arlets1 22.07.07, 22:13 czy Któraś z Was brała ślub w marcu? zastanawiam sie nad tym miesiacem ale mam obawy - bo jeszcze jest całkiem zimno? jak to u was wyglądało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingadaw Re: marzec? 23.07.07, 10:27 w marcu zwykle jest Wielki Post wiec mało jest ślubów, ale z tego co wiem Wielkanoc w przyszłym roku jest 23 marca to zostaje wam jeszcze 29 marca. Moja babcia brała ślub w marcu Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 22:12 dokladnie o tej dacie myśleliśy i tylko ta braliśmy pod uwagę! Odpowiedz Link Zgłoś
bonia9 Re: marzec? 23.07.07, 22:55 Ja tez 29 marca.Już mam prawie wszystko załatwione.A co do pogody to myślę,że już będzie w miarę. Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 23:02 hehe o rany no to my jeszcze nic -oprócz sali wciaż nie wiemy co robic czy przyspieszyć ślub czy jednak tak jak poczatkowo miało być i czekac rok! myśle ze pogoda moze byc podobna do temperatur w pażdzierniku - w tym roku bylo ok 19C pod koniec marca! Odpowiedz Link Zgłoś
bonia9 Re: marzec? 23.07.07, 23:38 Jak się na początku roku pytałam o salę to powiedzieli,żeby wcześniej zamówić bo to oblegany termin. Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: marzec? 23.07.07, 23:42 ... o dziwne - jak do tej pory to w trzech restauracjach które mnie interesowąły był wolny ten termin! a masz już sukienke wybraną? Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 marzec jest poza sezonem 24.07.07, 09:49 Dlatego sale są wolne. W grudniu 2006 bezproblemowo znalazłam salę na luty 2007. 80% ludzi chce mieć ślub w ciepłych miesiącach czerwiec-wrzesień, a większość z pozostałych 20% wybiera maj, październik bądź kwiecień - w tej kolejności. Zastanówcie się, czy naprawdę to musi być marzec - to, że ostatnia zima nie była zimą nie wróży, że zima 2007 też taka ciepła i krótka będzie. Jak już po Wielkim Poście, to końcówka kwietnia/maj. Z pewnością sale w czasie długiego weekendu nie sa jeszcze zbyt mocno obłożone. Trzeba tez pamiętać, że na wczesną wiosnę sale na sezon zdarzają się zwalniać ze względu na odwołane sluby. Odpowiedz Link Zgłoś
bonia9 Re: marzec? 24.07.07, 18:07 Nie jeszcze nie mam,myślę tak pod koniec roku się ruszyć. Może to za wcześnie ale mam już jednego gościa zaproszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: marzec? 25.07.07, 11:00 może sie WAm przyda - link gdzie można sprawdzić jaka była pogoda w poprzednich latach... ja wczoraj znalazłam wolny termin na pażdziernik wiec nie wykluczone ze uda sie jeszcze w tym roku tylko obawiam sie ze wszystkiego nie uda nams ie tak zorganizowac jak bysmy chcieli z powodu tak krótkiego czasu - praktycznie dwa miesiące, zobaczymy! do soboty mamy podjąc decyzję - tyle daliśmy sobie czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia2 Re: marzec? 20.09.07, 21:39 A ja właśnie biorę ślub 23 marca w Wielkanoc. Będzie zimno to trudno, będzie lało to trudno, będzie snieg padał tez trudno.... Ja i tak wiem, ze będzie to nasz najpiękniejszy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
paularem86 Re: marzec? 21.09.07, 15:05 brawo!!! i oby sie nie zmieniło. Wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
madziunia2 Re: marzec? 26.09.07, 18:31 Ja też mam nadzieje, ze moje podejście sie nie zmieni Póki co to powoli zaczyna się szał przygotowań. W każdym bądź razie mam ochotę wykrzyczeć całemu swiatu że jestem bardzo SZCZĘŚLIWA. Moje zycie dawno nie było takie piękne Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar madziunia2 28.09.07, 16:13 marzec,pal licho.my mieliśmy ślub w kwietniu (chcieliśmy w marcu,ale post był)i nie nastawialiśmy się na pogodę, bo po co i miło nas zaskoczyła.moje pytanie jest inne.jesteś pewna,że w święta goście będą chcieli przyjechać?tak się tylko pytam, bo my tak wstępnie planowaliśmy, a potem przełożyliśmy o dwa tygodnie, bo sporo było przyjezdnych gości i dużo młodych, którzy święta woleli we własnym rodzinnym gronie spędzić.ale to nasi goście, może u Was będzie inaczej.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
olga.warszawa Re: marzec? 28.09.07, 20:16 jesteś taka szczęśliwa bo nie masz takiej teściowej jak ja... apodyktyczna Baba - Jaga psuje mi wszystko... U mnie też powoli się wszystko rozkręca. Szukam sukienki. mam jeszcze 2 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
olga.warszawa Re: marzec? 28.09.07, 20:13 cześć! Ja mam ślub w marcu, dokładnie 29.03.2008r. Tam gdzie rezerwowałam salę nie zostało w ogóle zbyt wiele wolnych terminów a ja zdecydowanie chciałam miesiąc chłodniejszy. Końcówka marca jest już względnie ciepła i pogodna a jednocześnie nie jest to upalne lato. Dla mnie istotne jest to aby nie było gorąco bo ma sentymentów ... antydespiranty nie pomogą.... Miałam zaręczyny w lipcu 2006 i było obrzydliwie gorąco. Cała byłam spocona, źle się czułam sama ze sobą a na własnym ślubie będą jeszcze większe emocje... Weź pod uwagę że będziesz w sukni która jest ciężka i już od tego będzie Ci gorąco, facet będzie w garniturze pewnie wraz z kamizelka, będą duże emocje i adrenalina a to potęguje wytwarzanie sie potu... Jak sobie pomyślę że wyściska mnie jeszcze 150 ludzi to już mi się robi niedobrze. Każda z osób inaczej śmierdzi i pomyśl że w upał wycmoka Cię np 150 spoconych, śmierdzących osób...dla mnie fuuuuuj. Mam ogromny problem z sukienka... chyba już prawie wybrałam ale dałam sobie termin do 14.10.07 wole miec kieckę wcześniej niż później... już taka jestem Pozdrawiam,Olga Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo ma byc 20 stopni 02.10.07, 10:26 na www.twojapogoda.pl jest prognoza dlugoterminowa. Podaja, ze marzec ma byc rekordowo cieply (w cieniu ponad 20 stopni). Odpowiedz Link Zgłoś
joannach Re: ma byc 20 stopni 18.10.07, 19:47 o jak bym chciala aby to sie sprawdzilo!! wlasnie sie zdecydowalismy na 23 Marca - niedziela wielkanocna. do dziewczyn slubujacych tego dnia lub w inne wolne od pracy - nie macie problemu z uslugami typu foto, kosmetyczka, fryzjer itp? Przeciez wszystko zammkniete! Odpowiedz Link Zgłoś