ank-ka 02.07.08, 13:04 Witam. Bardzo proszę o informacje na temat sali „Kinga”. Jak wygląda sprawa z jedzeniem, obsługą,oraz czy z właścicielem można się bez problemu dogadać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda-8010 Re: Kinga 02.07.08, 14:01 Witam. My zastanawialiśmy się nad zarezerwowaniem ale ostatecznie zrezygnowalismy, głowny powód to właściciel. Sala ładna, jedzenie podobno dobre i dużo, kwestia gustu i dogadania z właścicielem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ank-ka Re: Kinga 07.07.08, 12:17 magda-8010 dlaczego głównym powodem był właściciel? Na co zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy? Odpowiedz Link
magda-8010 Re: Kinga 07.07.08, 17:15 Witam. Głównym powodem był własciciel, ponieważ rozmawiając telefonicznie podał cenę 10 zł tańszą a przy spotkaniu po paru dniach zmienił, zadając mu pytania nie odpowiadał konkretnie a tam gdzie chcieliśmy sie czegoś wiecej dowiedziec odpowiedzi brzmiały: tak lub nie itp. Gdybym miała mieć wesele w Kindze chyba trudno byłoby nam dogadać się w sprawie szczegółów (gdy przy pierwszym spotkaniu nie mogliśmy się porozumieć), które są tak ważne w tym dniu. Prócz tego mówił, że zrobił na początku roku bardzo duży remont i cała sala wyglądała inaczej a gdy pokazał nam album ze zdjęciami z wystrojem, wszystko wyglądało prawie tak samo a data na zdjęciach była chyba rok 2005:D. Zrobił na nas wrażenie cwaniaka i naciągacza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
justa.1978 Re: Kinga 08.07.08, 10:31 Kiedyś już pisałam o tej sali. Moja siostra miała tam wesele i powiem, że mamy bardzo niemiłe wspomnienia związane z właścicielem. Ten człowiek kiedy usłyszał, że pan młody jest obcokrajowcem stwierdził, że jeśli wzrosną koszty wesela, to nic się nie stanie, bo przecież "młody" ma dolary... Zamówiony tort z bitej śmietany i owoców okazał się paskudnym tortem z lukru (nie dało się tego zjeść). Pięniądze które były dane w zastaw za ew. stłuczone naczynia zostały zatrzymane, mimo, że nikt z gości niczego nie pobił (pan stwierdził, że były stłuczki w kuchni). Dodatkowo, radzę pilnować alkohol.. Co jeszcze..?? Ciepłe dania pojawiały się na moment na stołach, by po chwili zniknać (w czasie gdy goście tańczyli)... Było jeszcze kilka rzeczy, które mocno raziły w oczy, ale tych kilka przykładów chyba wystarczy??!! Reasumując: odradzam salę ze względu na właściciela. Odpowiedz Link
dj_lepszy Re: Kinga 07.07.08, 15:43 Witam, jestem Dj'em, wraz z kolegą konferansjerem (dziennikarz Słowa Sportowego) zajmujemy się muzyczną oprawą wesel oraz imprez okolicznościowych. Zapraszamy do skorzystania z naszych usług. KONTAKT kom. 606403797 gg 807557 mail djlepszy@wp.pl Odpowiedz Link
madzikc272 Re: Kinga 04.08.08, 15:33 mialam tam swoje wesele i niepolecam tej sali... 1.w umowie bylo napisane ze wystroj sali jest w cenie- ale za obrusy,serwetki,kwiatki w wazonie, swiecznik musielismy doplacic bo to nie nalezy wg wlasciciela do wystroju sali. 2. sala klimatyzowana- tylko ze byla wylanczanaco jakis czas, gdzie na sali bylo okropnie duszno. 3.kelnerki i kelnerzy- trzeba bylo prosic sie o podanie herbaty czy kawy bo byli zajeci paleniem papierosow przy bufecie, talerze i sztućce niewymieniane i w dzbanku z sokiem przez cale wesele kompala sie mucha. 4. jedzenie- placone jest tyle od osoby a na stolach tyle co by kot naplakal.............. Odpowiedz Link
marthusia89 Re: Kinga 11.08.08, 11:33 Nie za bardzo wiem o czym Ty tu piszesz ... tez miałam okazje być tam na weselu u mojej kuzynki. Jedzenia zostało nam tyle ze nie szlo tego przejeść. Obrusy, świeczniki i kwiaty były w cenie, a że serwetki chcieliśmy mieć inne niż zostały nam zaproponowane kupiliśmy własne. A co do kelenrów i kelnerek, to z tego co widziałam był jeden kelner - który nie pali i kelnerki - które na papierosa wychodziły na zewnątrz, ale na stołach zawsze był porządek i kawa herbata kiedy tego chcieliśmy. POzdrawiam Odpowiedz Link
ank-ka Re: Kinga 11.08.08, 13:21 marthusia89 dzięki za pocieszenie, bo już zaczęłam się obawiać. Jeżeli chodzi o świeczki, kwiaty, oraz serwetki to faktycznie właściciel kazał nam zakupić osobno te rzeczy, ale o obrusach nic nam nie wiadomo... Odpowiedz Link
marthusia89 Re: Kinga 18.08.08, 17:12 ank-ka napisała: > marthusia89 dzięki za pocieszenie, bo już zaczęłam się obawiać. > Jeżeli chodzi o świeczki, kwiaty, oraz serwetki to faktycznie > właściciel kazał nam zakupić osobno te rzeczy, ale o obrusach nic > nam nie wiadomo... > Obrusy na kazdej sali masz w cenie :) a tak jak napisalam serwetki i reszta rzeczy jest do dogadania :)pozdrawiam Odpowiedz Link
justa.1978 Re: Kinga 11.08.08, 14:28 Nie wiem jak zinterpretowac wypowiedz osoby o nicku marthusia89 (czy jakos tak). Najpierw pisze, ze byla u kuzynki na weselu, a pozniej z wypowiedzi wynika, ze to ona za cos placila (tak jakby byla panna mloda- bo przeciez goscie nie placa np za serwetki itp). Pogubilam sie, to ona byla organizarorem czy gosciem?? Brak tu logiki...A moze po prostu wlasciciel napisal na forum opinie o wlasnym lokalu??!!! Odpowiedz Link
benek2000 Re: Kinga 12.08.08, 16:34 Witam. w tym roku bawiłem sie na tej sali i wszystko było ok i nie płaciłem za obrusy tylko za świeczki, serwetki ,i kwiaty co było wcześniej umawiane z właścielem a pozatym nie chciało mi się latać za tymi pierdołami ale jak ktoś chce zaoszczędzić pare złotówek to prosze bardzo.A co do kimatyzacji to trzeba gościa troszke zmotywować i wszystko działa Odpowiedz Link
madzikc272 Re: Kinga 13.08.08, 12:57 kazdy ma swoje zdanie na temat tej sali.. ja wyraziłam swoja opinie tak jak bylo zapytanie.. apropo tak jak wyzej napisane ..: trzeba bylo goscia(wlasciciela) zmotywować i wszystko działało (klimatyuzacja).i właśnie za serwetki i kwiatki ,świeczniki trzeba bylo zaplacic a miło byc to w cenie...i nie chodzi mi o to 200zł tylko o sam fakt bo przy takich wydatkach, to taka kwota nierobi różnicy..po za tym, jest na plus dla właściciela to, że przy rozliczaniu nierobi (jak na innych salach) zadnej maniany i problemow..pozdrawiam! Odpowiedz Link
marthusia89 Re: Kinga 18.08.08, 17:10 justa.1978 napisała: > Nie wiem jak zinterpretowac wypowiedz osoby o nicku marthusia89 (czy > jakos tak). Najpierw pisze, ze byla u kuzynki na weselu, a pozniej z > wypowiedzi wynika, ze to ona za cos placila (tak jakby byla panna > mloda- bo przeciez goscie nie placa np za serwetki itp). Pogubilam > sie, to ona byla organizarorem czy gosciem?? Brak tu logiki...A moze > po prostu wlasciciel napisal na forum opinie o wlasnym lokalu??!!! Byłam tam na weselu u Kuzynki, ale jestesmy prawie jak siostry wiec ze wszystkim bylam na biezaco :) na prawde nie ma sie czym przejmowac wszystko jest do dogadania :) Odpowiedz Link
rikardo-666 Re: Kinga 01.09.08, 17:51 Witam. Miałem okazje wraz z żona byc w kindze aż na 6!!! róznych imprezach w wiekszym gronie i to zarowno rodzinnym(wesela i komunia) jak i ze znajomymi(sylwester)jedni drugim polecali ten lokal i zapewne jeszcze nieraz bedziemy tam gośćmi:-) lokal faktycznie przeszedł remont (problem to parking chyba troche zamaly)potrawy jak zwykle :-)smaczne ale od kilku lat to samo menu może czas na zmiany? Co do wlaściciela raz tylko z nim rozmawialem zamawiając stolik na 8 osób na sylwestra i obylo sie bez zadnych problemów.Obecna obsługa jest w zmienionym składzie nie ma już tam niestety poprzedniego barmana (ktory zarowno był kelnerem)ktory wiedzial jak rozmawiać z gośćmi przy barze i to zarowno z męską częścią jak i z kobietami zarazem serwując dobre drinki poprostu z niczego! Chwała mu za to! Brakuje również Pani blondynki w okularach (jeśli to bedzie czytala to pozdrawiam)obecną osoba ktora wie co robic i po co tam przyszla jest bardzo mloda dziewczyna ktora mimo tego "zna się na rzeczy" jeśli chodzi o torty i ciasta no coz... kto co lubi cześć z nas chwaliła a częsc nie miala zdania. ogolnie lokal robi pozytywne wrażenie i jesli jest tam ktoś pierwszy raz to bedzie zadowolony. pozdrawiam. Odpowiedz Link
cieniara Re: Kinga 13.09.08, 01:23 Witam! Przeczytałam wszystkie opinie moich poprzedników i zdecydowałam się napisać swoja własna . Jestem świeżo upieczona mężatka, która swój ślub organizowała latem tego roku właśnie w sali „Kinga”. Właściciel miał swoje poglądy, ale i tak stanęło na naszym. Nie mieliśmy problemów z porozumieniem się. Niestety musieliśmy sami zadbać o serwetki na stół, co wywołało u mnie dość duże zdziwienie, ze właściciele sali nie dysponują żadnymi; podczas finalnej rozmowy dotyczącej menu i innych szczegółów okazało się ze koszt za 1 osobę podniósł się jeszcze o 10 zł!!, pomimo ze w umowie był punkt mówiący o ewentualnym podniesieniu kosztów o 5 zł. Musieliśmy zakupić świece we własnym zakresie, ale koszty w sumie bardzo niewielkie. Wazony, świeczniki do dyspozycji na sali. Klimatyzacja była włączona cały czas!, nie płaciliśmy żadnego zadatku za ewentualne stłuczone szkło ani inne szkody, nie było żadnych innych dodatkowych opłat podczas rozliczania, bardzo dobra obsługa (jeszcze raz dziękuje), talerzyki i sztućce wymieniane bardzo często, alkohol dobrze schłodzony. Wyśmienite jedzenie (duże brawa dla szefa kuchni), nikt nie byłby w stanie tego przejeść! Porcja dla każdego gościa bez względu czy był na sali czy nie (jedzenie podawane podczas przerw!!), bardzo dobre ciasto i tort weselny (obie pozycje wliczone w cenę). Jestem bardzo zadowolona ze zdecydowaliśmy się na te sale. Wszystkim niezdecydowanym naprawdę polecam. Odpowiedz Link
asienka_82 Re: Kinga 16.03.09, 08:41 Witam. Czytam tak te opinie o sali i czasami sie zastanawiam czy jest to pisane o tej samej w ktorej mialam wlasne wesele w pazdzierniku 2008 roku. Co do sali to sala bardzo ladna i robi dobre wrazenie od poczatku na wiekszosci osob ktore wchodza. Co do wlasciciela uwazam ze jest to bardzo uczciwy gosc bo w moim przypadku nie bylo zadnych niedomowien, odrazu powiedzial przypierwszyh rozmowach ze stawka moze wzrosnac od osoby maksymalnie do 10 zl bo ceny ida w gore, ze serwetki, swieczki, kwiaty na stol sa dodatkowo platne badz mozemy sami je zakupic i dostarczyc na sale. Jedzenie bardzo smaczne i bardzo duzo nikt nie jest w stanie przejesc i wsyztsko jest do zabrania co zostanie, cisata i tort bardzo dobre. Obsluga bardzo sprawna; kawa, herbata caly czas podawana i nie trzeba na cieple napoje czekac dlugo. Ja osobiscie bylam bardzo zadowolona ze swojego wyboru i polecam ta sale. Odpowiedz Link
katarina1985 Re: Kinga 16.03.09, 10:45 dziekuje ślicznie za pozytywne wypowiedzi bo juz zaczełam sie martwić jak to będzie. Zarezerwowałam sale na moje wesele na 2010 rok. przy podpisywaniu umowy włąściciel jasno powiedział ze kwiaty i świece trzeba zakupić samemu albo za drobną opłata oni się tym zajmą.Jednak nie pamietam nic, aby mówił cokolwiek o serwetkach, ale to jest juz kwota dośc śmieszna w porównaniu do całości jaka trzeba zapłacić za wesele. Natomiast mam pytanie odnośnie drinków serwowanych w barze. Jak to tam z nimi wygląda???chodzi mi ot o czy sa smaczne i czy warto zamiawaiać barmana?dzieki za wszelkie info.Pozdrawiam Odpowiedz Link
a.g.g.a Re: Kinga 22.04.09, 19:57 Wprawdzie w "Kindze" miałam wesele w 2005,ale jestem bardzo zdziwiona niepozytywnymi opiniami na temat tej sali,a przede wszystkim na temat właściciela..Nie przypominam sobie żadnych niemiłych okoliczności,ukrytych opłat,właściciel był miły i ugodowy. Elegancki wystrój stołów,jedzenie smaczne i do syta,nawet mozna było zaproponować przyniesienie własnych potraw(to co zostało zabraliśmy do domu),kelnerzy ok,nie brakowało napojów,wódki nikt nam nie ukradł,z klimatyzacją było w porządku. Do tego zespół Quatron i wesele było naprawdę bardzo udane!:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
rikardo-666 Re: Kinga 21.03.10, 22:43 Witaj. kiedys juz pisałem o sali kinga byłem tam z zona aż 6 razy!!! a w ubiegłym roku 7 raz;-) sala wreszcie zmieniła wygląd menu równiez chociaż wiem ze choc jest bogatsze to ludzie i tak są przywiazani do "tradycji" i wybieraja według własnego uznania. dlatego wielu osoba moze to nie odpowiadac lub nie smakowac lub poprostu znudzić tak jak nam (7 razy ta sama sala niby kezdy miał miec cos innego w menu ale i tak pozostawali przy kotlecie rosole ziemniakach i frytkach;-) coż polskie swojskie klimaty) Co do baru i barmana warto w to zainwestować jest to nowy trend weselny. nie wielki koszt dodatkowy a efekt rewelacyjny sami wielokrotnie spotkalismy sie z pozytywnymi reakcjami współtowarzyszy wesela co niektórzy pierwszy raz w zyciu mogli skosztowac jakiegokolwiek drinka innego niz wódka z sokiem pomarańczowym;-) koszt baru rekompensuje sie mniejsza iloscia alkoholu wypitego przy stołach! co do barmana w kindze no cóż... ten obecny to po prostu nalewa to co mu gość powie bez usmiechu bez emocji nic od siebie jak ktoś niezna sie na drinkach a są tacy to może nic nie dostac albo wódke z czyms tam a to przeciez nie oto chodzi. poprzednia ekipa jak pisałem w moim poprzednim starym juz poscie odeszła a szkoda bo barman był swietny (był u mojej siostry na weselu udało nam sie zdobyc namiary na nieg;-) pytaliśmy własciciela czemu odeszła ta ekipa to nie umiał odp ale chwalił barmana i dawną szefowa sali i taka młodą kelnerke. zawsze możesz mu powiedziec ze chcesz bar ale z poprzednim barmanem który tu kiedys pracował a kontak właściciel ma bo my dostalismy od niego( czasami wławsciciel odradzał bar ale nikt z naszych znajomych którzy tam robili wesela nie wie dlaczego??? bo jak sie uparli to i tak był i tak) tak wiec powodzenia bądź uparta i jak cos to pisz(rambobambo2000@o2.pl) gdybys miała jeszcze pytania pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link
pasztetson Re: Kinga 29.10.09, 17:15 HM sala na stronce wygląda bardzo ładnie ,na żywo z zewnątrz nie podobało mi się ,w środku bardzo ładnie aczkolwiek minusem jest to ze sala jadalna jest obok tanecznej i podczas zabaw stało się pod ścianą lub w przejściu ,ale niektórzy wolą jak jest osobno :-)jedzenie smaczne ,ale ja niewiele jadłam ,na pewno było ciepłe i rosół też :-)mojemu partnerowi niezbyt wszystko smakowało ,ale każdy lubi co innego więc się nie trafi ,w ubikacjach czysto ,pokoje ok ,obsługa na 4 , raczej się starali ,właściciel buc i cwaniak ,niesympatyczny ,co do cen chciała podnieść o 10zł wytargowano jednak 5 zł dopłaty ,ogólnie może być ,klima tylko była ustawiona tak ,że jak był tłok i wszyscy tańczyli było za gorąco słabo chłodziło ,a potem nad ranem był straszny ziąb Odpowiedz Link
hor-wat Re: Kinga 06.04.10, 09:21 Witam wszystkich, Po przeczytaniu wszystkich opini dodam swoje zdanie na temat tej sali. Byłam tam kilka razy na weselu i bardzo mi się podobało. Wystrój wnetrza ładny...robi wrażenie. Obsługa profesionalna:) Jedzenie wyśmienite. Polecam Odpowiedz Link