kleofas26 30.08.07, 19:19 witam mam pytanie ile owoców, ciasta i napojów potrzeba na wesele dla 85 osób? albo ile na osobę? dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.bc Re: ile czego na wesele 30.08.07, 19:26 Jeśli chodzi o ciasta to słyszałam,ze to 20 dkg na głowę wystarczy wedlniny też, bo potem zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
monisia440 Re: ile czego na wesele 30.08.07, 21:56 Napoje zimne zimą 3 litry/łebka a latem 4 litry Odpowiedz Link Zgłoś
iizabelaa Re: ile czego na wesele 31.08.07, 08:04 Tak z napojami się zgadam, musi być przynajmniej 3 litry na osobę, i z tego najwięcej soków n iegazowanych i wody a o wiele mniej napojów gazowanych. U nas tak było. Soki poszły co do jednego, musielśmy dokupić na poprawiny a napoje gazowane zostały. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: ile czego na wesele 26.09.07, 13:48 Zgadzam się w zupełności, soki niegazowane typu Tympark, cappy, szły jak woda, coli, sprite prawie nikt nie tknął do momentu jak zabrakło soków. Więc ja myślę, że ja kupię 70% soków, 20% wody i 10% napojów gazowanych. Myślicie, że będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
be-es81 Re: ile czego na wesele 27.09.07, 09:06 Ogólnie to np w cukierni przy zamawianiu oni ci powiedzą, bo sie orientują. Ja miałam tak z ciastem: kostka ciasta o wymiarach 12x13 jest dzielona na 6 kawałków i na osobe przypadaja 3 kawałki ciasta tej wielkości. Napoje tak jak wczesniej dziewczyny pisały 3l/osoba, w tym 2/3 soków w kartonie a 1/3 napoje gazowane. Nam soki zeszły wszystkie, napojów troche zostało ale nie za dużo - przy upale pewnie by zabrakło. Owoce: nam na 115 osób babka w restauracji kazała kupić 40 kg w tym połowa winogrona. My kupiliśmy 4 kartony winogrona po 7 kg - po 2 białe i 2 ciemne, karton bananów ok. 100 szt., po 4 kg brzoskwiń i nektarynek, i chyba 30 - 40 kiwi do dekoracki, ananasy i 10 arbuzów. Na weselu ogólnie owoce nie poszły ale na poprawinach wszystko prawie. Zostało tylko kilka kiwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
amelia00 Re: ile czego na wesele 27.09.07, 14:30 a jeśli chodzi o te 1/3 napojów, jakie napoje miałaś: cola, fanta, sprite (po równo?), a ile wody mineralnej? Odpowiedz Link Zgłoś
be-es81 Re: ile czego na wesele 27.09.07, 16:29 nie bardzo pamietam niestety, chyba że spytam męża jak wróci z pracy, bo rachunek juz wyrzucony w tym była też woda mineralna gazowna i niegazowana, mieliśmy colę, 3 cytryny 3 grejfruty i 3 pomarańcze zbyszko oraz tonic; najmniej tonicu a reszta chyba po równo Odpowiedz Link Zgłoś