Dodaj do ulubionych

USC Warszawa

19.04.07, 12:54
Dziewczyny proszę was o pomoc w sprawie USC. Nie wiem gdzie sie udac, kiedy i
jak. Tzn czy musze sie umowić na wizyte? CO musze wziąźć ze sobą. Do któregó
urzędu mam się udać. Biorę ślub konkordatowy. Dzięki
Obserwuj wątek
    • pomidorekk Re: USC Warszawa 19.04.07, 13:06
      idziesz do USC najbliżej miejsca zamieszkania. Wcześniej musisz mieć skrócony
      odpis aktu urodzenia z USC w miejscu gdzie sie urodziłaś ważny chyba 3 lub 6
      miesięcy (nie pamietam dokładnie).Jeżeli urodziłaś się w innym mieście, albo
      jedziesz po ten odpis albo wysyłasz podanie do USC miejsca urodzenia, żeby
      przysłali ten odpis do USC miejsca zamieszkania + wysyłasz im kwit że
      zapłaciłaś za ten odpis (chyba 23 zł).
      do USC zapisywac się nie trzeba: w poniedziałki czynne 10-18, pozostałe dni 8-
      16. idziesz z narzeczonym, dostajecie 2 kartki do wypełnienia, składasz i
      czekasz 3-4 dni na odebranie zaświadczenia potrzebnego do slubu konordatowego.
      Nie wiem czy w miarę jasno wytłumaczyłam...
      • kaczuszka_k Re: USC Warszawa 19.04.07, 13:14
        Opłata skarbowa za odpis aktu urodzenia wynosi 22 zł smile
        Pozdrawiam smile
      • bzzz12 Re: USC Warszawa 19.04.07, 15:43
        skrócony odpis aktu urodzenia ważny jest tylko 3 msc a nie bezterminowo???
        • miwonka81 Re: USC Warszawa 19.04.07, 16:46
          akt urodzenia jest ważny bezterminowo (w końcu trudno urodzić sie 2 razy i to
          jeszcze z innych rodziców...), to akt chrztu jest ważny 3 miesiące ze względu
          na to, że jest wydawany w konkretnym celu a informacja zwrotna (ze ślub mial
          miejsce, kto z kim itp) jest odsyłana do kościoła w którym bylo się chrzczonym
    • zuza_mloda ściaga dla ślubujących w urzedzie stanu cywilnego 19.04.07, 17:03
      www.netwesele.pl/art/cywilny/index.php
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka