Dodaj do ulubionych

Pałac Ślubów, USC Warszawa

08.05.07, 21:29
który urząd w Warszawie jest godny polecenia - proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:39
      który z USC jest godny polecenia? byliście i Wam się podobało?
      • kongool Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:50
        Byłam na ślubie w USC Targówek. Mają nowoczesną, oszkoloną salę ślubów, do
        której wchodzi się z drugiej strony budynku. Mają też osobną salkę bankietową,
        na której można (za dodatkową opłatą oczywiście) podać gościom szampana.
        Miałam tam mieć swój własny ślub, ale nie odpowiadała mi godzina (13.00), więc
        finał jest taki, że mam w Górze Kalwarii o 16.00 (impreza w Konstancinie, więc
        jest ok).
        Nie wiem jaka jest sala na Białołęce, ale też budynek nowy i osobne wejście
        więc powinno być ok.
        Na pewno nie polecam USC na Woli. Tak jest teraz wszystko rozkopane. Koszmar!
        Pałac Ślubów w W-wie jest na Starym Mieście, ale w tej chwili jest w remoncie
        (chyba do września, ale nie jestem pewna) i tynczasowo są śluby gdzieś na Pl.
        Bankowym. Niestety nie byłam tam, ale chyba też powinno być ok.
        Najlepiej najpierw podzwoń po USC i dopytaj o terminy (nie jest z tym łatwo).
        Potem weżcie potrzebne dokumenty i zróbcie sobie rundkę. Tam gdzie się Wam
        spodoba zapiszcie się od razu, bo terminy znikają w tempie błyskawicznym.

Powodzenia!!
    • kasiulkkaa Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:48
      Chodzi ci o wygląd budynku, jakość udług, wielkość sali, wystrój wewnatrz,
      odległośc do przejscia od drzwi do sali?

• sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:52
        Kasiu, lokalizację, wygląd i wielkość smile
        • kasiulkkaa Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:55
          Ostatnio byłam na slubie w ratuszu na pl. Bankowym. Sala OK, ale wchodzi się po
          schodach idealnie wymyslonych do wybijania zebów. Jednemu z gości wczesniejszej
          pary udało się zjechac na tylku po ceremonii - na pijanego nie wygladał.
          Nie ma mozliwosci podania lampki szampana. chyba ze ci nie zalezy.
          Lokazlizacja raczej dobrasmile)
          • nataliaostrowska Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 12:40
            Chyba najładniejszy to ten na Starym Miescie. Jakis czas temu garłam tam na
            harfie podczas zaslubin. Radze zwrocic uwage na oprawe muzyczna, bo tam gra
            taki pan z syntezatorem i nie za ciekawie to brzmi. a on tam z urzedu siedzi...
            jakby co polecam sie smile w linnku ponizej sa informacje o mnie, jakby co smile
            • sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 13:55
              dziękuje za informację - Natalio, gdzie mieści się na starówce? na Jezuickiej?
              • slunko Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 14:55
                USC na Jezuickiej organizuje sluby w ratuszu na pl. Bankowym, poniewaz Palac
                Slubow jest w remoncie. Mysmy tam brali slub niecale dwa tygodnie temu i ja z
                wnetrza i calej oprawy (rowniez muzycznej) jestem wyjatkowo zadowolona - a na
                omawianych schodach wychodza sliczne zdjecia...
                • elza_lui do slunko ... 09.05.07, 15:00
                  Czy możesz napisać coś więcej o tej oprawie muzycznej? Ja mam ślub na
                  pl.Bankowym w sierpniu i też zastanawiam się nad oprawą muzyczną. Czy
                  organizowałaś ją we własnym zakresie, czy była na miejscu i ile kosztowała? Z
                  góry dziękuję za bliższe namiary smile

Pozdrawiam
                  E.
                  • slunko Re: do slunko ... 09.05.07, 17:37
                    jest tam dwoch oficjalnych muzykow, ktorzy dyskretnie do was podchodza przed
                    slubem i oferuja swoje uslugi. fortepian i skrzypce - koszt 100 zl. sam
                    fortepian - 50 zl. od siebie powiem, ze panowie wywiazali sie fantastycznie ze
                    swojego zadania: mieli idealnie dobrane utwory do kazdego punktu programu.
                    u nas cala sala tonela we lzach - mimo, ze polowa nie rozumiala slowa po polsku
                    smile nawet ja musialam zrobic krotka "pauze" w przysiedze... naprawde muzykow
                    tamtejszych wam polecam smile
                    • slunko Re: do slunko ... 09.05.07, 17:38
                      acha. mam juz pierwsze zdjecia, wiec jesli ktos jest zainteresowany wnetrzami w
                      ratuszu, to przesle na priv.
                      • elza_lui Re: do slunko ... 09.05.07, 18:48
                        Baaardzo proszę - adres na gazecie. Pooglądam z wielką przyjemnością.
                        Z góry bardzo dziękuję.
                        E.
                        • sidney28 Re: do slunko ... 10.05.07, 10:19
                          b.proszę o fotki na maila: sidney28@gazeta.pl
                          dziekuje
                          MS
                      • ewilczurek Re: do slunko ... 10.05.07, 11:49
                        ja tez w USC na bankowym 15.09.07 i bardzo poprosze o zdjęcia na adres
                        ewilczurek@gazeta.pl
                        • slunko Re: do slunko ... 10.05.07, 12:55
                          Poslalam wszystkim. Mam nadzieje, ze bedziecie zadowolone smile
                          Pozdrawiam!
    • uccellino Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 15:25
      Pałac Ślubów - w remoncie, znaleźli tam freski, na pewno nieprędko go uruchomią
      Kłopotowskiego - bardzo fajny (duża sala), ale też w remoncie
      Ratusz - mała sala, brzydkie wnętrze
      Jabłonna - bardzo ładnie, ale daleko, szkoda ludzi fatygować
      Wola - koszmar
      Białołęka - słyszałam, że ładnie, ale nie sprawdzałam

No i mój wybór - Targówek smile))))
      • sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 17:12
        brzydkie wnętrze w Ratuszu? poważnie?
        • uccellino Kwestia gustu. Mnie się nie podoba. 22.05.07, 18:05
    • magdaksp Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 17:20
      podobno piekny jest ten nowy na ursynowie.my chcielismy wlasnie tu brac slub ale
      jeszcze nie byl gotowy wiec zdecydowalismy sie na wole(czego nie zaluje )
    • iosellin Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 18:19
      Ja biore na Targowku (raz, ze wyglada na dosc ladny, dwa, ze to moj "rodzimy"smile.
      Widzialam USC na pl. Bankowym - sala dosc mala, slub sie odbyl blyskawicznie,
      zaraz byl nastepny w kolejce;p, zyczenia sie skladalo na korytarzu (okropnosc,
      tu wchodzi kolejna para, a stoi sie na korytarzu i wrecza kwiaty). Schody
      ciekawie sie prezentuja, ale zeby mozna na nich wybic suspicious
      Bylam tez na slubie na Bialolece - polecam, ladna, jasna sala, jest osobna
      salka "na szampana", jedynie wejscie na sale slubow nie jest zachwycajace.
      A palacu slubow na Starowce jakos nie lubie. Ale i tak w remoncie.
      • uccellino Właśnie, może warto dodać, że na Targówku... 22.05.07, 18:39
        ...bez problemu zarezerwowali nam termin tak, że następna para wchodzi dopiero
        za godzinę smile))
        • iosellin Re: Właśnie, może warto dodać, że na Targówku... 22.05.07, 18:59
          oo no popatrz, a mi nie chcieli sad stwierdzili, ze oblegany dzien i zebym nie
          byla egoistka, bo inni chca w ogole wziac slub a mi tu sie marzy wolna
          godzina tongue_out
          • uccellino Och, przykro mi... Nam pani tylko kazała.... 22.05.07, 19:02
            ...obiecać, że będzie ponad 100 gości. Nie mam wątpliwości, ze będzie, ale jakby
            co, to zapłacimy po dwa złote jakimś dresiarzom i przyjdą wink))
            • iosellin Re: Och, przykro mi... Nam pani tylko kazała.... 22.05.07, 19:18
              a jaki masz termin slubu? Ja mowilam, ze bede miec co najmniej 100 gosci (bo
              bedewink, ale wszyscy sie na "moj" dzien rzucili i pani po prostu powiedziala, ze
              jesli zglosza sie jeszcze jakies pary to bedzie musiala jedne "nasze" pol
              godziny oddac sad A wolne obok siebie byly godzina 14.30 i 15.00, uznalam, ze
              slub od 14.30 do 15 to troche za wczesnie, jak sie jednak okaze, ze ktostam
              koniecznie chce w ten dzien i zdecydowalam sie na 15. Ale trzeba przyznac, ze
              pani byla mila i powiedziala, ze jesli sobie zyczymy, to po slubie przechodzi
              sie do zupelnie innej sali na szampana i zyczenia. Wiec mysle, ze bedzie ok smile
              • uccellino 15.09.2007 o 16.30 22.05.07, 19:21
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka