22.07.07, 22:13
czy Któraś z Was brała ślub w marcu? zastanawiam sie nad tym miesiacem ale
mam obawy - bo jeszcze jest całkiem zimno? jak to u was wyglądało?
Obserwuj wątek
    • kingadaw Re: marzec? 23.07.07, 10:27
      w marcu zwykle jest Wielki Post wiec mało jest ślubów, ale z tego co wiem
      Wielkanoc w przyszłym roku jest 23 marca to zostaje wam jeszcze 29 marca.

Moja babcia brała ślub w marcu smile
      • arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 22:12
        dokladnie o tej dacie myśleliśy i tylko ta braliśmy pod uwagę!
    • bonia9 Re: marzec? 23.07.07, 22:55
      Ja tez 29 marca.Już mam prawie wszystko załatwione.A co do pogody to myślę,że
      już będzie w miarę.
      • arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 23:02
        hehe o rany no to my jeszcze nic -oprócz sali wciaż nie wiemy co robic czy
        przyspieszyć ślub czy jednak tak jak poczatkowo miało być i czekac rok! myśle
        ze pogoda moze byc podobna do temperatur w pażdzierniku - w tym roku bylo ok
        19C pod koniec marca!
        • bonia9 Re: marzec? 23.07.07, 23:38
          Jak się na początku roku pytałam o salę to powiedzieli,żeby wcześniej zamówić bo
          to oblegany termin.
          • arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 23:42
            ... o dziwne - jak do tej pory to w trzech restauracjach które mnie
            interesowąły był wolny ten termin! a masz już sukienke wybraną?
            • bystra_26 marzec jest poza sezonem 24.07.07, 09:49
              Dlatego sale są wolne. W grudniu 2006 bezproblemowo znalazłam salę na luty
              2007. 80% ludzi chce mieć ślub w ciepłych miesiącach czerwiec-wrzesień, a
              większość z pozostałych 20% wybiera maj, październik bądź kwiecień - w tej
              kolejności.

Zastanówcie się, czy naprawdę to musi być marzec - to, że ostatnia zima nie
              była zimą nie wróży, że zima 2007 też taka ciepła i krótka będzie. Jak już po
              Wielkim Poście, to końcówka kwietnia/maj. Z pewnością sale w czasie długiego
              weekendu nie sa jeszcze zbyt mocno obłożone. Trzeba tez pamiętać, że na wczesną
              wiosnę sale na sezon zdarzają się zwalniać ze względu na odwołane sluby.
            • bonia9 Re: marzec? 24.07.07, 18:07
              Nie jeszcze nie mam,myślę tak pod koniec roku się ruszyć. Może to za wcześnie
              ale mam już jednego gościa zaproszonego.
              • arlets1 Re: marzec? 25.07.07, 11:00
                może sie WAm przyda - link gdzie można sprawdzić jaka była pogoda w poprzednich
                latach...
                ja wczoraj znalazłam wolny termin na pażdziernik wiec nie wykluczone ze uda sie
                jeszcze w tym roku tylko obawiam sie ze wszystkiego nie uda nams ie tak
                zorganizowac jak bysmy chcieli z powodu tak krótkiego czasu - praktycznie dwa
                miesiące, zobaczymy! do soboty mamy podjąc decyzję - tyle daliśmy sobie czasu...
                • arlets1 Re: marzec? 25.07.07, 11:00
                  link... www.wunderground.com/
                  • madziunia2 Re: marzec? 20.09.07, 21:39
                    A ja właśnie biorę ślub 23 marca w Wielkanoc. Będzie zimno to trudno, będzie lało to trudno, będzie snieg padał tez trudno.... Ja i tak wiem, ze będzie to nasz najpiękniejszy dzieńsmile
                    • fruzia01 Re: marzec? 21.09.07, 11:53
                      ooo, i to jest dobre podejście smile
                      • paularem86 Re: marzec? 21.09.07, 15:05
                        brawo!!! i oby sie nie zmieniło. Wszystkiego dobregosmile
                        • madziunia2 Re: marzec? 26.09.07, 18:31
                          Ja też mam nadzieje, ze moje podejście sie nie zmienismile Póki co to powoli zaczyna się szał przygotowań.
                          W każdym bądź razie mam ochotę wykrzyczeć całemu swiatu że jestem bardzo SZCZĘŚLIWA. Moje zycie dawno nie było takie pięknesmile
                          • hanwar madziunia2 28.09.07, 16:13
                            marzec,pal licho.my mieliśmy ślub w kwietniu (chcieliśmy w marcu,ale post był)i
                            nie nastawialiśmy się na pogodę, bo po co i miło nas zaskoczyła.moje pytanie
                            jest inne.jesteś pewna,że w święta goście będą chcieli przyjechać?tak się tylko
                            pytam, bo my tak wstępnie planowaliśmy, a potem przełożyliśmy o dwa tygodnie, bo
                            sporo było przyjezdnych gości i dużo młodych, którzy święta woleli we własnym
                            rodzinnym gronie spędzić.ale to nasi goście, może u Was będzie inaczej.powodzenia
                          • olga.warszawa Re: marzec? 28.09.07, 20:16
                            jesteś taka szczęśliwa bo nie masz takiej teściowej jak ja... apodyktyczna Baba
                            - Jaga psuje mi wszystko...
                            U mnie też powoli się wszystko rozkręca. Szukam sukienki. mam jeszcze 2 tyg.
    • olga.warszawa Re: marzec? 28.09.07, 20:13
      cześć! Ja mam ślub w marcu, dokładnie 29.03.2008r. Tam gdzie rezerwowałam salę
      nie zostało w ogóle zbyt wiele wolnych terminów a ja zdecydowanie chciałam
      miesiąc chłodniejszy. Końcówka marca jest już względnie ciepła i pogodna a
      jednocześnie nie jest to upalne lato. Dla mnie istotne jest to aby nie było
      gorąco bo ma sentymentów ... antydespiranty nie pomogą.... Miałam zaręczyny w
      lipcu 2006 i było obrzydliwie gorąco. Cała byłam spocona, źle się czułam sama ze
      sobą a na własnym ślubie będą jeszcze większe emocje...
      Weź pod uwagę że będziesz w sukni która jest ciężka i już od tego będzie Ci
      gorąco, facet będzie w garniturze pewnie wraz z kamizelka, będą duże emocje i
      adrenalina a to potęguje wytwarzanie sie potu...
      Jak sobie pomyślę że wyściska mnie jeszcze 150 ludzi to już mi się robi
      niedobrze. Każda z osób inaczej śmierdzi i pomyśl że w upał wycmoka Cię np 150
      spoconych, śmierdzących osób...dla mnie fuuuuuj.

Mam ogromny problem z sukienka... chyba już prawie wybrałam ale dałam sobie
      termin do 14.10.07 wole miec kieckę wcześniej niż później... już taka jestem

Pozdrawiam,Olga
      • izazdo ma byc 20 stopni 02.10.07, 10:26
        na www.twojapogoda.pl jest prognoza dlugoterminowa. Podaja, ze
        marzec ma byc rekordowo cieply (w cieniu ponad 20 stopni).
        • joannach Re: ma byc 20 stopni 18.10.07, 19:47
          o jak bym chciala aby to sie sprawdzilo!!

wlasnie sie zdecydowalismy na 23 Marca - niedziela wielkanocna.

do dziewczyn slubujacych tego dnia lub w inne wolne od pracy - nie
          macie problemu z uslugami typu foto, kosmetyczka, fryzjer itp?
          Przeciez wszystko zammkniete!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka