sidney28 08.05.07, 21:29 który urząd w Warszawie jest godny polecenia - proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:39 który z USC jest godny polecenia? byliście i Wam się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
kongool Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:50 Byłam na ślubie w USC Targówek. Mają nowoczesną, oszkoloną salę ślubów, do której wchodzi się z drugiej strony budynku. Mają też osobną salkę bankietową, na której można (za dodatkową opłatą oczywiście) podać gościom szampana. Miałam tam mieć swój własny ślub, ale nie odpowiadała mi godzina (13.00), więc finał jest taki, że mam w Górze Kalwarii o 16.00 (impreza w Konstancinie, więc jest ok). Nie wiem jaka jest sala na Białołęce, ale też budynek nowy i osobne wejście więc powinno być ok. Na pewno nie polecam USC na Woli. Tak jest teraz wszystko rozkopane. Koszmar! Pałac Ślubów w W-wie jest na Starym Mieście, ale w tej chwili jest w remoncie (chyba do września, ale nie jestem pewna) i tynczasowo są śluby gdzieś na Pl. Bankowym. Niestety nie byłam tam, ale chyba też powinno być ok. Najlepiej najpierw podzwoń po USC i dopytaj o terminy (nie jest z tym łatwo). Potem weżcie potrzebne dokumenty i zróbcie sobie rundkę. Tam gdzie się Wam spodoba zapiszcie się od razu, bo terminy znikają w tempie błyskawicznym. Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:48 Chodzi ci o wygląd budynku, jakość udług, wielkość sali, wystrój wewnatrz, odległośc do przejscia od drzwi do sali? Odpowiedz Link Zgłoś
sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:52 Kasiu, lokalizację, wygląd i wielkość Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 11:55 Ostatnio byłam na slubie w ratuszu na pl. Bankowym. Sala OK, ale wchodzi się po schodach idealnie wymyslonych do wybijania zebów. Jednemu z gości wczesniejszej pary udało się zjechac na tylku po ceremonii - na pijanego nie wygladał. Nie ma mozliwosci podania lampki szampana. chyba ze ci nie zalezy. Lokazlizacja raczej dobra) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 12:40 Chyba najładniejszy to ten na Starym Miescie. Jakis czas temu garłam tam na harfie podczas zaslubin. Radze zwrocic uwage na oprawe muzyczna, bo tam gra taki pan z syntezatorem i nie za ciekawie to brzmi. a on tam z urzedu siedzi... jakby co polecam sie w linnku ponizej sa informacje o mnie, jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 13:55 dziękuje za informację - Natalio, gdzie mieści się na starówce? na Jezuickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 09.05.07, 14:55 USC na Jezuickiej organizuje sluby w ratuszu na pl. Bankowym, poniewaz Palac Slubow jest w remoncie. Mysmy tam brali slub niecale dwa tygodnie temu i ja z wnetrza i calej oprawy (rowniez muzycznej) jestem wyjatkowo zadowolona - a na omawianych schodach wychodza sliczne zdjecia... Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui do slunko ... 09.05.07, 15:00 Czy możesz napisać coś więcej o tej oprawie muzycznej? Ja mam ślub na pl.Bankowym w sierpniu i też zastanawiam się nad oprawą muzyczną. Czy organizowałaś ją we własnym zakresie, czy była na miejscu i ile kosztowała? Z góry dziękuję za bliższe namiary Pozdrawiam E. Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: do slunko ... 09.05.07, 17:37 jest tam dwoch oficjalnych muzykow, ktorzy dyskretnie do was podchodza przed slubem i oferuja swoje uslugi. fortepian i skrzypce - koszt 100 zl. sam fortepian - 50 zl. od siebie powiem, ze panowie wywiazali sie fantastycznie ze swojego zadania: mieli idealnie dobrane utwory do kazdego punktu programu. u nas cala sala tonela we lzach - mimo, ze polowa nie rozumiala slowa po polsku nawet ja musialam zrobic krotka "pauze" w przysiedze... naprawde muzykow tamtejszych wam polecam Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: do slunko ... 09.05.07, 17:38 acha. mam juz pierwsze zdjecia, wiec jesli ktos jest zainteresowany wnetrzami w ratuszu, to przesle na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui Re: do slunko ... 09.05.07, 18:48 Baaardzo proszę - adres na gazecie. Pooglądam z wielką przyjemnością. Z góry bardzo dziękuję. E. Odpowiedz Link Zgłoś
sidney28 Re: do slunko ... 10.05.07, 10:19 b.proszę o fotki na maila: sidney28@gazeta.pl dziekuje MS Odpowiedz Link Zgłoś
ewilczurek Re: do slunko ... 10.05.07, 11:49 ja tez w USC na bankowym 15.09.07 i bardzo poprosze o zdjęcia na adres ewilczurek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
slunko Re: do slunko ... 10.05.07, 12:55 Poslalam wszystkim. Mam nadzieje, ze bedziecie zadowolone Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 15:25 Pałac Ślubów - w remoncie, znaleźli tam freski, na pewno nieprędko go uruchomią Kłopotowskiego - bardzo fajny (duża sala), ale też w remoncie Ratusz - mała sala, brzydkie wnętrze Jabłonna - bardzo ładnie, ale daleko, szkoda ludzi fatygować Wola - koszmar Białołęka - słyszałam, że ładnie, ale nie sprawdzałam No i mój wybór - Targówek )))) Odpowiedz Link Zgłoś
sidney28 Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 17:12 brzydkie wnętrze w Ratuszu? poważnie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 17:20 podobno piekny jest ten nowy na ursynowie.my chcielismy wlasnie tu brac slub ale jeszcze nie byl gotowy wiec zdecydowalismy sie na wole(czego nie zaluje ) Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Pałac Ślubów, USC Warszawa 22.05.07, 18:19 Ja biore na Targowku (raz, ze wyglada na dosc ladny, dwa, ze to moj "rodzimy". Widzialam USC na pl. Bankowym - sala dosc mala, slub sie odbyl blyskawicznie, zaraz byl nastepny w kolejce;p, zyczenia sie skladalo na korytarzu (okropnosc, tu wchodzi kolejna para, a stoi sie na korytarzu i wrecza kwiaty). Schody ciekawie sie prezentuja, ale zeby mozna na nich wybic Bylam tez na slubie na Bialolece - polecam, ladna, jasna sala, jest osobna salka "na szampana", jedynie wejscie na sale slubow nie jest zachwycajace. A palacu slubow na Starowce jakos nie lubie. Ale i tak w remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Właśnie, może warto dodać, że na Targówku... 22.05.07, 18:39 ...bez problemu zarezerwowali nam termin tak, że następna para wchodzi dopiero za godzinę )) Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Właśnie, może warto dodać, że na Targówku... 22.05.07, 18:59 oo no popatrz, a mi nie chcieli stwierdzili, ze oblegany dzien i zebym nie byla egoistka, bo inni chca w ogole wziac slub a mi tu sie marzy wolna godzina Odpowiedz Link Zgłoś
uccellino Och, przykro mi... Nam pani tylko kazała.... 22.05.07, 19:02 ...obiecać, że będzie ponad 100 gości. Nie mam wątpliwości, ze będzie, ale jakby co, to zapłacimy po dwa złote jakimś dresiarzom i przyjdą )) Odpowiedz Link Zgłoś
iosellin Re: Och, przykro mi... Nam pani tylko kazała.... 22.05.07, 19:18 a jaki masz termin slubu? Ja mowilam, ze bede miec co najmniej 100 gosci (bo bede, ale wszyscy sie na "moj" dzien rzucili i pani po prostu powiedziala, ze jesli zglosza sie jeszcze jakies pary to bedzie musiala jedne "nasze" pol godziny oddac A wolne obok siebie byly godzina 14.30 i 15.00, uznalam, ze slub od 14.30 do 15 to troche za wczesnie, jak sie jednak okaze, ze ktostam koniecznie chce w ten dzien i zdecydowalam sie na 15. Ale trzeba przyznac, ze pani byla mila i powiedziala, ze jesli sobie zyczymy, to po slubie przechodzi sie do zupelnie innej sali na szampana i zyczenia. Wiec mysle, ze bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś