Dodaj do ulubionych

a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz??

13.07.07, 22:53
Jak ją kupowałam to była akurat, a teraz chyba mi przytyły palce, ale nie
jestem w stanie jej nosić dłużej, no mi bardzo nie wygodnie, ciśnie mnie
strasznie, i boje śie ze w dniu ślubu Pan Młody mi jej nie włoży na palec, bo
bardzo ciasno wchodzi. Do tego jest taki problem, że ma wtopionych 5
brylancików i nie bardzo można ja powiększyć... nie wiem co teraz zrobic.
Poradżcie coś....
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 13.07.07, 23:29
      A gdzie kupiłaś i kiedy? W Aparcie powiedziano nam, że mamy miesiąc na zmianę
      rozmiaru.
      • pit312 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 10:32
        w arenie, pewnie gdyby moja obrączka była bez kamieni to dałoby rade poszerzac
        ja i zmniejszac bez problemów, a z kamieniami jest lipa. Słyszałam gdzieś ze
        dobry jubiler moze to zrobić ale jest to bardzo ryzykowne że kamienie się
        pokruszą, no i kosztowne.... Nie wiem juzsad
    • nessie1161 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 10:47
      I dlatego właśnie nie powinno się kupwać obrączek z kamieniami ani z łączonego
      złota, jak nie teraz to za 20 lat też by była do powiększenia, bo palce puchną.
      • pit312 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 11:04
        za 20 lat to pół biedy, mogłabym sobie nowa wtedy kupić, najgorsze ze jest za
        mała przed ślubem.... A może to jakiś znak....
        • olenka_a żaden znak! 14.07.07, 11:09
          Nie doszukuj się niczego w tym...

Chyba nie masz innego wyjścia jak kupić nową. Ja mam 1 brylancik i pani mówiła,
          że własnie takich już się nie przerabia. Może w sklepie wymienią Ci na
          większą...zapytaj najlepiej właściciela.
          • annajustyna Re: żaden znak! 15.07.07, 16:17
            Ja mam kamien i w Aparcie mi mowili, ze mozna powiekszyc...Ale jeden kamien, to
            nie piec:/.
    • inkageo Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 11:12
      Podobno wszystko da się zeobić. Kamienie muszą wyjąć przed powiększaniem i
      będzie trzeba poprawić kształt dziurek przed ich ponownym osadzeniem, bo mogą
      stracić kształt koła.
      • adrianna79 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 13:26
        zgadzam sie z Inka. dobry jubiler nie powiniem miec problemow z jej
        powiekszeniem. ja w mojej obraczce mam tez brylanty i jakos nie bylo problemu z
        jej zmniejszeniem; tylko musisze daj ja do fachowca.
        • kc_mc Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 14:14
          Idz do Jubilera, jezeli teraz masz problemy z ubraniem jej, to co bedzie w Dniu
          Slubu, kiedy stres, pogoda zrobia swoje ? Palce Ci bardziej spuchna i nawet na
          sile nie wlozysz obraczki, juz nie mowie o jej sciagnieciu kiedy zacznie Cie bolec.
          Wie za wczasu idz jak najszybciej.

Poza tym moze troche za pozno na to, ale nalezy kupowac troszke wieksze
          obraczki, nie aby sie zsuwaly z palca, albo na styk, ale jednak ciut szersze.
          Wiadomo ze z czasem czlowiekowi palce puchna, zaleznie od pogody czy stresow.
          • a.bc Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 14.07.07, 18:50
            zapłaciłaś gapowe!To nie jest żaden znak po prostu winna jestes ty, bo powinnas
            wziąść poprawkę, że latem palce sa grubsze a zimą trochę chudną!
            Zatem idz ją powiększyć, a nie da rady wymienic na większy model?
            A może kup sobie drugą zwykłą obraczkę
            • pit312 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 15.07.07, 11:38
              Ja myślę że winna nie tyle jestem ja co mój narzeczonysmile Bo to on mnie
              pośpieszał w sklepie, bo jest niecierpliwy, i nie miałam czasu na
              zastanowieniesmile Nie ma to jak zwalić na kogoś wine.

A tak poważnie to byłam u jubilera takiego zwykłego który od lat prowadzi swój
              zakład i powiedział że bardzo trudno, tym bardziej ze tych kamieni jest pięć,
              każdy trzeba wyjmować. No i krzyknął mi 200 PLN.... Troche drogo. Pojade w
              poniedziałek z obrączką do Arena-tam gdzie kupiłam, jak tam nie pomogą to chyba
              będe musiała oddać ja do tego jubilera, nie ma wyjscia.
              Pozdrawiam
            • clio000 Re: a ja kupiłam za mała obrączke- co teraz?? 15.07.07, 11:52
              Przede wszystkim idź do Arena i zapytaj sie czy moga ci jakos pomóc, wymienić ja
              na większa albo czy moga ci powiekszyc jesli powiedza ze nic nie moga zrobic (to
              znaczy ze im sie nie chce) to pojdzi do jakiego malego,nie sieciowego jublilera
              i popros zeby ci ja powiekszyl. Nie wierze ze nie mozna tego zrobic, tylko w
              duzych sklepach im sie nie chce bawic w takie rzeczy. Maly julbiler na pewno sie
              podejmie. To znaczy nie wiadomo ile cie za to sksuje, ale jakie masz wyjscie?
              powodzenia
    • dlamoniczki Do pit312 15.07.07, 12:08
      Hej!
      Nie wiem, skąd jesteś, ale jeśli z Warszawy, to zapytaj o możliwość zmniejszenia
      obrączki w pracowni złotniczej na Marszałkowskiej
      www.obraczkislubne.pl/kontakt.html
      Ja zmieniałam u nich rozmiar pierścionka zaręczynowego z dwóch kolorów złota,
      czego kilku innych jubilerów nie chciało się podjąć. Na swojej stronie podają
      informację, iż nie powinno być problemu ze zmianą rozmiaru ani obrączek z dwóch
      kolorów złota, ani z osadzonymi kamieniami.
      • summerwine za małe 15.07.07, 14:17
        ja mam za maly pierscionek i wrr tez mi brylant przy przeroce wyciagna boje sie
        ze mi to zepsuja i bedzie kiszka teraz cieplo palce puchna chodzic sie nie da
        zupelnie nie wiem co zrobic a slub nawet jeszcze nie zaplanowany
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka