sziwer 19.04.07, 12:54 Dziewczyny proszę was o pomoc w sprawie USC. Nie wiem gdzie sie udac, kiedy i jak. Tzn czy musze sie umowić na wizyte? CO musze wziąźć ze sobą. Do któregó urzędu mam się udać. Biorę ślub konkordatowy. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pomidorekk Re: USC Warszawa 19.04.07, 13:06 idziesz do USC najbliżej miejsca zamieszkania. Wcześniej musisz mieć skrócony odpis aktu urodzenia z USC w miejscu gdzie sie urodziłaś ważny chyba 3 lub 6 miesięcy (nie pamietam dokładnie).Jeżeli urodziłaś się w innym mieście, albo jedziesz po ten odpis albo wysyłasz podanie do USC miejsca urodzenia, żeby przysłali ten odpis do USC miejsca zamieszkania + wysyłasz im kwit że zapłaciłaś za ten odpis (chyba 23 zł). do USC zapisywac się nie trzeba: w poniedziałki czynne 10-18, pozostałe dni 8- 16. idziesz z narzeczonym, dostajecie 2 kartki do wypełnienia, składasz i czekasz 3-4 dni na odebranie zaświadczenia potrzebnego do slubu konordatowego. Nie wiem czy w miarę jasno wytłumaczyłam... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczuszka_k Re: USC Warszawa 19.04.07, 13:14 Opłata skarbowa za odpis aktu urodzenia wynosi 22 zł Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bzzz12 Re: USC Warszawa 19.04.07, 15:43 skrócony odpis aktu urodzenia ważny jest tylko 3 msc a nie bezterminowo??? Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: USC Warszawa 19.04.07, 16:46 akt urodzenia jest ważny bezterminowo (w końcu trudno urodzić sie 2 razy i to jeszcze z innych rodziców...), to akt chrztu jest ważny 3 miesiące ze względu na to, że jest wydawany w konkretnym celu a informacja zwrotna (ze ślub mial miejsce, kto z kim itp) jest odsyłana do kościoła w którym bylo się chrzczonym Odpowiedz Link Zgłoś
zuza_mloda ściaga dla ślubujących w urzedzie stanu cywilnego 19.04.07, 17:03 www.netwesele.pl/art/cywilny/index.php Odpowiedz Link Zgłoś