perfect.taste 29.07.07, 09:28 Poza zdjęciami z wesela i ślubu, zdjęciami grzecznymi w plenerze, zrobiliśmy sesję odjechaną, która ma być dla nas zwariowaną pamiątką zwariowanych dni Jestem szczęsliwa picasaweb.google.pl/milwoz/Min_wampir?authkey=UNjAuS1IQes Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mexx100 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 09:51 W sumie to rzadko się wypowiadam,czasami wolę przemilczeć pewne kwestie, ale te zdjęcia mnie wyjątkowo zniesmaczyły,mam nadzieję że nikogo nie uraziłam....... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_chaos nie podoba 29.07.07, 10:07 Co kto lubi, nikogo nie oceniam, fajnie, że macie na tyle odwagi... ale ja tez jestem raczej zniesmaczona, wygląda to trochę kiczowato. myślę, że sam pomysł jest ok ale wykonanie i efekt końcowy taki trochę zbyt wulgarny. Tylko, że ja mam specyficzne podejście do pozowanych sesji fotograficznych i generalnie ciężko mi dogodzić. Tak czy inaczej życzę wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka15 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 09:56 jak dla mnie są super Odpowiedz Link Zgłoś
rubin04 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 10:00 Super: z fantazją, z pomysłem. Gratuluję! Bardzo zabawna! Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 10:33 Założeniem sesji było ukazanie naszych dysproporcji, przerysowanie i przekolorowanie. Taka karykatura. Moje czerwone policzki i okrągłe kształty + bladość i szczupła budowa ciała mojego Męża. Śmiesznie - jak w Nosferatu. Piękne zdjęcia ze ślubu i pleneru są dla rodziny - te tylko dla nas, żebyśmy się mogli z siebie pośmiać na starość :o) Odpowiedz Link Zgłoś
joannach Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 10:44 Gratuluje pomyslu. Oryginalnie i z jajami, widac ze sie dobrze bawiliscie i to najwazniejsze. Pozdrawiam, joanna Odpowiedz Link Zgłoś
babeczka15 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 10:47 No i masz racje Zawsze znajdzie sie ktoś komu sie nie będą podobać zdjęcia. Jak dla mnie nie są wulgarne. Jakbyś może wystawiła cyce kompletnie na wierzch, ale tak jest ok. Przede wszystkim gratuluje odwagi i spojrzenia na to z przymrużeniem oka. Na pewno sie świetnie bawiliście, bo taka sesja jest zapewne super. A potem jest co wspominać. I nie przejmujcie sie przypadkiem, ze ktoś mówi ze wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
lenarty Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 18:29 Tylko dla Was?! Zamieściłaś fotki na publicznym serwerze, dajesz link na forum, na które zagląda tysiące ludzi i twierdzisz, że Wasze odważne, pół-nagie zdjęcia są tylko dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 09:15 Dla nich i dla zaprzyjaźnionych forumek, ale już nie dla babć i ciotek Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 09:14 Mnie się podobają Wreszcie coś niecodziennego Odpowiedz Link Zgłoś
mapi9 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 10:43 do jakiegoś pisma o tematyce erotycznej by się nadawało Odpowiedz Link Zgłoś
twinnie77 do perfect.taste 29.07.07, 10:46 Szukałam twojej galerii zdjęć 'nie wampirzych', ale nie mogłam znaleźć. Czy umieszczałaś jakieś fotki na forum? Wyszukiwarka pokazała 0 wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: do perfect.taste 29.07.07, 10:57 Nie wrzucałam zdjęć niewampirzych, bo nie chcę czytać że nie mam figury modelki czy że gdzieś mi kosmyk włosów sterczy. Wampirze są pojechane i celem było tu uwydatnienie mojej budowy, a nie udawanie że jestem najzgrabniejsza na świecie Wrzuciłam te zdjęcia, żeby pokazać że można zrobić sobie jakąś fajną śmieszną pamiątkę. Wspomnienia z sesji są dla nas cudowne - płakaliśmy ze śmiechu :o) Odpowiedz Link Zgłoś
koka32 Re: do perfect.taste 29.07.07, 11:15 Na poczatku, jak obejrzalam te fotki to bylam przerazona brakiem wyczucia i smaku ( bo w koncu slub to nie jest impreza na Halloween).Jednak czytajac Twoje wypowiedzi doszlam do wniosku, ze kazdy robi to co chce i w zasadzie, jesli traktujecie to jak jajcarska zabawe, to Wasza sprawa. Ja jednak nie pokazalabym ich np mojej babci (jesli oczywiscie nie chcialabym wyslac jej na druga strone Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: do perfect.taste 29.07.07, 11:28 Oczywiście babcia nie zobaczy I ciotki dewotki nie zobaczą Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: do perfect.taste 30.07.07, 09:19 "Wampirze są pojechane i celem było tu > uwydatnienie mojej budowy, a nie udawanie że jestem najzgrabniejsza na świecie " Jak tak patrzę na te fotki, to wątpie, żeby mąż narzekał na Twoją figurę...) Ale ja Ciebie doskonale rozumiem- trzeba kochać swoje ciało i cieszyc się nawet z jego (wzglednych) niedoskonałosci. Ja sama zafundowałam sobie kilka naked-photos (ale z mężem jako fotografem) , a jak pisała ostatnio Maraxela- biustem nie powalam) Nawet opalałam się topless, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 11:14 Bardzo fajne. Mi sie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
koko-szanelll Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 11:30 jestem pod wrazeniem twojej odwagi.ja bym chyba sie nie zdecydowala na takie zdjecia choc pomysł bardzo mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
malutenka5 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 11:47 Strasznie podobają mi się zdjęcia z dwóch pierwszych rzędów, normalnie Luis Royo, albo Victoria Frances i ich obrazy))) Bardzo ciekawe, niebanalne. Co prawda nie w moim stylu takie zdjęcia, ale chyba mieliście sporo dobrej zabawy przy sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 12:03 pomysl bardzo fajny podoba mi sie Twoje podejscie do tej sesji - totalny luz tylko zdjecia troche monotonne fotograf mogl sie bardziej wysilic maz jest wkomponowany w tlo... widac kto jest gwiazda mozna by "pojechac" dalej w trakcie takiej sesji masz jakies zdjecia nie do upublicznienia ? --------- Odpowiedz Link Zgłoś
dr_chaos Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 12:34 Prawdę mówiąc, to spodziewałam się, że Twój post perfect.taste wywoła burze tu na forum Czyżby niedzielne rozleniwienie odebrało niektórym siłę i chęci do wyrażania swojego zniesmaczenia przynajmniej części forumek?? Pamiętam jedną o wiele delikatniejszą sesję z kilkoma odważniejszymi zdjęciami - ale wtedy była awantura (jak znajdę ją w wyszukiwarce, to napisze o którą forumkę chodziło). Zobaczymy co będzie w poniedziałek - nie to żebym czekała na jakąś awanturę, ale zapewne dla większości twoje zdjęcia należą do kategorii "kontrowersyjne". Odpowiedz Link Zgłoś
sylwka25 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 12:47 Zdjecia są OK, utrzymują sie w klimacie Nosferatu (jak dla mnie klasyka i nie podlega dyskusji) ale byloby super gdyby na zdjęciu z toporkiem trzymałabys osikowy korek hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly80 odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 12:55 KAZDY robi tak jak jemu się podoba. Uważam, ze pomysł był fajny, choć do mnie też takie akurat zdjęcia nie przemawiają. Ale nie widzę sensu rozpętywania awantury! Jak się Młodym podobało, ot! czemu nie jak ktoś chce wydać majątek na suknię ślubną czy zrobić wesele na plaży, to też nie mam zamaru się awanturawać, tylko może napiszę swoja opinię (po to jest forum , ale bez obrazania kogoś. Bywają wątki/pomysły głupie, niedorzeczne, wulgarne...ale wyrazic swoją opinię nie znaczy, zę muszę kogoś obrazic. Młodzi zrobili te zdjecia tylko dla siebie, może umieszczając je tutaj chcieli sie podzielić pomysłem,ze mozna inaczej, że nie wszyscy robią w parku, w zamku, w innym równie "urolkiwym" miejscu. Im się podoba. Może pokażą swoim dzieciom, moze jakimś znajomym. Zyczę Młodej Parze udanego wspolnego życia (i pożycia )Macie poczucie humoru (takie czarne) to się Wam bedzie układać Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k natka , natina 29.07.07, 13:38 jakoś tak się nazywała forumka, której zdjęcia wywołalły tutaj burzę to chyba było w zeszłym roku Odpowiedz Link Zgłoś
martina.15 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 12:59 osobiscie nigdy bym takich sobie nie zrobila, ale ogladalam, usmiechalam sie, mysllam o tym ze jestescie odwazni, swietnie sie bawicie ze soba i w tej scenerii i ze za 50 lat wasze wnuki i prawnuki stwierdza ogladajac te zdjecia ze maja naprawde odjechanych dziadkow gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 13:08 Dzięki kochani - Martina masz rację, zdjęcia obrazują nasze charaktery. Staramy się żyć trochę niekonwencjonalnie (oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku). Naszym celem jest, by u kresu życia mieć satysfakcję z tego że żyliśmy a nie wegetowaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
molle Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 13:21 pelen odlot!! podoba mi sie choc ja nigdy chyba bym sie na cos takiego nie odwazyla ... za malo umiejetnosci aktorkich i moj N. w zyciu by sie na to nie zgodzil troche mi to przypomina sceny z filmow gdy jeszcze nie bylo glosow tylko muzyka i teksty pisane po poszczegolnych scenach zdjecia swietne i odwazne Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 13:48 Gratuluje Wam i zazdroszcze odwagi Ja sama staralam sie przekonac fotografa, by obok tych nadetych zdjec, trzasnal tez kilka zabawniejszych, takich z wyglupami. Niektore z Waszych zdjec ocieraja sie o wulgarnosc, ale generalnie sesja mi sie podoba, pomysl swietny. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 17:22 Dużo zasu zajęło nam znalezienie fotografa który miałby pomysły na jakieś odjechane zdjęcia. Niestety w większości zdjęcia ślubne są takie same i tylko twarze się zmieniają. Trudno namówić takiego fotografa na coś szalonego. My na szczęście znaleźliśmy kogoś kto głównie robi zdjęcia nieślubne i dlatego był tak samo zapalony do pomysłu szqalonej sesji jak my Odpowiedz Link Zgłoś
fotograf_darek Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 13:43 Brawo za pomysłowosc i odwage! Miło jest zobaczyc cos innego,pomysłowego Odpowiedz Link Zgłoś
dove.white Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 16:26 super moje kilmaty ; > Odpowiedz Link Zgłoś
aniak1211 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 18:00 Pomyslowe i odwazne!!!!!!!!!!!!! Fajna charakteryzacja meza!!! Sami robiliscie czy profesjonalista??? Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 22:54 Wszystko profesjonaliści - charakteryzacja i zdjęcia oczywiście :o) Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 18:34 Wlasnie sie poplakalam ze smiechu. Super zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
magdaksp Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 19:15 pomysł fajny ale monotonne te fotki Odpowiedz Link Zgłoś
abkasia Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 19:26 pomysl naprwade fajny. sesja ciekawa i sympatyczna..wyszliscie naprawde fajnie...tylko dlaczego pokazujesz na publicznem forum swoje piersi??ktos moze to przeciez skopiowac i uzyc nie tak jak bys tego chciala..proponuje Ci usunac te pikantniejsze fotki z linku... pozdrawim.)) fajnie ze sa tacy ludzie ktorzy potrafia sie smiec ze swoich niedoskonalosci Odpowiedz Link Zgłoś
mexx100 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 22:36 Moim zdaniem również powinnaś może te pikantniejsze usunąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 19:42 Przepraszam, ale Twoje fotki jakos nie sa w moim typie. Nie podobaja mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 20:01 hmm,dla mnie to nawet smieszne nie jest, nie mam tu na mysli twojej figury-bo to,ze tak podchodzisz do swoich ksztaltow jest super fajne, ale brak mi tu smaku,ot,nietuzinkowa para zrobila sobie INNE foty, przy jedzieniu bym nie mogla ogladac sorka za szczerosc ale sadze,ze ty nie z tych co sie obrusza. pozdrawiam i zycze rownie szalneego zycia jak to na tych fotach! Odpowiedz Link Zgłoś
summerwine Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 22:44 niesmaczne, malo apetyczne jak dla Nas Odpowiedz Link Zgłoś
milka833 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 29.07.07, 22:53 ogladajac zdjecia miałam wrazenie, ze ogladam sesje dwójki modelów (a nawet modelek), przygotowana do portfolio fotografa anie na sesje slubną, ale nie o moich byc moze błednych wrażeniach i zdjecia i sesja bardzo mi się podobają, nawet wulgarne - bo taka była konwencja sesji - zart fajny Odpowiedz Link Zgłoś
marushka Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 06:36 Pomysł jest niesamowity !!! Zdjęcia bardzo seksi, ale nie przekraczające granic dobrego smaku, troche w stylu Saudka, fajne światło, kolory. Ty wyglądasz bosko seksownie i apetycznie i namiętnie a Twój mąż musi miec dużo dystansu do siebie. Napewno wyśle link do zdjęć swojemu N. i jestem przekonana, że po 1.09 też wrzuce tu coś nietypowego, chociaż sesja wampirza byłaby już teraz naszym pójściem na łatwizne ! Gratuluję Wam z całego serca !! i jestem przekonana, że ta sesja będzie lepszą, inną pamiątką niż - wybaczcie, że szargam "świętości"- dwa rozanielone, sztucznie wypudrowane i spięte pyszczki patrzące sobie cielęco w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 07:55 Moim zdaniem sam pomysł na niebanalną sesję jest dobry, ale gorzej z realizacją! Nie podobają mi się te zdjęcia, cała konwencja jest mało ślubna i wcale nie jest śmieszna, raczej właśnie niesmaczna. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo ----------------wampirza????? chyba królicza!!!!!! 30.07.07, 09:14 Podoba mi sie: - pomysl - rekwizyty: tapeta (popękana ściana - super!), balia, miednica - wystylizowane na poczatek XX w. - cienie na scianie Porażka: - czerwona twarz - w tej balii z czerwona pyzata buzia nieodparcie kojarzysz mi sie z klimatami zza wschodniej granicy - diadem na wlosach - o wiele lepiej wygladalyby po prostu rozpuszczone - za ostry twoj makijaz - zęby męza. Wampiry maja wystajace KŁY, a nie SIEKACZE. Wyglada jak KRÓLIK!!!!!! - twoja rozbawiona mina - lepiej by było gdybyś była trupio blada, przerażona, nawet lekko "omdlewająca". - W fotoshopie mozna bylo domalowac krew na sukience, biala wyglada malo realistycznie - zniesmaczylo mnie tylko jedno: palec męza (chyba srodkowy) wymierzony w twoj odbyt. Fuck you na zdjeciach slubnych? Ogólnie rzecz ujmując: pomysł fajny, ale wykonanie - porażka! Totalna amatorszczyzna, ale to w sumie wina fotografa, a nie wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 30.07.07, 23:02 A widziałaś nosferatu? To nie miała być sesja pt.: przystojny wampir i sexi lalka, tylko: zdrowa dziołcha i chudziutki śmieszny wampirek jak Tofik Nosferatu ma siekacze a nie kły - właśnie jak królik :o) Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 31.07.07, 22:04 > Ogólnie rzecz ujmując: pomysł fajny, ale wykonanie - porażka! Totalna > amatorszczyzna, ale to w sumie wina fotografa, a nie wasza. Fotograf najbardziej sknocił oświetlenie i głębie jasności (idę o zakład, że o HDR nie słyszał). Po prostu biała suknia rozświetlona dość silnym światłem bezpośrednim niszczy całą grę świateł i cieni, a ta gra stanowiła podstawę całej sesji. I to jest niestety problem "odważnych" sesji, że fotografowie przeważnie kompletnie nie radzą sobie z nimi i przez to niezłe pomysły stają się pośmiewiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
wozaczynski Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 01:13 heh, szanowny panie(i)... jako autor zarowno pomyslu, aranzacji i zdjec - czytam sobie ten watek i nie zamierzalem sie w nim wypowiadac bo o gustach sie nie dyskutuje i zdjecia nie musza wszystkim sie podobac. Ale jesli ktos zaczyna wdawac sie w dyskusje techniczne, to proponuje najpierw cos o tym temacie wiedziec... Wiec prosze wyjasnij mi laskawie pojecie "glebia jasnosci" - naprawde bede dozgonnie wdzieczny. Wyjasnij mi tez z laski swojej co nie tak jest z oswietleniem - bo oczywiscie potrafisz wskazac jakie oswietlenie bylo tu uzyte? Oczywiscie widzisz tez z ktorej strony pada swiatlo i jakie to swiatlo skoro sypiesz tekstami o swietle bezposrednim... A co do tej cudownej tajemnej techniki HDR - widze, ze nieobce sa Ci obce wyrazy moj ty "miszczu" photomatixow i innych wynalazkow... coz - problem tkwi w tym, ze jak ktos liznie troszke wiedzy to zaraz zdaje mu sie ze cos wie. Pozdrawiam i zycze wielu sukcesow na polu fotografii... Przepraszam za sarkazm, ale czytanie takich dyrdymalow mnie rozbraja Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 07:38 Szanowny Panie miszczu fotografii wszelakiej i profesjonalisto! Gdzież mi maluczkiemu krytykować Pana dzieła. A teraz poważnie - na tych zdjęciach suknia jest zdecydowanie za jasna i przez to psuje cały nastrój sesji (to miałem na myśli pisząc o "głębi jasności" - proszę o podanie fachowego terminu). HDR to przykład najłatwiejszej obecnie techniki poradzenia sobie z takimi "kwiatuszkami". Tyle tylko, że fotografowie od lat umieli sobie radzić bez niej. Ale oczywiście wymaga to wiedzy (którą z pewnością Pan ma), a przede wszystkim wysiłku (dobór oświetlenia, filtrów, wykonanie serii zdjęć o różnych parametrach etc.) - i tu jest różnica między "profesjonalistą", a profesjonalistą, który to jednak zrobi. A "dyrdymały"... Śmieszą mnie wypowiedzi "profesjonalistów", którzy nauczywszy się robić np. dobre sesje plenerowe, uważają, że zrobią wszystko idealnie, a niestety jest takie piękne przysłowie "co jest do wszyskiego, jest do niczego.". I jeśli zajmę się fotografią zawodowo, to wybiorę sobie mały wycinek, ale będę się starał robić wszystko jak najlepiej, a nie zastosuję zasady "Szwarc, mydło i powidło." i robił wszystko tak sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx A nawiasem mówiąc... 01.08.07, 07:57 Ta sesja stanowiłaby świetną reklamę dla salonu sukien ślubnych. Główne przesłanie sesji bowiem brzmi: "Robimy takie świetne śnieżbobiałe suknie, że odblask światła od nich rozjaśnia noc i odstrasza wampiry, które mogą najwyżej pokazać środkowy palec w bezsilnej złości, bo nie mogą dosięgnąć hożej i kuszącej swą krwią wiejskiej dziewoi.". A zatem może mylę się co do "profesjonalizmu" fotografa, bo on tutaj zarobi podwójnie - państwo młodzi za sesję a salon ślubny za reklamę (inna rzecz, że salon ślubny powinien w takiej sytuacji zapłacić coś modelom) - tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
wozaczynski Re: A nawiasem mówiąc... 01.08.07, 10:15 ałć... krytykuj sobie do woli - przeciez nie musi Ci sie podobac, ale nie porywaj sie na dyskusje o technice o ktorej najwyrazniej pojecia nie masz - zwyczajnie skalibruj monitor i zobaczysz biel sukni tam gdzie ona faktynie jest. I nie rzucaj tu hasel o fotografach ktorzy nauczyli sie robic zdjecia plenerowe, bo sie osmieszasz - niestety ale czesciej robie cos studyjnego - bynajmniej nie slubnego. pozdr i koncze dyskusje. A jesli chcesz ja dalej ciagnac, to najpierw sprawdz jak te zdjecia wygladaja na dobrym CRT, potem dowiedz sie o co chodzi z calym tym mykiem dotyczacym rozpietosci tonalnej, HDR i zastosowaniu go w fotografii ludzi. A jak masz zamiar pisac takie glupoty jak do tej pory to dziekuje - bede odpowiadal w jedyny sluszny sposob. smiechem... Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx Re: A nawiasem mówiąc... 01.08.07, 12:56 > ałć... krytykuj sobie do woli - przeciez nie musi Ci sie podobac Dzięki za pozwolenie. > niestety ale czesciej robie cos studyjnego - bynajmniej nie > slubnego. Akurat to widać - bez żadnej złośliwości - po prostu ta cała sesja byłaby całkiem niezła, gdyby miała stanowić reklamę domu mody od sukni, która jest główną bohaterką sesji tak naprawdę, a panna młoda i "wampir" pan młody stanowią w gruncie rzeczy tło dla niej. Natomiast w sesji ślubnej, czy suknia jest najważniejsza? Pytanie retoryczne. I jeśli są spełnione poniższe założenia, to sesji nie można nic zarzucić: - nadmierne wyeksponowanie sukni było zamiarem przewodnim fotografa - jest tak prawdopodobnie; - państwo młodzi się na to zgodzili - jest tak; - zdjęcia te nie posłużą do reklam salonu, producenta sukni etc. (albo posłużą, ale państwo młodzi będą coś z tego mieli, bo jednak, drogi Panie Fotografie, wykonanie takiej sesji z udziałem zawodowych modeli kosztuje ) - to już nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: A nawiasem mówiąc... 01.08.07, 23:13 Suknia jest kupiona w lumpexie za 60 zł, więc zdjęcia reklamować żadnego salonu nie będą Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kaleta Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 15:12 > Fotograf najbardziej sknocił oświetlenie i głębie jasności (idę o zakład, że o > HDR nie słyszał). Po prostu biała suknia rozświetlona dość silnym światłem > bezpośrednim niszczy całą grę świateł i cieni, a ta gra stanowiła podstawę > całej sesji. Wydaje mi się, że reprezentujesz typową dla naszego pięknego kraju postawę bezinteresownego przyp******* się dla samej idei. Jeżeli zdjęcia są ta bardzo skopane to pochwal się lepszymi. Proponuję tu: www.foto.forumslubne.pl/viewforum.php?f=45 Tylko miej na tyle odwagi by zrobić to pod własnym imieniem i nazwiskiem BTW Jak dla mnie to sympatyczna sesja w klimatach Saudka A że czepić się zawsze czegoś można to ... nie będę się czepiał niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
xvqqvx Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 18:24 Po pierwsze zdjęcia służą do oglądania i ich oceny przez WIDZÓW, którym mogą się nie spodobać. I widzowie wcale nie muszą być fotografami, tak samo, jak kierowca nie musi być mechanikiem samochodowym, żeby stwierdzić na podstawie zachowania się i wyglądu samochodu, iż ten skopał swoją robotę. Po drugie idea i pomysł "wampirzy" są bardzo dobre, ale realizacja niestety nie. I tu jest pies pogrzebany. A po trzecie ja reprezentuję postawę oceny czyjejś pracy po jej efektach a nie zamiarach, które może "nie wyszły do końca". W tym konkretnym wypadku fotograf nadmiernie eksponując suknię ślubną panny młodej i każąc jej przybierać wyraz twarzy taki, jaki przybrała, zrobił z sesji ślubnej reklamę salonu - wyraz twarzy panny młodej wskazuje, że wampir jej niestraszny i może go spokojnie drażnić, bo wie, iż ten nic jej nie może zrobić poza pokazaniem środkowego palca, a że głównym motywem zdjęć jest suknia ślubna, to sugeruje, że modelka (panna młoda) nie boi się wampira (pana młodego), bo ma na sobie wspaniałą suknię z reklamowanego salonu. Odpowiedz Link Zgłoś
wozaczynski Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 22:31 usmiecham sie... Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: ----------------wampirza????? chyba królicza! 01.08.07, 23:18 Aleś się Pan czepił tego salonu... Suknia lumpexowa jest, angielskiej firmy Bhs rozmiar 16 :o) Odpowiedz Link Zgłoś
kdys Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 09:09 Bardzo mi się podoba zdjęcie trzecie od końca. Jak dla mnie odlot! Gratuluję i życzę dużo szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasama1 Re: Wampirza odjechana sesja ślubna :) 30.07.07, 09:24 Pomysł fajny, szczególnie jeśli mówisz że to nie jedyne zdjęcia ze ślubu Niektóre są na prawdę niezłe, ale w dwóch czy trzech nie bardzo wiedziałam o co chodzi z ustawieniem Ciebie Macie odwagę i poczucie humoru i niech tak zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo zeby krolika 30.07.07, 10:13 wapir wyglada tak: c14.wrzuta.pl/wm5531/9febcc09000cb02745a966f4/Wampir?type=i&key=9c5XTSY9xB&ft=d a nie tak: acn.waw.pl/kundelki/ziabak/ilustracje/zeby_02.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly80 Re: zeby krolika 30.07.07, 10:18 ha ha ha dawno się tak nie uśmiałam widząc zęby królika Odpowiedz Link Zgłoś
magda_chsk Re: zeby krolika 30.07.07, 10:25 a nie czasem tak? : images.google.pl/images?client=nosferatu&hl=pl&q=nosferatu&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo drapieznik czy gryzon? 30.07.07, 10:30 nosferatu to jakis zmutowany wampir, nigdy wczesniej nie widzialam takiego wizerunku wampira. Wpisz w google "wampir". Wampiry jako istoty krwiozerne powinny wygladac jak DRAPIEZNIKI a nie jak GRYZONIE. Odpowiedz Link Zgłoś
perfect.taste Re: drapieznik czy gryzon? 30.07.07, 23:06 Ale to właśnie było celem sesji - karykatura Nosferatu był wymyślony oczywiście na poważnie i nikt nie chciał w ówczesnych latach rozbawiać nim publiczności. Tylko nam się dzisiaj śmieszny wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: zeby krolika 01.08.07, 11:56 no nie, doprawdy zabawne. Widzia łaś/es wampira, ze sie tak wypowiadasz? NB mi tez wampir kojarzy sie, na podst. filmówi rysunkow, z tym pierwszym linkiem, ale "wampir wygląda tak" jest tak samo zabawne, jak "kosmita wygląda tak", po czym następuje prezentacja zielonego uśmiechniętego stwora z czułkami i trąbką zamiast ust. Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 znakomita sesja!!!! 30.07.07, 10:17 ... jest w klimacie moich ulubionych filmów o wampirach))))) bardzo dziękuję, że mogłam zobaczyc takie fotki! Odpowiedz Link Zgłoś
koraa2 Re: znakomita sesja!!!! 30.07.07, 10:38 gratuluje odwagi i dystansu do siebie,napewno tworzycie swietnie zgrana pare.Zdjecia mi sie podobaja,mimo ze to bardziej "kroliczek",nie chodzi tu o szczegoly.Zdjecia z mocno wypieta pupa moze mniej ale reszta jest super Odpowiedz Link Zgłoś
pronovia Świetne zdjęcia 30.07.07, 10:46 Super sesja gratuluję pomysłu i realizacji Odpowiedz Link Zgłoś
titu_titu Re: Świetne zdjęcia 30.07.07, 11:04 Mi też się podobają! Są zabawne i nietuzinkowe. Nie rozumiem oburzenia na ich widok, nie widzę nagości, poza tym przecież widać, że to wygłupy! Nareszcie nie jakieś kiczowate, rozmarzone pary na białych, plastikowych ławeczkach z gołąbkami tylko coś Z JAJEM !!! GRATULACJE I TAK TRZYMAć !! Odpowiedz Link Zgłoś
zandaria Re: Świetne zdjęcia 30.07.07, 22:04 Kurcze,szkoda,że już dawno po naszym ślubie i sesji-ja też chcę takie zdjęcia!Ale znając mojego Skarba-pewnie by się na nie nie zgodził... Ech,raz się żyje!!!!Trzeba chwytać chwile,nie wiemy,co nas jutro spotka.... Odpowiedz Link Zgłoś