Dodaj do ulubionych

Pytanie o...

06.07.07, 22:02
Dziewczyny, mam pytanie zwiazane z suknia. Sukienka jest jednoczesciowa
zapinana na zamek, dekolt w delikatne serduszko, sukienka bez szeleczek
(zawsze o takij marzylam). Chcialam was spytac ( tylko prosze sie nie smiac!)
czy jest moze jakas tasma klejaca albo cos podobnego, co sprawiloby ze gora
sukni bedzie trzymac sie idealnie mojego biustu i bede pewna w 100%, ze po
kilku godzinach skakania dekolt nie bedzie odstawal? ( Jeszcze raz prosze o
wyrozumialosc dla mojego pytania. )
Obserwuj wątek
    • monitchka26 Re: Pytanie o... 06.07.07, 22:04
      Moja suknia tez jest bez ramiączek i też się zastanawiam czy mi sie nie będzie
      zsuwać. Będę miała wszyte miseczki na piersi żeby się to trzymało. A szczerze to
      nie wiem, czy jest coś żeby przykleić.
      • butterfly.pl Re: Pytanie o... 06.07.07, 22:09
        No wlasnie moja sukienka juz wisi w szafie, wszylam delikatnie miseczki, niby
        suknia super dopasowana z tylu a jednak lekko odstaje gora dekoltu , wyobrazam
        sobie co bedzie jak sie spoce i strace troche kalorii na weselu ;/
    • gioseppe ja nic nie miałam 06.07.07, 22:07
      na poczatku odstawalo bo po prostu schudlam ale jak zjadlam obiad (3 konkretne
      porcje mieska) to przeszlo wink
      i nic juz nie odstawalo wink
      • butterfly.pl Re: ja nic nie miałam 06.07.07, 22:10
        gioseppe napisała:

> na poczatku odstawalo bo po prostu schudlam

No wlasnie chyba zaczynam chudnac, bo wczesniej wszystko bylo ok i cialo
        wypelnialo suknie po same brzegi wink
      • butterfly.pl Re: ja nic nie miałam 06.07.07, 22:24
        Kurcze, gioseppe, ale pieknie wygladalas- dopiero teraz spostrzeglam zdjecia -
        SUPER, a fryzuraaaa - CUDENKO, chyba zetne wlosy.......
    • elizapj Re: Pytanie o... 06.07.07, 22:10
      jako swiadkowa mialam suknie (chyba) z takim dekoltem jak piszesz...i obawialam
      sie ze bedzie sie w tancach wynurzal biustonosz (ktory byl idealnego ksztaltu i
      totalnie zakryty gdy sie nie ruszalam zbytnio)...wiec mama mi go przyszyla
      leciutko na bokach do sukienkismile i byl spokoj przez cala noc....
      tylko o 6 rano jak szlam padnieta spac nagle sie okazalo ze musze szukac
      nozyczek by sie wydostac z kreacjismile
    • kazulenka18 Re: Pytanie o... 06.07.07, 23:00
      Ja miałam suknie z gorsetem na suwak, może nie w kształcie serduszka był dekold
      ale bardziej łódki powiem tak mimo tego że troszeczke mi odtsawał w tym
      wszystkim nawet nikt na to nie zwrócił uwagi, a na weselu bardziej każdy zwracał
      uwage na tren od sukni, bo guziczki się pourywały i walał się po podłodze za mną
      jak szalałam, a co do odstającego gorsetu mój mąż był nim zafascynowany wink
      Pozdrawiam szczęśliwa mężatka
      • kartynka Re: Pytanie o... 07.07.07, 09:22
        Jest cos takiego w Anglii, nazywa soe to tit tapesmile Nie bardzo poprawniesmile Z
        tym ze nie wiem czy zadziala przy stosunkowo ciezkiej sukni slubnej - sprobuj
        moze na allegro? Na ebay znalazlam cos takiego:
        cgi.ebay.co.uk/BOOB-TIT-TAPE-BODY-TAPE-CURVY-TAPE-NEW-BURLESQUE_W0QQitemZ280129901398QQihZ018QQcategoryZ1063QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQc
        mdZViewItem#ebayphotohosting
        • natka1983 Re: Pytanie o... i gołe ramiona 07.07.07, 11:27
          Ja też mam całą sukienkę na zamek, trzymająca się na biuście wink i też troche
          obawiam się czy mi się utrzyma. Jak narazie jest ok, trzyma się, ale ja i tak
          mam "manię" podciągania jej uncertain Też myślałam o wszyciu miseczek - i pewnie tak
          zrobię, lub pod pachami jakieś małe zaszewki.
          Ale mam problem, bo nie wiem co na ramiona uncertain Obawiam się, ze pod koniec
          września nie będzie aż tak ciepło, abym "wyskoczyła" z gołymi ramionami.

Pozdrawiam.
          • kazulenka18 Re: Pytanie o... i gołe ramiona 07.07.07, 20:09
            Nie wiem jak Ty ale mi było w mojej sukni poprostu gorąco, mój ślub był w maju o
            19 wyszłam z kościoła i nawet nie poczułam że zimno czy coś, byłam tak
            podekscytowana że nawet nie zwróciłam uwagi. Kup jakieś bolerko ewentualnie szal.
    • agnrek Re: Pytanie o... 07.07.07, 21:05
      Suknia nie trzyma się na biuście, ale trzyma się mocno w pasie na fiszbinach. Po
      prostu powinna być sztywna od pasa w górę. Jeśli nie jest, ramiączka są
      potrzebne. To samo, gdy dziewczyna nie ma wąskiej talii, bedzie się zsuwała na
      biodra albo też gdy ma duzy biust.
      • dagps Re: Pytanie o... 07.07.07, 22:58
        potwierdzam, moja suknia jest tylko lekko usztywniona. myslalam ze moja waska
        talia uratuje mnie od ramiaczek, ale piersi powiedzialy "my bez ramiaczek
        nigdzie nie idziemy" i trzeba bylo zmieniac sukienke.
    • ozi29 Re: Silikon!!! 08.07.07, 17:41
      Ja na górze, na samej gorze mam wszyty silikon, taki jaki mają biustonosze i
      wszystko super jest dopasowane! na pierwszej przymiarce tez mi odstawała gora,
      wyglądało to kiepsko sad Pani z salonu zaproponowała wszyć paseczek z sylikonu i
      teraz wszystko jest ok! Dodatkowo wszyto mi miseczki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka