narzeczona2007 01.05.07, 09:39 Dziewczymy moze ktoras z Was przewozila swoja sukienke samolotem?Jak to wyglada,moge ja miec na wieszaku zamiast bagazu podrecznego?Czy kupic jej oddzielne miejsce czy musze ja zgniesc i upchac do walizy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olenka_a Re: Przewoz sukienki samolotem 01.05.07, 09:45 Nie wiem jak to jest w przypadku sukienki, ale my przewoziliśmy repiki mieczy i takie specjalne przesyłki "nadaje" się na bagaż w innym miejscu niż normalna odprawa. Myślę, że suknię też potraktują sepcjalnie. Inna opcja - możesz ją złożyć do walizki i w kraju dac do pralni, żeby panie ładnie ją wyprasowały. Ale wtedy istnieje ryzyko, że odpadna jakies koraliki lub inne ozdoby podczas prania (prania przed prasowaniem). Odpowiedz Link Zgłoś
kartynka Re: Przewoz sukienki samolotem 01.05.07, 09:46 Wszystko zalezy od lini,ktorymi bedziesz leciec. Jeslinp. Ryanair, to mi powiedziano, ze suknia musi byc na wieszaku i w ochronnej torbie (jesli zabierasz na poklad, a nie w walizce). Dodatkowo nalezy wykupic osobne miejsce dla owej sukni, no i nie wolno Ci juz wziac na samolot nawet torebki -zadnego bagazu podrecznego, nic. Owszem mozesz ja zawsz upchac do walizki -lepiej jesli salon Ci ja zapakuje - i traktowac jak normalny bagaz. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a <a href="http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Content__Baggage" targe 01.05.07, 09:49 PRZEWÓZ BAGAŻU NIETYPOWEGO PLL LOT umożliwiają przewóz przedmiotów nietypowych (sprzęt sportowy, instrumenty muzyczne, przedmioty łatwo tłukące się, itd.). Informacji o warunkach przewozu i opłatach udzielają biura rezerwacji i sprzedaży PLL LOT, jak również agenci. Pewnie każda linia ma swoje regulacje w tym względzie. Odpowiedz Link Zgłoś
narzeczona2007 Re: Przewoz sukienki samolotem 01.05.07, 10:29 Dziekuje ogromnie za blyskawiczna reakcje!wlasnie dzwonilam do Ryanair i powiedzieli mi ze musze kupic extra seat dla sukienki i potem do nich zadzwonic i powiedziec na co jest to extra seat i oni sobie zanotuja i nie powinno byc zadnych problemow przy czekowaniu.Ufff kolejny problem z glowy Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: Przewoz sukienki samolotem 01.05.07, 10:29 Ja bym nigdy nie nadała sukni razem z bagażem do luku, jak już to upychałabym do podręcznego. Znajomym i rodzinie ciągle giną walizki. Lepiej samemu się zaopiekować suknią w kabinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maga66 Re: Przewoz sukienki samolotem 01.05.07, 10:33 Ja przewozilam suknie w tzw.frakowniku i mialam ja przez caly czas w samolocie jako bagaz podreczny. Nie mialam zadnych problemow ale to pewnie zalezy od sukni. Jak masz bardzo bufiasta i falbaniasta to mozesz sie z nia nie zmiescic. Zapytaj najlepiej na informacji w liniach ktorymi bedziesz leciec. Odpowiedz Link Zgłoś