kamu2 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 31.05.07, 17:30 moja od dwu pierwszych liter imienia karolina i dwu pierwszych litar od nazwiska a 2 to przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie ... 31.05.07, 22:30 Jeden z moich pierwszych adresow mailowych nosil w sobie nazwe spragnienie@... Bylo to dobrych pare lat temu. Skad nazwa??? Z zycia. Spragniona bylam bez przerwy. Nowych uczuc, emocji, wrazen, smutkow, wzruszen, etc. Dzis patrze na owe spragnienie inaczej. Dojrzalam, pragne takze w inny sposob. Pewnie zamienie sie wkrotce w nowy twor, bardziej swiadomy siebie i swiata??? Zobaczymy. Poki co, wciaz pragne. Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 19:34 Od aktorki - gł. rola w Exils Gatlifa. Odpowiedz Link Zgłoś
spodnica_w_kratke Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 20:53 z potrzeby chwili musialam miec jakis login, zeby umiescic gdzies tam swoja wypowiedz, no i pomyslalam o tym , ze starsznie lubie spodnice w szkocka krate, mimo, ze sama zadnej takiej nie mam ot i cala historia spodnicy w kratke Odpowiedz Link Zgłoś
oliwkaa23 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 21:24 A u mnie od ..niedoszlego imienia Rodzice sie nie mogli zdecydowac, czy Ola, czy Oliwia... No i do tej pory roznie mnie nazywaja) 23 to wiek Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia-82 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 03.06.07, 08:09 Konwalia- bo uwielbiam te kwiaty i kojarzą mi się z początkiem naszej znajomości. 82 od roku mojego urodzenia, bo konwalia było już zajęte Odpowiedz Link Zgłoś
cronopio Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 03.06.07, 11:57 Cronopio - to z Cortazara, którego bardzo lubię. Naprawdę czuję się kronopiem. Pozdrawiam inne tropy cortazarowskie (Maga!). Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur taki kronopio? nie mogłam się powstrzymać;)))) 05.06.07, 16:22 ŚPIEW KRONOPIÓW Kiedy kronopie śpiewają swoje ulubione piosenki, podniecają się tak dalece, że często dają się przejeżdżać ciężarówkom i cyklistom, spadają z okien, gubią to, co mają w kieszeniach, do świadomości, którego dziś mamy, włącznie. Kiedy kronopio śpiewa, nadzieje i famy przybywają, by go słuchać, jakkolwiek nie bardzo rozumieją jego ekstazę i przeważnie się gorszą. W środku pieśni kronopio wznosi łapki, tak jakby podtrzymywał słońce, jakby niebo było tacą, zaś słońce głową Jana Chrzciciela, wobec czego śpiew kronopia jest nagą Salome tańczącą dla fam i nadziej, które stoją wokół z porozdziawianymi gębami, zastanawiając się, czy ksiądz proboszcz, czy wypada. Ale jako że w gruncie rzeczy są poczciwe (famy są dobre, a nadzieje głupawe), kończy się na tym, że klaszczą kronopowi, który nagle przytomnieje zaskoczony, rozgląda się dokoła i także zaczyna bić brawo, biedaczek. Odpowiedz Link Zgłoś
fasolka_70 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 05.06.07, 15:54 Mój też dość prozaicznie od imienia Mam koleżankę, która zawsze mówi na mnie **** - Fasola a na siebie Ewka - Marchewka a cyferki od rocznika wbitego w dowodzie Tak, tak takie stare jeszcze żyją A od drugiego imienia mojego sistera + Jakieś Tam Dodatki to ja mam prawie wszędzie hasło, hihihi - żebyś sobie Sisterku nie myślał, żeś gorszy sorki za prywatę F. Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:45 Sisterek sobie nie mysli Mam glebokie ze jestem najwazniejszym sisterem na swiecie heh......... ))) Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:45 ......glebokie przekonanie oczywiscie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 05.06.07, 16:43 a ja po prostu zyciowy surfer jestem Siog, zawsze fascynowaly mnie irlandzkie imiona np. Saoirse Matko jak to wypowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
evita120708 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:54 A na mnie tak po prostu mówią przyjaciela (od imienia naturalnie) a dalej to juz pewnie się domyślacie - data ślubu pozdrawiam wszystkie forumowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
siog Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 25.06.07, 00:21 sorry,dopiero przeczytalam Saoirse - czyt Sirsza/Sirsze oznacza "wolnosc". Piekne imie... jak bede miec corki to beda Tara i Una Odpowiedz Link Zgłoś