zuzia_8 10.06.07, 16:37 czy panna młoda może mieć odkryte buty? jak to jest z tymi przesądami? Ja na cywilnym miałam sandałki ale wtedy było ponad 40 stopni. Jak to jest? wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inkageo Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 16:39 Jest tak jak chcesz... Jedna osoba Ci napisze, że szczęście Ci ucieknie przez pięty, albo palce, a inna, tak jak ja, że to śmieszne i niedorzeczne... Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela to nie sredniowiecze!!!! 10.06.07, 16:44 sorki ale jak slysze o zabobonach typu szczescie uciakajace przez palce itp ktorych pelno jest wokol ceremoni slubnej to mnie trafia-bierzemy slub koscielny w wiekszosci no i litosci ale zabobonyi chrzescijanstwo w parze nei ida moze jeszcze [powinnismy sie do debu pomodlic na szczescie itd Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_kangur Re: to nie sredniowiecze!!!! 10.06.07, 17:01 nie może, absolutnie!!! zabronione!!! Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:04 Nie wiem jak jest z przesądami, bo mnie to zupełenie nie inresuje. Buty odkryte jednak nie są eleganckie, a w końcu ślub to swego rodzaju gala. Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:09 no zgadzam sie ze odkryte sa nie eleganckie sama mam zakryte palce ale odkryta piete tylko jest pare ale 1 ja mam slub 29 wrzesnia wiec juz upolow nie bedzie, a jak ktos ma slub np teraz gdzie tem siegaja nawet do 30 stopni i na sali nie ma klimatyzacji to takie buty to mordega.odciskow sobie mozna narobic,plywa sie niemal w nich-wiec etykiea etykieta a wygoda,dobre samopoczucie i mozliwosc tanczenia (zamias leczenia odciskow)to by byla dla mnei sprawa wazniejsze i kupilabym lekkie sandalki. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:12 A gala oskarowa jest mało eleganckim wydarzeniem?? 90% pań zakłada na nią buty z odkrytymi palcami... Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:13 ojojo inka pudelek sie odzywa czy jak sie ta strona nazywala kurde ty to jestes z moda na czasie Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:15 O kurcze, nie zaglądałam jeszcze dzisiaj na pudelka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:25 mialam ten dylemat elegancko-nieelegancko. i moj wniosek - skoro producenci sukien slubnych na swiecie sprzedaja buty z odkrytymi palcami, to na slub pasuja i takie wlasnie kupilam. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:27 www.bridalshoes.com/item/dyeable-3-inch/erika.asp moje sa takie, tylko skorzane i z bezowym obcasem,w iec jeszcze wiele razy je zaloze. jak dla mnie to sa eleganckie buty. jak ktos ma inne zdanie, chetnie poczytam, ale i tak w nich ide Odpowiedz Link Zgłoś
maraxela Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:29 ale ladne ile kosztowaly i jaki maja obcas?? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:55 są śliczne. gdzie je kupiłaś i za ile jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:57 bardzo ładne były inne kolory? chetnie bym kupiła takie do chodzenia na codzien (uwielbiam obcasy) tylko moze czerwone) gdzie ku[piłas? Odpowiedz Link Zgłoś
iizabelaa Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 20:31 Ja mam identyczne czarne ) od Szydłowskiego, dałam ok 180zł Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 20:32 iizabelaa napisała: > Ja mam identyczne czarne ) od Szydłowskiego, dałam ok 180zł hmm, a mozesz poweidziec jaki butig to sprzedaje?? pierwszy raz słysze nazwe, jestem ignorantka chyba poszukałabym tego w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
loltka pytankoooooooooo 10.06.07, 20:39 iizabelaa napisała: > Ja mam identyczne czarne ) od Szydłowskiego, dałam ok 180zł jak zrobiłas ten suwaczek i ta suknie?? w opisie?? Odpowiedz Link Zgłoś
veeto1 Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:40 To co noszą gwiazdy, to zupełnie inna sprawa, i wierz mi, że z elegancją niewiele ma to wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 20:34 Królowa angielska mnie niestety modowo nie inspiruje Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 17:49 ja mam odkryte, bo sa to buty przystosowane do tanca, wiec po co sie bawic w dwie pary. Zreszta-sandałki wykorzystam ale w pełnych jasnych nie bede przeciez potem chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca mam takie 10.06.07, 17:53 akces.biz/oferta/damskie/11PAS3-KPint.jpg polecam zamawiane cena podobna jak w sklepie gotowe, ale te sa szyte na miare i dostosowane do tanca Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: mam takie 10.06.07, 19:17 Salsa.loca masz takie same buty jak nasza instruktorka tanca Ja takich nie mam, ale mocno rozwazam zakup bo 1,5godziny tanca w zwyklaych butach na ocasie to jest meka......... A do slubu ma wlasnie buty rylko, choc faktycznie ich kolekcja slubna jest prawie w calosci wstretna.............. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: mam takie 10.06.07, 19:29 haha bo ja tancze) wiec mam z akcesu buty do tanca dlatego jak potrzebowałam do slubu to pomyslałam tak: na wesele i tak bym sobie zamowiła taneczne, bo tylko w takcih butach tanczysz cała noc i czujesz sie jak na bosaka, a na drugi dzien stopom nic nie ejst s[rawdziłam to bo mam kilka par z akcesu i jak tancze czy to na treningach czy na parkiecie to zawsze przebieram a do tego omyslałam ze po co w takim razie kupowac w sklepei typowe slubne i płacic drugi raz>?? zrobiłam sobie taneczne ze wzmocnionym spodem zebym mogła zez isc w nich do koscioła(typowe taneczne by sie zniszcyły po bruku, bo sa na cienkiej cielecej podeszwie) z bajerami, buty na moja miare, skora cielca i wysciółka exclusiv za 210 zł a jakie Ty masz?? a, doszły fotki?? Odpowiedz Link Zgłoś
malinakalina Re: mam takie 10.06.07, 19:58 Tanczysz? uch..........To super zazdroszcze. Bo my zapisalismy sie kilka miesiecy temu na kurs tanca towarzyskiego ( podstawowy i straaaasznie nam sie spodobalo wiec bedziemy chodzic w przyszlym roku na nastepny poziom. Ale my tylko tak w formie milego spedzania razem czasu bo oboje chyba nie mamy uzdolnien w tej dziedzinie, tylko zapalu mamy duzo. No ale za to z pierwszym tancem problemu nie mamy, umiemy zatanczyc dosc porzadnie walca wiec wstydu naszej instruktorce nie przyniesiemy Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: mam takie 10.06.07, 20:01 my tanczymy salse i inne latynoskie, oboje. od 4 lat towarzyskich cos tam kiedys, ale zadne z nas nie kontynuwało(nie znalismy sie ejszcze wtedy) ale walca mamy przygotowanego z kumplem choreografem taniec traktujemy hobbistycznie, po naszej normalnej pracy zawodowej nawet go uczymy Odpowiedz Link Zgłoś
loltka ryłko 10.06.07, 19:10 Ryłko ma paskudne wzory butów a juz slubne sa na prawde straszne Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: ryłko 11.06.07, 09:58 W tym roku wprowadzili nową, znacznie ciekawszą kolekcję, bo butów z poprzedniej nie założyłabym nawet za karę. Były po prostu wstrętne. A te nowe- całkiem, całkiem... A co do tematu postu: ja mam zakryte, bo uważam, ze pewne okazje wymagają specjalnej oprawy- na egzaminy, pogrzeby, rozmowy o pracę też chodzi się w butach zakrywających. Sandałki są "nieformalne". Ale na małe przyjecie w plenerze czy grillu- czemu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:26 zuzia_8 napisała: > czy panna młoda może mieć odkryte buty? jak to jest z tymi przesądami? > Ja na cywilnym miałam sandałki ale wtedy było ponad 40 stopni. > Jak to jest? wie ktoś? 1. no co Ty, absolutnie nie może !! jeszcze czego, podobno to gorsze niż wrócenie się do domu po coś i nie przysiądnięcie czy nieubranie podwiązki, najlepiej niebieskiej tfu, tfu 2. trzeba bezwzględnie wierzyć i przestrzegać wszystkich zabobonów 3. błąd, moja droga, błąd żadna temperatura nie jest usprawiadliwieniem, albo wierzysz w przesądy,albo nie! nie zwalaj mi tu na pogodę <grozipalcem>, chcesz sobie zmarnować życie, bo pogoda była zbyt ciepła ?! SZOK 4.podobno jak się nie założy zakrytych butów, to przerąbane, a jak w podróż poślubną po takim *wykroczeniu* pojedziesz do Egiptu to na 100% dotknie Cię zemsta faraona (w szczegóły nawet się nie wdaję)!! najlepiej się potem przez 10 lat nie wychylać z domu (czyhające czarne koty) i nie obracać przez lewe ramię. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:30 moja Mam poszła do slubu w sandałkach na 10 cm obcasie sa z Ojcem po slubie juz 30 lat i jest gitara Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:30 Nie moze, tuz przed wejsciem czy to do Kosciola czy USC stoi inkwizytor tudziez przedstawiciel LPR i obcina wystajace paluchy Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:38 mayagaramond napisała: > Nie moze, tuz przed wejsciem czy to do Kosciola czy USC stoi inkwizytor tudziez > przedstawiciel LPR i obcina wystajace paluchy > buhehe Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:39 mayagaramond napisała: > Nie moze, tuz przed wejsciem czy to do Kosciola czy USC stoi inkwizytor tudziez > przedstawiciel LPR i obcina wystajace paluchy > > hahahaha dobre) Odpowiedz Link Zgłoś
kunsia Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:43 Ja bede miala te: www.gina.com/Client/TheShop/ProductsView1.aspx?PageNo=6&ProductID=501&CategoryID=1 zdecydowanie sa odkryte bo nic nie zaslaniaja i mam gleboko to czy ktos sadzi ze to elagancko czy nie - zapowieda sie 30 stopni i nie zamierzam puchnac w rajstopach i zakrytych butach..... a jak komus sie nie bedzie to podobalo to przynajmniej bedzie mogl na cos ponarzekac...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: czy panna młoda może mieć odkryte buty? 10.06.07, 19:52 piekne uwielbiam taki wzór Odpowiedz Link Zgłoś
dagps odpowiadam w sprawie moich butow 10.06.07, 21:13 szydlowski, dokladnie o te chodzi kupilam je przypadkiem za 130zl w bialymstoku w centrum park przy pksie moje sa jasne ecru, byly jeszcze bezowe i taki jasno mietowy, troche szary troche zielony, bardzo ladny. troche musialam je rozchodzic, bo cisnely z przodu, mozliwe ze z powodu wysokosci, 8cm. spodobaly mi sie i postanowilam kupic a potem sprawdzic czy pasuja do sukni. pasuja, wiec ide. Odpowiedz Link Zgłoś
loltka Re: odpowiadam w sprawie moich butow 11.06.07, 21:09 dzieki, znalazłam w necie Odpowiedz Link Zgłoś
koraa2 te pierwsze sliczne 10.06.07, 21:31 do chodzenia takie chce a i na slub tez bardzo ladne bo te do tanczenia zupelnie mi sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś