Dodaj do ulubionych

skad wziasc platki roz na slub?

15.06.07, 14:10
chcialabym zeby goscie po wyjsciu z kosciola obsypali nas platkami najlepiej
bialych roz,ale nie mam pojecia skad mam je wziasc?czy obskubac zakupione
kwiaty w kwiaciarni?smile jezu ile musialabym wtedy ich kupic....smilemacie jakies
inne pomysly?smilepozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • minerwamcg Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 14:33
      Giełda kwiatowa. Niezależnie od tego ugadać się z jakąś kwiaciarnią, tylko na
      dobre parę dni wcześniej.
      • agnrek Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 14:40
        Ale oskubać trzeba rano w dniu ślubu i trzymać w chłodnym miejscu,żeby nie były
        zwiędnięte ani ususzone. Polecam zakup hurtowy na giełdzie kwiatowej.
    • elza_lui Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 19:20
      kika2411 nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale jeśli z Warszawy to podpowiem,
      że taka giełda jest na ul.Bakalarskiej. Ja właśnie tam zamierzam kupić kwiaty z
      przeznaczeniem na obsypanie mnie płatkami w dniu ślubu wink
      Na takich giełdach ceny kwiatów są dużo, dużo niższe niż w kwiaciarniach czy
      nawet na ulicy. Kwiaty są sprzedawane często w pęczkach i po cenach hurtowych
      lub producenta więc warto się pofatygować. Ja czasami kupuję kwiaty na giełdzie
      i robię bukiety na imieniny lub inne rodzinne okazje - takie moje hobby smile

Pozdrawiam
      E.
    • nikitka78 Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 19:26
      Zapytaj o płatki w kwiaciarni w której zamiawiasz bukiet. U mnie było tak, że
      panie same zapytały czy mają przygotować płatki (gratis).
    • myszka99996 Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 20:46
      Płatki róż włożone do lodówki wytrzymują około 3 dni.
    • magdalenow Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 21:30
      moze to i głupie pytanie-ale kiedy ja mam wreczyc gościom te płatki róż? skoro
      połowę gosci zobacze dopiero przed kościołem-to kto ma to zrobic? mama...moze
      to głupie pytanie ale nie mam pomysłusmile
      • owocowa201 Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 21:56
        Mnie się wydaję, że inicjatywa powinna wyjść od kogoś z rodziny i znajomych,
        może koleżanki albo rodzeństwo, bo rozdawanie płątków gościom przed kościołem i
        ślubem przez Was wyglądałoby idiotycznie i byłoby poprostu śmieszne, czyli co?
        wychodzicie z Kościoła i udajecie ogromne zaskoczenie, że goscie obsypują Was
        płątkami i dziekujecie i mówicie, ze nie spodziewaliscie się i jest wam bardoz
        miło? Ustalony scenariusz na wesele, Trochę przypomina mi to sugerowanie
        gosciom róznych pamiatek zamiast kwiatów na ślub. Naprawdę byłoby Ci bardzo
        miło gdybys mimochodem wspomniałą komus, ze marzysz o tym na swoim Ślubie i ta
        osoba byłaby na tyle mądra i pamiętliwa i sprytna ze zorganizowałąby to sama.
        • dr_kaczusia Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 22:19
          hihi to tez racja, my mielismy taka niespodzianke, mowilismy, ze ryz nie bo
          golebie, platki nie bo wokol kosciola budowa byla i jakos mi sie to gryzlo,
          wiec jesli juz to pieniazki. I tak bylo... do momentu az prawie wyzbieralismy
          pieniazki, a tu jeden kuzyn sypnal na koniec jeszcze platkami smile Mimo wszystko
          bylismy milo zaskoczeni smile
      • dr_kaczusia Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 22:16
        u moich znajomych bylo tak, ze swiadek dostarczyl kosz do kosciola (w ktorym
        byly papierowe rozki wypelnione platkami) i postawil przy wyjsciu, szepnal nam,
        zebysmy wychodzac je wzieli i sypali. Siedzielismy akurat z tylu wiec jak mlodzi
        szykowali sie, zeby odejsc od oltarza podeszlismy do wyjscia, wzielismy rozki i
        ustawilismy sie na schodach smile wiec jak Mlodzi wychodzili to polecial na nich
        deszcz platkow. Pozostali goscie brali te co zostaly i sypali jeszcze jak mlodzi
        stali pod kosciolem.
    • jarzynka17 Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 23:24
      moja sistra zerwei róże w ogródku smile hmmm moze sąsiadki mają róze albo babcie??
    • salsa.loca boże ciało 15.06.07, 23:49
      kika2411 napisała:

> chcialabym zeby goscie po wyjsciu z kosciola obsypali nas platkami najlepiej
      > bialych roz,ale nie mam pojecia skad mam je wziasc?czy obskubac zakupione
      > kwiaty w kwiaciarni?smile jezu ile musialabym wtedy ich kupic....smilemacie jakies
      > inne pomysly?smilepozdrawiam.

jesli chcesz zrobic boże ciało przed kosciołem po kosztach jedz na giełde
      kwiatowa i kup kwiaty z zeszłego dnia-wyjdzie po jakie 50 gr za sztuke, albo i
      mniej, obskubac i juz
    • mistrz1938 Re: skad wziasc platki roz na slub? 15.06.07, 23:52
      u mnie w kwiaciarni dostałam płatki róż gratis. ale i tak nie było z nich
      użytku, bo goście obsypali nas ryżem, który miałam wszędzie: pod sukienką nawet
      w majtkach i butach. ale przyznam że emocji było tyle że wcale tego nie czułam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka