karolcia0807 24.07.07, 09:10 Witam wszystkie grudniowe panny mlode!!! jak tam przygotowania? Ja biore slub 29 i jak na razie to mamy sale,dja,kamerzyste,zaproszenia,zrobione nauki i zaklepany termin w kosciele I to na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.leo Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 15:35 NO to witaj ja tez 29 grudnia mam sukienke kosciól sale dj'a nauczki koscielne fotografa nie mam butów , poradni , formalnosci koscielnych -godzine juz zaklepalam, bukietu , fryzury , garnituru a co nakladasz do kosciola jakis dodatkowy plaszczyk? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia274 Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 22:32 Czesc dziewczyny, Ja biore slub 25 grudnia. I jak narazie szukam zespolu na wesele.Mozecie mi kogos polecic? Jestem w kropce!!!!szukam juz od kilku tygodni ale boje sie ze zle trafie...pomozcie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia274 Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 22:54 Postanowilism 3 tygodnie temu. Szybko ksiadz i sala.Ale teraz z zakleszczylam sie na muzyce. Chce zeby umieli polaczyc pokolenia i zeby impreza nie zakonczyla sie o 2 w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 22:57 moge polecic moj, bo grali do 6 rano i goscie tanczyli cała noc, ale oni sa z krakowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 22:58 ja tez 29 mam sukienke,buty,chlop ma garnitur,dziec ma sukienke, mam sale,kosciol,podobno zespol(brat zalatwial), to tyle. nie mam pojecia jak zabrac sie za nauki bo chlop na morzu-mozna korespondencyjnie? Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 22:59 a kiedy wraca? bo można weekendowo Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 23:03 listopad jak wiatry dobre beda Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 23:08 to zdarzycie z naukami, zapiszcie sie na weekendowe kursy i wtedy od razu kurs+poradnia , to wystarczy zrobic nawte na dwa tygodnie przed slubem włąsnie sie zastanawiam, czemu wybrałyscie grudzien? miesiac dobry jak kazdy inny, ale zima sprawia pewne utrudnienia i koszty rosną.. Odpowiedz Link Zgłoś
dalila84 Re:do salsy 24.07.07, 23:11 salsa a jaki to zespół bo ja tez z Krk i jak chwalisz sobie kapele to chetnie bym reflektowala przynajmniej na info o nich Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re:do salsy 24.07.07, 23:22 dalila84 napisała: > salsa a jaki to zespół bo ja tez z Krk i jak chwalisz sobie kapele to chetnie > bym reflektowala przynajmniej na info o nich oczywiscie , gapa ze mnie) oto wizytówka zespołu-nie traktujcie tego jak strone , raczej jak info do kontaktu z nimi: freshback.moj.one.pl/ spiewaja dwie zywiołowe babeczki, ogolenie bardzo sympatyczni ludzie mozna ich posłuchac w Show Time na Rtnku głównym w Krakowie jesli ktos spedzał zeszłego sylwka w Hotelu gołębiewski na Mazurach to oni prowadzili impreze. nie graja disco polo,ale graja do tanca, jest swietnia koordynacja z obsługa wiec nie było wpadek, ze zespoł swoje a obsługa swoje. maja w cenie dj, ktory jednoczesnie ejst konferansjerem muzyka jest cały czas, do konsumpcji spokojniejsza ale jak zespoł schodzi to wtedy gra dj i jest impreza. znam ich od wielu lat, wielokrotnie widziałam jak pracuja na bankietach, wydarzeniach lub koncertują po kanjpach. mozna do nich zadzownic umowic sie na spotkanie i na posłuchanie na koncercie Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 23:12 ja musialam sie wcisnac miedzy rejsy Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 24.07.07, 23:23 no tak to zrozumiałe TO W SUMIE BARDZO ROMANTYCZNE-SLUB POD CHOINKę mieszkacie w Trojmiescie? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 10:31 obecnie wyjechani jestesmy tam gdzie wszyscy ale tak ogolnie to poludnie Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 11:01 olimpia_b81 napisała: > obecnie wyjechani jestesmy tam gdzie wszyscy ale tak ogolnie to poludnie południe POlski? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 09:43 A czemu koszty rosna? Ja mam nawet troche taniej,bo to nie lato i nie ma masy slubow. A grudzien jest pieknym miesiacem,swieta, atmosfera,fajny wystroj. A zimno, mysle,ze emocje sprawia,ze wcale nie poczujemy zimna. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 11:00 jak sie tak dobrze zastanowic, to masz racje-restauracje pewnie obnizaja ceny. myslałam raczej o dodatkach do sukni i do Garnituru-trzeba kupic jakis płaszcz białe buty zimowe itp... z wystrojem swiatecznym to sie zgadzam rekami i nogami Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 11:05 ceny,u mnie przynajmniej w opolskiem,takie same bez wzgledu na pore roku Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 18:38 Moj N kupuje normalny plasz zimowy,potem bedzie w nim chodzil,a ja chyba wypozycze jakies futerko,jeszcze nie wiem,bo sie nawet za sukienka nie rozgladalam. A kozaczki,nawet nie wiem czy bede kupowac,chyba normalne butki,tylko zakryte. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sweedee Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 11:10 My mieliśmy ślub 25 grudnia 2006. W kościele wieeelkie choinki i żłóbek, co prawda, śniegu niet, ale i tak było super! A emocje są tak wielkie, że nawet nie czuć zimna P.S. Jakby to kogoś interesowało, to mam do sprzedania proste, fajne, białe futerko, które miałam na sobie tylko podczas jazdy samochodem, bo w kościele musiałam być, rzecz jasna, paniusia w całej okazałości! ---- Na kwaterze Maja lub Karol Odpowiedz Link Zgłoś
megi2008 Re: Grudzien-co juz macie? 26.07.07, 15:29 Ja jestem zainteresowana. Napisz o tym futerku cos wiecej, moze zdjecia na megi78@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada47 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 17:30 My mamy 25 grudnia i mamy sale,zespół,kamerzyste,fotografa,suknia się szyje mój N. cały się już ubrał 10 sierpnia odbieramy obrączki no i mamy ustaloną date z księdzem ale jeszcze nie zaczelismy nauk przedmałżeńskich. W ogóle to mam wielki problem z fryzjerką bo panie twierdzą,że nie chce im się pracować w świeta jakoś kosmetyczka do ktorej chodze nie ma z tym problemu żeby mnie zrobić na ślub a fryzjerki jeszcze nie mam To pewnie dlatego,że mieszkam w małym mieście jakby to był Wrocław albo Wawa to nie było by problemu heh. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lilia111 Re: Grudzien-co juz macie? 25.07.07, 20:06 hej ja biorę ślub 26 grudnia,mam salę, zespół muzyków, suknię ,buty, mamy tylko problem z fotografem i kamerzystą bo jeszcze nie wiemy z którym współpracować, data i godzina jest ustalona. Odpowiedz Link Zgłoś
absa1982 Re: Grudzien-co juz macie? 30.07.07, 15:00 my wczoraj zdecydowaliśmy się na 29 grudnia ponieważ zwolniła się nasza wymarzona sala, początkowo planowaliśmy kwiecień 2008 ale bez wahania zmieniliśmy plany, a więc od wczoraj udało się nam załatwić salę i orkiestrę, o resztę nie martwię sie tak bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
pumka10 Re: Grudzien-co juz macie? 30.07.07, 15:17 hej, to i ja sie pdolacze. decyzja o slubie dosc spontaniczna, bo juz raz sie zdecydowalismy i niestety w zeszłym roku sie rozleciało. jak na razie moj P. byl w kosciele i ustalil date. wiecej nic. zamierzamy zrobic przyjeciedla najblizszej rodziny. oprócz godziny w kosciele nie mamy nic wiecej ustalone. na razie sie jeszcze nie denerwuje, ale moze to dosc ryzykowne tak spontanicznie to organizowac? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 30.07.07, 15:19 spontany wypadaja najlepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
madda29 Re: Grudzien-co juz macie? 30.07.07, 18:59 no doczekałam sie grudniowych panien....ciągle tylko lipcówki i sierpniówki cieszę się, że więcej osób docenia urok świątecznej atmosfery...jeśli macie zdjęcia swoich okryć to prosiłabym, żebyście się podzieliły bo ciągle nie mogę zdecydować jakie bolerko..... Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Grudzien-co juz macie? 30.07.07, 22:39 tylko sale i hotel... no i wybrana kiece poza tym - nic tzn. mamy lenia --------- Odpowiedz Link Zgłoś
marta_s25 Re: Grudzien-co juz macie? 31.07.07, 11:22 jesli macie problem z fryzjerka, makijazystka w swieta Bozego Narodzenia to proponuje rozejrzec sie po wiekszych hotelach-zawsze jest przynajmniej jeden salon otwarty 365 dni w roku lacznie z 25 grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: Grudzien-co juz macie? 05.08.07, 14:32 nie ma nikogo kto by robił 31 grudnia???? powiem Wam szczerze ze mam sie juz dosc poniewaz.... nie potrafie sie zdecydowac - co do daty ślubu patrze na "za" i "przeciw" i nic z tego nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
silverwitch Re: Grudzien-co juz macie? 14.08.07, 14:43 Ja nic nie mam bo decyzja zapadła wczoraj. Matko z ojcem, jak my zdążymy? Na szczęście to "tylko" cywilny. Odpowiedz Link Zgłoś
pumka10 Re: Grudzien-co juz macie? 07.10.07, 19:47 hej, dziewczyny, co słychać? ja w sobotę zamówiłam suknie, to taka " letnia suknia" do tego bolerko z długim rekawem i od dziś będę sie modlić, żeby było ciepło. a Wy co planujecie założyć, żeby nie zamarznąć? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Grudzien-co juz macie? 08.10.07, 10:14 Ja tez juz mam sukienke, tez oczywiscie letnia,ale jeszcze nie mam futerka, musze w najblizszym czasie kupic. Do tego ma jeszcze rozporek z przodu,takze prawdopodobnie zmarzne w kosciele,ale co tam. Podobno emocje nie daja zmarznac... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 09.10.07, 08:28 dziewczyny,szczegolnie te z 29 grudnia, czy u was tez goscie sa tacy niekumaci ze mysla aby zostac na sylwestra,ze jak maja wracac do domu,ze lepiej zostac?? nosz cholera jasna,slub i wesele sa 29go,poprawiny 30 wiec mozna spokojnie wrocic do domu na sylwestra a nie siedziec na glowie jeszcze 3 dni!!! co ja mam zrobic bo kazdy mysli ze MOZNABY zostac i razem spedzic. przeciez sali nie wynajme aby wszystkim impreze zorganizowac. zla data cholera czy ludzie durni??? Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Grudzien-co juz macie? 09.10.07, 09:28 No to szczerze wspolczuje. Ja mam swoja rodzine z bliska, takze kazdy do poprawinach wraca do domu,ale moj narzeczony ma rodzine z drugiego konca Polski i jego mama zabiera ich do siebie. Chyba wystarczy,ze organizujesz wesele i poprawiny. Ja chca zostac dluzej i na Sylwestra, to niech sami sobie placa za nocleg i impreze. Ja mysle,ze po 2 dniach imprezowania nikomu sie nie bedzie chcialo balowac w Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 09.10.07, 09:31 no wlasnie mam mase gosci przyjezdnych,rodzina chlopa w sumie daleko nie ma-3 h jazdy samochodem,sporo przylatuje z zagranicy ale to nasi znajomi i znimi chcialabym moze pojechac gdzies czy zrobic nawet impreze ale nie z ciotkami itd mam nadzieje,ze bedzie jak piszesz i sie zmecza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 bukiet 09.10.07, 09:39 bo zaczynam planowac porzadnie aby nie myslec o tym sylwestrze: z jakich kwiatow zima? co macie na oku? Odpowiedz Link Zgłoś
pumka10 Re: bukiet 09.10.07, 10:14 myślę o pojedynczym kwiatku, raczej żaden bukiet.tylko nie wiem, co będzie w zimie dostępne, podobają mi sie te kwiatki kalie, ciekawe tylko, czy będzie można je kupic Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: Grudzien-co juz macie? 20.11.07, 13:50 To zostalo nam troche ponad miesiac. Macie juz wszystko? My kupilismy ostatnio wodke i wino, garnitur dla mlodego, buty dla mnie,obraczki,protokol spisany. Musimy jeszcze kupic napoje,owoce,ciasta. I mnostwo drobnych spraw. Ale to wszystko juz w grudniu, 15 przylatujemy do Polski... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Grudzien-co juz macie? 20.11.07, 14:45 ja 1 szego lece nie ma: butow dla niego,obraczek,kamerzysty,nie zalatwilam jeszcze usc ani nauk nadal,alkoholu tez nie mam. no i wszystkie napoje,ciasta i wlasnie te drobne ehhh,bede miala pracowity miesiac Odpowiedz Link Zgłoś