Dodaj do ulubionych

skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy?

• kamu2 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 31.05.07, 17:30
      moja od dwu pierwszych liter imienia karolina i dwu pierwszych litar od nazwiska a 2 to przypadek
    • spragnienie ... 31.05.07, 22:30
      Jeden z moich pierwszych adresow mailowych nosil w sobie nazwe spragnienie@...
      Bylo to dobrych pare lat temu. Skad nazwa??? Z zycia. Spragniona bylam bez
      przerwy. Nowych uczuc, emocji, wrazen, smutkow, wzruszen, etc. Dzis patrze na
      owe spragnienie inaczej. Dojrzalam, pragne takze w inny sposob. Pewnie zamienie
      sie wkrotce w nowy twor, bardziej swiadomy siebie i swiata??? Zobaczymy. Poki
      co, wciaz pragnewink.
    • lubna Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 19:34
      Od aktorki - gł. rola w Exils Gatlifa.
    • spodnica_w_kratke Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 20:53
      z potrzeby chwiliwink musialam miec jakis login, zeby umiescic gdzies tam swoja wypowiedz, no i pomyslalam o tym , ze starsznie lubie spodnice w szkocka krate, mimo, ze sama zadnej takiej nie mamwink ot i cala historia spodnicy w kratkesmile
    • oliwkaa23 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 02.06.07, 21:24
      A u mnie od ..niedoszlego imieniasmile
      Rodzice sie nie mogli zdecydowac, czy Ola, czy Oliwia...
      No i do tej pory roznie mnie nazywajawink)
      23 to wiek
    • siog Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 03.06.07, 00:29
      moje drugie imie
    • konwalia-82 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 03.06.07, 08:09
      Konwalia- bo uwielbiam te kwiaty i kojarzą mi się z początkiem naszej znajomości.
      82 od roku mojego urodzenia, bo konwalia było już zajęte smile
    • cronopio Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 03.06.07, 11:57
      Cronopio - to z Cortazara, którego bardzo lubię. Naprawdę czuję się kronopiem.
      Pozdrawiam inne tropy cortazarowskie (Maga!).
      • zielony_kangur taki kronopio? nie mogłam się powstrzymać;)))) 05.06.07, 16:22

ŚPIEW KRONOPIÓW

Kiedy kronopie śpiewają swoje ulubione piosenki, podniecają się tak dalece, że
        często dają się przejeżdżać ciężarówkom i cyklistom, spadają z okien, gubią to,
        co mają w kieszeniach, do świadomości, którego dziś mamy, włącznie.

Kiedy kronopio śpiewa, nadzieje i famy przybywają, by go słuchać, jakkolwiek
        nie bardzo rozumieją jego ekstazę i przeważnie się gorszą. W środku pieśni
        kronopio wznosi łapki, tak jakby podtrzymywał słońce, jakby niebo było tacą,
        zaś słońce głową Jana Chrzciciela, wobec czego śpiew kronopia jest nagą Salome
        tańczącą dla fam i nadziej, które stoją wokół z porozdziawianymi gębami,
        zastanawiając się, czy ksiądz proboszcz, czy wypada. Ale jako że w gruncie
        rzeczy są poczciwe (famy są dobre, a nadzieje głupawe), kończy się na tym, że
        klaszczą kronopowi, który nagle przytomnieje zaskoczony, rozgląda się dokoła i
        także zaczyna bić brawo, biedaczek.

• fasolka_70 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 05.06.07, 15:54
      Mój też dość prozaicznie od imienia smile Mam koleżankę, która zawsze mówi na
      mnie **** - Fasola a na siebie Ewka - Marchewka smile a cyferki od rocznika
      wbitego w dowodzie smile Tak, tak takie stare jeszcze żyją smile
      A od drugiego imienia mojego sistera + Jakieś Tam Dodatki to ja mam prawie
      wszędzie hasło, hihihi - żebyś sobie Sisterku nie myślał, żeś gorszy smile
      sorki za prywatę smile
      F.
      • malinakalina Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:45
        Sisterek sobie nie mysli wink
        Mam glebokie ze jestem najwazniejszym sisterem na swiecie heh.........
        smile)))
        • malinakalina Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:45

......glebokie przekonanie oczywiscie..........
    • lifesurfer Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 05.06.07, 16:43
      a ja po prostu zyciowy surfer jestemsmile

Siog, zawsze fascynowaly mnie irlandzkie imiona np. Saoirsesmile Matko jak to
      wypowiadacsmile
      • evita120708 Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 06.06.07, 12:54
        A na mnie tak po prostu mówią przyjaciela (od imienia naturalnie) a dalej to juz
        pewnie się domyślacie - data ślubusmile pozdrawiam wszystkie forumowiczki!
      • siog Re: skąd się wzięły Wasze ksywki/loginy? 25.06.07, 00:21
        sorry,dopiero przeczytalamsmile
        Saoirse - czyt Sirsza/Sirsze oznacza "wolnosc". Piekne imie...
        jak bede miec corki to beda Tara i Unasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka