Dodaj do ulubionych

ile do koperty w łowiczu

12.05.07, 12:42
ile plus minus daje sie kasy do koperty w łowiczu, mamy tam wlasnie wesele
znajomych i poniewaz w kazym koncu polski sa inne stawki zastanawiam sie jak
jest w tym rejonie
Obserwuj wątek
    • grisly Re: ile do koperty w łowiczu 12.05.07, 13:55
      W każdym miejscu dajesz tylke ile możesz (tzn. nie kosztem oszczędzania na
      sobie przez ileś czasu przed weselem) i uważasz za stosowne smile To b. zależy od
      tego czy jesteś studentką czy już pracujesz, czy sama żyjesz skromnie, a nie od
      tego czy jedziesz na północ czy na południe. Ja np. jadąc na wesele pod granicę
      ukraińską dawałam tyle ile daję we Wrocławiu, moi rodzice też - i wtedy
      usłyszeliśmy - od babci Panny Młodej smile)))- że 'tutaj to ludzie tyle nie dają'
      itd, ale dałabym 2 raz nie mniej, bo dla mnie to nie zależało od stawek
      lokalnych hehe Przecież nas serdecznie ugościli na weselu,poprawinach,
      załatwili nocleg i inne atrakcje.
      Po prostu rozważ ile możesz przeznaczyć, przecież nie będziesz pożyczać od
      kogoś żeby dać stówę więcej do koperty, albo dawać 50 czy 100zł mniej niż gdzie
      indziej, bo tam ludzie biedniejsci..Myślę, że zależy to od tego czy jedziesz do
      Łowicza na ślub i obiad weselny, czy na wesele + nocleg, poprawiny..
      pozdrawiam
      • jarzynka17 Re: ile do koperty w łowiczu 12.05.07, 14:19
        zgadzam się z grisly. głupie to pytanie ile daje sie tu czy tam. uncertain
        • martyna1985 Re: ile do koperty w łowiczu 12.05.07, 14:21
          my dostawalismy srednio 500zl, od studentow 200, ale na to nie ma reguly
          • agika1983 Re: ile do koperty w łowiczu 12.05.07, 15:03
            zgadzam sie z wami, kazdy daje ile moze i na ile go stac, co do tego nie mam
            watpliwosci ja tylko chcialam wiedziec ile zazwyczaj tam sie daje
            • grisly Re: ile do koperty w łowiczu 12.05.07, 16:18
              > zgadzam sie z wami, kazdy daje ile moze i na ile go stac, co do tego nie mam
              > watpliwosci ja tylko chcialam wiedziec ile zazwyczaj tam sie daje

No właśnie chodzi o to, że nie ma 'zazwyczaj tam się daje tyle i tyle' smile
              Jedni dadzą 600zł od pary, inni 100zł za osobę, a ktoś pociętą gazetę (sic!)
              czy po weselu się to dodaje i dzieli przez liczbę par, żeby ustalić ile średnio
              dali? big_grin Daj tyle ile dajesz gdzie indziej, na miarę swoich możliwość, ani
              więcej ani mniej.
              Trudno powiedzieć ile masz dać, to Ty wiesz ile możesz przeznaczyć i jaka jest
              Twoja relacja z tą osobą (przyjaciółka, kuzynka którą widzisz raz w roku), czy
              idziesz sama, czy z kimś się składasz, czy zapewniają wam hotel i.t.d. Boisz
              się, że dasz za mało czy za dużo? smile
              Odp tak: ja byłam na ostatnich weselach jeszcze jako studentka - kupowalam
              prezent za 200zł z chłopakiem, raz szłam sama i też 200-250zł, dla przyjaciólki
              za 500zł (przecena z 800 smile ), raz byłam zaproszona do koleżanki ze studiów na
              tydz. przed weselem, bo rodzina odmówiła w ost. chwili, prezent skromny, ale
              był smile Daję ile mogę, ale zawsze daję kartkę z życzeniami i nie ukrywam się,
              nawet jeśli nie mogę dać dużo smile
              pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka