Dodaj do ulubionych

od jutra zaczynam diete!!!

01.07.07, 22:16
do ślubu pozostało mniej niż 3 m-ce, więc czas najwyższy by się trochę
doprowadzić do formy, a więc...żadnych słodyczy, żadnego piwa, żadnego masła,
pizzy i itp., dołączam się do biegania z moim N. to powinno pozwolić na
oczyszczenie i utratę paru kilogramówwink a Wy czy przewidujecie jakieś
szczególne zabiegi w związku ze ślubem?
Obserwuj wątek
    • madziulla.w ja już -8 01.07.07, 22:36
      Twardo mialam brać się za odchudzanie ale zawsze jakoś mi się nie chciało ale ostatnio miałam bardzo stresujący okres. Bardzo ciężka sesja egzaminacyjna, stres w pracy w związku ze zmianą stanowiska. I wyszło mi to wsyztsko na dobre big_grin teraz wagę mam prawie idealną jeszcze kilo może trzy i będzie ok smile
      • sysunia-leniwca Ja tez 01.07.07, 23:00
        Wprawdzie w ostatnim roku schudlam 20 kg, ale tak naprawde to jeszcze z 7 kg,
        by mi sie przydalo. Slub 1 wrzesnia 2007 - nie wiem czy dam rade, ale tez sie
        wzielam za siebiesmile
    • rusma1 Re: od jutra zaczynam diete!!! 01.07.07, 22:58
      a na mnie czeka karnet na silownie
      mam nieco ponad dwa miesiace
      zaczynam od wtorku wink
      pozdrawiam wszystkie chcace cos stracic big_grin
      • ivcia13 Re: od jutra zaczynam diete!!! 01.07.07, 23:07
        Ja od jutra zaczynam dietkę kopenhaską musze jakos szybko wystartowacsmile ojjj
        bedzie ciezko ale mam nadzieje ze wytrwamsmile
        • madziulla.w wytrwałaś? 24.07.07, 17:36
          • jusia79 Re: wytrwałaś? 24.07.07, 20:12
            i tak i niesmile ostatnio mieliśmy niezłe urwanie głowy z remontem, więc jadłam
            bardzo nieregularnie, teraz jak są takie upały nie chce mi się jeść wcale,
            właśnie w piekarniku dochodzą pomidory i papryki faszerowane, więc czeka nas
            niezła ucztasmileniekoniecznie dietetyczna...a na jutro zupa krem z cukinii i
            duuużo currysmile...pocieszam się, że jeszcze dwa miesiące, no i jeszcze tym, że
            nie tyję, waga na razie b/z...
            • siog Re: wytrwałaś? 24.07.07, 21:38
              papryki faszerowane!!!!!! mniaaaaaaaammmmmmmmmm!!!!!
              to juz wiem co ugotuje w czwarteksmile
    • arwen8 Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 19:27
      jusia79 napisała:

> żadnych słodyczy, żadnego piwa, żadnego masła, pizzy i itp.

Ależ masło jest jak najbardziej w porządku! Oliwa również smile

Jeśli chcesz mieć lepsze wyniki przy odchudzaniu się, to odrzuć jeszcze ryż,
      makaron, oraz wszystkie produkty zawierające mąkę (przede wszystkim wszystkie
      rodzaje pieczywa), wszystkie napoje gazowane (prócz wody mineralnej, rzecz
      jasna), wszystkie soczki (prócz pomidorowego, jeśli lubisz), ogranicz owoce
      (szczególne te, które zawierają ogromne ilości fruktozy), uważaj też na duże
      ilości prod. mlecznych. Polecam natomiast gorzką Wedlowską czekoladę w
      rozsądnych ilościach smile

Generalnie, spróbuj przynajmniej ograniczyć spożycie węglowodanów do 50g na
      dobę, a efekty będą natychmiast widoczne.

Dla przykładu: 100g ziemniaków - 15g węglowodanów, 100 g banana - 21g, 1
      cząstka Wedlowskiej gorzkiej czekolady - 2g, 100g pomidorów lub marchewki - 6g,
      100 g ogórków, cukini lub brokuł - 2g, etc.

Powodzenia!
      • malutenka5 Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 19:39
        Ja w tej chwili powinnam przytyć bo ma sporą niedowagę i niestety zdrówko się psuje.
        Ale kiedyś tam, w wieku chyba 16 lat przeszłam na dietę, bo chciałam zrzucić brzuszek i wiesz co pomogło?
        KISIEL.
        Tylko taki do gotowania, nie do zalewania wrzątkiem. Super zapycha, żeby nie byc głodnym między posiłkami i mimo zawartego w sobie cukru w ogóle nie tuczy. Świetny, jeśli masz słabość do słodyczywink
        • arwen8 Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 20:04
          malutenka5 napisała:

> Super zapycha, żeby nie byc głodnym między posiłkami

To zależy, czy ktoś chce się tylko "zapchać", czy woli zjeść pełnowartościowy
          posiłek, który zapewni jego organizmowi najlepszą energię i składniki odżywcze
          (a nie puste kalorie).

Przy prawidłowym odżywianiu się chęć jedzenia między posiłkami, a tym
          bardziej "zapychania się", w ogóle nie pojawia się. Pojawia się jedynie wtedy,
          kiedy odżywiasz się głównie weglowodanami przy bardzo małej podaży białka i
          tłuszczu. Oczywiście do chęci "zapchania się" przyczyniają się również problemy
          natury psychicznej.

P.S. Kisiel to tylko duża ilość węglowodanów (z mączki ziemniaczanej i cukru) i
          zero wartości odżywczej. Zapycha ale nie syci.
    • agajp7 Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 21:16
      hej dziewczyny, ja od tygodnia stosuję dietę "SOUTH BEACH" jest rewelacyjna bo
      jesz mięso i warzywa - fakt nie wszystkie ale po sobie widzę - efekt
      rewelacyjnie schudłam 3 kg po 8 dniach i widac zewnętrznie w pasie 5 cm mniej w
      tyłku mniej i w bodrach też mniej....bardzo się cieszę i polecam, i Trzymam
      kciuki za te, które mają ochotęją wypróbować i będa widziały efekty
      • monia_look Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 21:30
        Ja też startuję z odchudzaniemwink Nie mam jeszcze upatrzonej diety. Możesz
        podrzucić tą swoją na gazetowego?
        Dzięki,,
        Monia.
        • agajp7 Re: od jutra zaczynam diete!!! 25.07.07, 21:40
          dla dziewczyn, którę chcą spróbować "mojej" diety oczywiście nie każdy organizm
          reaguje tak samo ale ja za swoje efekty ręczę, dodadm że trzymam się
          rygorystycznie żadnego podjadania słodyczy, nie dozwolonych produktów i piję
          dużo dużo wody min. niegaz.
          southbeach.c10.pl/
          dietasouthbeach.net/
          dietaplazpoludnia.ilonka.org/
          oto moję trzy strony z których korzystam m.in. można znaleźć tam jadłospisy
          pozdrawiam i życze wytrwałości
      • adrianapl Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 21:51
        mozesz prosze podeslac na mejla szczegoly tej cudownej diety?

dzieki z gorysmile
        • kasiulkkaa Re: od jutra zaczynam diete!!! 24.07.07, 21:56
          Google wam nie działa?
          • patkag Re: od jutra zaczynam diete!!! 25.07.07, 05:21
            Patrzac na moja wage w stosunku do wzrostu to tez powinnam sie zaczac
            odchudzacsmile na szczescie nie mam takiej potrzebysmile dla mnie waga nie istnieje -
            tylko centymetr...jestesm uzalezniona od silowni od paru dobrych lat i jak bez
            skrempowania mowie ze przy wzroscie 166 waze 58 to nikt i tak mi nie wierzysmileno
            ok....moj biust wazy pewnie z 5 kilo hihi niejednokrotnie bylam w sytuacji, w
            ktorej staly przede mna dwie osoby wazace dokladnie tak samo....ale wygladaly
            zupelnie inaczej...ja mojej wagi nie zmienilam od 3 lat ale roznica w wygladzie
            jest ogromna...przechodzilam przez wiele diet = niestety dzialaly krotko...ale
            fakt ze jezeli chcecie schudnac szybko - to kopenhaska jest strzalem w
            dziesiatke...tylko po odbyciu diety trzeba sie zastnowic co dalejsmile

pozdrawiam serdecznie!
    • kocica27 Re: od jutra zaczynam diete!!! 25.07.07, 11:11
      Ja też jestem na diecie, dodatkowo biegam. Zaczęłam jakieś 2 miesiące przed
      ślubem, udało mi się zgubić ok. 5kg, jeszcze 5 i będzie super. Ale u mnie jest
      tak od lat - chudnę i tyję. Na szczęście równomiernie się rozkłada, więc inni
      nie widzą za bardzo tych wahań. Ale ja chcę być w super formie na ślubie i
      potem w podróży poślubnej na plaży itd.... Dodatkowo 1 raz w życiu zrobiłam
      wybielanie zębów oraz botox na czoło. Efekt botoxu jest spektakularny - w ogóle
      nie ruszam czołem, nie marszczę, zero zmarszczeksmile
      Myślę też o jakimś zabiegu kosmetycznym, ale nie mam pomysłu.
      Malować się będę sama.
      Nie mam jeszcze fryzjera i zastanawiam się, czy może by też uczesać się sama...
      To tyle z zabiegów/działań upiększających.
      Pozdrawiam
      Aga.
      • marina0706 Re: od jutra zaczynam diete!!! 25.07.07, 22:06
        A przepraszam ze spytam koleżanke niedyskretnie: ile masz latek ze wstrzykujesz
        sobie botox???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka