olajla 19.05.07, 19:16 Hej, czy wiecie coś na temat kosztów ślubu w płockiej katedrze? Czy jest wśród Was ktoś, kto będzie tam ślubować w najbliższym czasie? Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mam6lat Re: Katedra w Płocku 19.05.07, 21:40 nie na temat: zazdroszczę Ci tej katedry - koniecznie poproscie fotografa o zdjęcie przy tych słynnych drzwiach Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Katedra w Płocku 19.05.07, 21:43 niestety nie umiem ci odpowiedzieć, ale byłam tam na ślubie i było pięknie Odpowiedz Link Zgłoś
mistrz1938 Re: Katedra w Płocku 19.05.07, 23:55 z tego co się orientuję koszt ślubu w katedrze to wydatek około 1200 złotych. niestety wszyatkie pary które znam a które brały ślub w katedrze rozstały się. podobno to nieszczęśliwy kościół. ale to tylko przesąd. Odpowiedz Link Zgłoś
olajla Re: Katedra w Płocku 20.05.07, 01:16 Na szczęście nie wierzę w przesądy i magiczne moce. Poza tym to niemożliwe żeby rozstały się wszystkie pary, które brały tam ślub Nasze szczęście zależy przede wszystkim od nas. Każdy związek wymaga pracy i wspólnego zaangażowania. I to jest recepta. Kościół to tylko miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
heather4 Re: Katedra w Płocku 20.05.07, 10:42 Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek, tak można podsumować połączenie ślubu kościelnego i przesądów. Pogratulować światopoglądu... Odpowiedz Link Zgłoś
elemelek27 Re: Katedra w Płocku 23.05.07, 10:02 mam niedaleko do Płocka, znam katedrę, jest przepięknie położona, mojej ciotki chrześniaczka tam brała śłub i ja nie słyszałam, żeby się rozwiodła. Znam takie przypadki że na Jasnej Górze biorą ślub a potem się rozchodzą. To nie zależy od miejsca, tylko od ludzi. wiecie, ja wielu rzeczy się nasłuchałam ale coś w tych przesądach jest dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
olajla Re: Katedra w Płocku 22.05.07, 16:29 Czy możesz powiedzieć mi cos bliżej? Jakaś mała kalkulacja ile co kosztuje? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziuniunia Re: Katedra w Płocku 23.05.07, 08:33 Niestety nie wiem co ile, kościoł załatwiał mój Mi chyba on sam nie wie co ile poprostu ksiądz mu tyle powiedział. Ale chyba nie ma juz zadnych kosztów dodatkowych......... bo ta sumka Odpowiedz Link Zgłoś