Dodaj do ulubionych

moje super żółte zęby

30.03.07, 17:43
Myje 2 razy dziennie, żuję gumę....Dziś załozyłam białą bluzkę i usmiechnęłąm
się A Fu!!!!! Straszna żółć, a suknia ma byc bielutka... I cóż czynić. Ślub
za rok...
Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 17:56
      albo sie pogodz z tym odcieniem szkliwa albo wybiel paskami przed samym slubem smile
    • lubna Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 18:00
      Wybielanie paskami polecam za moją dentystką, na wybielanie dentystyczne mnie nie stać, a paski - wg dentystki - też nie szkodzą bardziej i ona sama też ich używa.
      Skoro takie ohydne, to nie czekaj do ślubu, tylko już sobie kup wink
      I z 2 tyg przed ślubem powtórka.
      Raz na rok styknie wink
    • promyczek_k Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 18:05
      No to chyba do dentysty najlepiej. Skoro masz tyle czasu jeszcze. Pasty i gumy
      to pic na wodę. Mnie sporo pomogły paski blend-a-med white strips. Tylko mnie
      trochę zęby bolały w trakcie kuracji, ale warto było. Ze trzy tygodnie przed
      ślubem planuję powtórzyć kurację, żeby efekt wzmocnić. Kosztują ok. 60 zł,
      kuracja na tydzień.
      • krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:09
        Ja sobie wybielałam 3,5 roku temu u dentysty (takim żelem, firma nazywała się
        Opalescenece, albo coś w tym rodzaju). Efekt rewelacyjny i utrzymuje się nadal.
        Tylko cena niestety wysoka - wtedy 700zł.
        • a.bc Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:21
          Z całym szacunkiem ale takie wybielanie to jest chyba ładne ale nie zdrowe-
          ciekawe ile tam jest czarownej chemiismile
          Dziewczeta raptem nie staniecie sie na pstryk mulatkami- wyluzujcie
          • krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:49
            Przed tym moim wybielaniem rozmawialam z dentystą. Powiedział mi,że te metody,
            które są dostępne w aptekach czy supermarketach są szkodliwe dla szkliwa. Poza
            tym one tylko likwidują osad (np. z kawy czy papierosów), ale jezeli ktos ma
            naturalnie żółte zęby to nic nie pomogą.Natomiast ta, którą ja stosowałam jest
            podobno całkowicie bezpieczna i zmienia kolor zęba, a nie tylko usuwa osad. Nie
            mam oczywiście 100% pewności, że mówił prawdę, ale od tego czasu minęło 3,5
            roku a z moimi zębami nic złego się nie stało.
        • binkaa Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 21:28
          ten żel dobry
          a ile płaciłaś za nakładki ?
    • ginny22 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:27
      Jest reklama o pannie młodej, która ma taki sam problem wink Tylko że nie pomnę,
      jakiż specyfik ona reklamuje...
    • nikitka78 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:48
      Polecam wybielanie u dentysty, które wbrew pozorom nie jest drogie. Koszt
      nakładek to ok 100zł, a żel do wybielania można kupić w hurtowni medycznej za
      ok 45-50zł za strzykawkę Ilumine 15%. Ten sam żel kupiony w gabinecie kosztuje
      90zł.
      Zapytaj swoją dentystkę który żel poleca i jakie stężenie będzie dla Ciebie
      odpowienie.
      • krzysia2 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:54
        Ja za nakładki płaciłam 200zł + 500zł na strzykawki z żelem
        Teraz mi się przypomniało, że dochodzą do tego jeszcze dodatkowe koszty, bo
        wszystkie zęby muszą być przedtem wyleczone i musi zostać usunięty kamień.
        • nikitka78 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 19:57
          Wyleczone i oczyszczone to podstawa, o tym trzeba myśleć zawsze a nie tylko
          przy okazji wybielania smile
    • ala-81 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 20:03
      mam suknię ecru prawie i złote dodatki więc się nie przejmuje he he smile))
      • pomfus3 Re: moje super żółte zęby 30.03.07, 20:32
        hehehhe; grunt to dobre podejściesmilesmilesmile
    • bb90 paski 31.03.07, 00:10
      czy te paseczki wybielające na serio działają?? nigdy nie wierzyłam w tę reklamę
      smile Czy jeśli zakupię taką tygodniową kurację, to po jakim czasie należy ją
      powtarzać? I czy po tygodniu widać już efekt?

z góry dzięki za info!
      • memphis90 Re: paski 31.03.07, 10:28
        Paseczki wybielają tylko zeby z przodu. Jak ktoś ma szeroki uśmiech, to może być
        widac niewybielone tylne zęby, kontrastujące z bielutkimi z przodu. Skutecznosć
        też mają mniejsza, niż preparaty profesjonalne, stosowane u stomatologów. Mozesz
        spróbować, a ewentualne "niedoróbki" poprawic u lekarza.
    • memphis90 Re: moje super żółte zęby 31.03.07, 10:26
      Polecam też wybielanie lampą, jeszcze bezpieczniejsze niz zele. Mnie mama całe
      życie odmawiała wybielania (mam b. słabe szkliwo), a terez kupiła specjalną
      lampe i wreszcie będę mogła też sobie wybielić. Efekty widzialam, są
      rewelacyjne. Minusem jest tylko koszt (nie dla nie, oczywiście, ja mam to za
      darmo)- 1000-2000zł.
    • slodkazuzia Re: moje super żółte zęby 28.01.15, 10:49
      Też miałam taki problem i pamiętam, że najlepszym rozwiązaniem okazało się poprosić o pomoc samego dentyste. On mi coś polecił, co pomogło. To musi być jakiś mocny, specjalistyczny środek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka