzykawki z żelem Teraz mi się przypomniało, że dochodzą do tego jeszcze dodatkowe koszty, bo wszystkie zęby muszą być przedtem wyleczone i musi zostać usunięty kamień. Odpowiedz Link Zgłoś
nikitka78 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:57 Wyleczone i oczyszczone to podstawa, o tym trzeba myśleć zawsze a nie tylko przy okazji wybielania Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 20:03 mam suknię ecru prawie i złote dodatki więc się nie przejmuje he he )) Odpowiedz Link Zgłoś
pomfus3 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 20:32 hehehhe; grunt to dobre podejście Odpowiedz Link Zgłoś
bb90 paski 31.03.07, 00:10 czy te paseczki wybielające na serio działają?? nigdy nie wierzyłam w tę reklamę Czy jeśli zakupię taką tygodniową kurację, to po jakim czasie należy ją powtarzać? I czy po tygodniu widać już efekt? z góry dzięki za info! Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: paski 31.03.07, 10:28 Paseczki wybielają tylko zeby z przodu. Jak ktoś ma szeroki uśmiech, to może być widac niewybielone tylne zęby, kontrastujące z bielutkimi z przodu. Skutecznosć też mają mniejsza, niż preparaty profesjonalne, stosowane u stomatologów. Mozesz spróbować, a ewentualne "niedoróbki" poprawic u lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: moje super żółte zęby 31.03.07, 10:26 Polecam też wybielanie lampą, jeszcze bezpieczniejsze niz zele. Mnie mama całe życie odmawiała wybielania (mam b. słabe szkliwo), a terez kupiła specjalną lampe i wreszcie będę mogła też sobie wybielić. Efekty widzialam, są rewelacyjne. Minusem jest tylko koszt (nie dla nie, oczywiście, ja mam to za darmo)- 1000-2000zł. Odpowiedz Link Zgłoś
slodkazuzia Re: moje super żółte zęby 28.01.15, 10:49 Też miałam taki problem i pamiętam, że najlepszym rozwiązaniem okazało się poprosić o pomoc samego dentyste. On mi coś polecił, co pomogło. To musi być jakiś mocny, specjalistyczny środek. Odpowiedz Link Zgłoś